Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canlarım taksit taksit oldu ama ; bu pizzanın tabanı karnabahardan , tadını size anlatamam , o kadar leziz oldu ki...Ve gerçek pizza gibi dilim dilim kesilebildi ve ben gerçek pizza gibi dilimi elime alıp yedim , şahane bişey....
sana da kolay gelsin o zamankolay gelsiiiin, biz de ofiste arkadaşların arkasını "topluyoruz"![]()
40dk da 4km yurudum
sersumum kolay gelsın![]()
Papişim sporun için
Ben de dün 60 dakika filan yürüyebildim. Yağmur yağdı bi güzel ıslandık o yüzden uzatmadık..
Bugün neler yedim
1 yumurta
1 kivi
az simit
az patates kızartması
peynir
çay
2. öğünüm
az mercimek çorbası
1 lahmacun
marul maydanoz
az yoğurt
hepinize afiyet olsun
şekersiz Türk kahvemi de içtim eşimleee![]()
afiyetler olsun bebeemm2.öğün
z.yaglı pırasa
cıger sote
2 gunkurusu
fındık,omega3
Kızlar ilk kez resim gönderme denemesi yapıyorum , başarabilirsem anlatıcam ne olduğunu...
Sersumcum , akşamki muhabbet üzerine karnabahar pizzasını yaptım , az önce yedim ve "bugüne kadar pizzayı niçün hamurla yemişiz dedim"...
Canlarım taksit taksit oldu ama ; bu pizzanın tabanı karnabahardan , tadını size anlatamam , o kadar leziz oldu ki...Ve gerçek pizza gibi dilim dilim kesilebildi ve ben gerçek pizza gibi dilimi elime alıp yedim , şahane bişey....
sana da kolay gelsin o zaman
sağol canımm
afiyet olsun canımm
afiyetler olsun bebeemm
aneeemmm harika gözüküyor kısss..ellerine sağlık canım..
tadı da güzelmiş daha ne olsun
..ben de yapıcam
...lor koydun mu canımcım
![]()
Malzemeler :
* 1 adet karnabahar (benimki büyükçe bir greyfurttan az daha iriceydi , bununla 26 cm lik tepsi doldu)
* 3 diş rendelenmiş sarmısak
* 1 küçük su bardağı kadar tulum peyniri (başka peynir de olabilir , kaşar çok yağlı yağlı olur diye ben tulum kullandım ve sonuç çok iyi oldu)
* 2 adet orta boy yumurta
* 1 tatlı kaşığı kekik
Fırını 250 dereceye getirip ısıtıyoruz.Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz ve ister rendeliyoruz ister rondoda bulgur gibi oluncaya dek çeviriyoruz.
Diğer malzemelerle güzelce karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yayıyoruz.Fırına atıp 15 dakika bekledikten sonra (çok sıcağa koyuyoruz ki sulanmasın) dereceyi 200'e getirip altın sarısı olana dek bekliyoruz.Sonra çıkartıp üzerine istediğimiz malzemeleri koyup (ben çeçil peyniri , sucuk ve sosis koydum ) bu malzemeler pişene dek bekliyoruz ve pizzamız hazır..8 dilim çıktı...Mutlaka deneyin kızlar...Evde yoktu koyamadım ama domates , biber , mantarla da çok güzel olur....
Afiyet&sağlık olsun...
Yok hayatım ya ,unuttum lor almayı , tulumla yaptım direkt...
Sağol hayatım , senin de ellerine sağlık.Sen nasıl yapıyosun , fikir versene bize...Cok guzel olmustur canim Eline saglik
Ben de hemen hemen ayni yontemi kullanarak karnibahar mantar ve hatta beyaz lahana pizzami yapiyorum. Hem emekli duruyor hem lezzetli oluyor ..
