Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Bence kardesiniz kötü niyetli degil
Şimdi burdan ahkam kesmek istemiyorum ,çocuğum yok,olmasını isteyip istemedihimden emin değilim,yaşamadan da bilemem ama kardesimin çocuğu olacak olsa ben çok sevinirdim.Paylassin ,mutluluğunu yaşasın isterdim.Aranizdaki kardeşlik ilişkisini bilmiyorum tabi ki ama birbirinizin sevincine de üzüntüsünü de yeri geldiğinde ortak olunca aile güzel bir şey.Yoksa kavga dövüş ,stres ,o onu yaptı bu bunu söylediden öte gitmiyor.Umarim sizin de bebeğiniz olur.

Anne yarısı olacağım diyorsunuz. Hadi el olsa yine anlarım ama sizin canınız kanınız yahu. Zordur rabbim tez zamanda hayırlı evlat nasip etsin size de ama böyle olmaz. Belirsiz bir zaman boyunca insanların mutluluklarını ertelemesini beklemeniz pek doğru olmaz diye düşünüyorum. Babanız haklı yani alınganlık yapıyorsunuz

Biraz olsun empati yapılmaz yani ciddi misiniz?

Çocuğun olmaması durumunu çok fazla abartmışsınız. Çocuğu olmayan biri olarak diyorum ki fazla dramatize ediyorsunuz. Kardeşimizin hayatında yeni bir dönem yaşanıyor, heyecanları var, paylaşmak istedikleri var bunu canı gönülden paylaşmak varken neden kendinize eziyet ediyorsunuz. Ablamında iki kardeşimin de çocukları oldu, hatta ikincileri yaptılar, Allah bana annelik nasip etmedi ne yapayım şimdi isyan mı edeyim, olmuyorsa olmuyor bunun için depresyon yaratmayın. Belki bana kızacaksınız ama kendimde doğuramadığım için bu kadar net konuşuyorum, bir şartlanmışlıkla bebek istiyorsunuz, insan bilmediği bir şeyi bu kadar isteyemez, evlendim zamanı geldi şimdi çocuğum olmalı diye olmazsa eksik olur diye düşündüğünüz için bu çektiğiniz azap. 43 yaşındayım, çocuksuz hayatta gayet güzel yaşanıyor emin olun. Hem gelecekte sizi ne bekliyor bilemezsiniz belki de olacak, biraz rahat bırakın kendinizi şimdilik teyze olmanın tadını çıkarın inanın o da çok güzel bir duygu, kardeşinize de üzüntü yaratmayın

Çocuğun olmaması durumunu çok fazla abartmışsınız. Çocuğu olmayan biri olarak diyorum ki fazla dramatize ediyorsunuz. Kardeşimizin hayatında yeni bir dönem yaşanıyor, heyecanları var, paylaşmak istedikleri var bunu canı gönülden paylaşmak varken neden kendinize eziyet ediyorsunuz. Ablamında iki kardeşimin de çocukları oldu, hatta ikincileri yaptılar, Allah bana annelik nasip etmedi ne yapayım şimdi isyan mı edeyim, olmuyorsa olmuyor bunun için depresyon yaratmayın. Belki bana kızacaksınız ama kendimde doğuramadığım için bu kadar net konuşuyorum, bir şartlanmışlıkla bebek istiyorsunuz, insan bilmediği bir şeyi bu kadar isteyemez, evlendim zamanı geldi şimdi çocuğum olmalı diye olmazsa eksik olur diye düşündüğünüz için bu çektiğiniz azap. 43 yaşındayım, çocuksuz hayatta gayet güzel yaşanıyor emin olun. Hem gelecekte sizi ne bekliyor bilemezsiniz belki de olacak, biraz rahat bırakın kendinizi şimdilik teyze olmanın tadını çıkarın inanın o da çok güzel bir duygu, kardeşinize de üzüntü yaratmayın
♥️

