Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
Yıllardır kardesmn cocugu olmasa sanırım ben önünde bile cocuk konusunu pek konusamazdm zorunlu olmadıkça....bir basit örnek vereyim yıllardr ablamın ev alma hayali vardı olmadı tam denediler engel cıktı sonrada maddi sıkıntı oldu olmadı ....kısmet oldu biz aldık hiç önünde konusmam hala hiç açmam konusunu annem açarsa bişi derse konusurm

Ah canım yaaa, benim kardeşimin de olmadı. Hiç bir gebeliği doyasıya yaşayamadık. Kızcağız kıskanmıyor, sen de de tabii. Ama sorun şu ki ne yapsak dokunuyor. Yani paylaşmadan bir şeyi, benim çocuk olmuyor ya, oluyor, Paylaşın, gözüme gözüme sokuyorlar, oluyor. Ya o psikoloji öyle bir hal ki, seni de kardeşlerini de yoruyor. Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin. Sakın üzülme, o senin kardeşin, ne yapacağını kestiremiyordur emin ol.

Aile whatsapp grubunda yazmış sonuçta. Size özel yazmamış. O da heyecanlıdır, özeniyodur, mutludur yani. Koronadan dolayı kimse evine gelemediğinden oradan paylaşıyodur mutluluğunu.
O şimdş sizi incitmemek için mutluluğunu paylaşmadı diyelim, sizin tüp bebek tedaviniz başarılı olduğunda sizde aynı şekilde mi davranacaksınız? O beni düşündü, çok şeyi içinde yaşadı. Ben de mutluluğumu anlatmayayım mı diyeceksiniz? Siz anne olduumm diye sevinçle haber verecekseniz, bırakın o da versin.

Bana göre normal değil, ben olsam çekinirdim sürekli fotoğraf göndermeye. Aile grubuna 1 2 kere atar, haberleri bildirir. Bugün doktora gittik, ultrasona girdik vs. Ama her gün her gün ise insan çekinir.
Karşısında 8 yıldır bebek isteyen bir abla var. Allahım inşallah size de nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar..
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Aynen söyle diyor..

Sizi cok iyi anliyorum erken dogumla bebegimi 2 hafta once kaybetmisken,ablamin hamile oldugunu sakladigini ogrenmistim. Sonra ayni sekilde isim esya hatta besik icin fikrim bile soruldu bu sohbetler dondu durdu bizim wp gurubumzdada ve kimse beni ne anladi ne bisey onun icin sevnirken boyle anlayissiz olduklari icin daha cok agladim cunku ilk bebekleri bile degildi bu kadar simaracak, ve ben koyacam dedigim ismi koydu cocuguna. Hamile kalabiliyodm ama sonu gelmiyordu koca koca uc bebek kaybetmisken bide akil vermelerini dinledim, lohusaydim yanimda bebegim yok ve her firsatta buda hatirlatildi. Simdi sukurler olsun yavruma kavusmama az kaldi sinavim zor harketsiz 7 aydir yatiyorum. İnsallah sende bu sinavi sukurle gecersin Allahim sana ve isteyen her kardesime saglikli hayirli evlat versin dualarimdasin🙏

İnce dusunmeleri gerek düşünmüyorlar demekki . Rabbim en kısa zamanda nasip etsin hayırlı sağlıklı kim istiyorsa . Bu arada sorun ne bebek olmaması için

Şuan da hiç bir sorun yok olmaması için ne gerekiyorsa yaptık.. sadece tek tüpüm var şuan normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı tüp bebek tedavisine geçtik bizde.. nisan da da transfer olacaktı korona dan dolayı iptal oldu...

Bence siz haklısınız ama aynı zamanda onlar da haklı.Sevinmeleri ve bunu paylaşmaları çok normal.Sizin durumunuzu düşünerek dur şimdi sevinmeyelim,paylaşım yapmayalım demeleri zor.Eminim zamanı gelince sizin de bebeğiniz olacağına emin olduklarından o kadar ince düşünmemişlerdir.Kötü niyetli olduklarını sanmıyorum.

Hassas olduğunuzu biliyorum ama sadece yeğeninize odaklanmaya çalışın,kendi çocuğunuz olmamasına değil.Dünyaya yeni bir can gelmesi çok güzel bir şey,siz de parçası olmaya çalışın.Belki sizin tavsiye edeceğiniz ismi beğenecekler örneğin.İsim annesi olmak güzel olmaz mı?

Şu mübarek günde yürekten dilerim ki en kısa zamanda inşallah sizin de sağlıklı, hayırlı bir evladınız olur🤲

Ahhh Issızz, daha önceki konundan da biliyorum seni.. burada aynı ben gibi sen gibi gibigibiyim, evlimutluçocuksuz da var.. Ve ben her namazımda hiç atlamadan, isimlerinizi bilmediğim için burada ki isimlerinizle tek tek dua ediyorum.. Rabbim bu mübarek ayımızın yüzü suyu hürmetine kabul eder inşallah🙏🙏

Back
X