Karatay Usulü Beslenerek Polikistik Over'e Veda Ediyoruz Buyrun...

ayneyn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
1.644
2.218
GÜNCELLEMELER: Bundan sonra düzenli olarak hangi gün nasıl bir değişim yaşadığımı paylaşacağım bu mesajı düzenleyerek. Takip etmek isteyenelere kolaylık olsun. Ayrıca polikistik over semptomları ile alakalı değişimleri de kırmızı renkte paylaşacağım. Güncelleme yaptıkça uzadığı için gereksiz yorumlarımı siliyorum artık :)


11 Mayıs 2019
Adet oldum

13 Mayıs 2019
Adetimin 3. günü hormon tahlillerimi yaptırdım ve diyete başladım. Tahlil sonuçlarım:
Fsh: 9
LH:19
Prolaktin: 8
Serbest Testosteron: 2.5
12 saatlik açlık insülini: 4.4


20 Mayıs 2019
1 haftadır gastrit ilacımı almıyorum. Daha önce hissettiğim yutma zorluğu yok, yemek sonrası boğazımda bir şey kalmış gibi bir his yok, yatarken boğulacakmışım gibi, biri sanki boğazıma bastırıyor gibi olurdu o da kalmadı, su içerken gaz yutma hissi yok, her şey yolunda görünüyor.

21 Mayıs 2019
Adet süresi 11 gün, kanama miktarı az.

30 Mayıs 2019
Birkaç aydır ön dişimin üzerindeki ete bastırınca sızlama yaşıyordum, iltihap problemi gibiydi. Şu anda bu ağrılar tamamen geçmiş durumda.

Ayrıca gastrit ilacımı hala almıyorum ve hiçbir sorun yok.

3 Haziran 2019
Nohut gastriti arttırıyor benim vücudumda. Nohutu bırakmak zorundayım.

5 Haziran 2019
Meyve yediğim günler açlık krizim tutuyor, bir süre meyveye ara veriyorum.

7 Haziran 2019
Bıyıklarımın uzamadığını fark ettim, tüyler kısa ve güçsüz.

8 Haziran 2019
Sivilce çıkışı yok denecek kadar azaldı.

9 Haziran 2019
Kıl kökleri güçsüzleşiyor.

16 Haziran 2019
Kendimi daha enerjik hissediyorum. Diyete başladığımdan beri duygusal olarak kendimi daha rahat kontrol edebildiğimi fark ettim.
Eski sivilce lekelerimin renginde de açılmalar var. Yağlı yüzden tamamen kurtuldum.

Ek olarak elimde egzama var ancak henüz bir iyileşme görülmüyor.

23 Haziran 2019
Açlık krizlerim tamamen geçmiş gibi duruyor. Artık çok rahat bir şekilde ve açlık hissetmeden kahvaltı ile akşam yemeği arasında 7 saat geçirebiliyorum ve bu sürede bol su içmeye devam ediyorum. Meyve yemeye başladım az da olsa.

Tüylerde azalma var, bazı yerlerden hiç çıkmıyor artık.
Bu ayki adetim toplamda 8 gün kahverengi lekelenme, 11 gün hafif şiddetli kanama ile adet ve tekrar 5 gün kahverengi lekelenme şeklinde oldu.


25 Haziran 2019
Vajinal iltihap tamamen geçmiş gibi duruyor.

3 Temmuz 2019
Adetimin 3. günü tahlil verdim. Bu ay rahmimde ve kasıklarımda normal adet sancısı hissediyorum az da olsa. Diyet öncesi bu şekilde sancı olmuyordu, ne yumurtalıklarımda ne de rahmimde hiçbir ağrı vs. hissetmiyordum. Şu an gerçekten bir hareketlilik var hem rahim hem yumurtalık bölgesinde.

(Hep olumlu şeyler yazdım ama biraz da realistik olayım, her şey her zaman olumlu gitmedi. Yaklaşık 10 gündür dipteydim diyebilirim. Hem fiziksel olarak kendimi çok güçsüz ve yorgun hissediyordum, hem de psikolojik olarak düşüncelerden bir türlü kurtulamıyordum. 1 ay çok iyi geçmişti ama so 10 gün bu kaideyi bozdu. Tekrar böyle dönemler gelmez diye bekliyordum ama henüz o konuda bir değişiklik olmamış, arada bir bu hale geliyorum malesef. Neyse ki dün kurtuldum, bu gün yeni bir insan olarak uyandım ve rahatladım. Polikistik overin en tuhaf kısımlarında biri de duygu durumundaki bu şiddetli değişimler. Hala anlam vermekte zorlanıyorum. Ama bir ay boyunca bunu yaşamamak bile çok güzeldi. Ayrıca adet kanaması daha sık geliyor ve çok az miktarda ve diğer adete kadar ara kanamalar, lekelenmeler görmeye başladım)

Tahlil sonuçlarım:

AMH: 16 (ilk defa ölçüldü)
Fsh: 3.6
LH:13.7
TSH: 1.4
Prolaktin: 6.4
Serbest Testosteron: 2.3
12 saatlik açlık insülini: 4.7

...

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Öncelikle bu bir kilo verme diyeti değil yani kilo meselesine çok takılmıyoruz bu nedenle konuyu diyet başlığında açmadım. Prof. Dr. Canan Karatay hanımefendi harika bir konudan bahsediyor. İnsülin direncimizi kırarsak polikistik overden tamamen kurtulabiliriz. İnsülin meselesini çoğumuz biliyoruz hatta sırf bu nedenle konu belli zaten diye yıllarca Canan Karatay'ı dikkate almadım. Aradan geçen zamana yanıyorum şimdi. Canan Karatay'ın videolarını ve kitaplarının bir kısmını okudum ve kendisinde insülin problemi olmadığını zanneden benim gibi pek çok kişide de insülin direnci olduğunu anladığımda kafamdan aşağı kaynar sular döküldü sanki. Üstelik bu diyeti yapıp da polikistik overden tamamen kurtulan 3-5 kişinin yazısını da buldum, onları okuduktan sonra konu tamamen kafama yattı. Forumda zaten önceden açılmış Karatay Diyeti gibi bazı başlıklar var ama onlar genelde kilo verme üzerine kurulmuş. Benim bu başlıkta yapmak istediğim şey ise kilo verme meselesine çok odaklanmadan (ki o zaten kendiliğinden olacak) adet düzensizliği, hormon bozukluğu veya gebe kalma gibi konularda bize nasıl etki ettiğini paylaşalım. Ben bu diyete başlamadan önce tahlillerimi yaptırdım. Onu da sizinle paylaşacağım inşaallah. Yaklaşık iki haftadır yapıyorum. 1 buçuk ay sonra tahlilleri tekrarlayıp sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum.

