Kardeş/aile ev kavgası? Kim haklı sizce

Sizin yorumunuza da katılıyorum. Konu sahibinin evi varsa, ebeveynlerin sorumluluğu da ağabeyde ise bu paylaşım makul olabilir.
Ebeveyn sorumluluğu abide değil. Tam tersi her şeylerine ben koşarım. Abim onlardan geçinir. Evin küçük çocuğu gibi ama 36 yaşında..

Merhaba hanımlar..
Ben öğretmenim kendim eşimden ayrılıyorum ailemle aynı şehirde kiraya çıkıyorum. Abim ailemle yaşıyor. Ailemin 2 evi var biri kirada. Şimdi sorun şu ki; ailem evlerden birini satıp yeni ev alacaklar ve o eve taşınacaklar. Diğer evde de abin otursun diyorlar. Dedim ama benim ne günahım var ben kirada oturuyorum aynı şehirde.. Abime evi bırakıyorsunuz. Abim evde tek yaşamak istiyormuş. Benim maddi durumum iyi olduğu için idare edebilirmişim. Ne yapalım senin kiranı mı ödeyelim diyorlar? Gel sen de bizimle otur diyorlar. Sizce haksızlık değil mi? Ben zaten hep kendim çalıştım didindim onlara hiç yük olmadım. Abim market işletiyor.. O da ailenin dükkanı. Sözde abim artık bütün gider geliri ödüyor borcu da o kapattı diye dükkan ona kaldı sesimi çıkarmadım. Abim bekar bu arada hiç evlenmedi..Ama şimdi evde o otursun deyince bozuldum. Bencilsin diyorlar.
Atladığım bir şey var mi var? Kırmadan yorumlarsanız çok sevinirim
Klasik toplumumuzun erkek seviciliği işte, boşverin kendi yağınızda kavrulun ve 1+1 bile olsa ev bulun asla aile ile oturmayın...

Ben de bu yoruma katılıyorum, kendi ev ve arabaniz olduğunu öğreninceye kadar kız erkek evlat ayrımı diye düşündüm ama sadece durumu daha kötü olan evlada yardım ediyorlar bence.
Kardeş ilişkinizi bilemiyorum ama benim kardeşim benden daha zor durumda olsa ona yardım etmelerini isterdim
Kendinize ait eviniz olduğunu yazdığınız mesajı okuyunca kadar fikrim; kiranızın yarısının abiniz tarafından karşılanması gerektiği yönündeydi.

Sizin kendinize ait eviniz olduğu için sanırım aileniz diğer evin kullanım hakkını abinize bırakmış.
Eşitlik gözetilmemiş ama iki kardeşin durumunu dikkate alarak kendilerince bir adalet tesis etmeye çalışmışlar sanırım.

Mal sahipleri hayatta, ev onların. Böyle takdir ediyorlarsa yapacak bir şey yok, yolunuza bakın

Ebeveyn sorumluluğu abide değil. Tam tersi her şeylerine ben koşarım. Abim onlardan geçinir. Evin küçük çocuğu gibi ama 36 yaşında..
Anladım. Borç harç, dükkanın işletmesi vs... ağabeyinizde gibi anladım ben. Öyle değilse siz de haklısınız tabi.

Şimdi aklıma şu olay geldi konuyu okuyunca: teyzemle eniştem küçük kızın arabasını yenilemiş. Büyük kız da vayy bu nasıl olur deyip hemen arkasından arabasını yeniletmiş. Kızlar evli çocuklu ve araba eşle ortak, yani her aileye bir araba yenilemiş oldular. Ben bunu duyunca ayıpladım. Çünkü büyük kızın geliri zaten daha yüksek o mühendis. Hem de başka ihtiyacı olduğu bir zaman isteseydi para, daha şık olurdu diye düşündüm. Sizin durumunuz da bu şekilde. Abi öyle yaptı böyle yaptı ama neticeye bakarsak şu anda ihtiyacı olan o. Yarın bir gün sizin ihtiyacınız olursa istersiniz

Haklısın. Dükkanı almış evi de sana vermelilerdi. Hadi onu yapamadılar seni okuttular ona dükkan verdiler evi kiraya verip paylaştırmaları lazımdı.
Ama yine de çok kavga etme ailen iyiymiş gel bizimle yaşa demişler. O kadar çok ki pislik anne baba da. İnş orta yolu bulursunuz

