Kardeşim kendinden 5 yaş büyük kıza aşık

Çocuğu boğmuşsunuz bişey yaşatmamış göstermemişsiniz sonra çak çuk
Bırakın ya

sözüm meclisten dışarı, biz de üni okuduk ablamla şimdide gayet iyi kazanıyoruz ama öyle yalnız yaşamalar eve erkek almalar bize ters, zaten istanbul'da okuduk ailemle yaşamaya devam ettik
eve erkek alip bi isler ceviriyorsa ondan bi nane olmaz ..
ben snaa soyleyim..
erkek kardesin ondan vazgecmiyorsa ..
sizde hicbirsey yapamazssiniz..
artik kardesin yanlisi dogruyu yasayarak ogrenecek..
onun imtihani da boyle ..
siz zorlayip onu vazgecirseniz bile bu hiç bir ise yaramaz..
sizin istediginiz kizla evlenir aklinda hep bu sevdigi sonunda bosanir sizin istediginiz kizdan..
zorla guzellik olmaz birakin ne yapiyorsa yapsin..
siz engel olmaniz daha kotu olur..

Oda seni kendiyle kıyaslamaz ne kadar kültürlü

Ne bilelim yasamadigini. Duzgun aile kiziyim diye kendini ittirmeye calisiyon belki

ne kadar iğrenç bir düşünce tarzı bu. klasik kıskanç görümce ve kaynana fesatlığı işte. kardeşinizin aklının neye yetip yetmeyeceğine siz karar veremezsiniz eğer 22 yaşında hala doğruyu yanlışı ayırt edemiyorsa da bu aile olarak sizin suçunuz demek ki bu yaşa kadar böyle her işine karıştınız o da sizden bunalıyor ve bir açık kapı bulunca daldı. belki de gerçekten aşık oldu ve o kızla mutlu nereden biliyorsunuz? görümceler kardeşlerini kızlardan ayırınca ellerine ne geçiyor bilmiyorum kaynanadan beterler gerçekten. kız görmüş geçirmiş de olabilir olmaya dabilir burda hata kardeşinizde. yaşadığı özel şeyleri gelip anlatmış bide sır saklamayı bile bilmiyor. sevdiği kızı ailesine karşı savunamıyor. karaktersiz bi genç yetiştirmişsiniz hala da karışmaya çalışıyosunuz. ayrıca da 27 yaşına gelip yalnız yaşıyorsa ne olmuş siz de 30 yaşınıza gelmişsiniz demek ki ailenizden her fırsat bulduğunuzda herşeyi yaptınız(!) bu mantıkta. bence siz kendi özel hayatınıza bakın başkasınınkine karışmayın kardeşiniz bile olsa, yoksa 40 yaşına gelip hala kardeşinin ilişkilerine burnunu sokan mutsuz biri olacaksınız
he bu ailemize uygun değil muhabbetini de hiç anlamam sanki İngiliz kraliçesi veya düşes de kendine hiçbir şeyi yakıştıramıyor. benim eşimin ailesi de erkeklerin hiçbirinin kız arkadaşlarını beğenmezdi ben dahil, herkese bir kulp takarlar ama görsen hepsi kültürsüz sürekli eleştiren dedikoducu insanlar aynı sizin gibi belli.

şu anda abla olarak yapmanız gereken tek şey yaşı 22 olduğu için hemen evlenmesine engel olmak o da hata yapmasın diye. varsın 3-5 sene tanısın kızı, olgunluğa erişsin sonra hala seviyorsa ve mutlularsa evlensinler. eğer evliliği engellerseniz de yediğiniz hakkın hesabını hangi dünyada verirsiniz bilmiyorum

Siz aile kızısınız da biz kelaynak sürüsüyüz.

yahu siz 30 yaşındasınız. kız 27. ve diyorsunuz ki kardeşimi yaşı gereği son umut gördü. e sizin durum daha vahim o zaman.
ailenize yakışmıyormuş. niye kız pavyondan mı çıktı, siz çok mükemmel bir aile misiniz nedir olay ben onu anlamadım.

çok iyi olmuş, Allah size bu kibrinizin, insanlar hakkındaki önyargılarınızın törpülenmesi için çok güzel bir şey yaşatmış. kardeşiniz aşık olmuş sevmiş. ona destek olacağınıza, heyecanınızı paylaşacağınıza, şu halinize bakın. siz çok kötü kalpli, çok kibirli insanlarsınız. inşallah evlenip çoook mutlu olurlar.

Kilit kelimeler ortada; yok efendim eskiden kardeşiniz HER DEDİĞİNİZİ yaparmış, artık yapmıyormuş.. Kadın farklı yerden olsaymış İSTEDİKLERİ GİBİ ŞEKİLLENDİRİRLERMİŞ.
Siz ailenize insan değil piyon alıyorsunuz..

