Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bir debim'de gördüm tuzluk şeklinde minik öğütücüler var içinde hazır tuz karabiber oluyor onlardan da düşünebilirsin. 3-4 lira arası bir fiyatı vardı içinde hazır himalaya tuzu ve karabiberi de bedava.

evet canım ben de aldım onlardan ama bitince açamadım yaa..karabiber katmak istedim tekrardan eşim açmaya çalışırken kırıldı maalesef..kullaması çok güzeldi..karabiberi tazecik öğüterek katıyodum yemeklere..mis kokuyordu:43:

bu kadar yemissin anacığım iyi vermissin valla sevindim emme siz bir gelinde 60 lara bak nasıl yavaslıyorsunuz :37:

asmam nerde ya girmiyo artık:26::26:

cok yemedım canımm yaa hepsi bu ıste,baska hıc tatlı ve bayram cıkolatası felan yemedım.

60lardada yavaslamayayım yaa,cook kılom var daha verilecekkk

evet asmam yok gercektenn,tatilde mı acaba

Bir de kızlar. Malum gider açılıp bulaşık makinası çalışmaya başlayınca benim mutfaktaki faaliyetlerimde başladı:1: Buzlukta köy tavuğu vardı, onu çıkardım pişireceğim. Yalnız köy tavukları 2,5-3,5 saat gibi bir sürede pişiyormuş, güzel tarifi olanlar paylaşabilir mi? Bu tavuk konusunda epey beceriksiz sayılırım da:37:

bu tarifi yaptım ben canım.güzel olmustu tavsiye ederım.tavugu parcalamadan tum hasladım ama .

adet tavuk
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz

# Tavuğun derisi çıkarılır, küçük parçalara ayrılır. Tencereye aktarılır, üzerine su konur yarım haşlanır.
# Toprak güveç ya da kalın tabanlı bir tencereye yarım daire şeklinde doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak konur.
# Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve tuz eklenir. Kapağı kapatılır. Soğanlar şeklini kaybedene dek pişirilir.
# Domateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır, 1 parmak eninde doğranır ve soğanlı karışıma eklenir.
# Domates salçamsı bir kıvam alana dek pişirilir. Üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
# Kapaklı olarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.

Kızlar dısardan bırsey yerken ıkı kere dusunelım,kacamak dedıgımız zehırlerle olmasın.......Bu baglamda yagmury arkadasımısın bır oyku paylasımı vardı "Babam 1988 yılında Bypass olmuştu. O yıldan sonra uzun sure bir
kolesterol ilacı kullanmaya başlamıştı. Bazı şikâyetleri üzerine 5.kez
anjiyo olacaktı. Anjiyo tarihinden 1 ya da 2 gün önce güvendiğim bir
kişi aracılığıyla Prof. Dr. Canan Karatay ile tanıştım.
Kendisi Dahiliye ve Kardiyoloji doktorası yapmış bir kişiydi. Babamı
ilk muayenesinden sonra anjiyo olmasını engelledi. (hatta anjiyoyu
engellemek ve babamı fikrinden vazgeçirmek için sert bir ifade bile
takınmıştı.) Devamında kan tahlilleri istedi ve sonuçlardan sonra da
ilaçlarında değişikliklere gitti.
Hekim gözüyle ;
Babamı 1988 den beri çok farklı, kalple ilgili televizyonda
seyrettiğim doktorlarda dahil olmak üzere birden fazla hekim muayene
etmişti. Kan tahliliyle ilgili istedikleri, hastalığın seyriyle ilgili
soruların bu kadar detaylandırıldığını ve konsantre olunduğunu
hatırlamıyorum. İçimde kendisine ve kararlılığına karşı saygı oluştu.
Kolesterol ilacını kesip de arkasından sadece tuzsuz fıstık ve
kavrulmamış fındık önermesi, her gün yumurta yiyin demesinden sonra
babamın kahkahası beni hayli germişti.
Arkasından, babam ilaçlara rağmen yüksek seyir izleyen kolesterolünü
kuruyemiş ve yumurta ile düşürürse Canan hanımın büstünü dikeceğini
yüzüne karşı söylemişti.
Babam o günden 20 nisan 2007 yılına kadar bir daha kolesterol ilacı
kullanmadı.
Kan değerleri, kolesterol seviyesi hiçbir zaman ilaç kullandığı
dönemden daha kotu olmadı.
Vefat sebebi ise mide kanseriydi. Kanser tetikleyen ilaçların içindeki
etkenin kendisi miydi? Yoksa ilaçlardaki boyar madde, koruyucu madde
mi, ilaca kıvamını veren bir başka maddemiydi? (titanyum dioksit,
magnezyum stearate vb. ...) Bilemiyorum.
Bildiğim ise fakültede 1.sınıfta biyokimya dersinde hocamızın söylediğidir.
Vücudumuza aldığımız her kimyasal, ya da etken maddeler, başka
döngüleri de etkilemektedir. " .........Zehır zehırdır azı cogu olmaz. Lutfen beslenelım . Ertelemeyelım dogru beslenmeyı. Damarlarımız bır omur lazım bıze ,tıkayan seylerı tuketmek nııye? :4:

