Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

:16::16::16::16::16::16:

canım hocamızın devamlı söylediği birşey var..bu beslenme şekline alışana kadar vücut tepki olarak kilo verişini erteleyebilir..sabır sabır:kkk::kkk:..kitaptan aynen aktarıyorum..:kkk::kkk:

Alışkanlıklar kolay kolay değişmediği için bu diyetle birdenbire kilo verilmez..çünkü maalesef vücutta yıllarca biriken yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez.seneler boyunca bozulmuş olan metabolizmanın terse dönerek normal olarak çalışması için zamana ihtiyaç vardır..bu nedenle sabırlı ve sebatlı olmamız gerekmektedir..
Karatay diyeti ile önce vücudun kilo alması yani yağların birikmesi önlenir.Daha sonra bir durağanlık devresi olur.Ondan sonra da birikmiş olan yağlar yakılarak kalıcı olarak kilo verilir..Alıntı karatay mutfağı kitabı sayfa 43

ayrıca allerji,demir eksikliği,D vitamini eksikliği de kilo vermeyi yavaşlatabiliyor canım.:34::34:

sabah yediğin kuru meyveleri bence hergün yeme..sporunu kademeli olarak arttır..öğün sayını 2 ye düşür bakalım ne olacak:34::34:

afiyet olsun canımm:16::16:

daha önce karatay'la çok kolay kilo verirken bu defa böyle olması endişelendirdi beni...kuru meyveler benim herşeyim yaw,onlar da olmazsa naparım:) öğün sayım zaten önce 2 idi,sonra 3 yaptım,bir de böyle deneyeyim,diye..ama sporu artırayım bakalım,umarım faydalı olur..teşekkür canım;önerilerin için...

kızlar sayenizde leslie de öğrenmiş oldum..ama benim bu programı yapmaya vaktim yok .en azından şimdilik yok..
yarın kaynanoşum bana geliyor..kayınpederimle birlikte .bir gün kalacaklar ..ama ısrar edeceğim en azından kaynanoşa ..kalsın 2 -3 gün diye,,çocuklarım mutlu oluyor..kaynanoş büyük oğlanı sinemaya falan götürüse iyi olur..ben götüremiyoruz küçük kardeş oludğu için..

işte böyle ..klasik kahvaltı sonrası saat 1 de yemek yemem gerekiyordu..ama ben küüçük oğlana aldığım gofretin yarısını yedim ..iştahım kapandı.. simdi de çay içiyorum...
bir saat sonra falan yeniden açıkırsam süt içmek isityorum...mistik chai ile demleyerek ...
işte böyle kızlar...
bu gün tülleri yıkadım astım..koltukların altını 5 gün önce süpürmüştüm..bu gün de çektim sildim...
malum kaynanoşlara yatak açacağım ..koltuğgun altı görünebilir..
ve kendisi bana gelince iş yapmaya kalkar ..en azından evim temiz olsun ki çektikçe bir demet toz görünmesin gözüne..iş yapmadan duramaz ..ilk başlarda çok gıcık olurdum ama zamanla art niyet olmadığını , kendi akrabalarında da aynısını yaptığını görünce anladım ki yapısı gereği ..
siz napıyonuzz bakemmmm...iyimi sinizzz????

kocamla da kavğa ettik ...çok yoruloyurm..çocuklara bir yardımı dokunmuyor..akşam meyve soy , çay demle, kek getir, çerez tabağını getir..bir teşekkür yok...akşam yemeklerinden sonra da eline sağlık yokkkkkkk....aslında dışarda annemlerde heryerde hemen eline sağlık anne der ..ama bana gelince nanayyyy
erkekler genelde kabul etmese de kadınlar genelde haklıdır:)) sen haklısın canım:))

kendi capimda diyelim:))
evet 3 cocugum var..

az kalsın benim de 3 çocuğum var,diyecektim..hayırdır inşaallah:)) 2 kızım var da:))

canlarım bugün kızım okula gitmedi yaa okul müdürü babasını arayıp neden gelmedi yarın mutlaka gelsin Vali çağırdı demiş..:34:
okul derecesi için mi çağımıştır acep:44::44:..çok mutlu oldu çookkk:52::52::52:

aahhh inşaallahh..evladının başarılı olmasının denli gurur verici olduğunu bu yıl daha iyi anlıyorum..kızım 1.sınıfa gidiyor ve öğretmeninden güzel şeyler duyuyoruz şimdilik..

