Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

Arkadaşım hemşire eşi subaydi (ikisini de liseden sonra devlet okuttu) kızın ailesi arkadaşımızi devlet okutuyor diye universiteye başlayınca kooperatife girip okul harçlığı gönderir gibi ödeyerek kızın adına ev aldılar.Oglan mezun olduktan sonra annesi tüm mutfağını yenileyip borcu oglusuna hediye etti.Dugunden sonra (düğünü kendilerinin yaptığını söylememe bile gerek yok) damadimiz kardeşinin tüm mesleki kurslarını ödemek zorunda bırakıldı...araba aldılar kızın ailesi yarısını verdi...en son kızın bekarlikta aldığı eve göz dikmişti oğlan ailesi.."satın bizim küçük oğlana iş kurun " diyorlardı ,ne yaptılar bilmiyorum

İzin versem aynı muameleye maruz kalırdım belki ama izin vermiyorum. Kötüde olsan resti çekeceksin. Üstümde bilmem kaç kiloluk yelekle doğu ilinde canım pahasına geceli gündüzlü nöbet tuttum. Kimseye yedirmem hele ki bundan sonra evladımın rızkını rüyalarında görürler ancak. Pasif olmamak lazım. Dinsizin hakkından imansız gelir

iyi de bir garipmiş kardeşiniz. kaçıncı görüşme ki bu, daha evlilik teklifi yok, evlilik yok, kim neyi alacak konuşuluyor?
ne saçma bir gidişat bu?

bence kardeşiniz bu maddiyat farkını gurur meselesi haline getirecek bir tip, sürekli bir gardını alma çabası. sürekli bu konunun gündemde olması...
kızın da hiç vaktini almasın, kendi de vakit kaybetmesin.
belli ki uyuşmuyorlar.

Evlilik yoluna girersek,birbirimizi seversek....Sek'lerle sak'larla gelecek planlanmaz. Sozlesmeli evlilik falan mi yapicak kardesiniz ? Kiz iyiki hayirdir sen cekmemis kardesinize 1 haftadir tanidigi kiza kredi ceker oderiz demekle. Oldu olacak hesap kitap defteriyle gelseydi..
Kiz neden daha 1 haftadir tanidigi,in midir cin midir bilmedigi bir adama "herseye varim ben" desin.
Kendinizi hemcinsinizin yerine koyun mumkunse.
Kardesinizin gercek maksadi aralarinda gelir farkinin sorun yaratip yaratmayacagini sorgulamak olsada disaridan gorunen cok farkli ve hic te hos degil.

Ya önceki konusunda hepimiz kardeşini haksız bulduk diye gitmiş böyle ünlemli atarlı kardeşim haklı çıktılı konu açmış

Kızın evi, birikimi var. Erkek de düğün yapsın durum eşitlenir. Krediyi de erkek kendi ödesin bir zahmet. Daha evlenmeden kızın parasının derdine düştünüz
İnce ince hesaplar falan ayıp ya

Kız net olarak mutfağımı yatak odamı düzer gerisine karışmam, evini köyünü düzersin borcunu da evlenmeden bitirmiş ol. Demeye getiriyor benim anladığın kadarıyla.
Kardeşinizin maaşı gayet iyi kendine denk veya normal çalışan veya düzgün bir ev kızı bulsun.

ben okuldan sevgili olduğumdan müdahale ettim. Etmeseydim sonumuz aynıydı emin ol. %90 bu şekilde yazıklar olsun evlatlarını gelir kapısı olsun diye büyütmüşler. Sevmeyince neden sevmedi oluyor sonra.

Ben de evlenince elime aldim ipleri. Almasam daha da somuruyolardi. Araba sigortasini ode oglum, abinin karisi doguracak para ver oglum, kardesine nisan yapicaz bes kurus paramiz kalmadi 5bin borc ver oglum... daha da uzuyor bu liste evlenince paranin suyu kesildi tabi ben kotu gelin oldum. Ohh iyiki de oldum. Cocugumun rizkini ne diye yedireyim size? Dogudayiz biz. Iki dagin arasinda bir okulda ogretmenlik yapiyorum ben. Ise giderken yuregim agzimda gidiyorum. Esim gece gunduz bir noktada araba durdurup uygulama yapiyor. Elleri catliyor kisin soguktan. Bir tane bombali araca bakar benim esimin hayati. Biz parayi kolay kazanmiyoruz. Ben her gun camda kocami bekliyorum. Sag salim geldigini gormeden yataga giremiyorum. Kimse kusura bakmasin yani. Ogullarinin aklina giren kotu gelinim ben. Oh cok da kotuyum canima degsin 🖒