Sersumum şiddetle tavsiye ediyorum , keşke yakın olsak da bize gelsen şimdi...Kısır da yaptım....Felaket yedim valla akşam akşam...harika gözüküyor valla..![]()
sadece askım askına selam sole![]()
Evet hayatim tarifini verir misin zahmet olmazsa. Merak ettim :) yapalim yiyelim. Diyet piza :)))
Benim Karnibahar pizzam ;
Daha once resmini de tarifinide paylasmistim ama laptopum yeni oldugu icin bulamadim telimde mevcut oldugunu biliyorum orada bulursam paylasirim.Neyse tarifim soyle ;
Bir orta boy karnibahar
2 sogan
400 gr kiyma
3 dis sarimsak
iki yemek kasigi biber salcasi
kirmizi sari tombul biberlerden birer tane
hosunuza giden baharatlar
4 yumurta
biraz tuzlu veya tuzsuz kasar peyniri
duruma gore tuz ( salca tuzlu da olabilir tuzsuz da veya peynir de onu siz ayar edin )
hazirlanisi;
karnibahari cicek cicek ayirin ve cicekleri de ortadan ikiye bolun bunlari bol sirkeli suda yikadiktan sonra ister yagsiz seramik tavada kizartin istersenz buharda haslayin ben her ikisinide yapiyorum ikiside cok guzel sonuclar veriyor.
kiymanizi seramik veyada normal bir tavada suyunu cekene kadar kavurun daha sonra ince inca dogradiginiz soganlari ekleyin
soganlari ve sarimsaklari biraz olunce iki yemek kasigi salcanizi ekleyin salcanin daha iyi pismesi icin icine bir domates rendeleyebilirsiniz vaktiniz yoksa yarim cay bardagi su ekleyin .
salcanizin ve diger tum malzemelerin pistigine eminseniz hasladiginiz karnibaharlar ile karistirin, bu sirada bahartlarinizi da ekleyin .. ve julian usulu dogradiginiz biberleri de hazirladiginiz karisima ekleyin
daha sonra bu karisimi duz yayvan bir tepsiye duzgun bir sekilde yayin
ustune beyaz peyniri eliniz ile ufalayin
4 yumurtanizi cirpin ve karisimin ustune yayin .. sonra 250 derecede onceden isitilmis firina atin 200 derecede ustu kizarana kadar ve eger su saldi ise suyunu cekene kadar firinda durmasina musade edin .. guzel bir form aldiktan sonra firindan alin .. biraz soguduktan sonra borek pizza gibi dilim dilim yaparak servis edin .. harika oluyor .. misafirlerinize bile rahatlikla servis edebilirsiniz
Selam kızlar..Bugün süperim süper
Sabah kahvaltım;klasik karatay kahvaltısı oldu.
Öğlende doğru evden çıktım. halâmın dükkanına uğradım. ordan çıktım kuaföre kaş bıyık ve bilimum ağda yerlerinii
Ordan cıktım arkadasımla bulustuk. Saat 2 ye geliyordu.
İkinci öğünüm arkadaşımla oldu. tuttu kolumdan çiğköfteciye; 1 lavaş dürüm çiğköfte yedim. bol bol marul koydurdum. özlemişim ama onu farkettim
veeee ne olduysa çiğköftteden sonra oldu. biz iki çılgın çılgınlık yapmaya kalktık ve ne yaptık
Ne kadar gelinlikçi varsa hepsini dolaştık neredeysebi dükkanda 2 model denedim. vee çok güzel oldu yaaaa ilk denedim.
Sonra başka dükkanlara gitiik. ordaki modellere baktık. sonra katologlar. bayıldım bayıldım. drapeli modellere özellikleee. kafamda bi kaç model belirledim. ama var ya çok güzeldi yaa. katologa bakarken beğendiklerimi sayamadım bile. ama resim çektim tekrar inceleyecegimm.
Çarşıda 3 saat dolandıktan sonra 6 ya doğru eve geldim
üçünçü öğün; Annem kuru taze fasülye yaapmış yumurtalı bi tabak ondan bi kasede yoğurt yedim. sonra hayvanlara gittim geldim.
Şimdide sizlerleyim..
Ha bu arada denediğim gelinlikleri resimlemiştim. nişanlımın dibi düştü![]()