Mutluluğu paylaşmak normal, paylaşmayı abartmak anormal. Tabiki sevinecekler, ama sürekli ilgi odağı olmayı istemek bana göre bencillik. Ayrıca bilmiyorum ben mi böyleyim ultrason resmi niye atılır ki sürekli. Anne baba olarak evinizde mutlu olun. Gruplarda ultrason bana mantıksız geliyor. Kardeşinin davranışı normal değil canım. Ablam da ben uğraşırken 2.çocuğuna bebek düşündüğü ayda hamile kaldı. Söylerken de bayağı üzgündü. Babam beni böyle bir meseleden arasa çok kırılırım. Velhasıl zor durum.

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
Sanirim ilk bebegi kardesinizin o sizin duygularinizi yasamadigi icin empati yapamayabilir siz de olsa sizde yapamazdiniz biraz siz alinganlik ediyor gibisiniz babanizida anlayin ikiniz de onun evladisiniz sizinle uzuluyordur ama onunla da sevinmeli kimseyi kizmayin kirilmayin rabbim size de tez zamanda bu duyguyu hayirlasiyla yasatsin

Benimde 5 yil cocugum olmadi.2 kez tup bebek denedim negatif aldim. Yakin arkadsim hamile kaldi o kadar mutlu oldum ki,her aninin heyecanini onunla yasadim,ailesi gelene kadar dogumda ben gittim yanina.Bebek doguncada birlikte buyuttuk.Hic alinganlik yada kiskanclik yapmasim.Paylasmasa ben kiskanirim diye paylasmiyo olur.Mutlulukta,acida paylasilmali bence destek olun yaninda olun,mutluluguna ortak olun.Rabbim sizede nasip eder insallah.Bir arkadsimin daha cocugu olmuyordu.O diyordu ki hamile birini gorunce elimi karnina sokup cikarasim geliyor inanamamistim. 5 yil sonra Rabbim nasip etti ,kendiliginden bir oglum oldu 6 yasinda simdi. O arkadasimin 10 yili gecti hala cocugu olmadi. Veren de,Alanda Rabbim iyilik yapin bol,bol.Eminim kardesiniz cok uzuluyordur bu duruma ,buruk bir sevinc yasiyordur.

Ah canım yaaa, benim kardeşimin de olmadı. Hiç bir gebeliği doyasıya yaşayamadık. Kızcağız kıskanmıyor, sen de de tabii. Ama sorun şu ki ne yapsak dokunuyor. Yani paylaşmadan bir şeyi, benim çocuk olmuyor ya, oluyor, Paylaşın, gözüme gözüme sokuyorlar, oluyor. Ya o psikoloji öyle bir hal ki, seni de kardeşlerini de yoruyor. Rabbim hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin. Sakın üzülme, o senin kardeşin, ne yapacağını kestiremiyordur emin ol.
Çok yapıcı bir yorum olmuş arkadaşım.
Yüreğine sağlık.
Dilerim hasretle beklediğiniz müstakbel evladınız tez zamanda dünyaya teşrif eder ISSIZZ ISSIZZ kardeşim.

Sizi cok iyi anliyorum erken dogumla bebegimi 2 hafta once kaybetmisken,ablamin hamile oldugunu sakladigini ogrenmistim. Sonra ayni sekilde isim esya hatta besik icin fikrim bile soruldu bu sohbetler dondu durdu bizim wp gurubumzdada ve kimse beni ne anladi ne bisey onun icin sevnirken boyle anlayissiz olduklari icin daha cok agladim cunku ilk bebekleri bile degildi bu kadar simaracak, ve ben koyacam dedigim ismi koydu cocuguna. Hamile kalabiliyodm ama sonu gelmiyordu koca koca uc bebek kaybetmisken bide akil vermelerini dinledim, lohusaydim yanimda bebegim yok ve her firsatta buda hatirlatildi. Simdi sukurler olsun yavruma kavusmama az kaldi sinavim zor harketsiz 7 aydir yatiyorum. İnsallah sende bu sinavi sukurle gecersin Allahim sana ve isteyen her kardesime saglikli hayirli evlat versin dualarimdasin🙏
çok üzüldüm sizin için, ayrıca en çok da sizin düşündüğünüz ismi ablanızın koymasına da çok sinir oldum kendi adıma
allah bağışlasın şimdiden

