Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Oda içindeki heyecanını bastıramıyor sanırım kardeşinizi siz daha iyi tanıyorsunuz hep böyle herşeyini çabuk anlatan, paylaşan biri miydi?
Eğer öyleyse sizin üzüldüğünüzü bilerek yaptığını düşünemeyiz babanızın yaklaşımı da hiç incitmeden çok yerinde olmuş bence siz biraz alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi..
Mesela, eltim geçen haftalarda beni arayıp heyecanla test almamı rica etti. bende iki test aldım birini kendime aldım, O evde yaparken bana hadi sende yap dedi.
onun negatif çıktı, benim pozitif.. çokta istiyordu biliyordum o gün ben yapmadım dedim üzülmesin diye ama bi kaç gün sonra eşimden öğrendi alınganlık yaptı mı bilmiyorum ama bende aile grubumuza atıyorum şuan kendimi sorgulayıp üzüldüm

Aile whatsapp grubunda yazmış sonuçta. Size özel yazmamış. O da heyecanlıdır, özeniyodur, mutludur yani. Koronadan dolayı kimse evine gelemediğinden oradan paylaşıyodur mutluluğunu.
O şimdş sizi incitmemek için mutluluğunu paylaşmadı diyelim, sizin tüp bebek tedaviniz başarılı olduğunda sizde aynı şekilde mi davranacaksınız? O beni düşündü, çok şeyi içinde yaşadı. Ben de mutluluğumu anlatmayayım mı diyeceksiniz? Siz anne olduumm diye sevinçle haber verecekseniz, bırakın o da versin.
Yemin ediyorum paylaşmayacaktım...
Çünkü biliyorum oda istiyor..
O yeni evli sayılır..
Ama ben yemin ettim ne durumda ne başka bir yerde hiç bir şeyimi paylaşmayacağım...

sizde haklisiniz kendi acinizdan ama hep boyle dikkat etmek durumundami olacak oda ozaman ayri grupmu acacaklar siz incinmeyin diye hani ne yapmasi lazim oda heyecanli paylasmak istiyor sizde onun acisindan dusunun neticede bile bile sizin caninizi yakmak icin yapmiyordur kardesiniz

Tavırları yanlış. Çünkü birini üzmemek sevinci paylaşmaktan daha önceliklidir.

Evet hassas davranması lazım, cunku sız bu konuda baya uzuntü duyuyorsunuz. Ama bu ince düşünen insanların işidir. İnce düşüncelı olmadıgı ıcın nispet yapmaya calıstıgı anlamına gelmez.
Ama o da sevincli sonuçta bır sekılde aılesıyle paylasmak ıstıyor. Ortak whatsap sonuçta

Mutluluk paylasmak demek yakinlarimizin gozune soka soka fotograflar paylasmak demek degildir.Kardesin muhtemelen kotu niyetli degildir fakat ince dusunceli,halden anlayabilicek bir yapida da degil.Size gelince kiskanmak degildir bu hassas oldugunuz noktada anlayissizca ustunuze gelinmis.

Benım 5 yıl çocuğum olmadi hamilelik bile yaşamadım yakınlarımın çocukları oldu hatta 2.oldu hiç üzülmedim tevekkül ettim vardir dedim Rabbiminbi bildiği zamanı gelmeden olmuyor bazı şeyler üzmeyin kendinizi hatta sevinin canınızın canı oluyor , Allah nasip ederse elbet sizinde zamanınız gelecek

Sonuna kadar siz haklısınız. Kuzenimin çocuğu olmuyor diye hep dedimki önce onun olsun hep dua ettim ikimizinde olmuyordu ama o 6 ben 2 buçuk yıllık evliydim. Millet saçma sapan konuşma diyordu.simdi ikimizde hamileyiz önce o kaldı 3 hafta sonra ben 40miz karışacak. Yanı demem o ki ben kuzen için bu kadar dikkat ettiysem insan öz kardeşine daha çok dikkat etmeli

Şuan da hiç bir sorun yok olmaması için ne gerekiyorsa yaptık.. sadece tek tüpüm var şuan normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı tüp bebek tedavisine geçtik bizde.. nisan da da transfer olacaktı korona dan dolayı iptal oldu...
Benim de bir tüpüm yok canım. Doktor tüp bebek yapalım demişti, ben acım taze 1 yıl sonra düşünürüz demiştim. Yukarıda da yazmıştım, aklımdan bebek fikrini attım ben, eşime de demiştim ki, zaten ancak tüp bebekle olurmuş, korunmasız 1 yıl tadını çıkaralım dediğim ay gebe kalmıştım. Rabbim zamanı gelince nasip ediyor, sakın kendini bırakma.

