Burda gördüğün kişiler diyetisyenlerin kapısını zamanında çalmış ama uzun vadede yarardan çok zarar görmüş kişiler ve sonrasında karatay bezlenme tarzıyla sağlığına geri dönmüş kişiler var. Diyet kitaplarının topunu cebimden çıkarırım eve allah. Biz dedelerimizn ninelerimizin yüzyıllardır beslendiği şekilde doğal şeylerle besleniyoruz. Peki karatayın vejeteryan ve vegan beslenmeye en uygun diyet olmasına ne diyeceksin acaba merak ediyorum? Oku arkadaşım oku sadece elmayla bu böyle gitmez bak sen bile 5 gün dayanabilmişsin baya da kas kaybetmişsindir kesin. Ustüne lahana da iyi giderdi aslında. Sağlıklı beslenme bu diyet değil diyet gibi 5-6 ay yapılıp bırakılmıyor. Hayatımızdan unu şekeri çıkardık başka herşeye yer var dozunda ve kararında. Bunun aksini iddia eden her insanın biyokimya , fizyoloji, anatomi bilgisinden şüphe ederim.
Burda gördüğün kişiler diyetisyenlerin kapısını zamanında çalmış ama uzun vadede yarardan çok zarar görmüş kişiler ve sonrasında karatay bezlenme tarzıyla sağlığına geri dönmüş kişiler var. Diyet kitaplarının topunu cebimden çıkarırım eve allah. Biz dedelerimizn ninelerimizin yüzyıllardır beslendiği şekilde doğal şeylerle besleniyoruz. Peki karatayın vejeteryan ve vegan beslenmeye en uygun diyet olmasına ne diyeceksin acaba merak ediyorum? Oku arkadaşım oku sadece elmayla bu böyle gitmez bak sen bile 5 gün dayanabilmişsin baya da kas kaybetmişsindir kesin. Ustüne lahana da iyi giderdi aslında. Sağlıklı beslenme bu diyet değil diyet gibi 5-6 ay yapılıp bırakılmıyor. Hayatımızdan unu şekeri çıkardık başka herşeye yer var dozunda ve kararında. Bunun aksini iddia eden her insanın biyokimya , fizyoloji, anatomi bilgisinden şüphe ederim.
O arkadaşlar şu modda
dedelerimizin nenelerimizin beslendiği şekilde beslenebilmek için doğal besinleri bulmak lazım ev yapımı tereyağı süt vs.. ve onlar kadar aktif olmak lazım. eskiler balı kaymağı tereyağını bol bol yerlermiş ama karşılığında akşama kadar boş boş oturmuyorlarmış. günümüz türkiyesinde ve teknolojisinde eskiler gibi besleniyoruz demek çok doğru olmaz. evet ben o diyeti 3- 5 gün yaptım çünkü metabolizmanın hızlanmaya ihtiyacı vardı ve bende pku vardı doğum kontrol hapı kullanıyordum. bu sebeple yaptım elmayı, uzun vadeli bir diyet ya da sağlıklı bir diyet olduğunu kesinlikle söyleyemem zaten o konuda hemfikiriz.
Peki canım bende pko olup da karatay beslenmesi ile 4. ayda gebe kalmama tesadüf diyemezsin değil mi? Peki sen metabolizmayı sozde hızlandırdın pko geçti mi? Biz sütümüzü kendimiz alıyoruz, yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz,marketten birşey almıyoruz. Semt pazarlarından köylü pazarından yiyoruz. Market tavuğu bile yemiyoruz. Yan gelip de yatmıyoruz.dedelerimizin nenelerimizin beslendiği şekilde beslenebilmek için doğal besinleri bulmak lazım ev yapımı tereyağı süt vs.. ve onlar kadar aktif olmak lazım. eskiler balı kaymağı tereyağını bol bol yerlermiş ama karşılığında akşama kadar boş boş oturmuyorlarmış. günümüz türkiyesinde ve teknolojisinde eskiler gibi besleniyoruz demek çok doğru olmaz. evet ben o diyeti 3- 5 gün yaptım çünkü metabolizmanın hızlanmaya ihtiyacı vardı ve bende pku vardı doğum kontrol hapı kullanıyordum. bu sebeple yaptım elmayı, uzun vadeli bir diyet ya da sağlıklı bir diyet olduğunu kesinlikle söyleyemem zaten o konuda hemfikiriz.
tabi onaylamazsınız, O nun sayesinde sizlere rağbet azaldı da ondan...
menüm
sabah 8.30 da bitti
2rafadan yumurta
10tane siyah zeytin
yarım çay bardağı yer fıstığı
avuç içimden biraz fazlaca köy peyniri.
bi çatal fcuylada köy tereyağı
öğlen 13.15te bitti tarçınlı bi tabak yoğurt
akşam 19.50de bitti
4 , 5 yemek kaşığı haşladığım yeşil mercimeği biraz ev yapımı domates ve biber salçayısıyla bol zeytinyağında tavada azıcık çevidim içine baharatllar attım.. öyle yedim
yaında havuç turp ve kırmızı pancarlı bolllll salata, ayran
gün boyu limon dilimli 2.5lt su içtim.. 3olacak az kaldı.. 2kupa ıhlamur, 2kupa adaçayı içtim... ve i fincan şekersiz türk kahvesi
sporda yapılacak tabi
iyi ki karatay var..iyi ki sizler varsınızenerji doluyum ,mutluyum, sağlıklı beslenerek kilo veriyorum.. selülitlerim azalmaya başladı cidimin kuruması geçen kış ki gibi değil, uykum çok kaliteli... ayaklarımda ki egzemam bile azaldı
belki tamamen hiç biri düzelmedi ama bunlar sadece 2,5 ayda oldu ve bu şekilde beslenerek hepsi düzelecek..kan dğerlerim bile düzeldi
inanmayan arkadaşlara duyrulur
merak etme arkadşım o bu saatten sonra zor.. çünkü ben sağlıklı besleniyorum..
