Şöyle kardeşim %99 zihinsel ve spastik engelli. Konuşması normal bizim gibi değil dili dönmüyor kimse anlayamıyor bazı kelimelerini anlayabilşyorlar ama biz artık hemen peltekliğinden anlıyoruz. Koluna girip bir yere yürütme imkanimızda pek yok ya sırtlıyor babam ya da bız ıkı kişi taşıyıruz yürütmeye çalışırken canı yanıyor topukları yan tarafına kaymış basamıyor bir bacağıda diğerinden kısa yürütmeyi denetiyoruz kasları için ama birbirine dolanıyor kitleniyor. Ama dediğiniz gibi şükrediyoruz daha kötü durumda olanları gördükçe ama annem özellikle çok uğraştı kaşık tutamazdı aslında ve ya oturamazdı devrilirdi üstüne düştük küçüklüğünden beri şu an yemegıni dökebilsede asla karışmıyoruz bazen heycanlanınca bacakları titriyor elinde değil çay yemek ger şeyi dökebiliyor ama bir şey demeyizbenim kardeşim de engelli. hem zihinsel hem bedensel. ne bileyim, konunuz üzücü ama okuyunca benim kardeşim öyle olsa şükrederim dedim. en azından konuşabiliyor ya da kolunuza girip dışarı çıkabiliyor.
Ataşehir metin sabancı da okudu tavsiye ederiz bizim dönemimizde hocaları çok iyiydi her biri 7 8 dil bilen ve bazılarının kendi çocuklarıda engelliydi o yüzden çok anlayışlı ve sıcak bir ortamları vardı. Bildiğim kadarıyla Türkiye de tek en iyi okul araştırın isterseniz. Devletde karşılıyorduBenimde serebral palsili 5 yaşında bir kızım var. Malesef bizde doktor hatası yüzünden hayatımıza engelli bir birey olarak devam edeceğiz. Benim kızım şu an okuma yazma öğreniyor. Umarım kardeşinde hayallerine kavuşur. Gördüğüm tüm engelli çocuklar o kadar güçlü, azimli ve mutlu çocuklar ki istediklerinde başaramayacakları hiç bir şey yok. Yeter ki onları sevgi ve sonsuz sabrımızla büyütelim.
Ne yazık kı ateşden hastaneye götürüp ölü gibi bir çocuğunu kucağına al annemin acısını düşünememÇok geçmiş olsun. Umarım kendi başına hayatını devam ettirecek derecede iyileşir.
yıllar önce bir aile ile tanışmıştım. O dönem çocuk 5-6 yaşlarında idi. Menenjit teşhisi ile belinden su alınmış. Gayet sağlıklı bir çocuk iken yapılan işlemden sonra çocuk spastik olmuş.
Madem böyle bir risk var neden bu işlemi önüne gelen yapıyor. Asistanlara yaptırmayacaklar. Ya da hocalar gözetiminde yapılacak. O doktorların "hata" dediği şey ile bir ailenin geleceği mahvoluyor.
Sizin kardeşiniz kaç yaşında acaba küçükse eğer durumunu tam bilemiyorum üzgünüm yanlış anlamayın hani nasıl durumu kelime söyleyebilşyor mubenim kardeşim de engelli. hem zihinsel hem bedensel. ne bileyim, konunuz üzücü ama okuyunca benim kardeşim öyle olsa şükrederim dedim. en azından konuşabiliyor ya da kolunuza girip dışarı çıkabiliyor.