Bir arkadsimin daha cocugu olmuyordu.O diyordu ki hamile birini gorunce elimi karnina sokup cikarasim geliyor inanamamistim. 5 yil sonra Rabbim nasip etti ,kendiliginden bir oglum oldu 6 yasinda simdi. O arkadasimin 10 yili gecti hala cocugu olmadi.
bu biraz allahın adaleti işte bence

Siz bir soruya cevap yazmayınca herkes size karşı nasıl dikildi önünüze hayret. Verirsiniz vermezsiniz. Ben babanızın yerinde olsam küçük kızımın mutluluğuna sevinir, büyük kızımın üzüntüsüne ortak olurum. Ona isim öneririm ama gelipte sen niye cevap vermedim diye hesap sormam. Kardeşininde daha anlayışlı davranması lazim. Sizde sıkıntı yok..

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
Bana siz normal geldiniz. Kardesiniz biraz dusuncesiz. Empati yetenegi yok sanirim. Paylasim yapabilir ama bana emzik fotosu paylasmak falan cok sacma ve gereksiz geliyor.

Ben de tup bebek yontemiyle cocuk sahibi oldum. Insallah siz de en kisa surede hayirli haberini alip bebek sahibi olursunuz. 🙏

Valla bence kardeşiniz hatalı. Bizimde kuzenlerim ve teyzemlerle grubumuz var. Kuzenim düşük yapınca tekrar hamile Kalana kadar hiç resmini atmadım çocuklarımın. O grup çocukları çok özlüyoruz diye kurdu kuzenim.insaniz tabiki üzülürüz.
Ayrıca inst. Filan annemle ve babamla resmimi kolay kolay koymam. Ailesi vefat eden arkadaşlarım var. Onlar üzülsun istemem.

Sizi cok iyi anliyorum erken dogumla bebegimi 2 hafta once kaybetmisken,ablamin hamile oldugunu sakladigini ogrenmistim. Sonra ayni sekilde isim esya hatta besik icin fikrim bile soruldu bu sohbetler dondu durdu bizim wp gurubumzdada ve kimse beni ne anladi ne bisey onun icin sevnirken boyle anlayissiz olduklari icin daha cok agladim cunku ilk bebekleri bile degildi bu kadar simaracak, ve ben koyacam dedigim ismi koydu cocuguna. Hamile kalabiliyodm ama sonu gelmiyordu koca koca uc bebek kaybetmisken bide akil vermelerini dinledim, lohusaydim yanimda bebegim yok ve her firsatta buda hatirlatildi. Simdi sukurler olsun yavruma kavusmama az kaldi sinavim zor harketsiz 7 aydir yatiyorum. İnsallah sende bu sinavi sukurle gecersin Allahim sana ve isteyen her kardesime saglikli hayirli evlat versin dualarimdasin🙏
Ablanizin yaptigi telbiyesizlik baska isim mi bulamamis😨😨😨😨😔

kardeşiniz değil de az sevdiğiniz bir kuzeniniz falan olsa sizi haklı bulurdum ama sonuçta kardeşiniz, mutluluğunu 1. derece akrabalarıyla paylaşmayıp kiminle paylaşacak ki? ilerleyen zamanlarda o da hevesini biraz aldıktan sonra daha az paylaşım yapacaktır bence ama hem iyi hem kötü günlerde birbirinizin yanında olmanız en iyisi diye düşünüyorum.

Back
X