Benim bir arkadaşım vardı işyerinden çok denediler ne para döktüler tedavi için bende o sıra hamile olduğumu öğrendim 6 yıl öncesinden bahsediyorum, ozamanlar çok paylaşım da yapılmıyordu zaten maddi durumda kısıtlıydı öyle doğum öncesi foto felan çekilememiştik. Ne bileyim onun yanında bahsetmiyordum bilinç altıma çokmu işlemiş ne hiç hamile fotoğrafım yok doğru düzgün hatta nereyse hiç yok. Ben 2 yıldır tanıdığım ınsana bu kadar dikkat etmişken kardeşiniz de biraz daha hassas olabilir

Sonuna kadar siz haklısınız. Kuzenimin çocuğu olmuyor diye hep dedimki önce onun olsun hep dua ettim ikimizinde olmuyordu ama o 6 ben 2 buçuk yıllık evliydim. Millet saçma sapan konuşma diyordu.simdi ikimizde hamileyiz önce o kaldı 3 hafta sonra ben 40miz karışacak. Yanı demem o ki ben kuzen için bu kadar dikkat ettiysem insan öz kardeşine daha çok dikkat etmeli

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

o bu heyecanlari yasayasak. sizi dahil etmese daha mi iyi hissedeceksiniz. allah en kisa zamanda size de nasip etsin ama kardesinizin yaptigi normal, siz alingan davraniyorsunuz.

sizin olmadığınız farklı bir wp grubu kursa sevinci oradan paylassa, aldıklarını vs oradan paylassa ve siz bunu ogrenseniz eminim bu seferde beni düşündüğü için böyle yaptı demek yerine benden saklıyor,benden kıskanıyor bebeğini falan derdiniz.

Nasıl davransa hoşunuza giderdi?

Asiri alingansiniz, insan ailesiyle mutluluğunu paylasirken hicbir hesap yapmaz ki, en dogal, en rahat, en kendimiz oldugumuz alandir ailemiz değil mi? Empati demeyin ben de evlendikten 7 yil sonra anne oldum, baskasinin cocugunu, hele de kardesleriminkini asla asla farklı algilamadim, yegenlerim için deli olurdum, her gün resimlerini, videolarini severdim, bir gun gondermeseler kizardim, ki hâlâ oyleyim, benim cocugum buyudu, bebek sevgimi yegenlerimle tatmin ediyorum.

sizin olmadığınız farklı bir wp grubu kursa sevinci oradan paylassa, aldıklarını vs oradan paylassa ve siz bunu ogrenseniz eminim bu seferde beni düşündüğü için böyle yaptı demek yerine benden saklıyor,benden kıskanıyor bebeğini falan derdiniz.

Nasıl davransa hoşunuza giderdi?
İşte olay tam da bu oluyor 😞 sen çok hassas bir dönemdesin, inşallah rabbim tez zamanda kucağını doldurur.

Normalde alıngansınız derdim ama ben bile biliyorum sizin ne kadar bebek istediğinizi. Kardeşiniz de biliyordur. Tamam yeni bir bebek katılacak aileye, herkes heveslidir, sevinçler paylaşılır çok normal. Ama sizin olduğunuz grupta gözünüze sokar gibi sürekli paylaşım yapması da hoş değil bence. İlla paylaşmak istiyorsa annenize/babanıza vs. ayrı gönderebilir. Empati kurmaya çalışıyorum, benim kardeşim böyle bir durumda olsaydı o alınmasa bile benim içim rahat etmezdi üzülür diye. Bilmiyorum, belki de ben yanlış düşünüyorumdur.

Back
X