- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
Üstteki yorumlarda da maddi durumları iyi demiştiniz.Gel
Gelinin bir ablasi var bekar kardesim evi kendisinin kv desi maddi durumlari iyi degil bu yuzden kardesimin de kalmak istiyorlar
Beynim kusmak istedi yazdıklarını okudukça. Şu ilkel düşüncelerini bir de gelmiş buraya yazıyorsun.
Ben gülmedim. Erkek annesi olmanın ayrıcalıkları, kadının evlenince ailesinin sıralamasının bile değişmesi üzerine derin bilgilerinden(!) yararlandık.Yarana dokunduk herhalde? İlkel düşünceymiş güldürdün akşam akşam.
Biri 15 gün annem de kalicam ama aklım eşimde diye konu acmiıştı daOnun sebebi neydi anne konusumu
Ben gülmedim. Erkek annesi olmanın ayrıcalıkları, kadının evlenince ailesinin sıralamasının bile değişmesi üzerine derin bilgilerinden(!) yararlandık.
Kardeşin erkek ve gelinin annesi mi beraber yaşamak istiyor? Sebep? Öncelikle ev onun mu yani o mu aldı? Erkek kardeşiniz ben de annemi getireyim o zaman diyebilir. Ben mi yanlışım acaba? Biz böyle gördük kız evden çıktı mı yeni annesi kayınvalidesidir ve artık kendi ailesinden hep bir adım önde eşinin ailesi olacaktır. Yani anne olarak kızın evine temelli gelmek istemesini aklım almıyor. Gelininin evine gitmek istediğini söylese hadi anlarım ama kız annesi, sana ne oluyor?
Zaruri bir durum mu var? Annenin hasta ya da düşkün olması ve başka çocuğu olmaması gibi yoksa bu istek keyfi mi?
Evet yanlissin!
Ne demek ya evlenince yeni annesi kayinvalidedir?
Ne demek oncelik esinin ailesidir
Yok oyle bir sey benim onceligim kendi anne babamdir!!!!!!
Esim icinde kendi annesi babasidir.
Bir yanlis yoksa iki ailede el ustunde tutulur bizde.
evlendik diye noluyo? kayinvalide mi dogurdu emek verdi? hayirdir yaniiiiii
Ayrica o eve gelmek kalmak sadece kayinvalide nin hakkiymis ama kiz annesinin degilmisbunlari bu zaman da duymak beni sasirtti.
Ayrica yanlissiniz dedim normalde dusuncenize saygi duyardim ama siz kayinvalidesini YENI ANNE saymayanlari baya yermissiniz.
Sizin anneniniz bu evden ciktin artik vsvs diyosa o anneniizin sorunu.
Bana kimse oyle birsey demedi.
Been hala annemin babamin evinin kiziyim esimde oglu.
Size dusuncelerinizle mutluluklar.
Birgun gelinin olursa vay halineee
Tamam da konu kayinvalideyle gecinemiyorum degil ki.Bizde de böyledir benim kaynanam diye bir şey yoktur. O da benim annemdir. Sizden yaşça büyük birine inatlaşmak yerine kızı olmayı deneseniz bir çok sorun yaşanmaz. Ben ailemden böyle gördüm. Allah'ın izniyle kalkıp ne oğluma seninle kalıcam derim ne de kızımın durmadan kayınvalidesini yermesini dinler ya da evine yerleşmek isterim. Düşünceleri kültürler şekillendirir.Benim düşüncem budur, kültürüm de budur.
Tamam da konu kayinvalideyle gecinemiyorum degil ki.
Sizin dediginiz kayinvalideyi anne gormek degil cevirdiniz bence.
ilk bastan soylediginiz evlendinmi is bitmistir. Oncelik kayinvalide once ona gidilir, oncelik kalmak vs ondadir artik ona teslimsindir! demek istediniz.
suan yazdiklariniz cok alakasiz.
Kimse kv inatlasmak gerekir demedi. Ben kayinvalideme saygi duyarim oda bana.
Hayatimiza iki ailede karisamaz.
Yani evlendimmm hooop kayinvalim ne diyosa o annemden ustundur. boyle kulturmu varmis.
Neyse herkesn fikri kendine. Siz karsi dusuncedekileri eger yermeseydiniz ben yazmicaktim.
