Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.

E baktığı kendi torunu, yemeği yiyen anne, torun, kocası, oğlu bir de gelin. Bu mu yani her şeyini yapmak? Yapmasaydı şikayetçiyse. Niye erkek kardeşiniz gelip bakmıyor annesine yemeği yerken, arkası toplanırken iyiydi de şimdi mi kötü oldu?

Kardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...

Bu gelinlerin çilesi bu ulkede nezaman bitecek
kadinin 2cocugu var gelin bakacakmis
Sanki gelinle kanbagi var.
Hickimse damattan bakma beklemez
Ama geline farz kaynanaya bakmak!
Bende çalışıyorum.Beklenti içine girerim annem kızım dan öteye geçmemiştir gelin hanıma .Yerken içerken iyi kötüyken eyvallah.Kötü bir kaynana değil ki...İnsanlığa sığmaz bi kere.Onunda oğlu var.Ama haklısınız kabaht annemde bu kadar deli divane olur diğer evlatlarını küstürürsrn olacağı bu işte.

Sizin de çocuğunuz varmış dönüşümlü yapılırsa süreç hepiniz adına daha az yıpratıcı olur ama bunu kardeşler arasında yapmanız lazım el oğlu yada kızından kimseye fayda olmaz bunu unutmayın

Bencede. Gercekten izin alamiyorsa bari baska islerin ucundan tutabilir. Onlar ne yiyiyorsa kp der ondan yiyebilir. Veya ev kirlenmisse kendi temizliyemiyorsa birini ayarlayabilir. Ailede hasta bir insan varsa kimsenin elini böyle tamamem cekmeye hakki yok. Kaldiki dediginiz gibi kadinim bunca hakki var hepsinde.

Aman gelinden is beklenmeyegorsun. Forumda herkes gelin oldugu, kaynanalar,gorumceler daima tuu kaka oldugu icin seni linc ederler simdi burda. Ben seni cok iyi anladim. Ustune duseni sen yapiyorsun annen icin. Ustune ustluk kendin calisiyor oldugun ve cocugun oldugu halde bunu yapiyorsn. Gelinle annenin arasi iyiyse, bunca yilin hatirina sirf vicdanen bile elinden geleni yapmali bence. Ama calistigi icin full time gelip hasta bakmasi mumkun degil. Gene de h.sonlari veya izin gunleri ne zamansa gelip size destek olabilir.hicbir seye karismamasi cok yanlis. En guzeli kardesinizle bir bakici ayarlamaniz. Size de nefes alacak zaman lazim. Bakim isi tek bir kisiye yuklenmemeli cunku psikolojik olarak dafiziksel olarak da cok zor bir is. Sizin de bir yasaminiz var, tum yuku cekmeyin.

Anne babalarımıza sağlıklarında bize verdikleri paralar, yaptıkları yardımlar için mi bakıyoruz ihtiyaçları olduğunda? Bakım masraflarını sağlıklıyken mi ödüyorlar bize? İlla karşılıklı mı olmalı her şey?
Öyleyse siz de şu an sizi karnında taşımasının, uykusuz gecelerinin, peşinizde koşmalarının, büyütürken, okuturken, evlendirirken yaptığı masrafların karşılığını ödeyin hastalığında bakarak. Ödeyebilirseniz tabi.

Rabbim öncelikle annenize şifa versin. benim ananemde yıllarca dayima toz kondurmadi .sonra ananem ameliyat oldu ,yogun bakimda 1 ay kaldi ve hastaneden çıkamadan vefat etti. Başka şehirlerden aile dostlarimiz bile ananemi görmeye geldi .ama dayim 1 sefer gelip ananemi görmedi. Bende dayıma cok kızdim ,ama yogun bakim odasinda ananeme şunu söyledim. "Ananecim dayımda dışarda seni bekliyor ama grip oldugundan doktorlar iceri almiyorlar ,seni öpmemi ve sana dua ettigini söylememi istedi" dedim. Bu iyiliği dayim icin mi yaptim .HAYIR. hala dayimla konusmuyorum. Bence sizinde önceliğiniz anneniz.kimin görevini yapıp yapmadığı onlarin vicdanı ve insanlıklarıyla alakalı bir durum. Siz evlatlik görevinizi anneniz icin yapiyorsunuz. Böyle çekismelerle bence kadıncagızı yıpratmayın, zira bu süreçte moral daha önemli.

