Kardeşim ve eşinin yaşadığı sorun

Ben gülmedim. Erkek annesi olmanın ayrıcalıkları, kadının evlenince ailesinin sıralamasının bile değişmesi üzerine derin bilgilerinden(!) yararlandık.

İnsanın annesi ne kadardır değerlidir hepimiz pek tabii biliriz. Birini kendi annenizin yerine koyabilmenizin en az onun kadar sevebilmenizin yolu nedir? Onu bir adım önde gibi düşünebilirseniz ancak o zaman onu da bir anne gibi görebilmeniz mümkündür. Zaten kendi annenize olan sevginiz asla azalmaz ancak yanına bir tane daha yer açabilirsiniz. Ailenin değiştiği gerçeğini kabul edemiyorsan o soy adı değiştirmeyeceksin derler adama. Benim kültürüm bu şekildedir sizi bilemem. Burada konumuz sayet damat gelinin annesinin eve gelmesini görüşmesini istemiyor olsaydı pek tabii karşı çıkardım ama gelinin annesinin kızının evine yerleşme isteğine de bir o kadar karşı çıkarım. Madem dizinin dibinde istiyorsun kızını evlendirmeyeceksin o halde. Günümüzde kayın validenin bile oğlunun evine yerleşmesine hoş gözle bakılmazken kaldı ki gelinin annesi keyfi olarak yerleşecek... bu benim fikrimce mantık dışı. Dediğim gibi ben fikrimce. Burada binlerce insan binlerce fikir var bu da benim fikrimdir. Kalkıp insanların fikirlerini kendinizce küçümsemeniz de benim için oldukça komiktir.

Evet yanlissin!
Ne demek ya evlenince yeni annesi kayinvalidedir?
Ne demek oncelik esinin ailesidir
Yok oyle bir sey benim onceligim kendi anne babamdir!!!!!!
Esim icinde kendi annesi babasidir.
Bir yanlis yoksa iki ailede el ustunde tutulur bizde.
evlendik diye noluyo? kayinvalide mi dogurdu emek verdi? hayirdir yaniiiiii

Ayrica o eve gelmek kalmak sadece kayinvalide nin hakkiymis ama kiz annesinin degilmis bunlari bu zaman da duymak beni sasirtti.
Ayrica yanlissiniz dedim normalde dusuncenize saygi duyardim ama siz kayinvalidesini YENI ANNE saymayanlari baya yermissiniz.
Sizin anneniniz bu evden ciktin artik vsvs diyosa o anneniizin sorunu.
Bana kimse oyle birsey demedi.
Been hala annemin babamin evinin kiziyim esimde oglu.
Size dusuncelerinizle mutluluklar.
Birgun gelinin olursa vay halineee

Bizde de böyledir benim kaynanam diye bir şey yoktur. O da benim annemdir. Sizden yaşça büyük birine inatlaşmak yerine kızı olmayı deneseniz bir çok sorun yaşanmaz. Ben ailemden böyle gördüm. Allah'ın izniyle kalkıp ne oğluma seninle kalıcam derim ne de kızımın durmadan kayınvalidesini yermesini dinler ya da evine yerleşmek isterim. Düşünceleri kültürler şekillendirir.Benim düşüncem budur, kültürüm de budur.

Tamam da konu kayinvalideyle gecinemiyorum degil ki.
Sizin dediginiz kayinvalideyi anne gormek degil cevirdiniz bence.
ilk bastan soylediginiz evlendinmi is bitmistir. Oncelik kayinvalide once ona gidilir, oncelik kalmak vs ondadir artik ona teslimsindir! demek istediniz.

suan yazdiklariniz cok alakasiz.

Kimse kv inatlasmak gerekir demedi. Ben kayinvalideme saygi duyarim oda bana.
Hayatimiza iki ailede karisamaz.
Yani evlendimmm hooop kayinvalim ne diyosa o annemden ustundur. boyle kulturmu varmis.
Neyse herkesn fikri kendine. Siz karsi dusuncedekileri eger yermeseydiniz ben yazmicaktim.
Iyi aksamlar

Hayir gayet o şekilde söylemek istedim. Yani bayram gezmesine gidilecekse kocanın ailesinde 2 gün kalacaksan kendi ailende 1 gün kalırsın bu sadece bir örnek. Yani gelin vermek diye boşuna denmez. Bu batı kültürüyle büyüyenlere belki garip geliyordur ancak ben Erzurumlu'yum dadaşım bize böyle öğretilir. Ne kadar biz batıda da büyümüş olsak büyüklerimiz böyle öğretti. Size garip gelmesi muhtemel bana da aksi durumlar garip geliyor. Size de iyi akşamlar.