Başlığı kısaca tanıttıktan sonra bu diyetin bizim gibi pko lularda nasıl etki edeceğini anlatmak istiyorum.

Polikistik over tıpkı şeker hastalığı gibi tansiyon hastalığı gibi kronik dejeneratif bir hastalık. Nasıl bu hastalara kalıcı bir tedavi yok ömür boyu ilaç kullan diyorlarsa bize de aynı şeyi söylüyorlar. Ancak Canan Karatay'ın hastaları onun verdiği diyet ile pko'dan, şeker hastalığından, tansiyondan, romatoid artritten ve benzeri hastalıklardan tamamen kurtulabiliyor ve hayatları boyunca tekrar ilaç kullanmaya ihtiyaç duymuyorlar. Çünkü bütün bu hastalıkların temelinde insülin hormonu var. Biz; şekerli, unlu gıdalar tükettikçe hatta doğal olsa dahi glisemik indeksi çok yüksek olan meyvelerden fazla miktarlarda tükettikçe insülin hormonumuz kanda artıyor, artıyor, artıyor... Daha sonra hücreler insüline karşı duyarsızlaşıyor ve insülin direnci oluşuyor. Bu kısmı gayet teknik bir şekilde Canan Karatay anlatmış. İsteyeneler ''Canan karatay insülin direnci nedir'' diye taratırlarsa videoya ulaşabilirler. Özetle mutfağımızdan glisemik indeksi yüksek olan gıdaları, her türlü işlenmiş gıdaları ve konserveleri çıkarmadığımız müddetçe polikistik over ile ilaçsız baş etmemiz mümkün değil. Hatta ilaçlar bile çoğu zaman faydasız kalıyor. Bu nedenle ben hayat tarzımı tamamen değiştirerek bu hastalıktan kalıcı olarak kurtulmayı hedefledim. Bunu yapan kişilerin paylaşımları da beni çok heveslendirdi. Canan Karatay da polikistik over'den kurtulma süresini kişiye göre birkaç ay ile birkaç yıl arası olacağını söylüyor. Ancak paylaşan arkadaşların hepsinin adet günlerinde diyetin ilk ayından itibaren düzelmeler başlamış. 3-5 ayda bir adet söktürücü ile adet görenler diyetten bir ay sonra ayda bir kendiliğinden adet görmeye başlamışar. Yani işin özü insülin hormonunu dengeye koymakta. Çünkü Canan Karatay'ın dediğine göre östrojen, progesteron, androjen ve testosteron hormonlarını idare eden insülin hormonudur. Bu hormonlar düzene girince yumurtalıklarda kistler oluşmuyor, aylık adetler ve yumurtlama düzene giriyor, cilt problemleri de ortadan kalkıyor.

Peki tüm bunlar iyi güzel, e şimdi ne yapacağız derseniz;

Öncelikle kitapta anlatılan bilgilerin hepsi o kadar kıymetli ki hepsini burada paylaşmak imkansıza yakın diyebilirim. O nedenle bu gruba katılacak olanlar eğer kitabı okuyabilirlerse çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü kitapta bu hastalığı yenmenin mantığı çok güzel anlatılıyor ve tamamen ikna oluyorsunuz. Özellikle ''Karatay Diyeti ile Yaşam Boyu Sağlık'' kitabında polikistik overden özellikle bahsediliyor. Ama okuyamayacak olan varsa da neler yenmeli neler yenmemeli bunları paylaşmaya çalışacağım inş. Mutfakta iyi bir değişikliğe ihtiyacımız olacak. Ben neler yaptığımı yazarak başlayayım.

1. Mutfaktaki bütün paketli bisküviler meyve suları hatta maya, kakao vs ne varsa raflardan çıkarıp attım.
2. Her türlü şekerli ürünleri raflardan kaldırdım, buna bal ve pekmez de dahil. Çünkü içlerinde glikoz şurubu oluyormuş. Pekmez de doğal olsa dahi yüksek glisemik indeksli olduğu için en azından tedavi sürecinde tüketilemez.
3. Un, galeta unu, mısır unu, nişasta vb ürünlerin hepsini kaldırdım.
4. Kitaptan bakarak neler yemeliyim listesi oluşturdum ve alışveriş yaptım. Aldığım ürünler şunlar:
Kuruyemişler, kuru kayısı ve kuru incir dahil
Soğuk sıkım zeytinyağı
Keten tohumu yağı
Keten tohumu
Et çok nadiren pişiriyordum ama şimdi her yemeğe az az koymak için kıyma alıp minik yuvarlaklar haline getirip buzluğa attım.
Köyden tereyağı siparişi verdim.
Haftada en az 1 defa balık yiyecek şekilde menüyü ayarladım.
Hamile kalmak istediğim için avokado alıp buzdolabına attım. Yumuşak kıvama geldikçe kesip buzluğa atıyorum, günlük az miktarlarda çıkarıp yoğurtlu salata yapıyorum.

Çalışan biriyseniz veya çok erken kalkıp 11'den 12'den önce yatamıyorsanız 3 öğünlük bir menü hazırlayabilirsiniz ama benim gibi evde iseniz kahvaltı ve akşam yemeğinden oluşan 2 öğünlük bir menü daha makbul Karatay diyetinde.

Kahvaltı
Ben anca bir yumurta yiyebiliyorum ama normalde diyette iki yazıyor hatta 3 de olabilir.
El avuç içi büyüklüğü kadar peynir
İstediğiniz kadar zeytin
Yanına bir avuç kuruyemiş
Domates salatalık vb evde sebze ot vs ne varsa
Birkaç adet kuru kayısı yenebilir. Bana biraz şekerli geldiği için bir kuru kayısı ve yarım kuru incir yiyorum.
Yanına şekersiz çay

