Kardeş/aile ev kavgası? Kim haklı sizce

Abine daha çok miras kalacak.
Dükkan kira ama sonuçta içi onun oldu.. miras olayı da çoğu onun olur zaten yoksa haberlere çıkarız herhalde.. evi de kendi üstüne yapcaktı bu arada. Babam haksızlık deyince işini bozdu gibi oldum azıcık politik davranabilsem keşke

Yok abimin eve hiç geliri yok tam tersi abim onlardan geçiniyor. Geleni gideni derken eline 10-15 bin kalıyor. Eve en ufak bi geliri yok. Zaten bu yüzden kiraya çıkmıyor. Hep ailemi ; onun bunun babası oğluna ev aldı benim bir şeyim yok diye suçluyor. Erkek olduğu için evi olması gerekiyormuş. Bir arabası var başka birikimi yok. Ben kendi imkanlarımda ev aldım sadece bir de arabam var evlendikten sonra kaldı bana.. evim samsun da boş. Kiracı çıktı aidar vs hepsi bana kaldı. İşte hep kendi ayaklarım üzerinde durunca sen kazanıyorsun hallet diyorlar zoruma gidiyor
Kiraya çıkmayın. Çok zor oluyor. Ya satın öyle gelin aile şehrine. Ya orda kalın. Ben evim varken kiraya çıktım ise yakın olmak için . Çok pişman oldum. 3 yıl içinde 2. Evim. Sürekli taşınmaya gitti param. Uçuk kira zamları da cabasi

Eşim orda şu anda.. hiç karşılaşmak istemiyorum.. evi satabilseydim iyi olacaktı ama hiç alıcı çıkmadı.. piyasa kötü maalesef.. eve döndüm diye temizlik yemek bana kalıyormuş.. kaçtım bu yüzden ama zor idare ediyorum. Avukat masrafı vs bir sürü giderim var. Bir de bu olay eklenince moralim altüst oldu
Çocuğunuz varsa eşinizle aynı şehirde olmanız daha iyi

İhtiyacım yok evet bu yüzden kendimi kötü hissediyorum zaten ayıp mı ediyorum diye. Ama ben kendi geçimim için idare ediyorum kısıyorum kendimi. Ama annem diyor ki abinin sigara keyfi var spor salonuna gidiyor alkol içiyor arada gezmeyi seviyor para kalmıyor ona diyor. Sen idare ediyorsun diyor. Zaten ben suçluyum şu an 3 kuruşunda gözü olan biri gibiyim. Öyle davranıyorlar haklılar belki de😞
Aaa öylee yokk okadarda degil kusura bakmasin bizde gezmeyi seviyoruz, gönlümüzce gezemiyoruz bundan sonra bende alkol sigara gırla düz gidicem deyin en iyisi 🤦🤦😂 sizin ailede biraz erkek evlat önceliği var sanırım belli etmissiniz zaten duruma bozuldugunuzu açıp durmayın konusunu en iyisi ne deseniz de düzelmeyecekler bunlar elden ayaktan düşünce kız cocugunun önemini anliyorlar genelde fırt dönüveriyorlar.

Merhaba hanımlar..
Ben öğretmenim kendim eşimden ayrılıyorum ailemle aynı şehirde kiraya çıkıyorum. Abim ailemle yaşıyor. Ailemin 2 evi var biri kirada. Şimdi sorun şu ki; ailem evlerden birini satıp yeni ev alacaklar ve o eve taşınacaklar. Diğer evde de abin otursun diyorlar. Dedim ama benim ne günahım var ben kirada oturuyorum aynı şehirde.. Abime evi bırakıyorsunuz. Abim evde tek yaşamak istiyormuş. Benim maddi durumum iyi olduğu için idare edebilirmişim. Ne yapalım senin kiranı mı ödeyelim diyorlar? Gel sen de bizimle otur diyorlar. Sizce haksızlık değil mi? Ben zaten hep kendim çalıştım didindim onlara hiç yük olmadım. Abim market işletiyor.. O da ailenin dükkanı. Sözde abim artık bütün gider geliri ödüyor borcu da o kapattı diye dükkan ona kaldı sesimi çıkarmadım. Abim bekar bu arada hiç evlenmedi..Ama şimdi evde o otursun deyince bozuldum. Bencilsin diyorlar.
Atladığım bir şey var mi var? Kırmadan yorumlarsanız çok sevinirim
Haklısın benzer durum yaşadım.bu bencillik değil.abinin ki bencillik