İşte anlamıyorum benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar.Krdeşim sürekli kzınıza gidin orda kalın diyormuş.Parasını çatır çatır yiyip evini baştan sona yaptırıken iyiydi.
Parayı geçin ya şuan olay para mi annenoze olan görevinizi yapın istiyorsanız tabi. Bu hayatta sevgi bile. Ben seni çok sevdm ama sen az seviyorsunlarla olmyr bu. Bakma işi vicdan işi merhamet işi annenize karşı varsa yaparsınız kayinvalidem bana hiç bişey almadi yapmadı. Evlenirken el gibi ceyiz bile yapmadı ama bana karşı degl tüm gelinler böyle şuan inanın düşse ilk ben bakarm. Çünkü içimde o merhamet var evime alirm bakarım annelik başka bişey çünkü ... Bir anne olarak bakyrm beni ne halde büyütmüş annem. Ateslendgm zmn uyumamış iki sene olacak bende anneyim dört saat derin uyku uyumadm her üç saatte bir uyanıyor. Dört saat yatınca oh bgn uyudum diyorm. Brzda byle bakın gelininizde merhamet yokmus zorla olmaz bazı seyler

En çok erkek kardesinize kizmalisiniz. Gelin keşke yardımcı olsa ama olmuyosa da kizamayiz mecbur degil

Aman gelinden is beklenmeyegorsun. Forumda herkes gelin oldugu, kaynanalar,gorumceler daima tuu kaka oldugu icin seni linc ederler simdi burda.

Hem gelinim hem görümceyim. Çift taraflı bakabiliyorum mevzuya, bir çoğumuz böyleyiz. İki sene önce babamızı kaybettik. Hastalığı, hastanede yatmaları süresince yengemizden de eniştemizden de benim eşimden de bakmalarını istemedik. Çocukları olarak biz üstlendik bakımını. Çünkü bizim görevimiz.

Anneye bakma işi kaymakla olmyr

Basiniz sag olsun. Cocuklari olarak zorlandiginiz yerde ( ama maddi ama manevi) eslerinizden destek almaya ihtiyaciniz olsaydi almaz miydiniz? Bu isteginiz reddedilse, eslerinizin babaniza , dolayisiyla size yardimci olmaktan kacindiklarini hissetseniz gene ayni olgunlukla mi karsilardiniz?

Annenizin yada babanızın gelirleri var sanırım iki tarafta bakmak istemiyorsa bir bakıcı bulun. Onlar tek başlarına karşılayamaz diyorsanız da kardeşler arasında para toplayıp bakıcının parasını verin. Hem gelin işinden olmasın hemde siz çocuğunuzu bırakmayın.

İşte anlamıyorum benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar.Krdeşim sürekli kzınıza gidin orda kalın diyormuş.Parasını çatır çatır yiyip evini baştan sona yaptırıken iyiydi.

Üstüne yıkmaya çalıştıkları kişi anneniz mi ? Anneniz için üstüme yıkmaya çalışıyorlar mi diyorsunuz?

Eşlerimizden destek alamazdık zaten. Biz izmirde yaşıyoruz babam ankarada tedavi oldu. Eşimin izin alıp gelip destek olması imkansızdı. En büyük desteği ben aylarca evden uzak kaldığımda desteklemek, rahatlatmak oldu. zorlansaydık (ki zorlandık) çözüm yolları üretirdik, ücretli refakatçi bulmak gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…