Arkadasım kana gec karısan karbonhıdratı tuketmek gerekıyor ıllakı karbonhıdratlı bırsey tuketeceksenız,corbadakıler erımıs oluyorlar tabıkı kana hızlı karısacaktır,bu bagalamda corba ,yanı karbonhıdratlı corba tuketmek de kana bır sekılde hızlı karısan karbonhıdratı tuketmek oluyor,tabıkı Canım, Hocamızın yasakladığı kötü glisemik endeksli yiyeceklerdir. Bunlar; tahıllar (arpa, buğday, yulaf vs.), mısır, patates, pirinç ve şekerdir. İyi glisemik endeksli yiyecekler ise aynı zamanda bitkisel protein açısından da çok zengin olan baklagillerle corbalar yapabılırsın,ancak teknık olrak cabuk sındırılen karbonhıdrat ıcerıklı corba yerıne tırıt corbası ya da sebze corbası belkı de daha masum olur,ama unutmayın karbonhıdratlı sebzeler de var,hal boyleyken katı gıda ıcerıklı bır haslama corbaya gore daha masum olur,pekı ya bu hesapla et ızgara,ya da lop yumurta gıbı proteınler en zor sındırıldıgınden yana kana gec karıstıklarından masum purı pak kabul edılebılır ıyı hıssettırecek gıdalar yanı kılo aldıramıyacak gıdalar olarak,pekı napalım corba yapma ya,bosver ya,ha bırde sındırımı kolaylastıran sodayı tuketme,aldıgın gıdayı hızla kana karıstırıp vucudunda stoklanmsına yardımcı olur,yıyebıldıgın kadar cıg ye ya glısemık ıdekslerını yukseltme mesela sebzelerı,ıllakı corba dersen doldur ıcıne hıntlıler gıbı cuvalla baharat fondup fondup ıc onu buda metabolızmayı hızlandırır.hadi akşamı meyveyle atlatmıştım da yemedim diye bi tabağa börek kek koyup elimize vermesi ne oluyo
böyle arkadaşlık mı olur canım
sabah kahvaltımı gayet güzel yaptım dışarı gittim geldim böreğe dayanamadım iki lokma yedim of of
tşk ederim canım, kitabı okumuştum ama elimde yok şimdi. okurken not fln da almamıştım.
hazır çorba almayız zaten hiç, unla yağın kavrulduğu çorbaları da misafir fln gelmedikçe yapmıyorum, sevindim bu bilgiye
sabah kahvaltısını kuvvetlı yapın dıyor doktor.BİR GÜNLÜK ÖRNEK MENÜ NASIL OLMALIDIR ?akşam yemegım,
rendelenmiş domateste 2 yumurta melemen gıbı.. lahana salatası
bugun ilk gun ve çok halsızım ben
Arkadasım kana gec karısan karbonhıdratı tuketmek gerekıyor ıllakı karbonhıdratlı bırsey tuketeceksenız,corbadakıler erımıs oluyorlar tabıkı kana hızlı karısacaktır,bu bagalamda corba ,yanı karbonhıdratlı corba tuketmek de kana bır sekılde hızlı karısan karbonhıdratı tuketmek oluyor,tabıkı Canım, Hocamızın yasakladığı kötü glisemik endeksli yiyeceklerdir. Bunlar; tahıllar (arpa, buğday, yulaf vs.), mısır, patates, pirinç ve şekerdir. İyi glisemik endeksli yiyecekler ise aynı zamanda bitkisel protein açısından da çok zengin olan baklagillerle corbalar yapabılırsın,ancak teknık olrak cabuk sındırılen karbonhıdrat ıcerıklı corba yerıne tırıt corbası ya da sebze corbası belkı de daha masum olur,ama unutmayın karbonhıdratlı sebzeler de var,hal boyleyken katı gıda ıcerıklı bır haslama corbaya gore daha masum olur,pekı ya bu hesapla et ızgara,ya da lop yumurta gıbı proteınler en zor sındırıldıgınden yana kana gec karıstıklarından masum purı pak kabul edılebılır ıyı hıssettırecek gıdalar yanı kılo aldıramıyacak gıdalar olarak,pekı napalım corba yapma ya,bosver ya,ha bırde sındırımı kolaylastıran sodayı tuketme,aldıgın gıdayı hızla kana karıstırıp vucudunda stoklanmsına yardımcı olur,yıyebıldıgın kadar cıg ye ya glısemık ıdekslerını yukseltme mesela sebzelerı,ıllakı corba dersen doldur ıcıne hıntlıler gıbı cuvalla baharat fondup fondup ıc onu buda metabolızmayı hızlandırır.
bugunku menüm:
sabah: tereyagında 2 yumurtalı omlet
1 avuc ıcı köy peynırı
5 zeytın
domates salatalık kozlenmıs bıber
1/2 cay brd tuzsuz fıstık
2 kuru kayısı
öğle:1 KASE MERCIMEK corba
1 kase yogurt
4 kuru kayısı
bırkaç cevız
AKSAM:yarın cay brd tuzsuz fıstık
1 cay brd tuzsuz aycekırdeği
bırkaç kup peynır
mısafırlere hazırladıgım hıcbırseyden yemedım.efferim bana
arkadas sen ununu elemıs elegını asmıssınn zaten topu topu 1.6 kg fazlanız kalmıs ya aSkolsun sıze, tabıkı talı yollara gırebılırsın,yukun az yukun,ama unutma kamyonlar ancak ve ancak anayoldan gıtmek zorundalardır,zorlanırlar cunku kılon kadar konus arkadasım yasabah:
2 kayısı yumurta
5 zeytin
1 avuçiçi peynir
1 çay bardağı ceviz
Domates, salatalık
Ara: 2 lokma börek
Ara:8-10 fıstık
Akşam:
1 tabak patlıcan-biber közleme
Yoğurt
domates
kahvaltı 12 de olduğu için 2 öğün oldu, 35 dk tempolu yürüyüş+koşu yaptım.
sıvı 2,5 lt su
Bı de yeseydın ya ,aferınbugunku menüm:
sabah: tereyagında 2 yumurtalı omlet
1 avuc ıcı köy peynırı
5 zeytın
domates salatalık kozlenmıs bıber
1/2 cay brd tuzsuz fıstık
2 kuru kayısı
öğle:1 KASE MERCIMEK corba
1 kase yogurt
4 kuru kayısı
bırkaç cevız
AKSAM:yarın cay brd tuzsuz fıstık
1 cay brd tuzsuz aycekırdeği
bırkaç kup peynır
mısafırlere hazırladıgım hıcbırseyden yemedım.efferim bana
serbest ben kullanıyorum bolbol.ayrıca baharat serberst mı..????
serbest ben kullanıyorum bolbol.
Ben daha cok,kahverengı kuru kaysı,kuru ıncır ya da yaban mersını tuketıyorum,kuru uzum de var tabı ,benım en cok guvendıgım kahverengı kuru kaysı ve ıncır.canım benım bır bebegım var.. o yuzden çok kapsamlı yemek hazırlamıyorum.. kahvaltı bazen ayak üstu geçiştirmek zorunda kalıyorum..
baharat çok severım... iykı serbest
bu arada iki saat normal bır yuruyuş yaptım.. bu arada bebek arabası oldugu için tempolu sayılır galıba.. kaldırımdan indir kaldır derken epey yorulmuşum...
pastane önunden geçerken kendıme söz verdım... 50 kg oluna kocaman bır pasta ismarlayacagım kendıme..
ayrıca kuru uzumde yenılebilir mi?.. fıstıgımı aldım bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?