Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

ben okuldan sevgili olduğumdan müdahale ettim. Etmeseydim sonumuz aynıydı emin ol. %90 bu şekilde yazıklar olsun evlatlarını gelir kapısı olsun diye büyütmüşler. Sevmeyince neden sevmedi oluyor sonra.

bir erkek bastan bunları dusunse hesap etse ben onla olmak istemezdim. erkek elini tasin altina koyar kadin da yapmak isterse yapar zaten. bastan bu kadar hesapci olmamak lazim. bizde esimle 5 kurus birikim olmadan evlendik. babasi yoktu esimin. kredi cektik. dugunde toplanan paralari krediye yatirdik hemen dugun sonrasi. ben borc odeyecegimizi bildigimden cok acilmadim. gelinlikte falan bile hep uygununa baktim. balayına gitmedik falan. ceyizi ailem aldi onlar kredi cekti odedi. ama esim bastan bunları hesap etse cok soğurdum sanirim.

bir de zaten kizin da birsürü masrafi oluyor. tabak canak ceyiz o bu baya bir tutuyor zaten. o yuzden bu hesaplari dusunmesin kardeşiniz. o kiz veya baska kizda. maasina gore ceksin kredi evlendikten sonra oder. dugunde toplanan takilarla da dugun masrafi baya bir karsilaniyor neticede.

bu kadar detaycı dusunmesine gerek yok.

ay şaka gibi ya. kardeşiniz bulmuş evi, mesleği, birikimi olan kız, bir de düğün masraflarını ona yıkmaya çalışıyor.

Yıkamayacağını anlayınca gelip size anlatıyor ne kadar fedakar göremedim diye.

Benimde erkek kardeşim var, bir kere anlatmaz nişanlısı ile aralarında geçen muhabbeti.

Bende dedim sevgilime her şeyi beraber yaparız hiç sorun değil yeter ki birlikte mutlu olalım diye ama kardeşinizle yaptığınız şu muhabbeti okuyunca kimin görevi neyse onu yapsın dicem artık.

Kızın evi var, birikimi var. Gerekirse destek olurum da demiş. Daha ne fedakarlığı bekliyor kardeşiniz? Kardeşiniz ne fedakarlık yapmış ki karşısındakinden ne bekliyor? Kızın banka hesabını direkt kendisine aktarmasını bekliyor heralde. Ya da param var düğünü ben yaparım, sen zahmet etme mi demeliydi? Sizin kardeşiniz çok paragöz. Umarım gelin adayınız bu açgözlülüğü farkeder de kardeşinizle evlenmez.

Böyle bir kız bulmuş birde borç birlikte öderiz demedi diye beğenmiyorlar. Bazı insanlar çok uyanık mı desem, doyumsuz mu desem bilemedim.
İnşAllah kız bi aydınlanma yaşar da kurtarır kendini.
Ayrıca anlaşılması gereken şu;bi kadının evlendikten sonra eşine destek olması farklı, adamın bu benim borçlarımı öder diye evlenmesi farklı.

Merak ettiğim için soruyorum umarım yanlış anlamazsınız. Eşinize bu ne perhiz ne lahana turşusu demediniz mi?

Her şey bir yana.. ailelerin görevi çocukların eğitimini tamamlatmaktır zaten.

aileci erkekler bu cumleleri kuruyor zaten. ailem zora girmesin sen gir hesabi. Allah bilir düğünde toplanan paralari da erkek tarafina aittir diye ailesine verir. bu kadar hesap kitap aileci bir erkegi gosteriyor. kizdan fedakarlik bekliyor ama kendinden fedakarlik yok. 5 bini her ay kenara koysa borçsuz evlenir zaten. ama ailesine veriyordur. o yüzden bu kadar hesap kitap.

