Öyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.
Bende çalışıyorum.Beklenti içine girerim annem kızım dan öteye geçmemiştir gelin hanıma .Yerken içerken iyi kötüyken eyvallah.Kötü bir kaynana değil ki...İnsanlığa sığmaz bi kere.Onunda oğlu var.Ama haklısınız kabaht annemde bu kadar deli divane olur diğer evlatlarını küstürürsrn olacağı bu işte.Bu gelinlerin çilesi bu ulkede nezaman bitecek
kadinin 2cocugu var gelin bakacakmis
Sanki gelinle kanbagi var.
Hickimse damattan bakma beklemez
Ama geline farz kaynanaya bakmak!
Gelin bakmak zorunda değil kısmına katılırım ancak bu gelin bakıcı olayindan kurtulmus ,isten gelmis pisen hazır yemegi yemiş yatmış,temizlik yapmamis kaynana onu da halletmis istese 1 hafta izin alır yaninda kalır çünkü o kadının onda hakkı var .Ayrica hastanelerde daima imkan varsa refakatçi hasta bayansa bayan olmali rahatlik açısından özel odada herkes kalamıyor malum.
Anne babalarımıza sağlıklarında bize verdikleri paralar, yaptıkları yardımlar için mi bakıyoruz ihtiyaçları olduğunda? Bakım masraflarını sağlıklıyken mi ödüyorlar bize? İlla karşılıklı mı olmalı her şey?Kardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...
Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Parayı geçin ya şuan olay para mi annenoze olan görevinizi yapın istiyorsanız tabi. Bu hayatta sevgi bile. Ben seni çok sevdm ama sen az seviyorsunlarla olmyr bu. Bakma işi vicdan işi merhamet işi annenize karşı varsa yaparsınız kayinvalidem bana hiç bişey almadi yapmadı. Evlenirken el gibi ceyiz bile yapmadı ama bana karşı degl tüm gelinler böyle şuan inanın düşse ilk ben bakarm. Çünkü içimde o merhamet var evime alirm bakarım annelik başka bişey çünkü ... Bir anne olarak bakyrm beni ne halde büyütmüş annem. Ateslendgm zmn uyumamış iki sene olacak bende anneyim dört saat derin uyku uyumadm her üç saatte bir uyanıyor. Dört saat yatınca oh bgn uyudum diyorm. Brzda byle bakın gelininizde merhamet yokmus zorla olmaz bazı seylerİşte anlamıyorum benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar.Krdeşim sürekli kzınıza gidin orda kalın diyormuş.Parasını çatır çatır yiyip evini baştan sona yaptırıken iyiydi.
Aman gelinden is beklenmeyegorsun. Forumda herkes gelin oldugu, kaynanalar,gorumceler daima tuu kaka oldugu icin seni linc ederler simdi burda.
Anneye bakma işi kaymakla olmyrKardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...
Basiniz sag olsun. Cocuklari olarak zorlandiginiz yerde ( ama maddi ama manevi) eslerinizden destek almaya ihtiyaciniz olsaydi almaz miydiniz? Bu isteginiz reddedilse, eslerinizin babaniza , dolayisiyla size yardimci olmaktan kacindiklarini hissetseniz gene ayni olgunlukla mi karsilardiniz?Hem gelinim hem görümceyim. Çift taraflı bakabiliyorum mevzuya, bir çoğumuz böyleyiz. İki sene önce babamızı kaybettik. Hastalığı, hastanede yatmaları süresince yengemizden de eniştemizden de benim eşimden de bakmalarını istemedik. Çocukları olarak biz üstlendik bakımını. Çünkü bizim görevimiz.
Annenizin yada babanızın gelirleri var sanırım iki tarafta bakmak istemiyorsa bir bakıcı bulun. Onlar tek başlarına karşılayamaz diyorsanız da kardeşler arasında para toplayıp bakıcının parasını verin. Hem gelin işinden olmasın hemde siz çocuğunuzu bırakmayın.Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
İşte anlamıyorum benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar.Krdeşim sürekli kzınıza gidin orda kalın diyormuş.Parasını çatır çatır yiyip evini baştan sona yaptırıken iyiydi.
Basiniz sag olsun. Cocuklari olarak zorlandiginiz yerde ( ama maddi ama manevi) eslerinizden destek almaya ihtiyaciniz olsaydi almaz miydiniz? Bu isteginiz reddedilse, eslerinizin babaniza , dolayisiyla size yardimci olmaktan kacindiklarini hissetseniz gene ayni olgunlukla mi karsilardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?