- 3 Ekim 2010
- 11.499
- 3.815
- 448
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Benim içime de öyle doğuyor. Sanki bu kez daha kolay olacakmış gibi hissediyorum. Ama hiç hazır olamayacak gibiyim. Birilerinin gazına ihtiyacım var. Hani bilsem ki kardeşi şöyle sakin, uslu bir bebek olacak şu an bile düşünürüm. Ama ya o da kolik olursa? Kafayı yerim artık.
Evet o durum da var. Ancak oğlum kreş yaşına gelince düşünebilirim ama ona da cesaretim yok şu an. Basarabilenler nasıl yapıyor bana da belki ilham olur.Sizin işi bırakma durumunuz yok, ve çocuğunuza kayınvalideniz bakıyor.
Üstelik valide ile anlaşamıyorsunuz.
İki çocuk bakabilecek mi bu kadın?
Yada siz işe ara verebilecek misiniz?
Ben de sonrasını düşününce arayı çok açmamak istiyorum.Ben kardes illa ki olmali diyenlerdenim.. ilk oglum yaramaz degildi ama korkunc istahsiz ve zor bir bebekti.. daha once de yazmistim sinirden biberonlar duvarda patlamak suretiyle giderdi bizdeama ilk oglum 3 yasina geldiginde ikinci dogdu hic yemek sorunu cekmedim, ilk oglum daha ilgili oldu ama kac yasina geldi yeme sorunu baki.. gel gelelim her seyi iki kardes yapiyorlar, yaramazligi bile ilk yillar zor oluyor ama sonra sorumluluklari paylasinca sikinti kalmiyor o kadar fazla.. ben dusunun derim..
Genelde en mantiklisini kreş yaşına gelene kadar beklemek sanırım. Şu an için erken. Umarım o zamana kadar biraz akillanir da düşünebilirim.Oğlum huysuz değil ama maşallah çok hareketli. Hiç oturmaz. Her şeyi merak eder. Çok sosyaldir. Koliği de 40 gün sürmüştü.
Ama şimdi 2 yaşında olmasına rağmen ben hala cesaret edemiyorum.
Hele 1 yaşındayken asla düşünemezdim.
Çünkü büyüğün yormasını bir tarafa bırak, yeni bebek de yoracak. Emzir uyut bırak olmuyor ki..
Ben kendime şöyle şartlar koydum;
Oğlum 3 yaşına gelsin bezden kurtulsun. Kreşe başlasın. Ondan sonra ikinciyi düşünmeye başlayacağım. Kararımı öyle vereceğim açıkcası.
Çünkü bez bıraktırma işi de biraz zahmetli ve sabır gerektiyor gördüğüm kadarıyla..
Zaten eşimin gözlemlediği kadarıyla ikinci olursa ben çıldırırmışım.
Malesef çalışıyorum. Ama ikinci çocukta çok zorlanırsam belki ücretsiz izin alabilirim mecburençalışmıyorsan yap gitsin. büyüdükçe düzeliyor
Dokuzuncu ayında kendi kendine bıraktı memeyi. Tuvalet eğitimine ne zaman başladınız?
Ben de üç çocukla bankaya gidince ortalık karışıyor. O yüzden önceliği bana veriyorlar :)Hazir degilseniz yapmayin bence.benim yasim geciyordu 40 a dogru o yuzden istedim ama enerjim yetmiyor suan dun mesela bankadaki oturma yerlerine basti ayaklariyla ve guvenlik gorevlisi tepki gosterdi sildim bende ilgisiz anne degilim yapma diyorum ama kafami cevirdigim an bisey oluyor
Bir daha kaldiramam. Kolik çok zor, çeken bilir. Hala etkilerini yaşıyoruz.Sizi korkutmak gibi olmasın ama bir arkadaşımın iki kızı da kolikliydi. İlk kızı 3 yaşındayken 2. bebeğini dünyaya getirdi, getirdikten sonra 3 yaşa bile erken dedi :) 2.bebeğinin koliği daha uzun sürdü hatta ilkine göre. Bunun bir garantisi olmadığı için, iyi düşünün derim.
Onun için beklenmesi gereken bir zaman var sanırım. Çok erken kalkışmak da iyi değilmiş diye okumuştum.Çok eğitici videolar var, böyle şarkılı türkülü hemen eğitime başlamasanız bile videolarla ufak ufak ısındırabilirsiniz. Her çocugun farklıdır geçiş süreci çocuğunuzun tepkilerine göre hareket edin.
Bazı durumlarda çok yaş farkı olunca kardeşler hiç anlaşamıyor. Çevremde birkaç örnek var bununla ilgili. O yüzden çok arayı açmak istemiyorum. Ama siz ne güzel anlaşıyorsunuz.Aradaki yaş farkına çok takılmayın, benim ikiz kardeşlerimle aramda 8 yaş var ama hep en yakın arkadaş olduk, hala da öyleyiz. Şu an onlar üniversitede ben de evliyim ama engel olmuyor hiçbir şey :) Yani demem o ki illa ki arada yaş farkı az olsun diye kendinizi eziyete sokmayın.
Eşim de öyle diyor ama yok şu an hiç hazır değilim. Bir yıl daha beklemek istiyorum en azından. Bazen amaaan nolcak diyorum ama yok, pişman olurum kesin.bende ki bu pişmanlıkla hemen yapın ikisi bir arada büyüsün diyorum
abla tavsiyesi olarak ,
herşeyi sil baştan yapmaktansa ikisi bir arada biter ,
imkanın varsa bir yardımcı tut biraz rahatlarsın
Eşim de öyle diyor ama yok şu an hiç hazır değilim. Bir yıl daha beklemek istiyorum en azından. Bazen amaaan nolcak diyorum ama yok, pişman olurum kesin.
Benim içime de öyle doğuyor. Sanki bu kez daha kolay olacakmış gibi hissediyorum. Ama hiç hazır olamayacak gibiyim. Birilerinin gazına ihtiyacım var. Hani bilsem ki kardeşi şöyle sakin, uslu bir bebek olacak şu an bile düşünürüm. Ama ya o da kolik olursa? Kafayı yerim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?