Kardeşim kendinden 5 yaş büyük kıza aşık

ay kız bir an önce ayılsa keşke sevdiği adamın ailesinin zihniyeti hakkında..
bu ne kadar önyargı yahu..
yok kız kaç yaşında neler görmüş geçirmiştir vs vs önceki mesajlarınızda da vardı buna benzer cümleler..
siz de 30 yaşındaymışsınız neler gördünüz geçirdinizde 27 yaşındaki kız hakkında bu kadar peşin hükümlüsünüz acaba ?

Ailem çok muhafazakar keza bende elimden geldiğince yaşamaya çalişirim. Buna rağmen abimin ilk eşi yabancıydı ve abimden iki yaş buyuktu... Hiç gocunmadık hatta çok sevdik... Anlaşamadılar ayrıldılar ama biz hala görüşürüz hala o evimizin kızı bizim yengemiz... Yıllarca kanada gibi bir ülkede yalnız yaşamış ama hiç sizin düşündüğünüz gibi düşünmedik... Düşünce yapınız çok çirkin... Kızın dediğiniz gibi bir hayatı olmadıysa hakkına giriyorsunuz bu çok büyük günah... Kardeşiniz bebe değil kızda evde kalmiş değil. Siz üç yaş büyüksünüz kızdan sizin hakkınızda böyle söylense ne düşünürsünüz biraz empati lütfen...

ha siz ithal gelin istiyordunuz ?
ama kardeşiniz istemiyor belli ki..

kardeşinizin yaşı çok küçük evlenmek için. ama belki fikri değişebilir ileride. hevesini alınca bırakır belki..

oy oyy bu forumun yarısı üni yi başka şehirde yalnız yaşayarak okudu .. hepimiz ... pu olduk yani ?
nasıl bir kafanız var sizin ?

ha siz ithal gelin istiyordunuz ?
ama kardeşiniz istemiyor belli ki..
Çünkü insanların fikirlerine,inançlarına,hayat tarzına saygı göstermemek bunu gerektirir.
İthal gelin alınca konu sahibi mayası gelene kadar yoğurup şekillendircekmiş kendilerine göre

Aman tanrım ben de üni okudum hem de yalnız yaşıyorum ölek biz

benim de o yaşlarda bi erkek kardeşim var. sizin yerinizde olsam kızın yaşı yerine karakteri kişiliği yaşam tarzi ailesi vs bunlara dikkat ederdim. eğer iyi bi insansa neden olmasin. yaşı büyüktür ama göstermiyordur çok iyi bi insandir sorun olmaz ama kizin kendisi eğer iyi bi insan değilse o zaman iş değişir.

bi de ben kendinden büyük bi bayanla evlenmesine değil de erkeklerin küçük yaşta evlenmesine karşıyım. sonra 30una gelince bekarligimi yasayamadim gencligimin tadini cikaramadim vs diye pismanlik duyuyorlar hatta kimisinin bundan dolayi gözü dışarı kayiyor hatta boşananlar oluyor. erkekler 26- 27 yaşından önce evlenmesin bence.

siz bu duruma karşı çıktıkça kardeşinizi kaybedebilirsiniz. onun yerine sanki kizi kabul ediyormus gibi yapin ama evlilik icin erken oldugunu soyleyip en az 2 seneye uzatin evlilik işini. askerlik, eğitim, iş, borclar vs bunlari bahane olarak kullanin. eğer araya zaman girerse ve o kız gercekten kardeşinize uygun karakterde degilse kardeşiniz bu sürede bunu fark edip ayrilir

Ne kadar cahilce bir cevap, kusura bakmayin da. Ne demek ya yasi geregi son cikis yolu goruyor? Ne varmis 27 yasta? Cok mu yasli? Hayirdir uymuyor mu size sizin gorusunuze? Biraz daha duzgun cevaplar vermeye ozen gosterin lutfen.