Bence haklisiniz bende bozulurdum ve belli ederdim fakat şòle birşeyde var benimde erkek kardesim var bekar nebileyim durumu yoksa ben sıkıntısız idare ediyorsam kendim otursun derdim gözüm pek görmezdi üzülürdüm haline açikçası ama ihtiyacim varsa o evin kiraya verilip bolusturulmesini dilerdim

Babam da annem de çalışıyor. Dükkanın borçlarını abim kapattı ona itirazım yok emek verdi ama o dükkan açılırken aile dükkanı demişlerdi. Şimdi bir şey kalmıyor zaten abine anca yetiyor diyorlar. Tamam dedim üç kuruş para kalıyor zaten dedim. Evler zaten bizden önce alınmıştı. Bize bir şey olursa güzel olan evi sana bırakırız diyorlar. Öldükten sonrasının hesabını mı yapıcam. Abin evde tek otursun senin evin var onun kirasıyla geçin diyorlar. İyi de ben kendim didindim haksızlık gibi geliyor. Abim de konuşmuyor benimle para muhabbeti yapıyormuşu. Olay aynen bu
Üff neden hep böyle oluyo anlamıyorum. Neden eşit olmuyoda her zaman durumu iyi olan kardeş fedakarlık yapmak zorunda kalıyo 🤷🏻‍♀️ bence haklısınız en azından usulunce sorsalardı şık olurdu. Ebeveynler dengeyi sağlayamadıkları için kardeşler birbirine düşman oluyo

Şimdi aklıma şu olay geldi konuyu okuyunca: teyzemle eniştem küçük kızın arabasını yenilemiş. Büyük kız da vayy bu nasıl olur deyip hemen arkasından arabasını yeniletmiş. Kızlar evli çocuklu ve araba eşle ortak, yani her aileye bir araba yenilemiş oldular. Ben bunu duyunca ayıpladım. Çünkü büyük kızın geliri zaten daha yüksek o mühendis. Hem de başka ihtiyacı olduğu bir zaman isteseydi para, daha şık olurdu diye düşündüm. Sizin durumunuz da bu şekilde. Abi öyle yaptı böyle yaptı ama neticeye bakarsak şu anda ihtiyacı olan o. Yarın bir gün sizin ihtiyacınız olursa istersiniz
Aynı şey değil tam olarak ama işte abim de hep aileden bekliyor. Durumum iyi çok şükür evet ama kendim yaptım. Ben anne baba olsam 36 yaşındaki oğluma ne yapıyorsam kızıma da yapmak isterdim.. bebek değiliz ki.. abim istese kendi de öder.. hazıra konmak istiyor.. ben yük olmak istemiyorum diye harcanıyorum gibi geliyor

Haklısın. Dükkanı almış evi de sana vermelilerdi. Hadi onu yapamadılar seni okuttular ona dükkan verdiler evi kiraya verip paylaştırmaları lazımdı.
Ama yine de çok kavga etme ailen iyiymiş gel bizimle yaşa demişler. O kadar çok ki pislik anne baba da. İnş orta yolu bulursunuz
Abim tek otursun ben ailemle haksızlık değil mi? Ben tek oturayım abim sizinle otursun deyince suçlu oluyorum.. abim olsa öyle demezmiş..Yanlış mı düşünüyorum ne bileyim..

Klasik toplumumuzun erkek seviciliği işte, boşverin kendi yağınızda kavrulun ve 1+1 bile olsa ev bulun asla aile ile oturmayın...
Di mi ben de bu yüzden hemen eve çıktım. Zaten daha eve gelir gelmez başladılar.. sen evi sahiplen evi temizle topla. Kimse abime böyle bir şey demiyor ama yıllardır onlarla.. kaçtım hemen. Şimdi de sen nasılsa kiraya çıktın biz de ev alalım abin evde tek kalsın diyorlar.. senlik bir şey yok ki kiraya çıkıyorsun diyorlar

