Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

allahim tez vakitte kucagina saglikli sihatli hayirli uzun ömürlü evlat versin insallah.

Bana da biraz alınmıssınız gibi geldi... Kötü niyetinden değil heyecandan ve mutluluktan yaptığını düşündüm. Çok rahatsız olduysanuz fikrinizi belirttikten sonra Allah bize de nasip eder insallah diye yazın, alındığınızı anlayıp yapmaz bir daha.

Nedense birileri için birileri hep güçlüdürler , ne derlerse desinler onlar üzülmezler, incinmezler, kırılmazlar, ama aynı davranış karşı taraftan gelse dünyaları yıkılır... Güçlü olmaktan bazen ben de yoruluyorum arkadaşım, inciniyorum, üzülüyorum... Tıpkı şu an senin incindiğin gibi... Gözüne sokar gibi davranmışlar biraz evet, haklısın, ve senin onlara kırılmadığına eminim, insan bazen sadece üzgün olmak ister, içine kapanmak ister ama onu bile çok görürler... Anlıyorum sizi, farklı bir durumun içinde bende sizin gibiyim, insan sadece kaderine kırgın oluyor... Galiba en iyisi hayırlısı, nasip diyip geçmek...

Konu sahibi öncelikle rabbim sana hayırlısı ile evlat nasip etsin inşallah. Şimdi konu tamamen kişilik ile alakalı benim ailemden biri zor durumda olunca maddi ben görmesinler özenmesin üzülmesinler diye fotoğraf dahi paylaşmıyorum. Aile ile çok bir bağım olmadığı için ben gruplarda yokum. Ama bildiğim kadarıyla o gruplarda herşey dönüyor. Yani paylaşması anormal değil am keşke sizin incineceğiniz ihtimalini düşünseydi. Annemin bir lafı vardı çocuğu olmayanın yanında çocuk sevmekten imtina ederdik diye. Emzik filan bu kadarına gerek yok bence ama oda heyecanlı sizin grupta olduğunuzu unutmuştur ya da bu konuyu kafaya takacağınızı düşünmemiştir

Kardeşiniz heyecanından farkında değildir. Ama sonuçta kardeşiniz konuşabilirsiniz kendisiyle. Yani benimde olmuyor ablam bu tarz birşey yapsa ve rahatsız olsam derim ki ablacım biraz dikkat mi etsen?
Ama bunu görümce, elti gibi insanlar yaptığında hiç birşey yapamayıp, diyemiyorsun ya o daha beter oluyor.
Ben bizzati yaşadım. Ve gerçekten sizi anlıyorum. Allah hepimize hayırlı, sağlıklı, tez zamanda evlatlar nasip etsin inşallah. Burda yazan ve nasip olmamış herkese de annelik duygusunu yaşatsın

Kardeşler arasında rekabet olabiliyor. Özellikle evlenip evden ayrıldıktan sonra. Çok iyi niyetli yaklaşımlar var "siz çok alıngansınız", "kardeşiniz mutluluğunu paylaşmak istemiş" tam tersi bir durum olsa kardeşinizin tepkisi ne olurdu acaba? Empatiyi çift taraflı yapalım.Hayat kimse için adil değil. Rahatsız olmanız çok normal benim de başıma benzer şeyler geldi çünkü. Yapılacak şey mesafenizi korumak bence zorla gözünüze sokulmaya çalışılan şeyleri görmek zorunda değilsiniz.

Acikcasi ben sizi anlıyorum,benimde önümde sekiz yildir bebeği olmayan ablam ya da kardeşim olsa bende paylasmazdim, kardeşim canım ciğerim tabiki beni kiskanmaz ama içten içe kendisi için üzülür diye paylasmazdim.

İki tüp bebek denemesi çok değil,onuncu deneemesinde bebeğini doğuran var,sabırla ve maddi imkanlar el verdikçe deneyin oluyir Allah'ın izniyle

Allahm sanada nasıp eder ınsallah. Konunu ara ara okudum bence aılende sıkıntı yok tamam sızın olmuyor olabılır bırcok ınsanın oyle ablan haklı nasıp ısı. Oda senın yegenın kardesın heveslı heycanlı bunu yasamasınmı sızınle paylasmasınmı aılesınız sonucta. Dunyanın sonu degıl vardır herseyde bır hayır. Bıde son zamanlarda yedıklerımızden dıye dusunuyorum okadar cokkı cocugu olmayan ınsan onları dusunerek kendı hayatlarını heycanlarını erteleyemzlerkı. Bence cok takılmayun belkı sıze umıt olur cevremde bırcok ınsan var 10 sene sonra 5 sene sonra cocugu olan hatta kuzenımın kv sının 15 sene olmamıs bır cocuk almıs buyutmus sonra arka arkaya 2 cocugu olmus

Sonuç olarak siz kardeşsiniz. Bence kardeşinizle durumu konuşun. Aile whatsabına atmasın. Bunu yanlış anlayacağını düşünmüyorum. Ha eğer anlayışsızsa, kem küm ederse zaten aranızı soğutursunuz. Ama babanızın da haklılık payı var. Bugün whatsaptan foto atacak yarın çocuk doğunca başka şeyler olcak. Bu duruma alışmanız lazım.

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...

Bu mubarek cuma gunu hurmetine dilerim Rabbim size en hayirli zamanda saglikli hayirli bi evlat nasip etsin

Canimmmmmmmm, nolur sakin ol. Üzülme

Allahım sabırlar versin inşAllah canım benim Dualarım seninle ve senin gibi evlat hasreti çekenlerle.. Rabbim en kısa zamanda kucağınızı doldursun inşAllah

Bu konuyu açtığında okumuştum ama yazmışmıydım hatırlamıyorum ama biraz alınganlık yaptığnı düşünmüştüm fakat şu olayın üstüne yapılanı ben senin kadar nazik bir üslupla yorumlayamayacağım hatta yorumlarsam ahlaka ve edebe muğayir bir yorum olur, ban yerim.
Allah yardımcın olsun, tesellisi yok değil ama zor biliyorum.
Rabbim sana güzel sabırlar ve tez vakitte sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.

Anladığım kadarıyla kardeşinizde yıllarca istemiş Allah şimdi nasip etmiş, haliyle sizin hissettiklerinizi yaşadıklarınızı anlayabilecek ve empati kurabilecek kadar konuya hakim. Mutlu olması en doğal hakkı tabii fakat çok paylaşmak istiyorsa birkaç kişi ile ayrı wp grubu kursun orada paylaşsın bebek fotosunu.. Nispet olduğunu asla düşünmüyorum fakat çok büyük düşüncesizlik bence de. Hiçbir şeye değilse acıya saygısı olmalı insanın. Allah sizin de gönlünüzden geçeni versin inşallah.

Sizi hatırlıyorum sanki, kendi koyacağınız ismi kardeşiniz koymuş daha önce de okumuştum, kavuştunuz sanırım yavrunuza nickinizin altında öyle yazıyor. Sağlıkla büyüsün çok sevindim

Kaybınız için çok üzgünüm Allah sabır versin tez zamanda kavuşun yavrunuza inşallah

Başınız sağolsun. Ailenizde artık zivanadan çıkmış. Gerçekten bu kadar da olmaz. Bence artık açınızı buruklugunuzu paylaşmayın onlarla. Grubu falan da bosverin.
İyi yönden bakarsak, demek ki hamile kalabiliyorsunuz. Bebiş sizin için imkansız değil. Sadece biraz daha zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…