öğlen arası yürüyüşe çıktım 30 dakika kadar durmadan yürüdüm:10:..sonra marka bi mağazada yarı yarıya indirimli satışlar varmış daldım içeri,benim ön ergen kızın habire istediği markadan bişeyler aldım,yürüyüşüm bölündüğü gibi baya bi masrafa da girmiş oldum:25:sonra telefon ettim,bak ikinci dönem notlar yükselmezse teker teker geri alıcam bunları didim:52:öğle yemeğimi yedim şimdi kekik çayı içiyorum:7:

sizden naber kızlar..

yerinde olsam aldıklarımı kızıma göstermez,istediğim notlar gelirse yeni almışım gibi hediye ederdim;) güzel güle giysn kuzun..

kızlar selam yoğun bir iş gününden sonra türk kahvemi yaptım ve menümü sizlerle paylaşayım dedim
dün akşam : yağsız 4 köfte -3 kaşık bulgur pilavı -1 kase yoğurt
akşam arkadaşıma gittim hiç kaçamak yapmadım eve gelince oğlum saat 22:00 de (prinçli)sarma istedi ona yedirirken 2 tanede ben lüplettim hiç pişman değilim çok canım çekmişti herkes yerken gece dayanamadım. demekki canım çektiğim anda yemem gerekiyoki gece yaramazlık yapmayayım :27:
birde bulgur pilavını ben prinç pilavı yapar gibi yapıyorum çok lezzetli oluyor normalde bulgur sevmem ama bun şekilde çok lezzetli geliyor. bulgurun tadını daha yoğun alıyorum ve tel tel oluyor tavsiye ederim.

gece oğlumu uyuttuktan sonra 4 km yürüyüş aslında 5-6 km nin altına inmem ama çocukla ne zaman bi yere gitsem üstümden araba geçmiş gibi oluyorum beni çok yoruyor. :14: zaten uyumam gece 2 yi buluyor sabah 8 de kalıyorum :14:

bugün sabah: 3-4 kayısı ardından 1 bardak ılık su
1 lop yumurta - peynir-5 zeytin -yarım fincan ceviz yeşil çay

öğlen : yine akşamki menü + salatalık

yerinde olsam aldıklarımı kızıma göstermez,istediğim notlar gelirse yeni almışım gibi hediye ederdim;) güzel güle giysn kuzun..

sağol canım:54:söylemiş bulundum ama...zaten 2. dönem çok çalışacağını öğretmenlerine de bildirmiş bizimki...bakalım,doktor olcam diyo ama bi gayret yok,söylemeyle olunuyo sanki:4:

kızlar toptan menümü bildirip çıkacağım,malum mesai bitiyor,kociş hasta,ev pis,yarının yemeği yapılacak,bana kolay gelsin:8:

uyanınca 1 kuru kayısı ve su
sabah 09.00;2 yumurta,1 dilim beyaz peynir,5 zeytin,1 badem
öğle 14.00;1 tabak yoğurtlu ıspanak,2 kaşık taze fasulye,1 hurma,4-5 fındık
yemekten önce dışarıda 45 dakika yürüdüm(30 artı 15 olarak)
ara 16.30;1 bardak süt,10 fındık-badem(öğlen doydum diye yemedim sonra acıktım) olmadı bu,yeniler böyle yapmasın...
akşam 18.00;1 tabak mantar yemeği ve yoğurt yemeyi planladım

hepinize bol leptinli geceler:16::16::16:

Yaşasın koşu bandım geldi bugün spora başlayınca bana kilomu dayanır:52:
Kızlar doğumdan önce spor merkezine gidiyordum şimdi evde devam sizce günde kaç kere kaç dakiKa hangi vakit koşu bandını kullanmalıyım bide koşmamı yoksa yürümemi daha iyi

Kızlar doğumdan önce spor merkezine gidiyordum şimdi evde devam sizce günde kaç kere kaç dakiKa hangi vakit koşu bandını kullanmalıyım bide koşmamı yoksa yürümemi daha iyi