Bence haklisiniz bende bozulurdum ve belli ederdim fakat şòle birşeyde var benimde erkek kardesim var bekar nebileyim durumu yoksa ben sıkıntısız idare ediyorsam kendim otursun derdim gözüm pek görmezdi üzülürdüm haline açikçası ama ihtiyacim varsa o evin kiraya verilip bolusturulmesini dilerdim
İhtiyacım yok evet bu yüzden kendimi kötü hissediyorum zaten ayıp mı ediyorum diye. Ama ben kendi geçimim için idare ediyorum kısıyorum kendimi. Ama annem diyor ki abinin sigara keyfi var spor salonuna gidiyor alkol içiyor arada gezmeyi seviyor para kalmıyor ona diyor. Sen idare ediyorsun diyor. Zaten ben suçluyum şu an 3 kuruşunda gözü olan biri gibiyim. Öyle davranıyorlar haklılar belki de😞

Sen kararindan dönme babanda sana hak vermis . Takma annenle abini bildigin yoldan yürü bu gun hakkini istemezsen yarinzaten istediğinde gene kotu olacaksin

Babam da annem de çalışıyor. Dükkanın borçlarını abim kapattı ona itirazım yok emek verdi ama o dükkan açılırken aile dükkanı demişlerdi. Şimdi bir şey kalmıyor zaten abine anca yetiyor diyorlar. Tamam dedim üç kuruş para kalıyor zaten dedim. Evler zaten bizden önce alınmıştı. Bize bir şey olursa güzel olan evi sana bırakırız diyorlar. Öldükten sonrasının hesabını mı yapıcam. Abin evde tek otursun senin evin var onun kirasıyla geçin diyorlar. İyi de ben kendim didindim haksızlık gibi geliyor. Abim de konuşmuyor benimle para muhabbeti yapıyormuşu. Olay aynen bu
Aileniz daha yaşarken miras derdine düşmüş gibi olmuşsunuz, abiniz bekar, hem ayrı ev istiyor hem dükkan gelirini tek başına yiyor, çoluğu çocuğu yokken neye harcıyor parayı acaba. Ben annem babam sağken bana onu verin bunu verin hiç diyemem. Benimde erkek kardeşim babamın evinde oturuyor hiç öyle birşey aklıma gelmemisti. İhtiyacınız yoksa sorun yapmayın .Türk toplumu böyle ne yazikki oğlanlar 1-0 önde 🤷

Merhaba hanımlar..
Ben öğretmenim kendim eşimden ayrılıyorum ailemle aynı şehirde kiraya çıkıyorum. Abim ailemle yaşıyor. Ailemin 2 evi var biri kirada. Şimdi sorun şu ki; ailem evlerden birini satıp yeni ev alacaklar ve o eve taşınacaklar. Diğer evde de abin otursun diyorlar. Dedim ama benim ne günahım var ben kirada oturuyorum aynı şehirde.. Abime evi bırakıyorsunuz. Abim evde tek yaşamak istiyormuş. Benim maddi durumum iyi olduğu için idare edebilirmişim. Ne yapalım senin kiranı mı ödeyelim diyorlar? Gel sen de bizimle otur diyorlar. Sizce haksızlık değil mi? Ben zaten hep kendim çalıştım didindim onlara hiç yük olmadım. Abim market işletiyor.. O da ailenin dükkanı. Sözde abim artık bütün gider geliri ödüyor borcu da o kapattı diye dükkan ona kaldı sesimi çıkarmadım. Abim bekar bu arada hiç evlenmedi..Ama şimdi evde o otursun deyince bozuldum. Bencilsin diyorlar.
Atladığım bir şey var mi var? Kırmadan yorumlarsanız çok sevinirim
Abine daha çok miras kalacak.

Tam bir altin bulluklu oglusum vakasi. Tabi ki haklisin. Ben olsam baska sehre tayinimi alir giderim (mesela samsunda ev varmis orasi olabilir). Evin ayak islerine de asla kosmam. Birsey derlerse de altin bulluklu oglusunuz yapsin der keserim.

Tam bir altin bulluklu oglusum vakasi. Tabi ki haklisin. Ben olsam baska sehre tayinimi alir giderim (mesela samsunda ev varmis orasi olabilir). Evin ayak islerine de asla kosmam. Birsey derlerse de altin bulluklu oglusunuz yapsin der keserim.
Eşim orda şu anda.. hiç karşılaşmak istemiyorum.. evi satabilseydim iyi olacaktı ama hiç alıcı çıkmadı.. piyasa kötü maalesef.. eve döndüm diye temizlik yemek bana kalıyormuş.. kaçtım bu yüzden ama zor idare ediyorum. Avukat masrafı vs bir sürü giderim var. Bir de bu olay eklenince moralim altüst oldu

Back
X