Ayrica bunda kavga edecek, olay cikartacak ya da sinir krizi gecirecek bir durum yok. Sevmisler, severken size soracak degiller herhalde. Durumu kabullenmeye bakin ve bu kadar onyargiyla yaklasmayin, yarin bir gun siz de kendinizden 5 yas kucuk birine asik olabilirsiniz...

resmen saçmalamışsınız. arada uçurum bir yaş farkı da yok. ayrıca kardeşiniz küçük de değilmiş. eşimde benden 2 yaş kadar küçük. biz evlenirken eşim 21 yaşındaydı ben de 23. hiçbir sorun yaşamadık çok şükür. 4 yılı bitirdik Allah'ın izniyle bir de oğlumuz var. evliliğimizde mutlu bir evlilik çok şükür.

Valla annemle bizim de eriyor
Benim kv de başta beni istemiyor gibiydi sanırım aynı sebeple ailemden ayrı yaşadığım için ön yargılıydı. bizimkiler beni vermekten vazgeçmişti kvyi görünce.eşim ikna etti bizimkileri.tanıdıkça düşünceleri değişti belli şimdi iyi davranıyor.
bi de bu kafadakiler ya böyle şeyler yaşıyor ya da kendileri oğluşlarına bir kız buluyorlar sonra o kız burunlarından getiriyor.

Sorun ne olabilir mesela merak ettim, malum biz anlamadık evlendik
Hep kendinizi örnek veriyorsunuz ama konu ne siz ne de evliliğiniz. Konu o kızın yaşıyla beraber geçmişi. Geçmiş konu sahibinin umurlarında. Bu kadar uzatılacak birşey değil. Ben yorumumu konu sahibine yazdım hem. Sizin evliliğinize değil.

en büyük sorun yaş ve o kızın geçmişi. üniversite okumuş yalnız yaşıyor gerisini siz düşünün.
Ne kadar hadsizsiniz.

26 yaşındayım, üniversite okudum, yalnız yaşıyorum. Neyim ben şimdi, ne yerine koyuyorsunuz beni Allah aşkına bir deyiverin.

Umarım kız sizin gibi bir görümceye sahip olma şanssızlığını yaşamaz.

Ayıp ya.

Tabiki örnek vericem çünkü bize çok benziyor olay sizde anlar demişsiniz neyi anlıcak çocuk meraklandım çünkü

iyide her 27 yaşında olan ooo neler yaşamış mı diyelim. o zaman konu sahibinin ne geçmişi vardır Allah bilir! hani konuyu tutup savunduğunuz yere bakın. kardeşi ergen değil bişey değil. yaşını başını almış genç delikanlı. burda çirkince ilişkisinin konu edilmesi acayip terbiyesiz bir hareket.
zaten o kızın yerinde olsam asla böyle bir aile ile muhatap olmazdım. ya bu aileni sil ya ayrılalım derdim. belli saygı, sevgi, insani değerleri düşmüş bir aile.

konu sahibi 30 yaşında ya kendi geçmişiyle kıyaslıyor sanırım ne de olsa kızdan 3 sene fazla geçmişi var

ablası olarak kardeşime nasihatta bulunmam yol göstermem şart çünkü yanlış yapmasını istemiyorum. nasıl bir yol izlemeliyiz? annem de bu durumdan çok rahatsız hasta olduk artık dertten
bence daha fazla ustelemeyin zaten kardesiniz okuyormus hemen evlenemez. zamana yayin biraz. kardesinizi kaybetmemis olursunuz. iyi bi kiz degilse kardesiniz zamanla fark eder zaten.

kızı da bi tanıyın belki gercekten cok iyi biridir.

ayrica yaş mevzusu takilmaniz gereken en son detay bence. büyük konuşmayın ilerde sizde kendinizden 5 yaş küçük bi adama aşık olabilirsiniz. ayıp değil günah değil kadının büyük olmasi. öyle olsa Peygamber efendimiz evlenmezdi kendinden büyük bi bayanla.

söylenecekleri herkes söylemiş.
ben sadece konu sahibine sakın ola kardeşinizin üstüne gitmeyin derim.
siz gittikçe daha çok aşık olacaktır:)
birde 20 yasında bir erk. arkadaş ile 30 yaşında evlenmiş ayrılmış bir ark. evlendi.
ne mi oldu inanılmaz mutlular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…