Öncelikle hayırlı olsun tatlım koşu bandın. ben ilk koşu bandımı aldığımda o hevesle 12 km civarı yani 2 saat 6 km hızla yürüyordum 1,5 ay bu şekilde devam ettirmiştim. 10 kilo vermiştim şimdi 1 saatte 6 kmden fazla yapamıyorum :50: çok sıkılıyorum televizyonlu odaya almama rağmen tabi 4 yaş daha yaşlandım :14:

canan karatay sabah kalktığınızda ve gece yatmadan önce tavsiye ediyor bu saatlerde yağ yakımı hızlanıyormuş ama mutlak kendine bir saat belirle ve o saatte yapmaya çalış yoksa ipin ucu kaçar. disiplinli olmak lazım ben her akşam yürüyorum cumartesileri hariç birde streç sarıyorum göbeğime çünkü göbek sorunum var. belkide tehlikeli olabilir cilde ama çok terletiyo o zman mutlu oluyorum napayım :40:

daha önce karatay'la çok kolay kilo verirken bu defa böyle olması endişelendirdi beni...kuru meyveler benim herşeyim yaw,onlar da olmazsa naparım:) öğün sayım zaten önce 2 idi,sonra 3 yaptım,bir de böyle deneyeyim,diye..ama sporu artırayım bakalım,umarım faydalı olur..teşekkür canım;önerilerin için...

aahhh inşaallahh..evladının başarılı olmasının denli gurur verici olduğunu bu yıl daha iyi anlıyorum..kızım 1.sınıfa gidiyor ve öğretmeninden güzel şeyler duyuyoruz şimdilik..
canım bazen durağanlaşıyor öyle..üzülme yine başlar..:34:
Allah hepimizin evlatlarına başarılı sağlıklı bir ömür versin inşallah:16::16:

kızlar selam yoğun bir iş gününden sonra türk kahvemi yaptım ve menümü sizlerle paylaşayım dedim
dün akşam : yağsız 4 köfte -3 kaşık bulgur pilavı -1 kase yoğurt
akşam arkadaşıma gittim hiç kaçamak yapmadım eve gelince oğlum saat 22:00 de (prinçli)sarma istedi ona yedirirken 2 tanede ben lüplettim hiç pişman değilim çok canım çekmişti herkes yerken gece dayanamadım. demekki canım çektiğim anda yemem gerekiyoki gece yaramazlık yapmayayım :27:
birde bulgur pilavını ben prinç pilavı yapar gibi yapıyorum çok lezzetli oluyor normalde bulgur sevmem ama bun şekilde çok lezzetli geliyor. bulgurun tadını daha yoğun alıyorum ve tel tel oluyor tavsiye ederim.

gece oğlumu uyuttuktan sonra 4 km yürüyüş aslında 5-6 km nin altına inmem ama çocukla ne zaman bi yere gitsem üstümden araba geçmiş gibi oluyorum beni çok yoruyor. :14: zaten uyumam gece 2 yi buluyor sabah 8 de kalıyorum :14:

bugün sabah: 3-4 kayısı ardından 1 bardak ılık su
1 lop yumurta - peynir-5 zeytin -yarım fincan ceviz yeşil çay

öğlen : yine akşamki menü + salatalık
canım 22 de yediğin bir şey leptin hormonunun salınmasına engel oluyor ki bu biriken yağların yakılamaması demek..:51:
eh bu da bizim hiiç istemediğimiz bir sonuç:26:..tabii yine de sen bilirsin:34:

sağol canım. korktuğum bi ders vardı Onuda geçmişim öyle böyle değil süper bir rahatlama anlatılmaz yaşanır :52::52::52:
:46::46::46::46::nazar:
sağol canım:54:söylemiş bulundum ama...zaten 2. dönem çok çalışacağını öğretmenlerine de bildirmiş bizimki...bakalım,doktor olcam diyo ama bi gayret yok,söylemeyle olunuyo sanki:4:

kızlar toptan menümü bildirip çıkacağım,malum mesai bitiyor,kociş hasta,ev pis,yarının yemeği yapılacak,bana kolay gelsin:8:

ara 16.30;1 bardak süt,10 fındık-badem(öğlen doydum diye yemedim sonra acıktım) olmadı bu,yeniler böyle yapmasın...

afiyet olsun.:16:.sporuna:46::46:
güle güle kullan canım:16::16:..ben kullanmadığım için kullanan arkadaşlar (mesela papadiya) tavsiyede bulunur canım sana:34:

Merhaba canlarım,

Oğlumun okuluna konuşmaya gittim. Rahatsız olduğum konular vardı. Sonra da SBS noldu, kalktı mı diye sordum. Hala bilinmiyor:(

Sersum maaşallah, kızının başarısı hep böyle devam etsin inş. Bu kadar başarılı çocuklar, sistem belirsizliği yüzünden heba olmazlar umarım. Üzülüyorum çocuklara. Seninki kadar değil ama benim kızım da dersleri konusunda üzmez beni. Töder sınavına girmişti o da... Okulunda 8., Türkiye genelinde (33500 kişi), 254. olmuş. Bu kadar uğraşıyorlar, emeklerinin karşılığını alsınlar istiyor insan.