Karatay Dıyetı yapan kızlar...:24:..... 1.ogun(kahvaltım): Su,omega3 balık yagı takvıye,bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(ekmek yerıne gecer ,posası cok yuksek ,kabızlıga ıyı gelır),bırkac domates,3 bıber,bır cay kasıgı keten tohumu(1cay kasıgı kabızlıga ıyı gelır(1 cay kasıgından fazlası ıshal yapabılır),omega3 ıcerır),bır tutam corek otu, avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan), 2yumurta (kılo verınceye kadar yenılecek ya da bır muz tuketıyorum ),15 tane zeytın(yumurta gıbı tok tutuyor ınsanı),1avuc beyaz peynır,bır bardak yesıl cay(normal cay demır eksıklıgıne neden oluyor yemekle tuketmıyorum,1,5 saat sonra cay ıcıyorum.),bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum(antıoksıdan).

Eklentiler

• $a29%20kahvalt%C4%B1m.webp
    $a29%20kahvalt%C4%B1m.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 58
.2. Öğün(ogle):2 tane ıclı kofte,bır kase sehrıyelerı suzulmus corba(sehrıyelerını suzdum glısemık ındeksı yuksek sehrıyelerın),yarım lımon,3 bıber ,bıraz nane,bır bardak ayran,3 cevız,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor: yarım saat ev ısı yaptım,25 dakıka yurudum (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum :66:,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor :66:),bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: :24: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. :12: Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.:46:Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze :71: :71: :71:

kızlar güzel bir lahana salatası tarifiniz var mı,aksam yapayım dıyorum

canım ben lahanayı çok severim ve ince ince doğrar yogurt zeytin yağı sarımsak karabıber havuç da atar yerim mayonezde oliydi de :20::20: simdi olmaz emme kendin mayonez yapsan mı ki bende deniycem bi ara

Bir de kızlar. Malum gider açılıp bulaşık makinası çalışmaya başlayınca benim mutfaktaki faaliyetlerimde başladı:1: Buzlukta köy tavuğu vardı, onu çıkardım pişireceğim. Yalnız köy tavukları 2,5-3,5 saat gibi bir sürede pişiyormuş, güzel tarifi olanlar paylaşabilir mi? Bu tavuk konusunda epey beceriksiz sayılırım da:37:
ben olsam duduklude lokum gıbı oluncaya dek haslar bır porsıyon tabagıma alır bol mevsım salatasıyla yerdım:56::56::56::56:
kızlar herşeyi mevsiminde tüketicez ya,domates salatalık biber mevsimi geçti,ufaktan vedalaşın bence:5:

haklısın canım bırz once markete gıttım çerı domates aldım dıgerıne gore daha lezzetlı gelıyo bana

cok yemedım canımm yaa hepsi bu ıste,baska hıc tatlı ve bayram cıkolatası felan yemedım.

60lardada yavaslamayayım yaa,cook kılom var daha verilecekkk

evet asmam yok gercektenn,tatilde mı acaba

bu tarifi yaptım ben canım.güzel olmustu tavsiye ederım.tavugu parcalamadan tum hasladım ama .

adet tavuk
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz

# Tavuğun derisi çıkarılır, küçük parçalara ayrılır. Tencereye aktarılır, üzerine su konur yarım haşlanır.
# Toprak güveç ya da kalın tabanlı bir tencereye yarım daire şeklinde doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak konur.
# Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve tuz eklenir. Kapağı kapatılır. Soğanlar şeklini kaybedene dek pişirilir.
# Domateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır, 1 parmak eninde doğranır ve soğanlı karışıma eklenir.
# Domates salçamsı bir kıvam alana dek pişirilir. Üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
# Kapaklı olarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.
Tamam canım bunu deniyorum. Tavuğu haşlarken suya bir şey ekliyor muyuz (sirke, limon, tuz vs.)