Öğle yemeği ve akşam yemeği aynı mantıkla hazırlanabilir. Herhangi bir sebze yemeği, et yemeği, salata, yoğurt yenebilir. Balık tüketilebilir. Çorba tüketilebilir. Ancak önemli olan çorbayı unla terbiye etmemek, veya balığı tutup da ayçiçek yağında kızartmamak. Bütün yemekler ya soğuk sıkım zeytinyağında pişecek, ya tereyağında, ya da hayvansal yağlarda. Bir de tencere kısık ateşte olacak hep. Yoğurt ev yapımı olmalı. Her şeyin en doğalı yenmeli. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz hiçbir ürün alınmamalı. Patates ve mısır gibi glisemik indeksi yüksek olan ürünler tedavi süresince tüketilmemeli. İyileştikten sonra uygun miktarlarda doğal yiyeceklerden yiyebiliriz. Meyve ise çok tartışmalı bir konu. Bir kere yenecekse mutlaka öğünlerden birinin yanına yenecek çünkü ara öğün yok. İki öğün arası en az 4,5- 5 saat aç kalınması gerekiyor. Dolayısıyla meyve yiyecek zaman da anca öğünlerle beraber oluyor. Canan Karatay'ın dediği dağdaki ilaçsız elmalar ile Anamur muzu dışındaki meyvelerde yüksek oranda şeker olduğu için hiç tüketilmemesi iyi. Ancak illa ki tüketilecekse mevsim meyvelerinden günlük bir adet ya elma ya armut ya portakal vs tüketilebilir. Kayısı, erik gibi küçük boy meyvelerden 4-6 adet yenebilir. Öğle yemeği bir kase yoğurda bir avuç ceviz karıştırıp geçiştirilebilir. Tuz mutlaka işlenmemiş doğal kaya tuzu olmalı. Salatalara bol zeytinyağı, limon, ev yapımı sirke eklenebilir. Keten tohumu mutlaka tüketilmeli. Salatalara yoğurtlara eklenebilir.

Günlük en az 2 litre su içilmeli. En az 20 dakika yürüyüş yapılmalı. 20 dakika güneşlenilmeli. D vitamini 50-100 arası seviyede tutulmalı, gerekirse takviye alınmalı. Ek olarak mutlaka Omega 3 takviyesi alınmalı.

Şu an genel olarak bu kadar toparlayabildim. Zaten Karatay diyeti diye ararsanız bunun gibi bir sürü tavsiye göreceksiniz. Uygulayıp polikistik overden kurtulan kişilere biz de katılalım inşaallah. Bitirmeden önce kendi tahlil sonuçlarımı da paylaşmak istiyorum Fsh: 9 LH:19 Prolaktin: 8 Serbest Testosteron: 2.5 çıktı. Bir de Canan Karatay'ın mutlaka yapılmasını istediği 12 saatlik açlık insülini var. Birkaç yıl önce 7 çıkmıştı benim. Ama mutlaka 5'ten düşük olması gerekiyormuş. Ben biraz da açlık meselesini tam ayarlayamadım galiba 4.4 çıkmış. Çünkü 12 saat açlık olsun diye gece bir tane kuru incir yedim sadece o da öğün gibi olmadı galiba, ya da bilemiyorum belki de bir iki gün diyet yapıp öyle gittim diye düşük çıkmış da olabilir tam anlayamadım. Normalde 5'in üzerinde bekliyordum. Ama her halükarda bir sonraki tahlilde daha da düşük çıkmasını bekliyorum inşaallah. Fsh ve Lh'ı bu kadar yüksek beklemiyordum onlar da düşer inş bir iki aya. Sonuçları sizinle paylaştığımda farkı göreceğinizi düşünüyorum. Benimle beraber bu diyeti yapmak isteyenler varsa siz de katılın. Çok uzun oldu biliyorum ama inş. okuyabilirsiniz :)

Son olarak ben kilo hariç tipik bir pko'luyum. 7 buçuk yıllık evlilik sonucu hiç hamile kalamadım. Tedaviler de cevap vermedi. Şimdi bu yöntemi deniyorum. Allah hepimize şifa versin inş sizlerden de katılım bekliyorum. Hepinize hayırlı günler...
 
Son düzenleme:
Düzenli aralıklarla neler yaptığımı paylaşacağım inş böylece sonunda bir faydasını görürsem başkaları da benim nasıl bir süreçtem geçtiğimi görmüş olurlar. İnternette çok aradım bir polikistik overlinin Karatay diyeti ile yaşadığı hormonal değişiklikler nasıl oluyor diye ama yazanlar genel bilgi paylaşmışlar öyle ayrıntılı bir şey yoktu. Bu yüzden inş bu konuda insanlara örnek olabilirim belki.

Biz Karatay diyetine eşimle başladık. Birkaç hafta alıştıra alıştıra zararlı yiyecekleri azaltmaya başlamıştık ama tam olarak karar verip bütün kurallarıyla bu diyete 13 Mayıs 2019'da başladık diyebilirim. O güne kadar gastrit ve reflü sıkıntısı nedeni ile aylarca ilaç kullandım. Doktorum her ay ilacın mg değerini ve kullanım sıklığını yavaş yavaş azaltıyordu. En son haftada iki defa 20 mg'lık bir kapsül al bir ay devam et sonra bırak dedi. Biz de sevindik tabi gastrit geçti diye. Ama kesinlikle 3 günün geçmesini bekleyemiyordum bütün sıkıntılar tekrar başlayacak gibi oluyordu. Tekrar 2 günde bir ilaç kullanmaya başlayacağım herhalde diye korkarken bu diyete başladım. Aradan 3 gün geçti olumsuz bir şey hissetmedim ben de dedim almayayım ilacı bir gün daha. Ertesi gün yine bir şey olmadı. Ben de daha ilaç almadım. 13 Mayıs'tan bu yana ilaç kullanmıyorum ve elhamdulillah gastritten reflüden hiç eser kalmadı. Bir makalede okumuştum polikistik overlilerde gastrit görülme oranı fazla diye. Sizlerde de var mı bilmiyorum inş faydalı olur ben şimdiden faydasını görmeye başladım ve yaşadığım her etkiyi sizlerle paylaşmaya çalışacağım inş.
 
Karatay diyeti ile yaşam boyu sağlık kitabında bir tavsiye var kızlar. Özetle diyor ki d vitamini, b12 vitamini, demir, folik asit ve omega 3 polikistik overin tedavisi için şart. Karatay diyeti yaparken bu değerler normal olursa, ve düzenli spor yapılırsa yumurtalıkların kendini toparladığı ifade ediliyor. Kitapta tavsiye edilen kan değerleri şöyle:

D vitamini 50-100 arasında tutulmalı
Kan demiri 50 mg/dL üzerinde olmalı
B 12 için kitapta net bir sayı verilmemiş ancak internette Canan Karatay ile alakalı yapılan bir haberde b12'nin 800'ün üzerinde olması gerektiği söylenmiş.
Folik asit hakkında net bir rakam bulamadım.
Yalnız dikkat edin normal laboratuvar değerlerinin çok üzerinde olması gerektiği söyleniyor. Mesela benim b12 seviyem 200 küsürdü ve 200 üzeri yeterli kabul edildiği için eksiklik var denmedi. Dolayısıyla pcos tedavisi yaparken bu değeri arttırmam gerekiyor.