Leylakım işleri kolaylamışsın. Yerleştirmek daha zevkli olur:34:

Papadiyam, senin bilgisayara format gözüküyor sanırsam.

Sersum, leslie ye de başlamışsın. :46::46:Çok iradeli gördüm seni. 1. olmanın sorumluluğunu omuzlarında hissediyorsun galiba:9::9::9:

Sadece aşkım, tebrik ediyorum canım. Bitti mi şimdi okul? Diplomayı alıyor musun? Valla, ben, "okul bitsin, diplomayı almak için bile gelmem bi daha buraya" demiştim. Gerçekten de eşim almıştı diplomamı:)) O günlerin zor olduğunu zannetmiştim...

İyiniyetlim, sen de yürüyüşlere başlamış ve hatta kilo da vermişsin. Cansın... İdolsün...:46::46::46:

Yeni gelen arkadaşlar, hepiniz hoşgeldiniz.

Daha ne yazacaktım, kimlere cevap yetiştirecektim... Unuttum yahu...

Öncelikle hayırlı olsun tatlım koşu bandın. ben ilk koşu bandımı aldığımda o hevesle 12 km civarı yani 2 saat 6 km hızla yürüyordum 1,5 ay bu şekilde devam ettirmiştim. 10 kilo vermiştim şimdi 1 saatte 6 kmden fazla yapamıyorum :50: çok sıkılıyorum televizyonlu odaya almama rağmen tabi 4 yaş daha yaşlandım :14:

canan karatay sabah kalktığınızda ve gece yatmadan önce tavsiye ediyor bu saatlerde yağ yakımı hızlanıyormuş ama mutlak kendine bir saat belirle ve o saatte yapmaya çalış yoksa ipin ucu kaçar. disiplinli olmak lazım ben her akşam yürüyorum cumartesileri hariç birde streç sarıyorum göbeğime çünkü göbek sorunum var. belkide tehlikeli olabilir cilde ama çok terletiyo o zman mutlu oluyorum napayım :40:

Salo verdiğin bilgiler için.bende 2 bebeyle inşallah yürüyecek ne güzel bende bir 10 kilo versem çıldırırım herhalde

Dün topiğe girdiğimde, yan taraftaki reklamda şöyle yazıyordu: "Ne yerseniz yiyin kilo alamıyor musunuz? Şişmanlama hapı" Dalga mı geçiyor bunlar bizimle??? Bu nasıl bir ironi??? Sinir oldum!

Dün topiğe girdiğimde, yan taraftaki reklamda şöyle yazıyordu: "Ne yerseniz yiyin kilo alamıyor musunuz? Şişmanlama hapı" Dalga mı geçiyor bunlar bizimle??? Bu nasıl bir ironi??? Sinir oldum!

aynısını bende farkettim kasıtlı yapıyolar kıskanıyolar çekemiyolar verdiğimiz ve vereceğimiz kiloları :52::52::52:

afiyet olsun canım:16::16:aralarda acıkınca diyeti bırakmak yada zararlı şeyler yemek yerine en doğrusunu yapmışsın bence
:34::34:

Leylakım işleri kolaylamışsın. Yerleştirmek daha zevkli olur:34:

evet canım işler bitti...kesinlikle,temiz temiz yerleştirmesi daha kolay olacak
:34::34:

Son düzenleme:
mrb kızlar kahvaltımı 9 da yaptım öglen 300 ml süt 1 tavuk but 4 kasık kısır salatalık domates tursu yedım akşam dolma (pirinçli)kereviz yayla çorbası var ve yemek istiyorum yesem gece 1 saat koşsam olurmu:17::17::17:

selaaaaaaam güzel karataycılaaaaaaaar...
tam gaz devam.......

sabah kahvaltıda arkadaştaydım...
peynir çeşitleri
zeytin
domates
salatalık
ceviz fındık
1 lokma simitin üzerine tereyağı sürdüm azcık minicik
köz patlıcan salatası
1 lokma ev yapımı şekersiz pelte

2.öğünüm: haşlanmış brüksel lahanası,brokoli
zeytinyağında kavurduğum mantar
kendi yağıyla tavuk kızartması
haydari
soda

Merhaba kızlar Bugun tum gun isteydim bu demek oluyordu tum gun Ayaktaydim İsyerinde ogle sularında bir kiwi biraz kuru yemis ve süt ictim Aksam:2 haslanmis içli köfteBiraz kusbaşılı taze fasulye Birazdan yürümeye çıkacağız

Back
X