Konu sahıbı ölü taklıdı yapıyor. Yorumlardan sonra

Yok ya yarın öbür gün bununla ilgili 3. Konuyu açar bu konu sahibi
Kardeşim ve ben haklı çıktık! Kız maaşının çokluğuyla kardeşimi ezdi! Hepiniz yanıldınız hahaha!!! Diye

Kız söylemesi gerekeni söylemiş zaten. Kardeşiniz kendisine düşen kısım için kredi çekerse, birlikte ödeyebileceklerini belirtmiş. Durumu iyi diye sizin üzerinize düşenleri de onun yüklenmesi gerekmez ki. Ha maddi açıdan zor durumda olursunuz. O zaman tabiki evlilik gibi bir yola girilmiş, herkes elini taşın altına koyar. Biz mesela aileden varlıklı değiliz ikimiz de. Herşeyi eşimle kıt kanaat yaptık. Kendisi asgari ücretle çalışıyordu çünkü.. Ama aylık 5000tl gelirle kardeşiniz gayet de kendi üzerine düşen masrafı yapabilir. Kızın desteğine gerek göremedim. Net bir cevap alamadık demişsiniz ama kıza da net bir soru sorulmamış bu arada. Ağzı aranmış sadece..

benzer duruma şahit olduk.
kuzenim polis,
ailesi 5 kuruş parasına dokunmaz.
ilk geçici görev yeri evimin dibine denk geldi.
biz de o sırada başka şehirdeydik, çok ısrar ettik, git gel yol yapma, 2 ay bizim evde kaldı.
görev yeri netleşti, eve çıktı arkadaşları ile,
teyzem farklı şehirde ama annem her hafta yazık çocuklar yemek yapamaz diye yemek taşır o eve.
kardeşlerim yada ben evin yakınından geçsek, evde birileri varsa muhakkak bir şeyler alır götürürüz.
çocuk 1 yılda borçsuz arabasını aldı.
alırken arkadaşlarından çekinerek aldı.
ben hariç herkes ailesine bakıyor diyordu.
herkes kredi borçlarına gömülmüş.
kendisine deri mont almış bir heves, tatilde giyiyordu ayıp olur diye.
22-23 yaşında hayatlarının başında çocukların üstüne binen ailelerden tiksindim gerçekten.
zorunluluk olur amenna.
hastalık, ölüm, kaza... ama mobilya yenileyip, araba modeli yükseltmek için bu çocuklara ettikleri yazık gunah..

Kardeşiniz şimdiden komplekse girmiş. Kız lafını etmese bile sürekli aklında kuracak da kuracak. Kız neden bir günlük adama malım mülküm senin olsun, maaş kartımı da sana vereceğim mi deseydi? Çok değişik fikirler içinde. Bence hiç bu topa girmesin.
Yeni nesil erkeklere ne olmuş öyle ya? Ne paragöz, ne hırslı çıkmışlar artık şuraya bak. Ev işine girişmez sorumluluk paylaşmaz ama kızın maaşına da panter gibi saldırır. Her şey yarı yarıya olacaksa her türlü sorumluluğu da paylaşacak ama bunu da gözleri kesmiyor çok kebap iş.

Açıkçası ilişkinin başında eş adayım mal varlığımıda biliyorken düğünü ortak yaparızlara giriyorsa paracı bu adam ne koparabilirime bakıyor işine geliyorsa diye de konu açtı diye düşünürüm.. Elbeteki herşeyin ortak yapılması taraftarıyım gelenek lerimiz yöreye göre değişsede biz bu ülke kültüründeki kadınlar karşımızda yeri geldiğinde bütün sorumluluğu alabilecek güclü erkekleri seceriz..beş binira maaşla tek başına bir adamın utanmasa bana ne takacaksın diyecekmiş gibi bir konuşmasına olur mu sen dur ben yaparım demeyiz..bence diş doktoru bu güzel gelin adayımız erkek kardeşiniz ve ailesinin yolun başında ki bu paracı yaklaşımını bir süzgeçten gecirsin derim..bu arada bu benim düşüncem lütfen konu sahibi polemik yaratmaya çalıştığımı düşünmesin

Kızın fedakarlığını(!) test edeceğinize, ana babanızla konuşun da herkes elini taşın altına koymasını bilsin.
Kızın evi-birikimi her şeyi var, sizde ne var? Borçtan başka ne vaat edebiliyorsunuz kıza? Bi de "Fedakarlık testi yapıyorum" diyor, daha çok kız enayi mi yoklamasına benziyor.

Yok ya yarın öbür gün bununla ilgili 3. Konuyu açar bu konu sahibi
Kardeşim ve ben haklı çıktık! Kız maaşının çokluğuyla kardeşimi ezdi! Hepiniz yanıldınız hahaha!!! Diye

Bir de görücü usülünde tanıştırmadan önce ilk meslekler söylenir. Kız maaş farkına takılacak biri olsa hiç görüşmezdi bile. Hala ne testiymiş bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…