Iyi aksamlar
Kardesiniz karsisina alip su gun eve don ve anne kardes falan degil sen gel evliliginizi oturtup cocugumuzu buyetelim diye bir konusma yapsin belirttigi gunde donmezse arkadaslarin dedigi gibi kagit gonderir gelmezse zaten anlasmaya falan gerek kalmiyor bildigim eslerden bir tarafin sebepsiz terkinden dava aciliyor daha tecrubeli arkadaslarda yazacaktirKardesim anlaşma li bosanma teklif etti eşi kabul etmedi
Ya nasil bir insan hem eve gelmiyorum hemde anlasmali bosanmiyorum bide nafaka isterler utanmadan 15 gun evde kalmis sanki 10 yillik evlidiler bide mal istiyorlar kardeşimin evini bile istyorKardesiniz karsisina alip su gun eve don ve anne kardes falan degil sen gel evliliginizi oturtup cocugumuzu buyetelim diye bir konusma yapsin belirttigi gunde donmezse arkadaslarin dedigi gibi kagit gonderir gelmezse zaten anlasmaya falan gerek kalmiyor bildigim eslerden bir tarafin sebepsiz terkinden dava aciliyor daha tecrubeli arkadaslarda yazacaktir
Avci diye tabir edilen kadinlardan birine dusmus heralde bekleyip kardesinizin baska birine meyli olunca (sonucta erkek bu sonsuza kadar evde olmayan bir kadini ne kadar bekler)isi beni aldattiya cevirip alacagini almaya bakiyordur belki anlattiginiz gelin hanimin ailesinin maddiyati iyi degil ve birine yikilmaya bakiyorlar
Canim hiçbir şey alamaz şu durumda zaten anlaşmalı boşanmaya gerek yok, hiçbir şeyi kabul etmesin. (bilir kişi olarak yazıyorum) hemen ihtar çektirsin kardeşin, 2 ay sonra da boşanma davası açsın. Terk ettiği için onun rızasına gerek kalmadan boşanacaklar. Bakın bu boşanma davası ile mutlaka tazminat davası da açın, ava giderken bi av olsun da aklı başına gelsin.Ya nasil bir insan hem eve gelmiyorum hemde anlasmali bosanmiyorum bide nafaka isterler utanmadan 15 gun evde kalmis sanki 10 yillik evlidiler bide mal istiyorlar kardeşimin evini bile istyor
Ooo dugunu yapip gecesine altin calip kacanda var bu ulkede o acidan bakarsaniz sizin isler sarpa sarmaya meyilli karsi taraf cirkeflesebilir en basindan avukat araciligiyla yapin herseyi o sizi yonlendirsin basiniz agrimasin kardesinizin evi bekarliktan alinmaysa hak talep edemiyor diye biliyorum eslerin evlilik oncesi edindikleri kendilerinin evlilikte edindikleri ortak diye biliyorum yok evlendikten sonra alindiysa gecmis ola yari hakta onun sizin icin en akillic a sey maddiyata bakmadan bir avukat tutmak olur yoksa sakiz gibi uzarYa nasil bir insan hem eve gelmiyorum hemde anlasmali bosanmiyorum bide nafaka isterler utanmadan 15 gun evde kalmis sanki 10 yillik evlidiler bide mal istiyorlar kardeşimin evini bile istyor
Nee giden gelinmiymiş15 kez okudum kardesinizin erkek oldugunu ve gidenin gelininiz oldugunu anlamak icin.
Gelin madem annesiz duramiyomus neden evlenmis? aralarinda baska sorun olabilirmi kardesinizin anlatmadigi?
Kardesim evi evlenmeden almis umarim ev paylasilmazOoo dugunu yapip gecesine altin calip kacanda var bu ulkede o acidan bakarsaniz sizin isler sarpa sarmaya meyilli karsi taraf cirkeflesebilir en basindan avukat araciligiyla yapin herseyi o sizi yonlendirsin basiniz agrimasin kardesinizin evi bekarliktan alinmaysa hak talep edemiyor diye biliyorum eslerin evlilik oncesi edindikleri kendilerinin evlilikte edindikleri ortak diye biliyorum yok evlendikten sonra alindiysa gecmis ola yari hakta onun sizin icin en akillic a sey maddiyata bakmadan bir avukat tutmak olur yoksa sakiz gibi uzar
Kardeste uyanik olsun kimseye yanasmasin sosyal medyadan tanimadik bayan eklemesin konusmalarinda hep ben evliyim falan kullansin neler var minareyi caldilarsa cesit cesit kilifta hazirdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?