Omega 3 ün kaç olduğundan ziyade omega 6'ya oranı önemli. Normalde fosiller incelendiğinde omega 3/ omega 6 oranının 1 olduğu görülmüş. O dönemdeki insanlarda kronik dejeneratif hastalıklar da yokmuş. Ancak günümüzde en iyi olanda dahi omega 3 ün omega 6'ya oranı 1/4 olarak bulunmuş. Eğer bir vücutta bu oran 1/20 lere 1/50 lere düşerse ciddi sorunlar başlıyor. Polikistik over açısından olaya bakılırsa üreme kabiliyeti düşüyor ve pcos ilerliyor. Anne sütünde de omega 3/ omega 6 oranı 1/4, aynı şekilde soğuk sıkım zeytinyağı da öyle. Bu nedenle omega 6 oranı yüksek yiyecekler yenmemeli ve omega 3 oranı yüksek yiyecekler tercih edilmeli. Kuruyemişler, zeytinyağı, balık, keten tohumu vb. tüketilebilir. Ancak vücutta omega 3 dengesinin korunabilmesi için günlük mutlaka 2-3 gram omega 3 takviyesi alınmalı. Bu takviyelerin içinde omega 6 veya 9 bulunmadığından emin olunmalı.

Tüm bu değerlere baktırırken aynı zamanda mutlaka 12 saatlik açlık insülinine baktırılması gerekiyor. Çünkü bu değer 5'in üzerinde olduğu müddetçe polikistik overin tedavisi mümkün değil. Karatay diyeti yaparken günden güne açlık insülini düşecektir ve ideal olan 2-5 aralığında kalacaktır.

Evet arkadaşlar diyet haricinde ek takviyeler ile alakalı verilen tavsiyeler bunlar. Bahsedilen değerlerden d vitamini ve omega 3 ün mutlaka takviye yapılması gerekiyor çünkü biz pcos hastalarında bu değerler hep düşük oluyor. Diğerleri tercihen doğal olarak veya takviye olarak alınabilir.

Benim zaten hep d vitamini eksikliğim vardı şimdi biraz daha dikkat edeceğim. Günlük 5000 IU d vitamini desteği için sipariş vereceğim güvendiğim bir yerden. Omega 3 şu anda kullanıyorum ama günlük 1 grammış onu da 2 grama çıkaracağım en kısa zamanda inş . B12 de dediğim gibi ihtiyacım var takviye lazım. Folik asit eksikliğim yoktu yani en azından laboratuvar sonuçlarına göre iyiydi ama onu da doğal olarak arttırmaya çalışacağım. Demiri de hiç bilmiyorum ne kadar var vücudumda. Önce bir süre diyeti uygulayıp bazılarının takviyelerini alacağım. Daha sonra kanda baktırıp değerleri sizlerle paylaşmayı düşünüyorum inş. Rabbim hepimize bu pcos hastalığından kurtulmayı nasip etsin inş...
 
Geçen gün internette bir yazı okudum sizlerle paylaşmak istedim kızlar. Amerikalı polikistik over hastası bir bayan yaşadıklarını anlatmış. Hayatından her türlü zararlı maddeleri çıkardığını söylüyor. Parfümler, deterjanlar, paketli işlenmiş gıdalar vs... Her şeyin en doğalından yemeye çalışıyor, organik ürünleri tercih ediyor ve aradan 6 ay- 1 sene gibi bir süre geçiyor, doktora gidiyor. Çünkü vücudunda ciddi iyileşmeler hissediyor. Doktor hormon değerlerine ultrason görüntüsüne bakıp kalıyor hayret ediyor nasıl olur diye. Çünkü daha önce doktorun dediği bu bayanın en kötü pcos hastalarından biri olduğuymuş. Ve şu anda bayan kendisinde polikistik overe dair hiçbir eser kalmadığını söylüyor. Bunları yazarken de tamamen doğal yolla 9 aylık hamile ikinci kızına. Yazının orjinali : https://www.sheknows.com/parenting/articles/1835834/how-i-went-from-extreme-pcos-to-pregnant/
 
Biliyorum bir gün bu yazıları birileri okuyacak ve polikistik overden kurtuluş hikayelerimizle dolacak Allah'ın izniyle. Ben yıllarca ultrasonda inci gibi dizilen kistlerimi gördüm, Lh değerim 11-24 arası oynadı durdu, testosteron hep üst sınırlarda dolaştı, adetim hiçbir zaman normal bir kadının gördüğü adetlere benzemedi bile... O kadar çok yazı ve makale okudum ki bununla alakalı. Malesef Türkçe kaynak bulmak çok zor Karatay diyeti kitabı dışında. Ama bu saydığım yöntemlerle polikistik overe vedan eden yığınla insan var inanın bana. Ve inanıyorum Rabbim şifa verecek ve bir gün ben de düzelmiş hormon değerlerimi buradan paylaşacağım. Ultrasonda kistleri görmediğim günleri Rabbim bana gösterecek buna canı gönülden inanıyorum.

13 Mayıs 2019'dan bugüne...
Son durumum: Hayatımdan bütün kimyasal deterjan ve şampuanları çıkardım, parfümsüz doğal yağlarla yapılmış gliserinli sabun ve bunun şampuanını kullanıyorum. Bulaşık makineme limon ve karbonat koyarak tabaklarımı yıkıyorum. Çamaşır makinesine de gliserinli sabun koyuyorum. Çamaşırlarım kesinlikle deterjan kokmuyor. Tabaklarımda kaygan deterjan kalıntısı hiç olmuyor. Parfüm asla kullanmıyorum. Çamaşır suyu evimde zaten yok. Yerleri lavaboları wc'yi temizlemek için kullandığım ürün ise zaten ciltteki mikropları öldürmek için üretilmiş bir dezenfektan.

Yiyeceklerin en doğalını bulmaya çalışıyorum. İnsan isteyince buluyormuş gerçekten. Organik sarımsak aldım dün ama her halinden belli köylerdeki sarımsaklar gibi görüntüsü. İnternetten organik ürün satan yerleri buluyorum ve yumurta, tavuk, tereyağı gibi ürünleri getirtiyorum. Çiğ süt alıp kendi yoğurdumu ve beyaz peynirimi yapmaya devam ediyorum. Misafirliğe giderken kendi yiyeceğimi yanımda götürüyorum ve sağlığım için diyette olduğumu söylüyorum anlayışla karşılıyorlar. Yasak listesindeki yiyeceklerden çok az bile olsa bir yemeğin içinde varsa asla bir kaşık bile yemiyorum. Günde sadece 2 öğün yiyorum zaten ramazan olduğu için kolay oluyor ama sonrasında da böyle devam edecek inşaallah. O 2 öğünde de mide duvarlarımı zorlayacak kadar tıka basa etmiyorum asla kendimi. Doymaya başladığım anda bırakıyorum yemeği ve şu anda zaten ne kadar yediğim az çok ortaya çıkmış oldu hep ona göre miktarlarda pişiriyorum yemeği. Sofradan kalktıktan sonra bir sonraki öğüne kadar sadece su içiyorum ya da bitkisel çaylardan papatya, tarçın vb. çayları tüketiyorum ki bu çaylardan papatyanın sakinleştirici ve psikolojiyi iyileştirici bir etkisi var, tarçının da insülin dengesini düzeltici etkisi var.

