Karatay İle Sağlıklı Yaşam Ve -20 Kilo :)

Merhaba canim, senin yine iş yerinde yemek çıkıyormuş, ben sabah köye bi gidiyorum, te aksam üstü saat 4te evde oluyorum. Ne yemek ne bişey yok. Biz istersek aşılamayacak sorun yok. Ben günde iki öğün yapıyorum. Evde okulda yiyeceğim yemekleri hazırlıyorum. sende yapabilirsen o şekilde yap bence.hem temiz olur senin el emeğin hemde sağlıklı[/QUOTE]
Canım kendim hazırlamak çok isyiyorum fakat yapamıyorum
Çünkü sabah 6:50 de kalkıp işe zor yetişiyorum ufaklıkla bazen yettişemiyorum bile geceden denesem iş çıkışı eve gidince çok yorgun oluyorum evin işide hiç bitmio:ama yılmak yok geceden koyucam yanıma
Bide geceleri 1 bardak suya 1 ceviz kırıp sabah içiyorum
yağları eritiyormuş
bir bayan 10 kilo vermiş bu yolla:))

Benimde kayınvelidemler öyle yemeyince küserdi sanki, bende kırılmasn diye yerdim, ama son bikaç aydır yemiyorum, esimde söyledi ısrar etmeyin diye.onlara kalsa her akşam kişi başı bir kilo meyve, her yemeğin yanında pilav makarna ekmek.
sabah kahvaltıda peynir zeytin yesillik yememissin çok acıkırsın öyle yapma. Karatayda tam yapılan kahvaltı 5km koşuya denkmiş.

Bende sabah 6.30 da kalkiyorum, sabah o yuzden evde yapmiyorum kahvaltimı.okula getiriyorum. Öğle yemegi yemeyip aksam yiyorum. Ertesi günün yemeginide bi gece önceden yapıyorum. Yoksa iş dönüşü çok zoruma gidiyor yemek yapmak.

Doğru söylüyorsun normalde 2 yumurta ve peynir zeytin de yerdim ama doydum sabah yiyesim gelmedi. Artık 2 yumurta yiyemiyorum fazla geliyor bana. Öğlen de bozmamış oldum karatayı. 1 kase çorba,3 adet köfte ve bulgur pilavı yedim. :)) Akşama da karatay mutfağından bir şeyler yaparım artık :)) Ben karatay yaparken doyana kadar yediğim için sanki kilo alacakmışım gibi hissediyorum hep. Yine de zayıflıyorsun ama.

Bende doyana kadar yiyorum, yemeklerimin hepsini karatay yemek kitabından yapıyorum, o yüzden hiç korkusuz yiyorum yemeklerimden doyana kadar.

Arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum
Holihop çevirmek kilo verdidir mi evde var ama çevirmiyorum?

Yok denemedim...
Merak ettim kesinlikle deneyeceğim:)

Merhaba kızlar. Ben de doğum sonrası kilolarımdan kurtulmak için 20 ekimde karatay başladım. 3 gün sonra on günlüğüne annemin yanına gidince tabi kaçamaklar aldı başını gitti. Pazartesi
tekrar diyetime döndüm. Çalıştığım için 3 öğün yiyorum ve sıfır spor maalesef. Dün tartıldım 1 kilo vermişim bunlara rağmen
ben de sırf gaza geleyim diye kendime günlük açtım bu forumda da. Artık burdan da sizi takip ederim çünkü interaktif gibi oluyo böle motive edici Herkese şimdiden bol şans Aklımda birkaç şey var. Bulgur ne derece serbest kitabı okudum ama anımsayamıyorum. Bir de Kuru incir var mı diyette. Varsa eğer harika bir şekersiz tarifim var tatlı krizleri için. hemen akşama deneyip sizinle paylaşırım.

Bende bu diyete başladığımda diğer topikleri takip etmiştim, ama sayfalar çok ileri olunca dahil olmak zor oluyor, bende kendime konu açtım bu yüzden. Bu şekilde devam edersek hem kendimizi motive ederiz, hemde yanlışlarımızı görürüz.
Canım bulguru haftada en fazla bir kez yiyorum ben oda 2 3 kaşık. Çünkü kilo verme aşamasında çok tavsiye edilmiyor diye biliyorum. İncirde aynı şekilde çok tavsiye etmiyor canan hoca. Ama tatlı krizleri için kırk yılda bir yiyor bu diyeti yapanlar.
Zaten insülin direnciniz düşünce tatlı krizide olmayacak. O yüzden sabredelim kızlar

Kilo Vermenin Kolay Yolu
Kilo vermek istediğimizde genelde ya diyet yaparız ya da spora gideriz. Ama araştırmacılar zayıflamanın başka bir yolunu daha buldu, hem de tek damla terlemenizi gerektirmeyen bir yol.