Şöyle kardeşim %99 zihinsel ve spastik engelli. Konuşması normal bizim gibi değil dili dönmüyor kimse anlayamıyor bazı kelimelerini anlayabilşyorlar ama biz artık hemen peltekliğinden anlıyoruz. Koluna girip bir yere yürütme imkanimızda pek yok ya sırtlıyor babam ya da bız ıkı kişi taşıyıruz yürütmeye çalışırken canı yanıyor topukları yan tarafına kaymış basamıyor bir bacağıda diğerinden kısa yürütmeyi denetiyoruz kasları için ama birbirine dolanıyor kitleniyor. Ama dediğiniz gibi şükrediyoruz daha kötü durumda olanları gördükçe ama annem özellikle çok uğraştı kaşık tutamazdı aslında ve ya oturamazdı devrilirdi üstüne düştük küçüklüğünden beri şu an yemegıni dökebilsede asla karışmıyoruz bazen heycanlanınca bacakları titriyor elinde değil çay yemek ger şeyi dökebiliyor ama bir şey demeyiz
27 yaşında benim kardeşim de. kusura bakmayın ben konudan sadece zihinsel geriliği olduğunu, başka problemi olmadığını anladım. fiziksel hasar da varmış.Sizin kardeşiniz kaç yaşında acaba küçükse eğer durumunu tam bilemiyorum üzgünüm yanlış anlamayın hani nasıl durumu kelime söyleyebilşyor mu
O zaman durumları aynı inşallah her şey onlar için güzel olur zaten zihinsel engelli deselerde biliriz ki aslında çok zekiler diyorum ya okuma yazması yok yeni yeni heceliyor 25 yaşında ama misal genel kültür şeyleri söylerim abla az öğret bi an da beynime girmiyor beynim ufak galıba diyor ama lise sonda ki kardeşime sorsam yok bilmiyorum buna soruyorum ilk müslüman türk devleti kim diyorum itil bulgarlarına iti buygayları diyebiliyor zekiler inanın gurur duyuyorum biz olduktan sonra onlara bir şey olmaz siz de çok iyi bir abla olduğunuza eminim27 yaşında benim kardeşim de. kusura bakmayın ben konudan sadece zihinsel geriliği olduğunu, başka problemi olmadığını anladım. fiziksel hasar da varmış.
benim kardeş sizinki kadar konuşamıyor. yürüyemiyor da. anlatması zor yani. tamamen yatağa bağlı ve bilinçsiz değil tabi ki aksine hareketli, kendi kendine mırıldanıyor vs ama.
neyse ikimize de geçmiş olsun inanın üzülünce ele bir şey geçmiyor. başa gelen çekiliyor.
AminnnKuzumu kocaman öpüyorum ya. Rabbim yanında olsun, hep güzel insanları karşısına çıkarsın. İnşallah kolay ve hep mutlu geçen bir ömürü olsun.
İnşallahAllahim sizlere güç kuvvet versin öncelikle ki ona da siz güç olun. Umarım tum.istediklerini gerçekleştirebilir.
Şöyle işe yaramaz çünkü 99 spastik ve zihinsel engelli ortaokul mezunu şu an fizik tedavi okuma dersleri rehabilitasyona gidiyor havuza yolluyoruz kasları iyice kötü olmasın diye hacamatı düşünüyoruz omurgası yamukmuş agrısı oluyor ameliyat da olursa onun için kötü olurmuş hiç yoktan ağrılarıma belki iyi gelir diye hacamat yaptırcazRabbim yardımcınız olsun inşallah , kaedeşinize şifa sizlerede sabır ihsan eylesin . Sülük ve hacamatı denediniz mi hiç ?
Bencede yaptırın , Allah’ın izniyle inşallah şifa bulur . Ama bence göz için sülük iyi gelebilir . Yine de siz bilirsinizŞöyle işe yaramaz çünkü 99 spastik ve zihinsel engelli ortaokul mezunu şu an fizik tedavi okuma dersleri rehabilitasyona gidiyor havuza yolluyoruz kasları iyice kötü olmasın diye hacamatı düşünüyoruz omurgası yamukmuş agrısı oluyor ameliyat da olursa onun için kötü olurmuş hiç yoktan ağrılarıma belki iyi gelir diye hacamat yaptırcaz
Sakın öyle düşünmeyin sakın dünya nın en iyi doktorlarına sahibiz yurt dışından hastalar Türkiye ye geliyor bizim olayımız 24 25 sene önce ki olay o zaman bize mesleğinin kötü insanları denk geldi biri için genele yayamayız inanın bizim doktorlarımız çok iyiCok uzuldum. Allah sifa versin ve her sey gonlunce olsun insallah.
Son zamanlarda okuduklarimdan sonra ben oglumu doktora goturmeye bile korkuyorum. Hicbir seye guvenim kalmadi.
Göze oluyor mu göz damarları ile beyin damarları kurumuş hep zaten gözleride sonradan farkettık ileri boyut sorucam göz işiniBencede yaptırın , Allah’ın izniyle inşallah şifa bulur . Ama bence göz için sülük iyi gelebilir . Yine de siz bilirsiniz
Tabiki oluyor . Ama işinin ehline gidin . İstanbuldamısınız ?Göze oluyor mu göz damarları ile beyin damarları kurumuş hep zaten gözleride sonradan farkettık ileri boyut sorucam göz işini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?