Düğünü yapıp evi kuracak sonra kız kardeşi dahil yedi sülalesine bakacak. Çünkü kardeşleri 1.80 boyunda türkiyede 250 bin kişilik mensubu bulunan bir teşkilatta çalışmasına rağmen kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden aslanlar aslanı polis.

birde her ay ailesine para gönderirken kızın karışmamasınıda isteyecek. Onlar benim ailem beni okuttular destek olucam tabi sen nasıl insansın diyecek. Ben önlerindeki 10 yılı tahmin edebiliyorum rahatlıkla

Evi olacak birde erkek hala beraber oderiz..yok ya var mi oyle dunya...ev bu ya boru mu..evlenmek kolay mi oyle.cogu seyi kardesiniz yapacak hic ksra bakmayin.kizda kucuk ev aleti vs...alir istedigini.ben calusiyordum butun kucuk ev aleti camasir bulasik makinesi istedigim begendigim herseyi kendim aldim kimseye minnet etmeden.esimde koltuk yemek odasi diger esyalari ev tadilati vs..hepsini yapti.bir sene nisanli kaldik hrsey tamamlaninca evlendik.bes altinay taksit odedik sonra bitti gitti.kardesiniz esyalaruni alsin taksite girsin bak hepsi nasil oluyor.borc olunca oyle bir odeniyorki tikir tikir.ben kizi hakli buldum eger kardsiniz ailenize yuk olmak istemiyorsa birikim yapacak sonra evlenecek.

Gereksiz yere alıntılamak istedim ya. Bende görümceyi ve kötü niyetli değilim. Yengelerim için abilerimle tartışan bi görümce olarak ilk mi oluyorum acaba
Bide aynı zamanda yengeyi. Yengelerde insan evladı üzmesinler onları

Vallahi benim kardesim polis ne evliyken ne bekarken bir kurus almadi babam ondan.biriktirdi arabasini aldi evlendi.aileye yardim olayini ben anlamiyorum zaten.aile kurmus insandan yardim beklemek buyuttum okuttum tabi bakacak.ozaman evlenmeyin dimi ailenize bakin dizlerinin dibinden ayrilmayin.kimsenin kizinada yazik etmeyin.o kizin yerinde olsam kacardim ardima bakmadan.zaten boyle gorumcesi varken masallah kaynana nasil bilemiyorum artik.bende gorumceyim bikere kardesimle esi hakkinda konusmus degilim.bu adam ailesunun agzina bakan yapisikgillerden..amannnn olsunnnn boylesi...

Bende polisim ilk atama yerim istanbuldu maaşım yetmediği zaman ailem gönderiyodu. Evlendik üstlerine düşeni yaptılar. Araba aldık yarı parasını verdiler. Ne benim beklentim var ailemden ne de onların benden. Hastalık olur çok zor durumda kalınır tabi ki yardım edilir ama okuttum bize bakacak gelinde bakacak mantığını anlayamıyorum. Sonra gelinler arayıp sormuyor diye birde üstüne suçlu oluyorlar. Oysa gelin kızlar kendilerini maddi manevi eş ailesine adamalılar aileleri ondan yetiştirip büyüttüler.

Bana da sizin gibi görümce dek gelir umarım

Kardesini ailen okutmuş meslek sahibi yapmış da karsidaki kızı uzaylılar mı okutmuş hic düşünmüyorsunuz bunu !! Kıza tüm birikimini ,evini ailende bırak eşit şartlarda evlenelim diyen bir kardeşin de yok neyin haklisi çıktı kardeşin? .... 5 gün önce tanisilan kıza "düğünümüz olursa bana ne takarsin?" denmediği kalmis ,taşın altına el koymak ne ki kız kolunu bile tümden kaptirabilir!!

Diş hekimliği okutmakla polis okutmak bir zaten Zaman tersine dönmüş kız aileleri kızım ayakları üstünde dursun kimseye muhtaç olmasın diye ellerinden geleni yapıyor kızına evini arabasınıda veriyor gerekirse. Şunu yaptık bunu yaptık diyede söylemiyorlar arkasından.

İyi de kız aşık değil evlilik falan düşünmüyor. Ayrıca Dr bir eşi olacak. Ne hesabı yapıyor. Çalışsın biriktirsin kardeşiniz. Zaten herkes üzerine düşeni yapar. Kardeşiniz 5.000 TL yi ne yapıyor. 6 ay kenara 3.000 TL koysa 18.000 TL yapar. 1 yılda 36.000 TL yapar. Düğün parasını biriktirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…