Kardeşi olsun istiyorum ama...

Sizi korkutmak gibi olmasın ama bir arkadaşımın iki kızı da kolikliydi. İlk kızı 3 yaşındayken 2. bebeğini dünyaya getirdi, getirdikten sonra 3 yaşa bile erken dedi :) 2.bebeğinin koliği daha uzun sürdü hatta ilkine göre. Bunun bir garantisi olmadığı için, iyi düşünün derim.

Bende tek çocuğum kendim gibi yalnız büyüyüp,yalnız kalsın istemiyorum ama kızım şuan 4 olacak inanılmaz zor bir bebekti hala öyle 4 yıldır gece uykusu adına bişey yok vampir modunda yaşıyoruz hiç mi hiç ikinci bebek cesaretini bulamıyoruz kendimizde.

3 kızım var. Araları 18 ve 21 ay.

2013'ten beri (ilk kızım doğduğundan beri) aralıksız çocuk emziriyorum. Uyku düzenim yok.

Göğüsler iyice sarktı. Büyük kızım 2,5 yaşında bezi kendi bıraktı. Hiç zorlamadı. Ortanca 3 yaşında bıraktı, 1 hafta bunalttı. Üç numara 2 yaşında ve ablalarını çok bunaltıyor, çok haşin.

Ev dandini, her yer her yerde. Bir sürü zorluğu var ama boşverdim. Saldım çayıra Mevlam kayıra modunda olmasa sanırım sık sık sinir harbi yaşardım.

Anne olmak; çooook rahat çoook geniş olunca kolay gibi.

Disiplin, düzen diye çabalayınca insan tırlatıyor.

Sizin işi bırakma durumunuz yok, ve çocuğunuza kayınvalideniz bakıyor.
Üstelik valide ile anlaşamıyorsunuz.
İki çocuk bakabilecek mi bu kadın?
Yada siz işe ara verebilecek misiniz?
Evet o durum da var. Ancak oğlum kreş yaşına gelince düşünebilirim ama ona da cesaretim yok şu an. Basarabilenler nasıl yapıyor bana da belki ilham olur.

Ben de sonrasını düşününce arayı çok açmamak istiyorum.

Genelde en mantiklisini kreş yaşına gelene kadar beklemek sanırım. Şu an için erken. Umarım o zamana kadar biraz akillanir da düşünebilirim.

Aradaki yaş farkına çok takılmayın, benim ikiz kardeşlerimle aramda 8 yaş var ama hep en yakın arkadaş olduk, hala da öyleyiz. Şu an onlar üniversitede ben de evliyim ama engel olmuyor hiçbir şey :) Yani demem o ki illa ki arada yaş farkı az olsun diye kendinizi eziyete sokmayın.

Dokuzuncu ayında kendi kendine bıraktı memeyi. Tuvalet eğitimine ne zaman başladınız?

Çok eğitici videolar var, böyle şarkılı türkülü hemen eğitime başlamasanız bile videolarla ufak ufak ısındırabilirsiniz. Her çocugun farklıdır geçiş süreci çocuğunuzun tepkilerine göre hareket edin.

Ben de üç çocukla bankaya gidince ortalık karışıyor. O yüzden önceliği bana veriyorlar :)

Bir daha kaldiramam. Kolik çok zor, çeken bilir. Hala etkilerini yaşıyoruz.

Onun için beklenmesi gereken bir zaman var sanırım. Çok erken kalkışmak da iyi değilmiş diye okumuştum.

Bazı durumlarda çok yaş farkı olunca kardeşler hiç anlaşamıyor. Çevremde birkaç örnek var bununla ilgili. O yüzden çok arayı açmak istemiyorum. Ama siz ne güzel anlaşıyorsunuz.

bende ki bu pişmanlıkla hemen yapın ikisi bir arada büyüsün diyorum
abla tavsiyesi olarak ,
herşeyi sil baştan yapmaktansa ikisi bir arada biter ,

imkanın varsa bir yardımcı tut biraz rahatlarsın
Eşim de öyle diyor ama yok şu an hiç hazır değilim. Bir yıl daha beklemek istiyorum en azından. Bazen amaaan nolcak diyorum ama yok, pişman olurum kesin.

Keşke önceden bilinse..
Kardeşler çok farklı olduğu gibi aynı da olabiliyorlar..
Eşim ilk çocuk. Çok mızmızmış. Hemen hasta olurmuş nazlıymış. Ama kardeşi tam tersi aşırı usluymuş.
Kv "çamaşır sepetine oturtup önüne oyuncak koyunca 1-2 saat oyalanırdı" der..

Ama büyüdükçe tam tersi olmuşlar ya neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…