Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

Bence ķiz temkinli yaklaşmış. Onunda kafasinda bir sürü soru isareti vardır. Evlilik hazirligi olsaydı bu konu konusulurdu ama biraz erken olmus. Kizinda belki aklinda tilkiler donmesine sebep olmussunuz. Daha kimse kimseyi tanimiyor sonucta. Aman dikkat yanlis anlasilmalar olmasin.

Biz düğünümüzü vs kendimiz yaptık kredi ile. Ama her iki ailede elinden geleni yaptı.

Ama mesela eşimle uzun bi geçmişim olmasıydı, yeni tanışıyo olsaydık. Daha arada aşk, sevgi,bağlılık olmasaydı bende borç ödemek istemiyorum diye düşünebilirdim. Herkes borçsuz evlenmek ister.

Kardeşiniz bence bu konular için aceleci davranmış.

Paragöz olan gelin adayınız değil sizsiniz.
Ayrıca erkek kardeşinizde "adam gibi adam" değil ki gelip her konuştukları konuyu noktasına virgülüne kadar size anlatıyor. Gelinin yerinde olsam asla evlenmem kardeşinizle.

Olmayacağı çok net kardeşin uzatmasın bence

Bi kere zaten kardeşinizin direk parasal mevzulara girmesi size kızın evinden birikimine kadar anlatması çok itici. Bunlar çok aşık iki sevgili değil evlenmek maksatlı tanışmışlar sanırım e kızın her şeyi var karşıdaki aday birikimim yok ailemde beni okuttuğu için yardım istemicem kredi çekelim beraber ödiyelim diyor Yok yaa hem zengin kız bul hem üstüne düğünü bedavaya getir kusura bakmayın da yok öyle bir dünya ki kız kibarca üstüme düşeni yaparım alırım demiş. Kardeşim fedakarlığını görmek istedim diyo paragöz değil diyosunuz fedakarlık bu şekilde ölçülmez kusura bakmayın ortada aşk yok bişey yok direk maddiyat sorununun borçlu düğünün içine sokacak kızı evliliğinin 3 5 senesi borç ödemekle geçecek niye kabul etsin adamla büyük aşk yaşıyo da ondan mı fedakar olsun kız. Bence kardeşinizi alın karşınıza konuşun bu kafalar bu düşünceler iyi değil illa maddiyat arıyosa kendi gibi bi memur bulsun karı koca çalışsınlar ha bence 1 sene falan da beklesin bi birikim yapsın biraz

Kız koşarak uzaklaşsın. Konuyu daha okurken kardeşin polis olduğunu anladım. Özellikle erkek polis aileleri evlatlarını gelir kapısı görmeye kendi kendine bir hayat kuracağını bile bile devam eder. Özelliklede çoğunu devlet okutmuş olsada bir evladımı okuttum bugünlere getirdim diye triplere girmeyi çok severler. Birde çalışan gelin sahibi oldular mı deymeyin keyiflerine duygu sömürüsü vs ile ömürlük sponsorlarını bulmuş olurlar. Keşk kızı tanısamda kaç kurtar bu insanlardan desem kendini. Dış kapının dış mandalı görümce bile söz sahibi malı hakkında şuraya bak

Walla çok gördüm de böylesini hiç görmemiştim

Kardeşinizin neden birikimi yok? Aileden de destek istemiyor o zaman evlilik için erken, biraz daha beklesin madem. Ben de ciftlerin ailelere güvenmeden beraber yuva kurmalarindan yanayim ama bu aşkın, emeğin olduğu ilişkilerde geçerli. Kız hicbir sey demese dahi bu hesaplarla kardeşiniz hep ezilecek bence çalışmayan bir eş bulsun.

Walla çok gördüm de böylesini hiç görmemiştim
Canım karı koca polis olduğumuz için ben çok gördüm görmeyede devam edicem. Hep tanıdık hikayeler. Daha gencecik çocuklar gayet güzel paralar kazanmalarına rağmen borç batağına düşmüş durumdalar. Polis intiharları diyorlar ama çoğu psikolojik değil maddi konular yüzünden. 20 yaşında bu paraları kazanan çocuklarının tepelerine çöküp borçlarını ödetip evlerini aldırıp birde beş kuruşsuz evlendirip gelinede aynı şeyi reva görürler. Çocuk okuttum diye göğüs kabartırlar utanmadan çocuğu devlet okutur 50 lira harçlık gönderecekler diye akılları çıkar.

Bence yol yakınken bitsin zaten böyle bir ilişki olmaz.Kardeşiniz de biraz birikim yapsın madem görücü usulu istiyorsunuz.Kimse elinde bir şey olmayan biriyle evlenmek istemez ki aşk yoksa işin içinde.Kadın için de erkek için de diyorum bunu.

Tamam ailelere yuk olunmasin ama erkek kendi ustune duseni yapsin kiz da kendi..

Gelin adayi ceyizime su kadar para gidecek sen de bana yardim et diyor mu? Yatakodasi takimi ceyiz mutfak takimi vs onlarin da masrafi olacak

Dugun salonu ise problem bi zahmet kardeşiniz yapsın. Kina nisan da kiz tarafında.

Evlenince maas olarak doktor daha fazla kazanacak o da onun hesabini yapsın madem

Ayy kendimi gordum benim de kocam polis. Daha 20sinde meslege basladi diye buyukbas hayvanina kadar aldirmislar. Evde yenilemedik esya birakmamis annesi. Sorsan okuttu mu? Yoo polis okulunda devlet okuttu. Yeri geliyomus 50 lira bile gondermiyorlarmis.. dayidan amcadan harclik gelirmis esime de. Adami meslege baslar baslamaz 150bin lira borca sokmuslar. Halilarimi yenile oglum, aman camasir makinem bozuldu oglum.. Evlenince de ellerini ceplerine atmadilar cift maassiniz yapin kendiniz dediler.
Valla bu konudaki gelin kiz zekiymis. Sevdim ben bunu. Akilli kiz vesselam

Ya hu istemiyorsa evlenmesin hatunla.
Ha yok istiyorsa, olayları gelip sizlere anlatıp dallandırıp budaklandırmasın. Ileride yüzyüze bakacaksınız. Kardeşinizi affedersiniz ama o kadına bir ömür buğz edersiniz.
Yazık onun da günahına girmeyin.

Yorumunuz icin teşekkürler. Siz cok iyi anlamissiniz durumu, kardesimin onun parasinda falan gozu yok. Bazi arkadaşlar farkli algilamis. Sadece kizin yapısını görmek istemiş

Siz kizin yapisini çözmeye çalışırken o sizin aklinizdan geçenleri cozuvermis.

Dişci gelin ve para sayma makinesi hayal ediyordunuz muhtemelen ama o isler oyle yürümüyor.

Kızın evi var,mis gibi işi var, bir de üstüne esya alip kredi ödeyecek oldu olacak başlık parasi da isteyin fedakarlik seviyesini ölçmüş olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…