Neler yapacağım: Bayramdan sonraki hedefim her gün yürüyüş yapıp güneşlenmek, takviyelerim gelince onlara düzenli bir şekilde devam etmek, günlük 2 litre su içmek. Günde birkaç bardak su içiyordum önceden, şu an anca 1.5 litreye çıkarabildim, daha da artacak inş.

Bu zamana kadar bitkisel ürünlere, hastanede tedavilere dünya para harcadık. Ne kürler yaptım da doktora gittim acaba işe yaramış mıdır diye... Hiçbiri de etki etmedi. Ben şunu anladım: Boğazımdan geçen lokmaları denetlemediğim sürece, hayat tarzımı değiştirmediğim sürece bu hastalık benle kalmaya devam edecek. Şimdi görelim pcos benim vücudumda benle kalmaya devam edebilecek mi bakalım :110:

Gitsin hastalıklar gelsin bebişler :anneadayı::emir_bebek: Bu mübarek günlerde de dualarımız kabul olur inşaallah :KK51:
 
Canım bende hayatimda bu sistemi oturtmak çok isterim ama nereden başlayacağım bilemiyorum. Aklım şu aralar aşılama oldum onun sonucunda:olamaz: . Fakat bir yerden baslamaliyim:bicak:
 
Canım bende hayatimda bu sistemi oturtmak çok isterim ama nereden başlayacağım bilemiyorum. Aklım şu aralar aşılama oldum onun sonucunda:olamaz: . Fakat bir yerden baslamaliyim:bicak:
Öncelikle hayırlı olsun aşılaman canım. Sonucun ne zaman belli olacak? Dediğin gibi şu an aşılama sonucuna odaklandıysan önce bi neticeyi öğren inşaallah gerek kalmaz da hamile kalmak için değil de hamilelik sürecinde beslenme ile alakalı başlıklarda dolaşırsın :) Ama lütfen olumsuz bir sonuç olursa sakın üzme kendini. Bizim rahatsızlığımızın kalıcı tedavisi var. Üstelik ben burada sadece hamile kalmak için değil hastalıktan tamamen kurtulmak için uğraşıyorum. Bu beni daha da motive ediyor. Yoksa sadece gebelik için tedavi olduğum zamanlar stres dışında bir şey hissedemiyordum bile. Şu an çok pozitifim. İç daralmalarım yok. Yüzümde yeni sivilce çıkışı durmuş gibi görünüyor ve dün arkadaşlarım yüzümün çok temiz göründüğünü söylediler. Bir şeyler yoluna girmeye başladı diye düşünüyorum. Senin de sonucun belli olsun ona göre konuşalım tekrar inş canım.
 
Öncelikle hayırlı olsun aşılaman canım. Sonucun ne zaman belli olacak? Dediğin gibi şu an aşılama sonucuna odaklandıysan önce bi neticeyi öğren inşaallah gerek kalmaz da hamile kalmak için değil de hamilelik sürecinde beslenme ile alakalı başlıklarda dolaşırsın :) Ama lütfen olumsuz bir sonuç olursa sakın üzme kendini. Bizim rahatsızlığımızın kalıcı tedavisi var. Üstelik ben burada sadece hamile kalmak için değil hastalıktan tamamen kurtulmak için uğraşıyorum. Bu beni daha da motive ediyor. Yoksa sadece gebelik için tedavi olduğum zamanlar stres dışında bir şey hissedemiyordum bile. Şu an çok pozitifim. İç daralmalarım yok. Yüzümde yeni sivilce çıkışı durmuş gibi görünüyor ve dün arkadaşlarım yüzümün çok temiz göründüğünü söylediler. Bir şeyler yoluna girmeye başladı diye düşünüyorum. Senin de sonucun belli olsun ona göre konuşalım tekrar inş canım.
Çok teşekkür ederim canım 🤗 inşallah haftaya belli olacak hakkımızda hayırlısı diyorum ben pozitif e de negatif e de hazırım 🤗 duruma göre bende hamile kalmak için değilde kendim için sağlığım için başlamak istiyorum 😊
 
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 10 sene önce tanıştım karatay beslenme şekli ile. Hayat tarzım oldu 3 ayda 14 kilo verdim. Geçen sene bir dış gebelik geçirdim 17 kilo aldım iğneler serumlar vs... kendimi psikolojik toparladıktan sonra 1,5 ay önce geri başladım. 74 kg ile başladığım serüvenim 66 ile devam ediyor. Üstelik ramazanda çok kolay oruç tuttum şükür🙏🏽🥰 pko hastasıyım tiroid var zaten tetikliyor birbirini bilen bilir. 1 senedir yumurtlama takibi yapıyordum 2. Çizgi hiç çıkmamıştı taaki kilo kontrolü sağlayana kadar🥰🥰🙏🏽🤲🏽 Bu ay yumurtlamam oldu tabiki karatay sayesinde. Umarım herkes hayat tarzı haline getirir🙏🏽 Karatay candır🙋🏽‍♀️
 
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 10 sene önce tanıştım karatay beslenme şekli ile. Hayat tarzım oldu 3 ayda 14 kilo verdim. Geçen sene bir dış gebelik geçirdim 17 kilo aldım iğneler serumlar vs... kendimi psikolojik toparladıktan sonra 1,5 ay önce geri başladım. 74 kg ile başladığım serüvenim 66 ile devam ediyor. Üstelik ramazanda çok kolay oruç tuttum şükür🙏🏽🥰 pko hastasıyım tiroid var zaten tetikliyor birbirini bilen bilir. 1 senedir yumurtlama takibi yapıyordum 2. Çizgi hiç çıkmamıştı taaki kilo kontrolü sağlayana kadar🥰🥰🙏🏽🤲🏽 Bu ay yumurtlamam oldu tabiki karatay sayesinde. Umarım herkes hayat tarzı haline getirir🙏🏽 Karatay candır🙋🏽‍♀️
Hoşgeldin canım ne güzel yazmışsın. Peki tam anlayamadım birkaç soru sorsam... Bu 1,5 ayda 74'ten 66'ya mı düştün? Bir de diyeti uzun süreli ve düzenli yapmadın anladığım kadarıyla değil mi yoksa bu zamana kadar daha önce yumurtlamada çift çizgi görürdün herhalde. Son olarak bu ay yumurtlaman olduysa gebelik beklentisi var mı yani şimdi adet gününü mü bekliyorsun?
 