Bu arada, kızdan 3 yaş büyüksün ona kimbilir neler görmüştür diyorsun senin gördüklerini tahmin edemiyorum.. Malum daha tecrübelisin ya.. :)

İnşallah o kadınla evlenir kardeş, sizin de suratınıza bakmaz.. :)

konu sahibi burdan bir imdat bekleme cozumun vrsa uygula herkes sana ne yapacagini soyledi..
bundan sonrasi ailene sana kalmis..

Senelerdir yalnız yaşıyorum, özgür yaşıyorum, çok şükür ailemi utandırmadım.

Sizin gibi sığ bir ablam olsa ondan utanırdım bak.

nereden bilelim düzgün aile kızı olduğunu?
30 yaşındasın ooo kim bilir neler yaşamışsındır...

Sen kimsin de insanlari bu kadar kolay yargiliyorsun. Evden disari adim atmaman gezip tozmaman mi veriyor sana bu hakkı. 22 yaşında kazık kadar herif için yok kandirildi yok tuzaga düşürüldü. Belki de tam tersi kardeşin faydalaniyordur kızdan. Kardeşin cim karnında bir nokta elin kızı tu kaka. Tam gorumcesin Allah sizin aileye girecek geline gani gani sabır versin.

nereden bilelim düzgün aile kızı olduğunu?
30 yaşındasın ooo kim bilir neler yaşamışsındır...
Valla bu imamın kızı olayına döndü. Aile nasıl baskıcı nasıl sıkıcıysa, cocuj atmış kendini baska dunyalars. Barı bundan sonra bıraz anlayıslı, medenı ve insaflı olun.

Yalniz yasamak okumus yurtdisinda yasamak bir aileyi utandiracak kavramlar degil hanim efendi. Herkesin hayat felsefesi ayri. Bence kardesinizi de aileden defeden ne de olsa kizla yatmis artik sizin tabirinize göre kizdan pek dd bir farki yok (sizin mantiginiza göre).

Siz kardesinizin mutlulugunu düsünseydiniz böyle davranmazdiniz yazdiginiz seyler cok tuhaf gercekten. Eger o kiz kardesinizi kandiriyorsa kardesiniz bunu zaten ilerde farkeder ama siz kardesinize sirtinizi cevurerek daha fazla sevgilisine itiyorsunuz. En azindan mantikli davranin kardesinizin yaninda durun eger kiz kötüyse kardeiniz bunu anlar yani 22
yasinda adam.
Bide namus dan dinden bahsediyorsunuz. Bizim peygamberimiz kendisinden 10 kusur yas büyük bir kadinla evlendi üstelik birinci evliligi degildi.

Siz nereden bileceksiniz o kizin icini belki sizden cok daha dindar bir kizdir. Bide bakire degilsede degil eger o kiz müslümansa da dinden dönmüs olmuyor iliskiye girdiysede.
Cok sinirlendim vallah cümlelerimi toparliyamiyorum

Keşke gezip tozsaydı da insan içine karışsaydı böyle örümcek örümcek kurmazdı

biz dua ediyoruz hergün eve kucağında çocukla gelmesin diye. yaptığının yanlış oldugunu kaç defa anlattık, zina yapıyor biz böyle yetiştirilmedik benim kardeşim çok masumdu
konu sahibi zina yapiyorsa..
ailen bastan iyi terbiye verecekti..
rabbim yardimcin olsun...
bu konuda snaa hak verdim sadece..
madem evlenecekler adam gibi yolu yordami var bu isin ..
dugun olur nikah olur evlenirlee..
kardesin bu kzii birakmaz..
yanlis anlama kinamiyorumda ..
boyle evlilik disi iliskilere beraberlilere karsiyim ben..
kardesin de o kiz da yanlis yolda Allh affetsin ikisinide..
sadece onlar degilki toplumda ar namus kalmadi artik..
sen dua et ...
dert etme dua et...
Allah bir cikis kapisi gosterir..
kardesine evliliten once boyle sacma iliskilerin yanlis oldugunu soyle once..
bunu ogrensin bilsin once..
yoksa ha 27 yasindaki kiz ha da 18 yasindaki kiz ne farkederki..
evlenmeden once yatip kalktiktan sonra..
kardesine bu hatasini anlat sen once..
kiz veya yasi onemli degil su konumda..

ben de eşimden 5 yaş büyüğüm =) onu gördüğümde aramızda yaş farkı olduğunu düşünmemiştim, hatta onun benden daha büyük olduğunu düşünmüştüm çünkü yan yana durduğumuzda eşim benden büyük duruyor, kafa yapısı olarak benden çok çok daha olgun, kardeşiniz kaç yaşında ? bence seviyorlarsa hiçbir önemi yok, neden bu kadar sinir krizleri geçirdiniz onu da anlamadım, ha kız kötü biri olur, huyunu suyunu beğenmezsiniz onu anlarım ama sadece yaştan dolayı bu kadar tepkiliyseniz bence bir daha düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…