- 30 Haziran 2010
- 3.342
- 1.199
- 373
- Konu Sahibi aylacik3534
-
ben okuldan sevgili olduğumdan müdahale ettim. Etmeseydim sonumuz aynıydı emin ol. %90 bu şekilde yazıklar olsun evlatlarını gelir kapısı olsun diye büyütmüşler. Sevmeyince neden sevmedi oluyor sonra.Ayy kendimi gordumbenim de kocam polis. Daha 20sinde meslege basladi diye buyukbas hayvanina kadar aldirmislar. Evde yenilemedik esya birakmamis annesi. Sorsan okuttu mu? Yoo polis okulunda devlet okuttu. Yeri geliyomus 50 lira bile gondermiyorlarmis.. dayidan amcadan harclik gelirmis esime de. Adami meslege baslar baslamaz 150bin lira borca sokmuslar. Halilarimi yenile oglum, aman camasir makinem bozuldu oglum.. Evlenince de ellerini ceplerine atmadilar cift maassiniz yapin kendiniz dediler.
Valla bu konudaki gelin kiz zekiymis. Sevdim ben bunu. Akilli kiz vesselam
Böyle bir kız bulmuş birde borç birlikte öderiz demedi diye beğenmiyorlar. Bazı insanlar çok uyanık mı desem, doyumsuz mu desem bilemedim.Kız koskoca bir ev getiriyor, madem maddiyat bu kadar hessaplı kitaplı karşı tarafın da eşdeğer bir şeyler getirmesi gerek en azından. Düğün yapsalar bile max 50.000TL bir ev 300.000TLden başlıyor. Adam elini cebine atmıyor, eve konuyor bir de borç yıkacakmış komedi gerçekten. Kim şöyle bir şeyi kabul eder?
Zamanında aman yük olmayalım her şeyi kendimiz yaparız diyen biri olarak yazıyorum bunları.
Borç harç içinde düğün yaptık ama sadece oğlan tarafının borcu yanlış anlaşılmasın aman aileye yük olmayalım paraları yok diye. Düğüne 2 ay varken kaynanam kendine koltuk takımı aldı halılar perdeler bulaşık makinesi yemek masaları daha benim bir sandalyem yoktu. Düğünden sonra altınlarımın hepsi gitti alyanslarıımızda dahil. Enayi yerine koyuldum hala da koyuluyorum. O yüzden kızın söyledikleri çok tuhaf gelmedi. Belki etrafında benim durumumda olan insanlar vardır.
Her şey bir yana.. ailelerin görevi çocukların eğitimini tamamlatmaktır zaten.
Düğünü yapıp evi kuracak sonra kız kardeşi dahil yedi sülalesine bakacak. Çünkü kardeşleri 1.80 boyunda türkiyede 250 bin kişilik mensubu bulunan bir teşkilatta çalışmasına rağmen kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden aslanlar aslanı polis.Kızın evi var, birikimi var. Gerekirse destek olurum da demiş. Daha ne fedakarlığı bekliyor kardeşiniz? Kardeşiniz ne fedakarlık yapmış ki karşısındakinden ne bekliyor? Kızın banka hesabını direkt kendisine aktarmasını bekliyor heralde. Ya da param var düğünü ben yaparım, sen zahmet etme mi demeliydi? Sizin kardeşiniz çok paragöz. Umarım gelin adayınız bu açgözlülüğü farkeder de kardeşinizle evlenmez.
birde her ay ailesine para gönderirken kızın karışmamasınıda isteyecek. Onlar benim ailem beni okuttular destek olucam tabi sen nasıl insansın diyecek. Ben önlerindeki 10 yılı tahmin edebiliyorum rahatlıklaaileci erkekler bu cumleleri kuruyor zaten. ailem zora girmesin sen gir hesabi. Allah bilir düğünde toplanan paralari da erkek tarafina aittir diye ailesine verir. bu kadar hesap kitap aileci bir erkegi gosteriyor. kizdan fedakarlik bekliyor ama kendinden fedakarlik yok. 5 bini her ay kenara koysa borçsuz evlenir zaten. ama ailesine veriyordur. o yüzden bu kadar hesap kitap.
Gereksiz yere alıntılamak istedim ya. Bende görümceyi ve kötü niyetli değilim. Yengelerim için abilerimle tartışan bi görümce olarak ilk mi oluyorum acabaBenim eski erkek arkadaşım böyleydi. Ablasına her şeyi aktarıyormuş meğer. Kadın da beni kıskanıyordu saçma ve gereksiz yere. Aramızı bozmaya çalışmıştı. Ben anneme bile anlatmazdım, erkek arkadaşıma karşı olumsuz tutum geliştirmesin diye. Ben hayatımda iyi niyetli görümce görmedim hiç. Neyse ki kurtuldum
Vallahi benim kardesim polis ne evliyken ne bekarken bir kurus almadi babam ondan.biriktirdi arabasini aldi evlendi.aileye yardim olayini ben anlamiyorum zaten.aile kurmus insandan yardim beklemek buyuttum okuttum tabi bakacak.ozaman evlenmeyin dimi ailenize bakin dizlerinin dibinden ayrilmayin.kimsenin kizinada yazik etmeyin.o kizin yerinde olsam kacardim ardima bakmadan.zaten boyle gorumcesi varken masallah kaynana nasil bilemiyorum artik.bende gorumceyim bikere kardesimle esi hakkinda konusmus degilim.bu adam ailesunun agzina bakan yapisikgillerden..amannnn olsunnnn boylesi...Düğünü yapıp evi kuracak sonra kız kardeşi dahil yedi sülalesine bakacak. Çünkü kardeşleri 1.80 boyunda türkiyede 250 bin kişilik mensubu bulunan bir teşkilatta çalışmasına rağmen kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden aslanlar aslanı polis.
