• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim hakkında (para mevzusu)

Yaş önemli değil bekar ve sgklı olmadığınız sürece alabiliyorsunuz. Annem boşandıktan sonra dedemin maaşından bir miktar para alıyordu ordan biliyorum. Ev maalesef arsa tapulu ben sadece kendi hakkımı satsam bile alacağım para 20 bin lira kimse de evden çıkmaz bizim dışımızda 3 kişinin daha payı var çünkü. Kaç kez düzgünce anlattım ama anlamıyor ben birinin manipüle ettiğini düşünüyorum dün aradığımda yanında biri vardı ve açık açık konuştu kim olduğunu da az çok tahmin edebiliyorum.
Konudan bağımsız çeyiz parası için yaş sınırı var maalesef hatta ben evlendigimda makarası olmuştu devlet bile senden ümidi kesmiş çeyiz parası ayirmamis sana diye 😙 şimdi baktım bahsettiğimiz şeyler farklı ama yine de kardeşinin hiçbir hakkı yok o parada kardeşin yetim aylığından faydalanmak istiyorsa tahsiline devam etsin 18 yaşını doldurmuş olsa da okuyorsa aylığı almaya devam edebilir diye biliyorum kaldiki bu çocuk çalışıyor yanlış okumadiysam hiç düşünme bile seni dusunmeyeni sen de düşünme ben tanimadigima göre günah değildir dayinin parmağı var bu işte eğer öyleyse kardesinle yüzyüze konuşma yap aklını başına alsın

Eklentiler

• Screenshot_20211009-163455.webp
    Screenshot_20211009-163455.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 63
Kaç kez tekrar edip söyledim hatırlamıyorum bile inanın ama ısrarla hakkı olduğunu savunuyor
Gitsin cimere yazsin hakkım olan parayı istiyorum diye.
Valla öz kardeşin bile olsa böyle insanlar çekilmez. Aile denen şeyden geriye tek o olduğu için kardeşini kaybetmek istemiyorsun ama bil ki o seni kaybetmekten korkmuyor ki sana böyle davranabiliyor.
Ben yerinde olsam parasını verirdim, daha da ne telefonunu açardım ne yeğenini gösterirdim.
Ama insan silme konusunda başarılı birisiyim. Keşke sen de öyle olsan. Boyle kardeşe ne yapsan yetmez

Valla öz kardeşin bile olsa böyle insanlar çekilmez. Aile denen şeyden geriye tek o olduğu için kardeşini kaybetmek istemiyorsun ama bil ki o seni kaybetmekten korkmuyor ki sana böyle davranabiliyor.
Ben yerinde olsam parasını verirdim, daha da ne telefonunu açardım ne yeğenini gösterirdim.
Ama insan silme konusunda başarılı birisiyim. Keşke sen de öyle olsan. Boyle kardeşe ne yapsan yetmez
Ben saydıklarını parasını vermeden yapardım
Çünkü zaten kardeşe ait bi para yok ortada

Konudan bağımsız çeyiz parası için yaş sınırı var maalesef hatta ben evlendigimda makarası olmuştu devlet bile senden ümidi kesmiş çeyiz parası ayirmamis sana diye 😙 şimdi baktım bahsettiğimiz şeyler farklı ama yine de kardeşinin hiçbir hakkı yok o parada kardeşin yetim aylığından faydalanmak istiyorsa tahsiline devam etsin 18 yaşını doldurmuş olsa da okuyorsa aylığı almaya devam edebilir diye biliyorum kaldiki bu çocuk çalışıyor yanlış okumadiysam hiç düşünme bile seni dusunmeyeni sen de düşünme ben tanimadigima göre günah değildir dayinin parmağı var bu işte eğer öyleyse kardesinle yüzyüze konuşma yap aklını başına alsın
Ay doğrudur onu bilmiyordum canım ben aylık olayı için demiştim annemden örnek vererek çeyiz parası için yaş sınırı olabilir doğrudur :) okul içinde şöyle belli yaş sınırlamaları var kardeşimin şuan para alabilmesi için üni okuyor olması lazım diye biliyorum o durumlar biraz karışık kardeşim lise 1 terk açıktan bir süre devam etti ama hala lise 1 o üniye geçene kadar da yaşı tutmuyor üni de okusa alabilmesi için bir yaş sınırı var diye biliyorum ki şuan sgklı olarak çalışıyor alması mümkün değil. Çok haklısın ama dayımın parmağı yoktur onun aklı basmaz öyle şeylere benim ne kadar aldığımı bile bilmez kardeşimde onunla bu muhabbetlere gitmez kendinden yaşça büyük bir tanıdığı var adamın durumu da epey iyi yatırım falan yapıyor benim düşüncem o adama anlattı adam girdi aklına al paranı sana da yatırım tavsiyesi vereyim falan gibisinden yani bu sadece benim düşüncem aklıma başka biri gelmiyor

