Kardeş değil kardeşlik önemliymiş..

Bunları söylemeniz fayda etmez maalesef. Ailenizin yanlış söylemlerinden doğan bir durumu siz düzeltemezsiniz.
Kimi bir başkasıyla kıyaslasanız o kişiye düşmanlık doğar bu kesin.
Elbette hatalı olan siz değilsiniz o ayrı konu

evinize kural getirin yabancıyla yaşıyormuş gibi yaşayın para vermeyin bitti gitti çok uzun yazmışsınız bu kadar büyütmenize gerek bile yok

Evin uslu diye büyütülen çocukları genellikle hep kardeşleri bile olsa haksızlık yapan alttan alma eğiliminde oluyor bu sitede bunu gördüm.
Bu kadar taviz fazla.
Benim kardeşim bana bu şekilde konuşamaz. Benden nefret ettiğini söylese bir daha suratına bakmam verdiğim değeri alamadığım kişi kardeşim de olsa siler geçerim.
Çizgiyi çekin nerede durması gerektiğini bilsin

Sizi anlıyorum bende kız kardeşimle benzer şeyler yaşadım. Birebir aynısı olmasada. Benim görmediğim tüm imkanlar ona tepsiyle sunuldu. Ben herkesi affettim ailemi, kardeşimi kafamda kurmuyorum , düşünmüyorum. Kendimce mesafemi koydum. Son kez bir kız kardeşinizle konuşup içinizdekileri paylaşın kavga etmeden sakin. aynı evde yaşasanız dahi mesafenizi koyun normal bir ev arkadaşı gibi faturaları ikiye bölün. Kesinlikle duygu sömürülerine de inanmayın.

Ailem öyle bir şey demez.Beni tutarlar.Onu da öyle kabullendiler..

Ailemin bu acziyeti benim de canımı sıkıyor..
Keşke güçlü olsalardı.

Ailenizi güçlü olmamakla suçlamışsınız ve belki de haklısınız. Ancak sizin yaptıklarınızın da aşağı kalır yanı yok.
Açıkçası kendinizi bu işin içine sokan yine sizsiniz. Sınırlara uyulmamasından şikayet etmeden önce o sınırları koymak gerekiyor sonuçta. Tayin istemeden önce başka bir şehirde yaşıyormuşsunuz anladığım kadarıyla. Sorular madem ailenizle sorunlarınız var neden tayin istediniz ile başlıyor aslında. Sonra da devam ediyor. Eşyanız vs yok muydu? Tayin geldikten sonra bu eşyalarla kendi evinize neden çıkmadınız? Kardeşinizle bu kadar sorun yaşıyorsanız neden yalnız veya başka bir arkadaşla eve çıkmadınız? Neden kendi bütçenizi ayarlamıyorsunuz vs vs şeklinde sorular devam ediyor.
Tavsiyem eğer kardeşinizle aranıza bir sınır koyamıyorsanız ve yalnız eve çıkamıyorsanız bir ev arkadaşı bulmanız yönünde olacak. En azından evin yükünü maddi olarak yüklenmek zorunda kalmazsınız. Sınır koyamazsanız da kötü olacağız kaygısı olmadan salarsınız gider.

Defalarca söyledi.Nefret ediyorum senden dedi.Hayatı yolunda gittiğinde Hiç bir şey olmamış gibi davranır..Ama geçti artık.

Buraya gelmek benim için bir hataydı.Büyük bir hataydı.Kabul ediyorum.
Ama eve geçmek gerçekten İstanbul gibi bir yerde çok zor.
Ama yapılabilir.Mümkün.Borçlarım var.Yaza kadar rahatlarsam bu söylediklerinizi yaparım.
Şu ana kadar hep eşyalı eve çıktım.Eşyam olmadı hiç yani.

Aileniz sürekli kıyaslama yaptığından suçluluk hissedip ne istediyse verdiniz galiba ama kardeşinizin bu "hesaplaşma" arzusunu asla tatmin edemezsiniz. Bundan dolayı artık vermeyi bırakın. Borçlarınızı geri alırsınız almazsanız orası size kalmış ama evin giderlerini hesaplayıp yarısını maaşını aldığı gün göndermesini söyleyin ve aksi halde bir lokma ekmek dahi vermeyin. Gerekirse faturaları, aidatı ödeyin ve yalnız yaşıyormuş gibi davranın. Ya harcamalara katılır ya da sadece kendine gerekeni alır sonrasında... Sizi ilgilendirmesin.

