Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla annenizin hatasi yapmasaymis gelin mi yalvarmis gel çocuğuma bak diye.
Kendi istemistir oglu icin.
Benim annemde ablamin çocuğuna bakiyor
Damat eve gelince annem elpence
Annem hasta olunca damat aa kaynanam cocuguma baktimi diyecek
Hepsi hikaye
Annemin 3kizi var ucumuz bakmak zorundayiz.
Hicbirimizin kocasi mecbur degil.
Benim annemin ablamla kocasına yaptigi iyilik maddi manevi arsi alayi titretir.
Ama annemde bizden baskasindan birsey beklemez olmasi gereken budur.
Bu arada bende hamileyim ne annemden ne kaynanamdan çocuk bakmasini talep edecegim direkt bakici.
Kimse kimseden birsey beklemesin.
Biizm ulkemizin kaderi bu.
Ve insan cidden kadin olmaktan gelin olmaktan nefret ediyor

Gelin annenize bakmak zorunda değil ama erkek kardesiniz bakmak zorunda çünkü onunda annesi. Yani gelininize boşuna sinirleniyosunuz .

O zamann babamın pişirdiğini yemeyecek
Derdim para değil.Bunca destek olduktan sonra zorda kalınca mırın kırın etmeleri.Yoksa ben annemin yanındayım.

Valla onca fedakarlık yapan bir kadına, öz anne olmasada hal hatır sorulmayı hakedermdiye düşünüyorum.

Gelin bakmak zorunda değil diyenlere katılmıyorum, eğer kv'min ben de bu kadar emeği olsa dönüşümlü bakmak isterdim. 9 gün bir hastanede refakatçi olmak zor, sizi birinin dinlendirmesi lazım. Bakıcı tutulması da şu aşamada hoş olmaz. Annenizin psikolojik anlamda desteğe de ihtiyacı var. Yabancı biri ile hastane odasında kendini kötü hissedebilir. Siz nasıl çcuklarınızı bırakıp 9 gün hastanede kalıyorsanız, kardeşiniz ya da eşi de bir çözüm bulmalı.

Kimse gelin için ''çok vicdanlı'' dememiş zaten.Evet insan tanımadığı biri bile olsa bir şey lazım mı diye arar sorar,burada yanlış olan konu sahibinin bakış açısı.Sırf erkek diye kardeşinden hiç bahsetmiyor farkındaysanız,sanki erkek olunca bakma sorumluluğunu otomatik olarak üzerlerinden atıyorlarmış gibi bir bakış açısı var toplumda da bu konuda da.İnsanların karşı olduğu durum bu.''Gelin'' bakmak zorunda falan değil,bakmak zorunda olan iki kişi var,ha vicdanlı insan arar sorar tabii kimse buna yanlış demiyor.
Üstelik konu sahibi ısrarla ''annem bunları yaptı onlar için'' diyor.Gelini sevdiği için yapmamış ki oğlu için yapmış onların hepsini.Bu da işin ayrı bir acı tarafı,çünkü konu sahibinin evine çatal almışlığı olmamış.Üzücü gerçekten,toplumun bakış açısı aşırı çarpık aile konularında.

Son düzenleme:
Kimse kimsenin hasta annesine bakmak zorunda degil. Çıkın artik su eski kafalardan. Gereken maddi yardim yapilmali, sağlığını takip edebilecek bilgiye sahip bir bakıcı tutulmali. Görevleri sadece budur. Kardesinizin Annesi oldugu icin tabii ki gelip gormek ziyaret etmek gerekir. Sağlığına olumlu katkilar yapar bu.
Ayrica kadin isten izin alamiyorum demis. Yalan mi söylüyor? bir de inanmaz gibi konusuyorsunuz. Calisan kadinin gelip refakatcilik yapmasini istiyorsunuz.

Kayinbabaya bir kap yemek cikarmiyorsa o baska bir sey tabi. Tenceren bir tabak yemek vermekle hicbir sey eksilmez.