Çok haklısın insan silme konusunda bende iyi biriyim babamı sildim onun dışında bir çok kişiyi sildim ama annemden bana kalan tek şey kardeşim silip atmak istemiyorum kardeş bağımız kuvvetli olmasa da çok çok seviyorum ama bu yaptığı çok yanlış bir şey umarım farkına varır varmaz ise sanırım beni kaybedecek

Iş silmeye gelirse tamamen iletişimi koparacaksa neden versin ki parayı çünkü hiçbir şekilde hakkı yok ablasının çeyiz parasinda ve yine söylüyorum o parayı versen de muhtemelen kardeşine vermeyeceksin

Ben enayiyim valla, verirdim kesin. Bir de kardeş arsız. O parayı alana kadar arar da evine de gelir,eşini de rahatsız eder. Vermeden kurtulmak zor bence kardesten
Yok yahu
O işler öyle kolay mı eşini rahaysız edecek filan
Eminim ki korkağın tekidir
Ondan ablasını sıkıştırıp duruyor
Hamile ablasını hem de

kardeşinizi annenizin emaneti olarak görün .
aslaaa vermem falan bence bi kardeşlik için ağır kelimeler
ben evliyim , çalışmıyorum , erkek kardeşim çalışıyor ve sürekli ablaa beee bişiler ateşlesene diye gelir :)
ateşlediğim şeylerde öyle ufak meblalar değil .
kardeşler arasında lafı olmamalı böyle şeylerin .

Ben enayiyim valla, verirdim kesin. Bir de kardeş arsız. O parayı alana kadar arar da evine de gelir,eşini de rahatsız eder. Vermeden kurtulmak zor bence kardesten
Eşime yapamaz eşim gereken cevap verir de yaparsa bana yapar bende enayiyim ama Allah'tan eşim değil e para bende olmadığına göre yani şuan hesabımda bana ait 1 lira bile yok hamileliğimin zehir olmasından korkuyorum

Iş silmeye gelirse tamamen iletişimi koparacaksa neden versin ki parayı çünkü hiçbir şekilde hakkı yok ablasının çeyiz parasinda ve yine söylüyorum o parayı versen de muhtemelen kardeşine vermeyeceksin
Bende aynısını düşünüyorum

kardeşinizi annenizin emaneti olarak görün .
aslaaa vermem falan bence bi kardeşlik için ağır kelimeler
ben evliyim , çalışmıyorum , erkek kardeşim çalışıyor ve sürekli ablaa beee bişiler ateşlesene diye gelir :)
ateşlediğim şeylerde öyle ufak meblalar değil .
kardeşler arasında lafı olmamalı böyle şeylerin .
İyi de benim durumum belli ben 5 bin lirayı vermeyeceğim demedim benden istediği mebla 20 bin lira ben asla 20 bin vermem çünkü hakkı yok ben bebek bekliyorum ve haliyle masrafım var kardeşimi annemin emaneti gördüğüm için 5 bin lirayı durumum düzeldiğinde vereceğim sizin durumunuz var ki gönderiyorsunuz benim yok

İyi de benim durumum belli ben 5 bin lirayı vermeyeceğim demedim benden istediği mebla 20 bin lira ben asla 20 bin vermem çünkü hakkı yok ben bebek bekliyorum ve haliyle masrafım var kardeşimi annemin emaneti gördüğüm için 5 bin lirayı durumum düzeldiğinde vereceğim sizin durumunuz var ki gönderiyorsunuz benim yok
o halde fazla istemiş durduk yere .. ne diyim inşallah para mevzusundan aranıza kopukluk girmez . üzücü

Dayınız aklına girmiş olabilir mi? O para kız çocuklarının hakkı, kanunen zaten öyle bir hakkı yok. Ezilip büzülmeyin veremem deyin o kadar.

Dayınız aklına girmiş olabilir mi? O para kız çocuklarının hakkı, kanunen zaten öyle bir hakkı yok. Ezilip büzülmeyin veremem deyin o kadar.
Yok dayım değil de başka birinin girdiğini düşünüyorum hatta eminim diyebilirim

Kim demiş hakkı olduğunu aaa bu erkekler insanı çıldırtmak için var. Siz ne güzel yardım için verecekmişsiniz olmamış ama çalıştığı halde para beklemesi arsızlığa vuruyor bence hemde yeğeni olacak insan düşünmesi lazım ama öyle biri olsa bu muhabbeti açmazdı.

Kim demiş hakkı olduğunu aaa bu erkekler insanı çıldırtmak için var. Siz ne güzel yardım için verecekmişsiniz olmamış ama çalıştığı halde para beklemesi arsızlığa vuruyor bence hemde yeğeni olacak insan düşünmesi lazım ama öyle biri olsa bu muhabbeti açmazdı.
Aynen öyle düşünmüyor aynı durumda ben olsam acaba nasıl destek çıkarım diye düşünürüm açıkçası. Zengin olsak haklı diyeceğim ama zengin de değiliz ki

Back
X