B
Yok abimin eve hiç geliri yok tam tersi abim onlardan geçiniyor. Geleni gideni derken eline 10-15 bin kalıyor. Eve en ufak bi geliri yok. Zaten bu yüzden kiraya çıkmıyor. Hep ailemi ; onun bunun babası oğluna ev aldı benim bir şeyim yok diye suçluyor. Erkek olduğu için evi olması gerekiyormuş. Bir arabası var başka birikimi yok. Ben kendi imkanlarımda ev aldım sadece bir de arabam var evlendikten sonra kaldı bana.. evim samsun da boş. Kiracı çıktı aidar vs hepsi bana kaldı. İşte hep kendi ayaklarım üzerinde durunca sen kazanıyorsun hallet diyorlar zoruma gidiyor
ben olsam ailemin olduğu şehre dönmem
Başka yerde yaşama şansın yok mu

Kiraya çıkmayın. Çok zor oluyor. Ya satın öyle gelin aile şehrine. Ya orda kalın. Ben evim varken kiraya çıktım ise yakın olmak için . Çok pişman oldum. 3 yıl içinde 2. Evim. Sürekli taşınmaya gitti param. Uçuk kira zamları da cabasi
Evet ama 3-4 aydır ilanda kimse de aramadı doğru düzgün.. kiracısı vardı çıktı şimdi tekrar emlakçıya verdim. Kira getirse bari😞

Merhaba hanımlar..
Ben öğretmenim kendim eşimden ayrılıyorum ailemle aynı şehirde kiraya çıkıyorum. Abim ailemle yaşıyor. Ailemin 2 evi var biri kirada. Şimdi sorun şu ki; ailem evlerden birini satıp yeni ev alacaklar ve o eve taşınacaklar. Diğer evde de abin otursun diyorlar. Dedim ama benim ne günahım var ben kirada oturuyorum aynı şehirde.. Abime evi bırakıyorsunuz. Abim evde tek yaşamak istiyormuş. Benim maddi durumum iyi olduğu için idare edebilirmişim. Ne yapalım senin kiranı mı ödeyelim diyorlar? Gel sen de bizimle otur diyorlar. Sizce haksızlık değil mi? Ben zaten hep kendim çalıştım didindim onlara hiç yük olmadım. Abim market işletiyor.. O da ailenin dükkanı. Sözde abim artık bütün gider geliri ödüyor borcu da o kapattı diye dükkan ona kaldı sesimi çıkarmadım. Abim bekar bu arada hiç evlenmedi..Ama şimdi evde o otursun deyince bozuldum. Bencilsin diyorlar.
Evi ikinizin olarak düşünün. Evin kira değeri ne kadar ise abiniz kiranın yarısını size ödesin. Örnek ev 6.000 tl kiraya veriliyorsa abiniz size 3.000 TL kira versin size de yardım olur.

Evi ikinizin olarak düşünün. Evin kira değeri ne kadar ise abiniz kiranın yarısını size ödesin. Örnek ev 6.000 tl kiraya veriliyorsa abiniz size 3.000 TL kira versin size de yardım olur.
Böyle bir şey söylediğimi hayal bile edemiyorum :) abim zaten tek yaşamak istiyor ve evi olsun istiyor. Ev alacak durumu yok. Dükkanı zor duruyor ayakta. O da babamdan kaldı. Aile ev almak zorundaymış. Diğer arkadaşlarının ailesi ev almış hep çocuklarına. Bana da eğer babamlara bir şey olursa diğer ev kalcakmış

