Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

Kız neden bu sözü söylesin anlamadım, kredi çekerse kardeşiniz öder kız da atanırsa eve katkı sunar, kardeşiniz kızı sevmiyor mu da fazla maddi konulara kafa yoruyor

Yine de ne olacagi belli olmaz ilerde belki de kiz da guvenmiyor kardesinize bilemedim hemen daha evlenecen bu muhabbet acilmis adam dememis ki ben goguslerim hayirdir nasil guvensin ki ince bir cizgi b8lemedim ha biz verdik deger gorduk mu gormedik kiymet bilindimi bilinmedi ben olsam ben de ölumune diyemem artik tecrube konusuyor

Abiniz kızı tanımaya girişmeden ince işler peşine düşmüş. Kızı test edeceğine keşke kişiliğini öğrenmeye çalışsaydı...
Ayrıca abiniz kim ki kızın fedakarlığını test ediyor. Şimdi de bu moda oldu..
Bütün yaşadıklarını size anlatması da bi erkek adına hiç hoş gözükmüyor.

Fedakarlık mı?! Bu dediğiniz fedakarlık değil, başka bir şey ama burada demek istemiyorum.
Şimdi anladığım kadarıyla kızın ailesi maddi yönden çok iyi.
Daha mesleğe başlamadan bile aileden miras yoluyla 1 ev var. İleride tahminen biraz daha mal mülk olacaktır.
Kendi az da olsa birikimi var belki arabası var.
Ayrıca kız düğün zamanı nişan,kına, eşyaların bir kısmını alacakmış.
Acaba daha ne fedakarlığı (!) bekledi kardeşiniz?
Evi kardeşinizin üstüne mi yapsın?
Kusura bakmayın ama bu kız doktor, büyük ihtimal kendi gibi ihtisaslı doktor/cerrah bulur.
Sosyal ve maddi statüye göre kız daha iyi konumda.
Ayrıca kızlarına bu kadar maddi koşullar sağlamış aile de karşı taraftan da iyi maddi koşullar bekler bu normaldir.
Hatta düğünü geçtim evlenmeden erkeğin ev bile almasını bekleyebilir.Çünkü kardeşiniz ayda 7 bin kazanıyor.Bekar biri için iyi para.
Bu kız bu işten vazgeçer. Ben size şimdiden diyeyim. Çünkü mantık evliliği olacaksa çok büyük ihtimal kendi gibi doktor biriyle rahat evlenebilir.

Ayrıca kız ailesine bu konuşmaları anlatmışsa geçmiş olsun. Ailesi bu işe noktayı koydurur.Belki de çoktan ailesi noktayı koydurmuştur.

Son düzenleme:
Merak ettiğim için soruyorum umarım yanlış anlamazsınız. Eşinize bu ne perhiz ne lahana turşusu demediniz mi?
Ohoooo ne kavgalar ne ayrılmalar oldu o dönem. Yatak odası bile almışlardı. Ama eşim çok dil döktü o zamanlar savunmadı ailesini hala daha da konu açıldığında savunmaz. Ama salak kafam şimdiki aklım olsa hayatta kabul etmem. Yolu gösterirdim.

kızın kendine ait bir şeyler varken ailesi tabii evlenince kızlarının borç ödemesini istemez. şu okuttular olayına gelirsek herkes yapıyor Allah sağlık sıhhat verdiği sürece. siz evlenseniz erkek öyle dese ne diyeceksiniz borç harç üzerine evlilik biraz zor aile destek çıkmazsa kızın durumu ortadayken ailesi de kızda yanaşmaz normal olarak.

Haklısınız kızın fedakarlık yapması gerekirdi. Çünkü aileniz kardeşinizi okuttu emek verdi, ama o kızcağız ağaç kovuğundan diş hekimi olarak çıktı. Evi de kardeşinizin üstüne yapıp düğün borcunu ben öderim demesi gerekirdi. Allah bilir alyans bile aldırır kardeşinize Böyle düşüncesiz bir kız kardeşinizin yanına yakışmaz. Yol verin.

Yazıklar olsun böyle anne babaya evladım yerinde sağ olsun bari deyin evlenince olsun düşün yakasından

Fol yok yumurta yok, kardeşinize ne kız tarafı ne alacak ne yapacak. Herkes kendi yapacağından meshul. Belki onun babası yapacak, belki kızı sıkıntıya borca girsin istemiyor.

Sıkıntı kardeşinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…