Konu sahibine zaten en iyi yolun refakatci bulmak oldugunu yazdim. Ama kendisinin eahatsiz oldugu nokta zaten hem kardesinin hem gelinin ellerini tasin altina koymaktan kacinmalari. Anneye bakma sorumlulugu sadece kiz evladin olmaliymis gibi bir tutum icindeler. Evet oncelikli olarak evlatlarinindir. Ama erkek kardes burada sadece getir gotur islerini ustlenmis, isin en agir kismini ablaya birakmis. Gelin de kendisine yardimci olan,bunca yil elinden yiyip ictigi, hayatini kolaylastiran bir buyugunun hatirini dahi sormaktan imtina ediyor. Olmasi gereken bu mu? Kimse isini gucunu biraksin gelip hasta baksin demiyorum ama tum yuk tek kisiye birakilamaz. Benim kan bagim yok kocam gorumcem naparsa yapsin kafasinda olmak bana gore degil. Vicdani degil.

Kimse gelinin vicdan sahibi olduğunu ya da doğru davrandığını söylemedi ki. Sadece yapmak zorunda olmadığını bunun kendi vicdanını bağladığını söyledik. Konu sahibi öfkesini gelin hanım yerine erkek kardeşine yönlendirmeli dedik. İki kardeş oturup konuşup çözüm bulmalılar duruma. Sorumluluk gelinin değil, iki kardeşin.

Valla konu sahibi evlat olarak cifte standart gorduyse su anda kirginlikla bunu dile getirmesinden daha dogal bir sey yok. Gelinin hastq bakma sorumlulugu olmasa da bir hatir dahi sormuyormus bu normal mi? Hem yillarca kadinin elinden yemegini ye, maddi manevi destegini gor, hem de kadin hasta olunca aa ama benim kan bagim yok nasilsa, evlatlari naparsa yapsin bana ne deyip kenara cekil. Benim elestirdigim nokta bu. Yoksa asil is kocasina dusuyor ztn o konuda hemfikiriz. Ama o da isten kaciyoe belli ki isin kolayini bulmus getir goturle is bitecek saniyor.

Bunun farkindayim. Ama konu sahibi kirginligini dile getirmis, ben de buna hak veriyorum.

Bunun farkindayim. Ama konu sahibi kirginligini dile getirmis, ben de buna hak veriyorum.

Konu sahibi kırgınlığını dile getirmiyor. Paraları onlara harcadılar bakımı benim üstüme kaldı (üstüme kaldı tabirini bizzat kendisi kullandı) diyor. Annesi için diyor. ANNEsi...

O zamann babamın pişirdiğini yemeyecek
Üstüne yıkmaya çalıştıkları kişi anneniz mi ? Anneniz için üstüme yıkmaya çalışıyorlar mi diyorsunuz?
Ben annemin arkasındayım ama kardrşim ve karısının tavırlarına canım sıkılıyor.Bakın yanında ben varım annemin.Sorumluluğun tamamını bana yıkıyorlar,bayramda sen kalsan dedim hanımı ile gezecekmiş diye ben kaldım.Şikayetçi değilim annem başımın tacı.

Bakın ne yazdım ''insan tanımadığı biri bile olsa arar sorar bir şey lazım mı diye'' .Zaten kimse de geline ''aferin'' dememiş.Burada kim olsa bozulur yıllarca iyilik ettiği biri hasta anında aramasa sormasa.Ama ''neden yardım etmiyor'' diye sorulması gereken kişi o değil,kardeşi.''Abla sen yap'' diye atmış gitmiş resmen,eşya falan getiriyormuş,bunda ne var ki,işin en kolayı o.Bakmak asıl zor olan.

Kardeşiniz yapılan iyilikleri hak etmemiş demek ki.Hoş ben annenizin bu yaşta bazı şeyleri farklı düşünmeye başlayacağını da düşünmüyorum,büyük ihtimalle yine oğlum benim demeye devam edecek.Bu hikaye pek değişmez.

Tabıki bakmalı ama bakmıyorsa Rabbe havale etmekten baska carenız varmı? Kardeşinizde sıkıntı bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…