O yaştaki biri siz ne derseniz diyin malesef vazgeçmez gizli gizli devam eder heveslenmiş büyük bi ihtimalle ama dıştan gelcek engellemeler onu daha da meraklandırır.
Yani çok büyük baskılar uygulamayın büyük tepkiler göstermeyin ters etki yapabilir.
Sadece zararlarını söyleyin şimdi değil belki ama ilerde kötü hastalıklarla karşılaşabilceğini anlatın ama açıkçası dinliceğini pek sanmıorum,zamanla kendisi anlar ve bırakır umarım...
O yaştaki biri siz ne derseniz diyin malesef vazgeçmez gizli gizli devam eder heveslenmiş büyük bi ihtimalle ama dıştan gelcek engellemeler onu daha da meraklandırır.
Yani çok büyük baskılar uygulamayın büyük tepkiler göstermeyin ters etki yapabilir.
Sadece zararlarını söyleyin şimdi değil belki ama ilerde kötü hastalıklarla karşılaşabilceğini anlatın ama açıkçası dinliceğini pek sanmıorum,zamanla kendisi anlar ve bırakır umarım...
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Az önce babamla konuştum, dün gece tuvalete gitmek için kalkmış kardeşimde o sırada tuvaletten çıkmış, içerisi sigara kokuyormuş. Sigara mı içiyosun sen diye sormuş hayır demiş kokuyo burası içiyo musun demiş sanırım tekrar ve kardeşimde cevap vermeden yatmaya gitmiş. İçmiyor olsaydı savunurdu kendini ve zaten babamda diyo benim sigaramdan almış farkettim diye. Yaşı 15. Duyunca çok kötü oldum. Çünkü normalde ilerde sigara içmeyeceğim falan derdi hep. Bu yüzden yeni başlamış olması lazım ve belkide denemek için bile içmiş olabilir dün gece. Şuan evde değil ve içim yandı resmen öğrenince. Gelince konuşmak istiyorum ama nasıl konuşucam, ne şekilde konuşursam etkili olur bilemiyorum. Yeni başladığını düşünüyorum ve daha başında halletmek lazım bu işi. Zaman geçtikçe kopmasıda zorlaşacak. Anlamıyorum derdi ne, bu yaşta ne işi var off.
Arkadaş çevresinden etkileniyordur.
İçmiyeceğim dediği halde içiyorsa
Hepimiz o yaşları geçtik eğer çok sevdiğimiz biri veya içine dahil olduğumuz bir grup herhangi bir eylemi yapıyorsa sırf kendimizi kabul ettirmek için istemesekte aynı davranışları gösterdik.
Kardeşinizde belki böyle bir etkilenme içindedir.
Arkadaşlarını tanıyormusunuz böyle huyları olanlar varmı?
muhtemeln konussan bile senı anlamayacaktır..ergenliğin zirvelerınde sonucta yası 15 miş devlet hastanelerınde sigara bırakma merkezleri var orası belkı faydalı olabılr yasaklar her zaman cazip gelır fazla baskı yapmamaya calıs üstüne gidersen daha cok içmek isteyebılr
Bu kesinlikle benimde aklıma geldi. Son birkaç aydır bazı arkadaşlarıyla çok sık takılıyor. ve genel olarak onların huylarını ve davranışlarını pek hoş bulmuyorum.
ben o illete yakalandım 18 yaşında, senelerce de bırakmaya çalıştım. kurtulamadım. şuan hamilelik dolayısıyla içmiyorum ama bi an önce doğursam da içsem diye düşünüyorum zaman zaman. kardeşime de dedim ki zamanında 'bak kızım, hiç bulaşma, o ilk sigarayı içme, içmemek bırakmaktan kolay sonuçta. bi kere başlarsan kurtulamazsın'... ama hanımefendinin bi kulağından girmiş bi kulağından çıkmış..içtiğini duyduğum zaman hem çok üzüldüm hem çok kızdım. ama yapacak bişey yok malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?