Babanıza annenizin vicdanını sızlatacak birkaç cümle söyleyin ağlayın sizi üzdüğünüzü görsünler ve iletişimi kesin onlarla. Hiç aramayın, telefonlarını da açmayın. Belki o zaman anlarlar hatalarını. Abinizin anlamasını beklemeyin. Onla tartışmayın. Hatalı ama anlamaz anlamak işine gelmez. Dengeyi adaleti sağlaması grreken anne ve babanız. Ben çektim, içimde hala yaradır. Siz duygusala bağlamayın, çekin restinizi. Rest çeken kıymetli olur böyle gördüm hep. Annen baban onların tasarrufu diyenler yaşasın da görelim. Evlat ayrımcılığı ile büyümek yaşamak çok ağır bir his.

Şimdi aklıma şu olay geldi konuyu okuyunca: teyzemle eniştem küçük kızın arabasını yenilemiş. Büyük kız da vayy bu nasıl olur deyip hemen arkasından arabasını yeniletmiş. Kızlar evli çocuklu ve araba eşle ortak, yani her aileye bir araba yenilemiş oldular. Ben bunu duyunca ayıpladım. Çünkü büyük kızın geliri zaten daha yüksek o mühendis. Hem de başka ihtiyacı olduğu bir zaman isteseydi para, daha şık olurdu diye düşündüm. Sizin durumunuz da bu şekilde. Abi öyle yaptı böyle yaptı ama neticeye bakarsak şu anda ihtiyacı olan o. Yarın bir gün sizin ihtiyacınız olursa istersiniz
Büyük kızın yaptığı hiç ayıp değil. Ailesi kardeşinin gerçek bir ihtiyacını karsilasa ve böyle atlasa ayıp olurdu gerçekten ama araba yenilemek gerçek ihtiyaç mı? Yetişkin evli barklı insanların arabalarını ailelerine yeniletmesi zaten komedi.

Bu arada çocuğum yalnız kalmasın kardeşi olsun diye hiç imkanı yokken imkanları zorlayıp ikinci çocuğu yaparak örnek olması gereken bor konu resmen. Çevremde gördüğüm kardeşlik ilişkilerinin yüzde yetmişi bu şekilde.

Cok haklısınız her ailede bir sömürücü oluyor maalesef kardeşler arasında. Olan kendi yağında kavrulana oluyor.

Bu arada çocuğum yalnız kalmasın kardeşi olsun diye hiç imkanı yokken imkanları zorlayıp ikinci çocuğu yaparak örnek olması gereken bor konu resmen. Çevremde gördüğüm kardeşlik ilişkilerinin yüzde yetmişi bu şekilde.
Hatta büyüyünce ana babasına bakmayan çocukların sayısı azımsanamayacak kadar çok. Hiç doğurmamanız da bir seçenek 😂

Merhaba hanımlar..
çok haklısın kul hakkı bu evlat ayırmak abın kıraya çıksın sen oraya geç sende durumum iyi değil de söyle maaşını herseyini dökme bencillikse biraz da sen ol

Babam da annem de çalışıyor. Dükkanın borçlarını abim kapattı ona itirazım yok emek verdi ama o dükkan açılırken aile dükkanı demişlerdi. Şimdi bir şey kalmıyor zaten abine anca yetiyor diyorlar. Tamam dedim üç kuruş para kalıyor zaten dedim. Evler zaten bizden önce alınmıştı. Bize bir şey olursa güzel olan evi sana bırakırız diyorlar. Öldükten sonrasının hesabını mı yapıcam. Abin evde tek otursun senin evin var onun kirasıyla geçin diyorlar. İyi de ben kendim didindim haksızlık gibi geliyor. Abim de konuşmuyor benimle para muhabbeti yapıyormuşu. Olay aynen bu
Boşverin acık ve net ortada. Bircok aile oğlundan taraf olur. Yapacak birsey yok.

Back
X