Hoşgeldin canım ne güzel yazmışsın. Peki tam anlayamadım birkaç soru sorsam... Bu 1,5 ayda 74'ten 66'ya mı düştün? Bir de diyeti uzun süreli ve düzenli yapmadın anladığım kadarıyla değil mi yoksa bu zamana kadar daha önce yumurtlamada çift çizgi görürdün herhalde. Son olarak bu ay yumurtlaman olduysa gebelik beklentisi var mı yani şimdi adet gününü mü bekliyorsun?
Ben 10 yıldır karatay beslenmesini hayat tarzım haline getirdim. Hep 2 öpün bol su ve spor destekli yaşadım. Dışarıda yürüyemediysem evde pilates yaptım. Geçen sene dış gebelik geçirdim 2 ay hastanede yattım ve iğneler serumlar derken 17 kilo aldım. Çok zor bir süreçti. O süreci atlattım 1,5 ay önce tekrar karatay beslenme düzenine başladım 1,5 ayda 74 den 66 kiloya düştüm. Şuan gebelik yok anladığım kadarıyla adet olcam 1-2 güne. Ama kilo kontrolü sağladığım gibi yumurtlama oluştu doktorlar bu amh değeriyle imkansız demişlerdi şükür bugünüme. Belki bu ay değil ama öteki ay rabbim ol der olur
 
Hoşgeldin canım ne güzel yazmışsın. Peki tam anlayamadım birkaç soru sorsam... Bu 1,5 ayda 74'ten 66'ya mı düştün? Bir de diyeti uzun süreli ve düzenli yapmadın anladığım kadarıyla değil mi yoksa bu zamana kadar daha önce yumurtlamada çift çizgi görürdün herhalde. Son olarak bu ay yumurtlaman olduysa gebelik beklentisi var mı yani şimdi adet gününü mü bekliyorsun?
Bu arada diyet uzun süreli evliliğim uzun zamandır değil 2 yıllık🥰🙏🏽 Yumurtlama ise dış gebelikten sonra hiç olmamıştı ne zaman karatay geri geldi hayatıma kilo kontrolü oldu o zaman yine yumurtladım
 
Ben 10 yıldır karatay beslenmesini hayat tarzım haline getirdim. Hep 2 öpün bol su ve spor destekli yaşadım. Dışarıda yürüyemediysem evde pilates yaptım. Geçen sene dış gebelik geçirdim 2 ay hastanede yattım ve iğneler serumlar derken 17 kilo aldım. Çok zor bir süreçti. O süreci atlattım 1,5 ay önce tekrar karatay beslenme düzenine başladım 1,5 ayda 74 den 66 kiloya düştüm. Şuan gebelik yok anladığım kadarıyla adet olcam 1-2 güne. Ama kilo kontrolü sağladığım gibi yumurtlama oluştu doktorlar bu amh değeriyle imkansız demişlerdi şükür bugünüme. Belki bu ay değil ama öteki ay rabbim ol der olur
Anladım ne güzel 10 yıldır bunu uyguluyor olman gerçekten harika bir şey. Yaşadığın o zor süreç de inş tekrarlamaz Rabbim tekrar göstermesin bundan sonra her şey yolunda gider inş. Bizim de yumuk yumuk elli bebişlerimiz olur inş :KK39: Amh değerin kaç bu arada?
 
Anladım ne güzel 10 yıldır bunu uyguluyor olman gerçekten harika bir şey. Yaşadığın o zor süreç de inş tekrarlamaz Rabbim tekrar göstermesin bundan sonra her şey yolunda gider inş. Bizim de yumuk yumuk elli bebişlerimiz olur inş :KK39: Amh değerin kaç bu arada?
Amin inşallah rabbim tez zamanda nasip etsin sağlıklı sıhhatli🥰🥰🙏🏽🤲🏽 Amh:0.05
 
İlk mesajdaki güncellemelerimi takip edebilirsiniz. Daha bir ay dolmadan tüylenme sorunu hallolmaya başladı kızlar. Şoktayım gerçekten ağlamak istiyorum. Dün benim için çok önemliydi. Sadece yeme içmeye dikkat ederek tüylerim hiç olmadığı kadar yavaş hızda uzuyor. Ayrıca elime çok batmıyor yumuşaklar, güçsüzler. Şimdiye çoktan uzamış olması gereken tüyler o kadar yavaş uzuyor ki ben ergenlikten beri böyle bir şey görmedim. Sadece şoktayım. :skandal: İlk mesaja bakın lütfen.
 
İlk mesajdaki güncellemelerimi takip edebilirsiniz. Daha bir ay dolmadan tüylenme sorunu hallolmaya başladı kızlar. Şoktayım gerçekten ağlamak istiyorum. Dün benim için çok önemliydi. Sadece yeme içmeye dikkat ederek tüylerim hiç olmadığı kadar yavaş hızda uzuyor. Ayrıca elime çok batmıyor yumuşaklar, güçsüzler. Şimdiye çoktan uzamış olması gereken tüyler o kadar yavaş uzuyor ki ben ergenlikten beri böyle bir şey görmedim. Sadece şoktayım. :skandal: İlk mesaja bakın lütfen.


Merhaba Ayneyn,

Ben de PKO sendromluyum. Ilk yazınızdan itibaren okudum, deneyimlerinizi paylastiginiz icin teşekkür ediyorum. Ben Amerikada yaşıyorum, bir oğlum var, 4 yaşında , sonrasında polikistik over sendromum dikkat etmediğim ve ilaçlarıma devam etmediğim icin artis gösterdi sanırım, 2 yıl neredeyse bebek düşünmemize ragmen hamile kalamadım, umarım geç kalmamisimdir tekrar tedavi icin.

Amerikada sağlık islemleri muayene vs çok pahalı, ilaçları reçetesiz kesinlikle alamıyorsunuz. O yüzden benim tedavi serüvenim biraz mesakkatli. Doktorum 4 ay kullanmam icin dogum kontrol hapı verdi, şimdilik bir paket bitti sayılır . bundan aylar oncesinde de Karatay diyeti yapmistik simdi bu yazilarinizi okuyunca diyet yaparken etkilerini daha iyi aniyorum. adetim düzene girmişti, kistler muhtemelen temizleniyordu vs, neden o düzeni bıraktık bilmiyorum suan ama keske bırakmasaydık. Hemen başlıyoruz tekrar, esimin de mide ülseri var, o na da çok faydası olmustu.