Hem başlık, hem de son cümle o kadar doğru ki... Yalnız değilsiniz bu konularda. Sana iyi gelmiyorsa kardeş bile olsa yolunu ayır, ben öyle yaptım ve ne yalan söyleyeyim rahatladım...

Şımartılan taraf olmuş kardeşiniz. Paranın değerini tek başına kazanıp tek başına borçları ödeyeceği zaman anlayacaktır. Gereksiz para desteğinde bulunmuşsunuz. Aslında demek istediğim ailede elbette maddi manevi destek olunur bizde de böyle fakat nankörlük ve değer bilmemek çok ayrı bir seviye. Borç vermeyin artık. Kendini acındırsa da geçinmeyi öğrensin. Bu yüzden tek çocuk olduğum için mutluyum :)

Ailenizle konuşun hepiniz bir masada buna tek tek yaptığı borçları anlatın, artık boyumuzu aştı. Evin küçük çocuğu değilsin, kocaman kadın oldun, mesleğin var. Sürekli annemden, babamdan benden borç isteyip kendini benimle kıyaslayıp, annemleri beni suçlayıp ergenler gibi gezemezsin. Alışveriş yapma. Kira derdin yok. Sonuçta babam arabanın parasını ödüyorsa hem babamın verdiği paranın yarısı benim ve arabada benim de hakkım var diyeceksiniz. Artık yetişkin insan oldun. Borç yapma sürekli de nefretle bizi kullanmaya çalışma. İlk önce arabanın borcunu bitir sonra annemden aldıklarını ve babama geri ödeyeceksin seni ve beni okutmuşlar artık beklentinin olması saçma. Onlar senden beklemeli demelisiniz.

Bir de ailenizle aynı şehirdeyseniz anne babanın kira gelirini de yemiş oluyorsunuz. Eve geri taşının. Siz iki kişi kira derdi yokken geçiremiyorsunuz diğer insnalar ne yapsın?

Sizin de anne babanızın da suçu var. Alıştırıp aman kavga gürültü olmasın diye az ezik biri diye idare etmişsiniz. Suratına çarpıp üste çıkıp bırakacaksınız.

Aynılarını yaşıyorum bende biktim inan sağlık personeliyim yap yap bitmiyor şimdi bıraktım kötü oldum .sorunlu ben oldum .11 yıldır kendime tek bir iyilik yapmadım insanları düşünmekten .bütün arkadaslarim ev araba sahibi .kız kardeşimi dersaneye ünv gönderdim paralı meslek sahibi ettim araba sahibi ettim .beni zerre düşünüyormu asla . dile getirince kötü ben oldum o kadar doluyum O kadar biktimki .ben boşandım .geri kocama döneceğim hepsi birbirinden beter .ayrı eve çıkacak gücüm yok

Son cumlenize fazlasıyla katılıyorum.
Olumsuzluklar yasaya yasaya gözünüz açılmış. Artik kendi hayatınıza odaklanmalisiniz. İlk etapta borçları bitirin, kardesiniz olacak hanımefendiye de krs vermeyin.

Ben de kardeslerimden birkac yas buyugum...biz de hep kiyaslandik...hala da kiyaslarlar...benim ailem de zayif...biz de kardes gibi degiliz...

Ya kardeşinizi ailenizin yanına gönderin ya hepiniz aile evine dönün.
En azından aileniz o evden kira alır.

Öncelikle artık kardeşinizin borcunu kapamayı bir bırakın. Kocaman kız az bir maaşda alsa ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin.
Benim borcum bana yetiyor bir lira veremem eğer aldığını ödemezsen haciz sana gelir ona göre deyin.
Ama şunuda ekleyeyim kardeşinize para yönetimi yoksa sizde de yok.
Ne demek borçlar kredi çektim nereye gittiğini anlamadım. İlk başta nerede borcunuz varsa onu kapatacaktınız.
Bir lira vermeyecektiniz kardeşinize

Kardeşiniz şuan sadece açıklık bulmuş aileyi tüm koldan sömürüyor.
Birinin dur deme vakti gelmiş geçmiş bile

Son düzenleme:
Aileniz istanbulda ise bir süre onlara geçebilirsiniz.Kardeşinize daha fazla yüz vermeyin önce kardeş olmayı öğrensin.Herkes yerini bilmeli dilini kullanmayı bilmeli.Kalp kırmak kolay ama telafisi çok zor.
Kardeş olmak aynı anadan babadan doğmak değil bana göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…