Bu arada konu sahibi, kusura bakma.. Var mı durumunuzda bir değişiklik?

Başka sebebi oLmalı. Kız madem annesinden ayrılamıyor evlenmeseydi veya içgüveysi alsaydı

Bence damadiniz hakli. Herkesin annesi degerlidir. Anneye de laf soylenmez hele istemiyorum hic denmez.

Kardesim anlaşma li bosanma teklif etti eşi kabul etmedi
Kardesiniz karsisina alip su gun eve don ve anne kardes falan degil sen gel evliliginizi oturtup cocugumuzu buyetelim diye bir konusma yapsin belirttigi gunde donmezse arkadaslarin dedigi gibi kagit gonderir gelmezse zaten anlasmaya falan gerek kalmiyor bildigim eslerden bir tarafin sebepsiz terkinden dava aciliyor daha tecrubeli arkadaslarda yazacaktir
Avci diye tabir edilen kadinlardan birine dusmus heralde bekleyip kardesinizin baska birine meyli olunca (sonucta erkek bu sonsuza kadar evde olmayan bir kadini ne kadar bekler)isi beni aldattiya cevirip alacagini almaya bakiyordur belki anlattiginiz gelin hanimin ailesinin maddiyati iyi degil ve birine yikilmaya bakiyorlar

Ya nasil bir insan hem eve gelmiyorum hemde anlasmali bosanmiyorum bide nafaka isterler utanmadan 15 gun evde kalmis sanki 10 yillik evlidiler bide mal istiyorlar kardeşimin evini bile istyor

Ya nasil bir insan hem eve gelmiyorum hemde anlasmali bosanmiyorum bide nafaka isterler utanmadan 15 gun evde kalmis sanki 10 yillik evlidiler bide mal istiyorlar kardeşimin evini bile istyor
Canim hiçbir şey alamaz şu durumda zaten anlaşmalı boşanmaya gerek yok, hiçbir şeyi kabul etmesin. (bilir kişi olarak yazıyorum) hemen ihtar çektirsin kardeşin, 2 ay sonra da boşanma davası açsın. Terk ettiği için onun rızasına gerek kalmadan boşanacaklar. Bakın bu boşanma davası ile mutlaka tazminat davası da açın, ava giderken bi av olsun da aklı başına gelsin.

Bnmde nisanlim annemle pek anlasamiyor bz evlenince hergn hergn ailenin gelmesini istemyrm diyor ama kiz da pek anneciymis ne bliyim abartmis brz cikip gtmek ne demek geri baba evine ozmn kardeside hc israr etmesin bosasin boyle kadini ondan hayr cikmaz belli

Ooo dugunu yapip gecesine altin calip kacanda var bu ulkede o acidan bakarsaniz sizin isler sarpa sarmaya meyilli karsi taraf cirkeflesebilir en basindan avukat araciligiyla yapin herseyi o sizi yonlendirsin basiniz agrimasin kardesinizin evi bekarliktan alinmaysa hak talep edemiyor diye biliyorum eslerin evlilik oncesi edindikleri kendilerinin evlilikte edindikleri ortak diye biliyorum yok evlendikten sonra alindiysa gecmis ola yari hakta onun sizin icin en akillic a sey maddiyata bakmadan bir avukat tutmak olur yoksa sakiz gibi uzar
Kardeste uyanik olsun kimseye yanasmasin sosyal medyadan tanimadik bayan eklemesin konusmalarinda hep ben evliyim falan kullansin neler var minareyi caldilarsa cesit cesit kilifta hazirdir

Zaten vurkac diye tabir edilen bayanlardansa ilk basta yuklu miktar tazminat vs diye cocugu kullanir gostermemekle falan gozunu korkutur biraz gecincede getirip size birakir bakmiyorum diye alacaklarini alamayinca maalesef var boyleleri
Yok normal biriysede belki hamilelik psikolojisi evlilik psikolojisi agir gelmistir toparlar kendini ihtarla doner evine haftada 3 gun anali bacili otururlarlar

15 kez okudum kardesinizin erkek oldugunu ve gidenin gelininiz oldugunu anlamak icin.

Gelin madem annesiz duramiyomus neden evlenmis? aralarinda baska sorun olabilirmi kardesinizin anlatmadigi?
Nee giden gelinmiymiş
Ben bir yüz defa daha okuyayım anlamak için o zaman

Kardesim evi evlenmeden almis umarim ev paylasilmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…