tereyagı peyniri evde yapıyoruz tam bilmeden karalaman dogru değil birazda hareket edince kilolara elveda diyoruz 6 öğünlü diyetlere elveda dedik saglıklı besleniyoruz
bizler zaten yediğimiz herşeyin oğalını bulup yiyoruz bulamadığımız şeyleri tüketmiyoruz.. karatay hocamızın dediği gibi eğer gerçekten burayı ve de en önemlisi canan hocanın kitaplarını okumuş olsaydın bunları bilirdin... hem spor yapan hem dğal yiyecekleri bulup tüketen bir beslenmeden nasıl olurda sağlıksız beslenme olarak bahsedersin şaşırdım doğrusu
menüm
sabah 8.30 da bitti
2rafadan yumurta
10tane siyah zeytin
yarım çay bardağı yer fıstığı
avuç içimden biraz fazlaca köy peyniri.
bi çatal fcuylada köy tereyağı
öğlen 13.15te bitti tarçınlı bi tabak yoğurt
akşam 19.50de bitti
4 , 5 yemek kaşığı haşladığım yeşil mercimeği biraz ev yapımı domates ve biber salçayısıyla bol zeytinyağında tavada azıcık çevidim içine baharatllar attım.. öyle yedim
yaında havuç turp ve kırmızı pancarlı bolllll salata, ayran
gün boyu limon dilimli 2.5lt su içtim.. 3olacak az kaldı.. 2kupa ıhlamur, 2kupa adaçayı içtim... ve i fincan şekersiz türk kahvesi
sporda yapılacak tabi
iyi ki karatay var..iyi ki sizler varsınızenerji doluyum ,mutluyum, sağlıklı beslenerek kilo veriyorum.. selülitlerim azalmaya başladı cidimin kuruması geçen kış ki gibi değil, uykum çok kaliteli... ayaklarımda ki egzemam bile azaldı
belki tamamen hiç biri düzelmedi ama bunlar sadece 2,5 ayda oldu ve bu şekilde beslenerek hepsi düzelecek..kan dğerlerim bile düzeldi
inanmayan arkadaşlara duyrulur
bende de aynıları oldu hatta 7 aydır yaptığım için sende olanlardan fazla gelişmeler oldu ...
dizlerimdeki sorunlardan dolayı namazı oturarak kılardım 5 aydır normal şeklinde kılıyorum, saçlarım çabuk uzamaya ve çoğalmaya başladı, tırnaklarım güçlendi çabuk kırılmıyor artık, ilk 4 ayda iğne ile zor yükselen B12 ve demir seviyelerim yükseldi, insülin im 5 e düştü, 6 aydır cilt ürünü kullanmıyorum 3 gün önce göz kalemi almaya girdiğim yerdeki bayan cildiniz çok güzel dedi...haşimatodan kaynaklanan 2 tane nodülüm yok oldu, eskiden 10-15 dkk yürüyemezken şimdi saatlerce yürüyorum aklıma gelenler bunlar........
Peki canım bende pko olup da karatay beslenmesi ile 4. ayda gebe kalmama tesadüf diyemezsin değil mi? Peki sen metabolizmayı sozde hızlandırdın pko geçti mi? Biz sütümüzü kendimiz alıyoruz, yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz,marketten birşey almıyoruz. Semt pazarlarından köylü pazarından yiyoruz. Market tavuğu bile yemiyoruz. Yan gelip de yatmıyoruz.
PAZARTESİ
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs etki eden egzersizlerdir)
08:00
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)
KAHVALTI 11:30
Yarım portakal
Badem
Beyaz peynir
10 Yeşil Zeytin
Havuç, dereotu, maydonoz zeytinyağı
18:30
Çorba (bulgur, havuç, galiba mercimek, taze fasülyeli karışık bir çorba, güzeldi)
Ciğer
Havuç, kırmızı pancar salatası
Maden suyu, karbonatlı su, su :)
Kaçamak yok bugün
Kaçamak yok bugün
Ayva da almamis hayret
Ayva almam için çok oyalanmam lazım, bir an önce eve gitmek istedim. Unutmuşum zaten, kabak çekirdeği almam lazım, güzel oluyordu.
Cekirdek deyince aklima geldi Bende cuma gunu pazardan cig kabak ve aycekirdegi almistim cumartesi..pazar kahvaltida yedim yerken aklima ekin geldi cekirdek citleyince kiziyordum cig ye diye oda cig tadi olmuyor abla diyordu gercekten hic tadi olmuyor citlemeside zor oluyor
Ayçekirdeğini bulamadım ama kabak çekirdeğini sevdim, daha öncede tuzsuz alıp yerdim. Eskiden herşeyi tuzlu yemeyi çok severdim, 1 yıldır azalttım. Yemeğin tadına bakmadan tuz atardım.
Kabagi tuzsuzmu aldin cigmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?