Sizin su an süreç nasil? gelişme var mi? Yumurtlama vs. ya da hamile kalma ihtimalinizdeki gidişat nedir? Rabbim hayirlisiyla evlat sahibi etsin hayırlı anne babalar olalım insallah. :KK200:
 
Merhaba Ayneyn,

Ben de PKO sendromluyum. Ilk yazınızdan itibaren okudum, deneyimlerinizi paylastiginiz icin teşekkür ediyorum. Ben Amerikada yaşıyorum, bir oğlum var, 4 yaşında , sonrasında polikistik over sendromum dikkat etmediğim ve ilaçlarıma devam etmediğim icin artis gösterdi sanırım, 2 yıl neredeyse bebek düşünmemize ragmen hamile kalamadım, umarım geç kalmamisimdir tekrar tedavi icin.

Amerikada sağlık islemleri muayene vs çok pahalı, ilaçları reçetesiz kesinlikle alamıyorsunuz. O yüzden benim tedavi serüvenim biraz mesakkatli. Doktorum 4 ay kullanmam icin dogum kontrol hapı verdi, şimdilik bir paket bitti sayılır . bundan aylar oncesinde de Karatay diyeti yapmistik simdi bu yazilarinizi okuyunca diyet yaparken etkilerini daha iyi aniyorum. adetim düzene girmişti, kistler muhtemelen temizleniyordu vs, neden o düzeni bıraktık bilmiyorum suan ama keske bırakmasaydık. Hemen başlıyoruz tekrar, esimin de mide ülseri var, o na da çok faydası olmustu.

Sizin su an süreç nasil? gelişme var mi? Yumurtlama vs. ya da hamile kalma ihtimalinizdeki gidişat nedir? Rabbim hayirlisiyla evlat sahibi etsin hayırlı anne babalar olalım insallah. :KK200:
Dualarınıza gönülden amin diyorum. Ben günlük olarak her gelişmeyi ilk mesaja eklemeye devam edeceğim inşaallah. Ben çok aradım internette bir polikistik overli Karatay diyeti ile gün gün ne yaşamış, ne kadar sürede iyileşmiş hiçbir şey bulamadım. Sadece genel bilgiler vardı. Bu sayfayı o nedenle açtım. Siz de kendinizde yaşadığınız değişiklikleri yazarsanız beraber istifade etmiş oluruz.

Ben zaten başlayalı bir ay olduğu için yukarıda yazdıklarım dışında bir gelişme yok ki bu gelişmeler bile bir ay için çok fazla bence. 6 aydan önce beklentim yoktu bile. Yalnız şöyle diyebilirim: son düzenlediğim ilk mesajda da yazdım, adet başlamadan günlerce lekelenme oldu ve şu an adetim devam ediyor, artık yarın ya da öbür gün bitmesi lazım ama hiç bitecek gibi durmuyor. Kanama rengi koyu, miktarı çok az ve bazen kahverengi pıhtılar şeklinde gelmeye devam ediyor hala. Bu şekilde şu an yumurtlama olması mümkün değil, kaç gün böyle devam edecek bilmiyorum. Aynı durumu akupunktur ve karın masajı yaptırdığım dönemde de yaşamıştım. Sanırım benim vücudum kistleri böyle atıyor.

Bu kanama kesilince ve sonra tekrar adet olunca 3. günü hormon tahlili yaptıracağım inş. ve diyet öncesini zaten paylaşmıştım, sonrasını da paylaşarak karşılaştırma yapma imkanı bulacağız burada. Benim hedefim FSH ve LH 7-8'in altına düşerse, Testosteron 0-1 civarı olursa hemen adet bitiminden birkaç gün sonra yapacağım ilk şey ultrasona girip kistlerin gidip gitmediğine baktırmak olacak. Hatta varsa folikül gelişiyor mu, yumurtlama olacak mı bunu anlamak. Zaten hormonlar dediğim değere düşerse ve kistler kaybolursa PCOS teşhisi artık kalkmış olacak ki gebeliğe engel olan durumları tamamen kalıcı olarak halletmiş olacağım anlamına geliyor Allah izin verirse. Siz de zaten çok faydasını gördüğünüzü söylemişsiniz, bence uzun süreli devam edilirse çok faydalı olur hepimiz için. Biz de eşimle yapıyoruz o da epey kilo verdi. Buraya yazmamış olabilirim ama şu an geriye dönüp baktığımda kesinlikle daha enerjik hissediyorum kendimi şu anda. Sabah uykularım daha hafif, yataktan kalkmakta zorlanmıyorum. Açlık krizlerim tutmuyor, uzun saatler yemek yemeden bolca su içerek geçiriyorum rahat bir şekilde. Ama tahlil ve ultrason sonuçları ile beraber Pcos ile alakalı net bir şey diyebilmem için yaklaşık 1 aya ihtiyacım var. Hormonlarım yüksek çıkarsa ultrasona girmeyeceğim. Normal çıkarsa ultrason da 1 buçuk aya belli olur zannediyorum. O zaman daha kesin konuşma imkanım olur Allah'ın izniyle güzel haberlerle gelirim buraya.

Amerikada yaşıyorum demişsiniz, İngilizce bildiğinizi varsayıyorum. Bu siteden de adı Karatay diyeti olmasa da aynı prensiplerle beslenen kişilerin başarı hikayelerini okuyabilirsiniz. https://www.smartfertilitychoices.com/pcos-treatment/

Epey uzun oldu kusura bakmayın ama sizin ilk çocuğunuz tedavi ile mi oldu? Bir de bu şekilde diyeti yapıp doğal yolla mı denemeyi düşünüyorsunuz yoksa doğum kontrol hapına devam mı edeceksiniz?
 
Dualarınıza gönülden amin diyorum. Ben günlük olarak her gelişmeyi ilk mesaja eklemeye devam edeceğim inşaallah. Ben çok aradım internette bir polikistik overli Karatay diyeti ile gün gün ne yaşamış, ne kadar sürede iyileşmiş hiçbir şey bulamadım. Sadece genel bilgiler vardı. Bu sayfayı o nedenle açtım. Siz de kendinizde yaşadığınız değişiklikleri yazarsanız beraber istifade etmiş oluruz.

Ben zaten başlayalı bir ay olduğu için yukarıda yazdıklarım dışında bir gelişme yok ki bu gelişmeler bile bir ay için çok fazla bence. 6 aydan önce beklentim yoktu bile. Yalnız şöyle diyebilirim: son düzenlediğim ilk mesajda da yazdım, adet başlamadan günlerce lekelenme oldu ve şu an adetim devam ediyor, artık yarın ya da öbür gün bitmesi lazım ama hiç bitecek gibi durmuyor. Kanama rengi koyu, miktarı çok az ve bazen kahverengi pıhtılar şeklinde gelmeye devam ediyor hala. Bu şekilde şu an yumurtlama olması mümkün değil, kaç gün böyle devam edecek bilmiyorum. Aynı durumu akupunktur ve karın masajı yaptırdığım dönemde de yaşamıştım. Sanırım benim vücudum kistleri böyle atıyor.

