Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

evleniyolar mı şirket mi kuruyolar? iki taraf da bi acayip.

Aynen sanki ortak iş kuruyorlar.Daha evlenmeden şu borç senin, bu borç benim gibi olmuş. Kızın yerinde olsam bende evlenmem.
Ortada aşk yok, his yok muhabbet hep para. Olmaz o iş.

Zamanında aman yük olmayalım her şeyi kendimiz yaparız diyen biri olarak yazıyorum bunları.
Borç harç içinde düğün yaptık ama sadece oğlan tarafının borcu yanlış anlaşılmasın aman aileye yük olmayalım paraları yok diye. Düğüne 2 ay varken kaynanam kendine koltuk takımı aldı halılar perdeler bulaşık makinesi yemek masaları daha benim bir sandalyem yoktu. Düğünden sonra altınlarımın hepsi gitti alyanslarıımızda dahil. Enayi yerine koyuldum hala da koyuluyorum. O yüzden kızın söyledikleri çok tuhaf gelmedi. Belki etrafında benim durumumda olan insanlar vardır.

Konu çok iğreti ki dünkü konunuzu da biliyorum . Böyle evlilik olmaz ortada fol yok yumurta yok kızın her cümlesinden konu açıyorsunuz
Bide kızın evinde oturup düğünü birlikte yapalım, borçları birlikte kapatalım düşüncesi çok eğreti değil mi?

Aynen yani, sen de o kızın gözünde daha dün bir bugün iki denilecek bir yerdesin. Yıllarca emek verilmiş bir ilişki falan YÖK ki ortada kızdan fedakarlık beklensin.
Boyle bi tip benimde karsima çıkmıştı oyle hakaret ettim ki katagorilerine kiz ukala olmasin secenegi muhakkak eklemistir

Bide kızın evinde oturup düğünü birlikte yapalım, borçları birlikte kapatalım düşüncesi çok eğreti değil mi?

Sevgili, flört dönemi olsa tamam da ortada bir şey yokken çocuğun bunları kıza kabul ettirme düşüncesi bile saçma.
Ben kızı suçlu ya da paragöz görmedim.

Kız koskoca bir ev getiriyor, madem maddiyat bu kadar hessaplı kitaplı karşı tarafın da eşdeğer bir şeyler getirmesi gerek en azından. Düğün yapsalar bile max 50.000TL bir ev 300.000TLden başlıyor. Adam elini cebine atmıyor, eve konuyor bir de borç yıkacakmış komedi gerçekten. Kim şöyle bir şeyi kabul eder?

Hiçde haklı değil malesef
Görücü usulu birini benimle tanıştırsalar üstüne evlilik için birikimim yok dese bu ne perhiz bu ne lahana turşudu derim ,
Birde kişi benden az kazanıyor olsa ooo derim hiç yüzlemem ortada bişi yok bu sorularla kardeşiniz rengini belli etmiş ,
Kız buraya konu açsa görücü usulu tanıştık benden az kazanıyor birikimim yok diyor ,evlenmek için bana güveniyor diye evlenme derdik ,
Mantıklı olalım ...

Kız ev getiriyor sanırım gelirken,kira derdi olmayacak kardesinizn
Daha ne yapsın acaba?
Erkek tarafının yuku herzaman daha ağır olur evet ama kız kira sorununu ortadan kaldırdıysa,daha yardim et borclara denmez.
Aileniz okuturken cocuklarını ilerde tahsil ederiz diye mi dusunmus?
Hepimizin ailesi okuttu.

Hadi diyelim oldu kardesiniz her anlarını size aktaracak mı???? Çok çirkin!
Benim eski erkek arkadaşım böyleydi. Ablasına her şeyi aktarıyormuş meğer. Kadın da beni kıskanıyordu saçma ve gereksiz yere. Aramızı bozmaya çalışmıştı. Ben anneme bile anlatmazdım, erkek arkadaşıma karşı olumsuz tutum geliştirmesin diye. Ben hayatımda iyi niyetli görümce görmedim hiç. Neyse ki kurtuldum

Düşün esim hicbisiy anlatmiyor da hallerimizi görüp cildiriyorlar. Afedersin kardeşlerini değil de kocalarini aldim sanki....gorumceler hep fena..

Neden kiz evlenmeden borca girsin ki. Erkek ve kiz tarafinin ustune ne dusuyosa yapılır. Kiz destek olucaksa ailesine olur,kardesinde size. Kimse kiza borc harç yükleyemez. evlenince alicaklarini ortak alir ortak oderler.. madem gucunuz yok düğün yapmaya, evlenmesin kardesiniz

Görücü üsülü ile 1 haftada evlilik konusulur ise, sonuc tabi böyle olur.
Ben kizin zihniyetine karsiyim. Elbette esler birbirini yardim etmeli fakat kizda "örf adet diyerek bu yola giriyorsaniz, bende sonuna kadar isterim herseyi" diyor. Ve hakli buluyorum.

Kardesin farkli bir evlilik istiyor ise, önce asik olup sevip, birazda birikim yapip evlenecek.

Yani hem görücü üsülü olsun, hem modern olsun olmuyor.

Bide sanki erkek kardeşi maaş olarak 5000 bir de bir iş daha yaparak oradan da 2000 tl gibi kazancı oluyormuş demişti konu sahibi.
Ayda 7000 tl ile kardeşinizin birikimi yoksa asgari ücretle ev geçindiren insanlar ölsün o zaman.
Ortada fol yok yumurta yok direkt para, borç mevzusunun konuşulması çok çirkin.

Kız nereden bilsin. Belki de düğün için borç yaptırıp, takıları falan elinden alacaksınız. Kız hem ev vermiş olacak, hem düğün yapıp bir ton borcun altına girecek, hemde takıları elinden gidecek. Varsa öyle gelin söyleyin benimde erkek kardeşim bekar.

Eski konunuzu okudum ve şimdi biraz daha anladım olayı. Sanırım kardeşiniz kızı yokladı, ilerde kardeşin daha düşük maaş alacağı için kız sorun yaratabilir mi diye. Anlamasına anladım ve garipsemedim de, ama bir haftadır tanıştığı ve görücü usulüyle evlenmeyle düşünen iki insan için bunlar yanlış yoklamalar.
2 senedir birlikte olurlar anlarım kızdan fedarkaelık bekleyebilir. Ama şuanki durumunda en doğrusu açık konuşmak olacaktı. Benim durumum bu, şartlarım bu. Bu senin için sorun olur mu diye fikrini soracaktı.
Kızın yerinde olsam karşımdaki kişi hakkında çok yanlış bir izlenime sahip olurdum bu konuşma sonrası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…