- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.244
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Evet o dönemler gerçekten zor geçiyor. Şu üst dişleri bile beni mahvetti. Dediğin gibi en azından iki yaşın dolmasını bekleyeceğim. Üç yaş olur aralarında. Tabi Allah nasip ederse. İnşallah o sakin olur yaAcele etmen için hiç bir sebep yok canim 6-7 yaş sonrasına da bırakma ama en azından 2-3 yaşına gelsin. Hamileliğin zor geçerse bile en azından krese filan yollarsin büyuk cocugunu. Şimdi daha atak dönemleri gelecek inan o dönemlerde hamile olmak istemezsin. Benim oğlum çok uyumlu akıllı bir çocuktu idare ederim sandım bir cesaret ikinciyi istedim ama görüyorum ki o atak dönemleri öyle kolay değilmiş.. amacım korkutmak değil ben de kardeşin evladımıza verebileceğimiz en büyük hediye olduğunu düşünüyorum ama acele Edip de pişman olmanı istemiyorum...
Son bir yıldır genelde soğuk kahve içiyorumDuruomazsa yinede verin :) en azindan enerjisini atip gelirsizde 2. ile klgilenirsiniz ev isi yapsrsiniz hic olmadi bi kahve icersiniz
Bende hic kahve icmezdim icmeye basladim baska türlü sabah saat 7 asla ayalta olamamSon bir yıldır genelde soğuk kahve içiyorum
Yardım edecek birileri var ama dediğiniz gibi gece sabaha kadar yine anne uykusuz. Bir de her dk birileri olmuyor ki. Evet kardeş yapacağım diye delirebilirim :)Anneniz falan yokmu yardım edebilecek destek olacak. Gerçi ne kadar olursa olsun yük anne de oluyor. Biraz daha bekleyin bence onun kardeşi olsun diye kendinizi yıpratmayın verimli bi anne olmak ona kardeş yapmaktan daha iyidir inanın.
Oğlunuz daha yaşını bile doldurmamış neden bu kadar acele ediyorsunki biraz daha bekle bence benim çocuklarımın arasında 23 ay var iki bebek çok zor büyüdü gece biri uyanıyor biri uyuyor bir uyuyor diğeri uyanıyor yardım edecek biri varsa annen yada kayınvaliden iki yaş arayla yap derim. Ben ikinciyi erken düşündüğüm için pişman olmuştum ama şimdi beraber oynuyorlar yeni yeni rahatlıyorum çok şükür oğlum 4 kızım 2 yaşındaBu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
İstediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkmayi o kadar özledim kiBende hic kahve icmezdim icmeye basladim baska türlü sabah saat 7 asla ayalta olamambiraksalar 3 gün uyurum kesintisiz
Benim buyuk kizim cok sakin ve uslu bir bebekti akilliydi ustelik 1 bucuk yasinda bezini birakti sayi sayiyor ingilizce konusuyordu.bundan cesaret alarak kardes yaptim 24 aylik oldu bez takiyor emzik emiyor sadece uyurken sakin oda uyursa.2 yildir uyumuyorum.saclarim beyazladi.sadece nefes aliyorum yasamak buysa.kimse cocugu istemiyor bankalar marketler herkes kizimi gorunce arkasini donuyor.kisacasi belki ikinci uslu olur.bizim durum gibiBazen şakayla öyle diyorum ben de ama onu bundan mahrum bırakmak da istemiyorum. Benim eşim tek çocuk. O benden çok istiyor kardeşi olmasını. Eğer çok ertelersem de iyice soğurum. Bir de bende pco var. Bu bebeğime de 17 ay sonra hamile kalabildim. Yani hadi çocuk olsun desem ne zaman olur Allah bilir
İşte ilerisi rahat oluyor. Kimseye ihtiyaçları yok, kendi başlarına oynayıp buyuyorlar. O yüzden düşünüyorum ama yapacak cesaretin yok.Oğlum daha yaşını bile doldurmamış neden bu kadar acele ediyorsunki biraz daha bekle bence benim çocuklarımın arasında 23 ay var iki bebek çok zor büyüdü gece biri uyanıyor biri uyuyor bir uyuyor diğeri uyanıyor yardım edecek biri varsa annen yada kayınvaliden iki yaş arayla yap derim. Ben ikinciyi erken düşündüğüm için pişman olmuştum ama şimdi beraber oynuyorlar yeni yeni rahatlıyorum çok şükür oğlum 4 kızım 2 yaşında
Bende öyle düsünüyorum :) ki zaten benim birakicak kimsem yokİstediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkmayi o kadar özledim kiburaya gelirken eşim annesine bırakmak istedi. Ama yapamadım. Emmiyor ama yine de gözümun önünden ayırmak istemiyorum. Evlat bambaşka birşey. Sanki ben yanında olmazsam o bana küser, kızar, üzülür gibi hissediyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ama ihtimal işte ya olmazsa diye düşününce hemen vazgeciyorum.Benim buyuk kizim cok sakin ve uslu bir bebekti akilliydi ustelik 1 bucuk yasinda bezini birakti sayi sayiyor ingilizce konusuyordu.bundan cesaret alarak kardes yaptim 24 aylik oldu bez takiyor emzik emiyor sadece uyurken sakin oda uyursa.2 yildir uyumuyorum.saclarim beyazladi.sadece nefes aliyorum yasamak buysa.kimse cocugu istemiyor bankalar marketler herkes kizimi gorunce arkasini donuyor.kisacasi belki ikinci uslu olur.bizim durum gibi
Hazir degilseniz yapmayin bence.benim yasim geciyordu 40 a dogru o yuzden istedim ama enerjim yetmiyor suan dun mesela bankadaki oturma yerlerine basti ayaklariyla ve guvenlik gorevlisi tepki gosterdi sildim bende ilgisiz anne degilim yapma diyorum ama kafami cevirdigim an bisey oluyorSizi çok iyi anlıyorum. Ama ihtimal işte ya olmazsa diye düşününce hemen vazgeciyorum.
Arkadaşımda İlk çocuğumu 4 yılda kucağıma aldim,ha diyince olmuyor diyerek bebeği yaşına girdiğinde korunmayı bıraktı ve o ay hamile kaldı.İki kardeş arası iki yaş yok.Eger hakkıyla bakabileceginizi düşünüyorsanız neden olmasın.Ama çalışıyorsanız ve başkası bakacaksa bence hiç su an düşünmeyin.Bazen şakayla öyle diyorum ben de ama onu bundan mahrum bırakmak da istemiyorum. Benim eşim tek çocuk. O benden çok istiyor kardeşi olmasını. Eğer çok ertelersem de iyice soğurum. Bir de bende pco var. Bu bebeğime de 17 ay sonra hamile kalabildim. Yani hadi çocuk olsun desem ne zaman olur Allah bilir
Bu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?