Birmingham Üniversitesindeki araştırmacılara göre; kahvaltıdan, öğle ve akşam yemeğinden önce 2 bardak su içmek 12 haftada 5 kilo vermenizi sağlayabilir.

Obezite Dergisinde yayınlanan araştırmada, araştırmacılar 84 obezite hastasını iki gruba böldüler. İlk gruptaki 41 kişiden her ana öğün öncesinde 470 mililitre su içmeleri istendi ve diğer 43 kişilik gruptan ise yemekten önce su içmeden yemek sırasında kendilerini doymuş olarak hayal etmeleri istendi.

12 haftalık deney sonunda, ana öğünlerden önce dolu su içen grup 4,3 kilo verirken, su içmeyen grup sadece 780 gram verdi.

Su içmeye ilave olarak, her gönüllüye sağlıklı diyet ve egzersiz yoluyla kilo verme konusunda temel bilgiler verildi. Ancak araştırmacılar deneye katılanların fiziksel aktivite düzeyinde önemli bir değişiklik yapmadığını gözlemledi.

Yapılan araştırma küçük boyutta olsa da ve suyun kilo vermede işe yaradığını gösteren başka araştırmalara ihtiyaç olsa da, Birmingham Üniversitesi araştırmacıları sonuçların su içmenin kolay ve etkili bir kilo verme yöntemi olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Araştırmanın sözcüsü Doktor Helen Parretti, "Fiziksel aktiviteyi artırmak ve sağlıklı diyet hakkında kısa bilgiler verilmesiyle beraber su içmenin birleşmesi görünen o ki insanların orta ve sağlıklı bir hızda kilo vermesine yardımcı oluyor. Bu, insanların günlük hayatlarına entegre etmesi zor olmayan bir şey."

Günaydın kızlar dün akşam kuru incirden şekersiz sadece sütle ve cevizle bir tatlı yaptım inanamazsınız. Böle bir leZet olamaz. Tatlı krizleri ve Regl dönemleri için ideal!!! Kuru incirin sütü mayalama özelliği olduğunu bilmiyordum. 1 litre sütü kaynatın ve yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ılımanını bekleyin ( parmağınızı koyduğunuzda dayanabileceğiniz bir sıcaklık olmalı) sonra içerisine önbelleği dakika suyun içerisinde belirttiğiniz kuru incirleri atıp bilenderdan geçirin. Kaselere koyup üzerine ceviz serpiştirin. Üzerini bir stres film ile kaplayıp bir örtü örtün ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. İnanamıycaksınız tadın:) bildiğiniz İncirli puding ve en masum kaçamak

Ben bunun benzer bir tarifini denemiştim ama çok kötü olmuştu. Ama öyle sütün içine atmamıştım incirleri. Kaynar sütü incirlerin üstüne dökmüştüm. Tarif öyle bir şeydi sanki. Yanlış hatırlamıyorsam bu da karatay kitabındandı.Tadı da kötü olunca bir daha yapmamıştım. Bir de senin dediğini deneyim.

Ben bir de karatay keki yapmıştım. İlk sefer kötü olmuştu o da geniş kaba koymuşum ondanmış. Derin kaba koyunca sonunda keke benzemişti. Bende onu çok seviyorum. İçinde elma olduğu için ,elmalı tatlıları çok severim de, çok hoşuma gitmişti. Bazen tatlı krizim tutuyor o zamanlarda deneyim bu aralar canım tatlı çekmiyor çok şükür :)

tarifini verirsen keki denemek isterim. bunu da denemeni kesinlikle tavsiye ediyorum. gerçekten çok güzel

tarifini verirsen keki denemek isterim. bunu da denemeni kesinlikle tavsiye ediyorum. gerçekten çok güzel
Elmalı İncirli Unsuz Kek

Malzemeler:

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet elma
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 kaşık kabartma tozu

Hazırlama:

Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp un, kabartma
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Tarifte unsuz diyor ama yarım bardak un var sadece.

Kriz dönemlerinde denemek lazım, süper bir tarife benziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…