Bende polisim ilk atama yerim istanbuldu maaşım yetmediği zaman ailem gönderiyodu. Evlendik üstlerine düşeni yaptılar. Araba aldık yarı parasını verdiler. Ne benim beklentim var ailemden ne de onların benden. Hastalık olur çok zor durumda kalınır tabi ki yardım edilir ama okuttum bize bakacak gelinde bakacak mantığını anlayamıyorum. Sonra gelinler arayıp sormuyor diye birde üstüne suçlu oluyorlar. Oysa gelin kızlar kendilerini maddi manevi eş ailesine adamalılar aileleri ondan yetiştirip büyüttüler.Vallahi benim kardesim polis ne evliyken ne bekarken bir kurus almadi babam ondan.biriktirdi arabasini aldi evlendi.aileye yardim olayini ben anlamiyorum zaten.aile kurmus insandan yardim beklemek buyuttum okuttum tabi bakacak.ozaman evlenmeyin dimi ailenize bakin dizlerinin dibinden ayrilmayin.kimsenin kizinada yazik etmeyin.o kizin yerinde olsam kacardim ardima bakmadan.zaten boyle gorumcesi varken masallah kaynana nasil bilemiyorum artik.bende gorumceyim bikere kardesimle esi hakkinda konusmus degilim.bu adam ailesunun agzina bakan yapisikgillerden..amannnn olsunnnn boylesi...
Bana da sizin gibi görümce dek gelir umarımGereksiz yere alıntılamak istedim ya. Bende görümceyi ve kötü niyetli değilim. Yengelerim için abilerimle tartışan bi görümce olarak ilk mi oluyorum acaba
Bide aynı zamanda yengeyi. Yengelerde insan evladı üzmesinler onları
Gönül rahatlığıyla inşAllah diyebilirim.Bana da sizin gibi görümce dek gelir umarım❤
Diş hekimliği okutmakla polis okutmak bir zaten Zaman tersine dönmüş kız aileleri kızım ayakları üstünde dursun kimseye muhtaç olmasın diye ellerinden geleni yapıyor kızına evini arabasınıda veriyor gerekirse. Şunu yaptık bunu yaptık diyede söylemiyorlar arkasından.Kardesini ailen okutmuş meslek sahibi yapmış da karsidaki kızı uzaylılar mı okutmuş hic düşünmüyorsunuz bunu !! Kıza tüm birikimini ,evini ailende bırak eşit şartlarda evlenelim diyen bir kardeşin de yok neyin haklisi çıktı kardeşin? .... 5 gün önce tanisilan kıza "düğünümüz olursa bana ne takarsin?" denmediği kalmis ,taşın altına el koymak ne ki kız kolunu bile tümden kaptirabilir!!
İyi de kız aşık değil evlilik falan düşünmüyor. Ayrıca Dr bir eşi olacak. Ne hesabı yapıyor. Çalışsın biriktirsin kardeşiniz. Zaten herkes üzerine düşeni yapar. Kardeşiniz 5.000 TL yi ne yapıyor. 6 ay kenara 3.000 TL koysa 18.000 TL yapar. 1 yılda 36.000 TL yapar. Düğün parasını biriktirsin.Kızlar haklı çıktı kardeşim..
Hatırlarsanız konu açmıştım, gelin adayi dis doktoru kardesim memur..
Kızla konusmuslar. Kardeşim basindan sunlari demis:
Babam bizi yillarca okuttu tek maasla emek verdi, o yüzden kendi düğünümüz allah nasip ederse seninle evlilik sürecine gelirsek beraber yapmak isterim. Her ay maasimizi alinca bir eksigimizi aliriz demis. Kardesim 5000 lira aliyor kizda uzmanlik sinavlarina hazirlaniyor. Su an calismiyor.
Kizin kendi evi varmis dededen kalma her kardese 1 ev. Birde biraz birikimi varmis.
Kizin verdigi cevap : Bizim burada oglan yapar cogu seyi. Sizin yapmaniz gereken bir seyse karismam yapmaniz gerekir. Ufak tefek destek olurum, benim başarımsa hani ben emek vermişimdir gibi cumleler kurmus.
Sonra birde kardesim demis olmadi kredi cekerim cunku birikimim yok. Gelin hanim demis bizim icin cekilirse dugunden sonra beraber odenir tabi demis
Ailem tepki de verebilir demis kizimiz borc mu odeyecek gibi. Çok aşık olursam olabilir destek anlaminda.
Kizin tam net düşüncelerini anlayamadim diyor kardeşim. Ne demek istiyor..
Kızdan şu cümleyi duyamadim.diyor kardeşim: EGER BİZ BİR BİRİMİZİ SEVERSEK EVLİLİK YOLUNA GİRDİGİMİZ DE AİLELERE YÜK OLMADAN BERABER HER SEYİMİZİ YAPARİZ ALLAHİN İZNİYLE. BİZİ YİLLARCA OKUTTULAR gibi.. cocuk diyor kiza bunu soyletemedim dolayli yoldan konusturdum. Ha onun parasinda gozum yok diyor kardesim ama ben bir gormek istiyorum NE KADAR FEDAKAR !
Kizlar sanirim bu is olmayacak gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?