kızlar güzel bir lahana salatası tarifiniz var mı,aksam yapayım dıyorum
Mor lahana ise ben doğrayıp hafif haşlıyorum.soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine ceviz ufalıyorum. Eğer beyaz lahana ise onu haşlamadan doğruyorum içine havuç rendeliyorum birazda dere otu ekliyorum sos olarakta biraz elma sirkesi, biraz nar ekşisi, sumak, zeytinyağı, limon, tuz karıştırırp döküyorum. O da güzel oluyor.

sabah
1 haşlanmış yumurta(kayısı kıvamında haşla demeyi unutuyorum anneme,lop yumurtayıda hiç sevmem zati:19:)
2 kk kadar beyaz peynir
4 zeytin
biraz fıstık

öğle
1 haşlama tavuk budu
2-3 kaşık yoğurt
2 yk lor peynir
biraz fıstıkk

akşamda tavuk yicem sanırsam...

hiç su içemdimmm,hasta hasta içilmiyor valla:31:

sabah
1 haşlanmış yumurta(kayısı kıvamında haşla demeyi unutuyorum anneme,lop yumurtayıda hiç sevmem zati:19:)
2 kk kadar beyaz peynir
4 zeytin
biraz fıstık

öğle
1 haşlama tavuk budu
2-3 kaşık yoğurt
2 yk lor peynir
biraz fıstıkk

akşamda tavuk yicem sanırsam...

hiç su içemdimmm,hasta hasta içilmiyor valla:31:
Gecmıs olsun :71:

uzun bir aradan sonra geri geldim güzel haberlerle.Tüp bebek uygulamasına başlamıştım,o nedenle yazamadım,giremedim nete.bu süreçte karatay diyetine devam ettim,yürüyüşümü yaptım.İlk defa bir tüp bebek denemesinde kilo almadım ve kendimi iyi hissettim.Ama hiç kilo da vermedim tabii.Neyse dün test sonucunu aldım ve pozitif.Ben bu diyetin fertilizasyonda da etkili olduğunu düşünüyorum ve aslında bu konuda sıkıntı yaşayan herkese bunu anlatmak istiyorum.Bilmiyorum şansmıydı beslenmenin etkisimiydi neydi ama pozitif sonuç almak harika bir duygu.bence beslenme tarzının kesinlikle etkisi yüksek diye düşünüyorum,
bu arada topicte almış başını gitmiş ne güzel
Sizinle sevincimi paylaşmak istedim.Allahın izniyle devam ederse hamileliğim bu süreçte kesinlikle karatay beslenme şeklini uygulayacağım.Hepiniz ne güzel kilolar vermişsiniz ben yokken.Kıskandım da bi yandan:54:

uzun bir aradan sonra geri geldim güzel haberlerle.Tüp bebek uygulamasına başlamıştım,o nedenle yazamadım,giremedim nete.bu süreçte karatay diyetine devam ettim,yürüyüşümü yaptım.İlk defa bir tüp bebek denemesinde kilo almadım ve kendimi iyi hissettim.Ama hiç kilo da vermedim tabii.Neyse dün test sonucunu aldım ve pozitif.Ben bu diyetin fertilizasyonda da etkili olduğunu düşünüyorum ve aslında bu konuda sıkıntı yaşayan herkese bunu anlatmak istiyorum.Bilmiyorum şansmıydı beslenmenin etkisimiydi neydi ama pozitif sonuç almak harika bir duygu.bence beslenme tarzının kesinlikle etkisi yüksek diye düşünüyorum,
Sizinle sevincimi paylaşmak istedim.Allahın izniyle devam ederse hamileliğim bu süreçte kesinlikle karatay beslenme şeklini uygulayacağım.Hepiniz ne güzel kilolar vermişsiniz ben yokken.Kıskandım da bi yandan:54:

çok sevindim cnm Allah tamamına erdirsinnn

coook tebrik ederımcanım.vallahı gunlerdır aklımdasın,diyetı bıraktı heralde dıyorum.
ne guzel haberlerle geldın,Allah saglıkla kucagına almayı da nasıp etsin ins.:emir_bebek::emir_bebek:
tup bebek tedavısı gorenlere de umut oldun,ins maattıkacımdan da alıcaz yakında guzel haberler

çok sevindim canım,allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah:nazar::nazar:

coook tebrik ederımcanım.vallahı gunlerdır aklımdasın,diyetı bıraktı heralde dıyorum.
ne guzel haberlerle geldın,Allah saglıkla kucagına almayı da nasıp etsin ins.:emir_bebek::emir_bebek:
tup bebek tedavısı gorenlere de umut oldun,ins maattıkacımdan da alıcaz yakında guzel haberler

Çok sağol loxandra.Amin allah isteyen herkese versin.çok zor bir sınav.

Back
X