Bu kanama kesilince ve sonra tekrar adet olunca 3. günü hormon tahlili yaptıracağım inş. ve diyet öncesini zaten paylaşmıştım, sonrasını da paylaşarak karşılaştırma yapma imkanı bulacağız burada. Benim hedefim FSH ve LH 7-8'in altına düşerse, Testosteron 0-1 civarı olursa hemen adet bitiminden birkaç gün sonra yapacağım ilk şey ultrasona girip kistlerin gidip gitmediğine baktırmak olacak. Hatta varsa folikül gelişiyor mu, yumurtlama olacak mı bunu anlamak. Zaten hormonlar dediğim değere düşerse ve kistler kaybolursa PCOS teşhisi artık kalkmış olacak ki gebeliğe engel olan durumları tamamen kalıcı olarak halletmiş olacağım anlamına geliyor Allah izin verirse. Siz de zaten çok faydasını gördüğünüzü söylemişsiniz, bence uzun süreli devam edilirse çok faydalı olur hepimiz için. Biz de eşimle yapıyoruz o da epey kilo verdi. Buraya yazmamış olabilirim ama şu an geriye dönüp baktığımda kesinlikle daha enerjik hissediyorum kendimi şu anda. Sabah uykularım daha hafif, yataktan kalkmakta zorlanmıyorum. Açlık krizlerim tutmuyor, uzun saatler yemek yemeden bolca su içerek geçiriyorum rahat bir şekilde. Ama tahlil ve ultrason sonuçları ile beraber Pcos ile alakalı net bir şey diyebilmem için yaklaşık 1 aya ihtiyacım var. Hormonlarım yüksek çıkarsa ultrasona girmeyeceğim. Normal çıkarsa ultrason da 1 buçuk aya belli olur zannediyorum. O zaman daha kesin konuşma imkanım olur Allah'ın izniyle güzel haberlerle gelirim buraya.

Amerikada yaşıyorum demişsiniz, İngilizce bildiğinizi varsayıyorum. Bu siteden de adı Karatay diyeti olmasa da aynı prensiplerle beslenen kişilerin başarı hikayelerini okuyabilirsiniz. https://www.smartfertilitychoices.com/pcos-treatment/

Epey uzun oldu kusura bakmayın ama sizin ilk çocuğunuz tedavi ile mi oldu? Bir de bu şekilde diyeti yapıp doğal yolla mı denemeyi düşünüyorsunuz yoksa doğum kontrol hapına devam mı edeceksiniz?



Uzunca acikadiginiz icin tesekkur ederim. Benim ilk normal yollarla oldu, aslinda bekarken de dogum kontrol hapi kullaniyordum ama aknelerim tuylenmelerim icindi. evlenince hapi biraktim ve biraktiktan 6 ay sonra hamile kaldigimi hatirliyorum yanlis hatirlamiyorsam. su an ilac kullaniyorum hem de diyete baslamayi ve surekli devam etmeyi dusunuyorum insaallah. ilaclarim bitince doktorun tavsiyelerine ve saglik durumuma gore karar verecegim, surekli kullanmayi dusunmuyorum, umarim gerek kalmaz. link icin de tesekkur ederim. :)
 
Uzunca acikadiginiz icin tesekkur ederim. Benim ilk normal yollarla oldu, aslinda bekarken de dogum kontrol hapi kullaniyordum ama aknelerim tuylenmelerim icindi. evlenince hapi biraktim ve biraktiktan 6 ay sonra hamile kaldigimi hatirliyorum yanlis hatirlamiyorsam. su an ilac kullaniyorum hem de diyete baslamayi ve surekli devam etmeyi dusunuyorum insaallah. ilaclarim bitince doktorun tavsiyelerine ve saglik durumuma gore karar verecegim, surekli kullanmayi dusunmuyorum, umarim gerek kalmaz. link icin de tesekkur ederim. :)
İnşallah en kısa sürede tekrar hayırlı evlatlar versin Rabbim size. Diyet ile alakalı yaşadığınız gelişmelerde siz de paylaşırsanız çok memnun olurum. Çok uğraştırmaz inş bebişler bizi :KK49:
 
Herkese selam. Sessiz de olsa yazmasa da takip eden vardır belki diye ben ilk mesaj güncellemelerime devam ediyorum kızlar. Bir umut olur belki. Buraya da ufak özeti yazmak istiyorum. Diyetimin 50. günü oldu galiba. Tüylenme ve sivilcelerde azalma var. İlk adet epey tuhaf iken ikinci adetim şimdilik daha iyi görünüyor. Tabi bazen her şey daha kötüye gidiyo izlenimine kapıldığım, karamsar olduğum günler oldu, halsiz yorgun can sıkıntısından bunalmış zamanlarım oldu ama geriye dönüp baktığımda ilk başladığım güne kıyasla çok iyi haldeyim, daha 2 ay bile olmadan. Ve yarın hormon tahlillerim yapılacak, sonuçları hemen paylaşacağım sizlerle inş. Diyet öncesi tahlilim ilk mesajda. 2 ay dolmadan ikinci tahlil sonucum için o kadar heyecanlıyım ki. Fazla mı abartıyorum bilmiyorum. Daha önce adını duyduğum her kürü uyguladım, her otu içtim ama o Lh hep Fsh'dan en az iki kat fazlaydı ve ben hiç yumurta görmedim klomen kullandığım dönem hariç. Onda bile başka başka sorunlar çıktı. Tüyler sivilceler adet gecikmeleri öyle kötü hissettiriyor ki insana kendisini, beterin beteri var diyorsunuz ama evlat sevgisi de insanın içine düşünce zor oluyor işte. Şimdi adetliyim ve hormon tahlilim olacak ama sanırsınız beta-Hcg bakılacak gibi içim içime sığmıyor. :KK71: O rakamlarda bir düzelme varsa bu bebeğime bir adım daha yaklaştım anlamına gelecek çünkü. Ben bu yaşam tarzını değiştirerek vücudu tedavi etme meselesinde acele edilmemesi gerektiğini biliyorum. Hatta iyileşmek 6 ay alsa, sonra yeni evli ve sağlıklı bir bayan gibi 1 yıl doğal gebelik beklemem lazım acele etmemem lazım diye telkin edip duruyordum kendime ama nafile. Altı üstü kan vereceğim hormon için ama benim aklım bir karış havada bebek hayalleri ile. :anneadayı:
 
X