Valla annenizin hatasi yapmasaymis gelin mi yalvarmis gel çocuğuma bak diye.Bende çalışıyorum.Beklenti içine girerim annem kızım dan öteye geçmemiştir gelin hanıma .Yerken içerken iyi kötüyken eyvallah.Kötü bir kaynana değil ki...İnsanlığa sığmaz bi kere.Onunda oğlu var.Ama haklısınız kabaht annemde bu kadar deli divane olur diğer evlatlarını küstürürsrn olacağı bu işte.
Gelin annenize bakmak zorunda değil ama erkek kardesiniz bakmak zorunda çünkü onunda annesi. Yani gelininize boşuna sinirleniyosunuz .Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
O zamann babamın pişirdiğini yemeyecekBence annenize bir bakıcı tutun ve refakatçi olarak o kalsın. Parasını hak etmeyen ve değer bilmeyen kardeşiniz ve karısına harcayacağına bundan sonra bakıcısına maaş ödeyerek harcasın. Babanız için de eğer evleriniz yakınsa arada uğrayıp 2-3 günlük yemeğini yapın, kaldığı evi temizleyin diyebilirim o hayırsız kardeşinize ve vicdansız geline muhtaç etmeyin. Adamcağız kendi kendine yemek yapmaya çalışmasın yani evde diyecek başka bir şeyde yok çünkü gelin kayınvalide ve kayınpederine bakmak zorunda değil neden bakmıyor-etmiyor diyemeyiz vicdan meselesi biraz bakmak istemiyorsa bakmaz ama yaptığı da nankörlük bu da bir gerçek. Onca evin bilmem ne masrafına yardım eden, çocuğunu büyüten birisine hiç tanımasam bile teşekkür etmek için ben bakardım şahsen ama herkesin karakteri aynı değil işte dediğim gibi biraz vefa biraz vicdan ile alakalı.
Derdim para değil.Bunca destek olduktan sonra zorda kalınca mırın kırın etmeleri.Yoksa ben annemin yanındayım.Parayı geçin ya şuan olay para mi annenoze olan görevinizi yapın istiyorsanız tabi. Bu hayatta sevgi bile. Ben seni çok sevdm ama sen az seviyorsunlarla olmyr bu. Bakma işi vicdan işi merhamet işi annenize karşı varsa yaparsınız kayinvalidem bana hiç bişey almadi yapmadı. Evlenirken el gibi ceyiz bile yapmadı ama bana karşı degl tüm gelinler böyle şuan inanın düşse ilk ben bakarm. Çünkü içimde o merhamet var evime alirm bakarım annelik başka bişey çünkü ... Bir anne olarak bakyrm beni ne halde büyütmüş annem. Ateslendgm zmn uyumamış iki sene olacak bende anneyim dört saat derin uyku uyumadm her üç saatte bir uyanıyor. Dört saat yatınca oh bgn uyudum diyorm. Brzda byle bakın gelininizde merhamet yokmus zorla olmaz bazı seyler
Valla onca fedakarlık yapan bir kadına, öz anne olmasada hal hatır sorulmayı hakedermdiye düşünüyorum.Valla annenizin hatasi yapmasaymis gelin mi yalvarmis gel çocuğuma bak diye.
Kendi istemistir oglu icin.
Benim annemde ablamin çocuğuna bakiyor
Damat eve gelince annem elpence
Annem hasta olunca damat aa kaynanam cocuguma baktimi diyecek
Hepsi hikaye
Annemin 3kizi var ucumuz bakmak zorundayiz.
Hicbirimizin kocasi mecbur degil.
Benim annemin ablamla kocasına yaptigi iyilik maddi manevi arsi alayi titretir.
Ama annemde bizden baskasindan birsey beklemez olmasi gereken budur.
Bu arada bende hamileyim ne annemden ne kaynanamdan çocuk bakmasini talep edecegim direkt bakici.
Kimse kimseden birsey beklemesin.
Biizm ulkemizin kaderi bu.
Ve insan cidden kadin olmaktan gelin olmaktan nefret ediyor
Aman gelinden is beklenmeyegorsun. Forumda herkes gelin oldugu, kaynanalar,gorumceler daima tuu kaka oldugu icin seni linc ederler simdi burda. Ben seni cok iyi anladim. Ustune duseni sen yapiyorsun annen icin. Ustune ustluk kendin calisiyor oldugun ve cocugun oldugu halde bunu yapiyorsn. Gelinle annenin arasi iyiyse, bunca yilin hatirina sirf vicdanen bile elinden geleni yapmali bence. Ama calistigi icin full time gelip hasta bakmasi mumkun degil. Gene de h.sonlari veya izin gunleri ne zamansa gelip size destek olabilir.hicbir seye karismamasi cok yanlis. En guzeli kardesinizle bir bakici ayarlamaniz. Size de nefes alacak zaman lazim. Bakim isi tek bir kisiye yuklenmemeli cunku psikolojik olarak dafiziksel olarak da cok zor bir is. Sizin de bir yasaminiz var, tum yuku cekmeyin.
hal hayır sorabilir ama siz bakilmasini istiyorsunuz ikisi farkliValla onca fedakarlık yapan bir kadına, öz anne olmasada hal hatır sorulmayı hakedermdiye düşünüyorum.
Konu sahibine zaten en iyi yolun refakatci bulmak oldugunu yazdim. Ama kendisinin eahatsiz oldugu nokta zaten hem kardesinin hem gelinin ellerini tasin altina koymaktan kacinmalari. Anneye bakma sorumlulugu sadece kiz evladin olmaliymis gibi bir tutum icindeler. Evet oncelikli olarak evlatlarinindir. Ama erkek kardes burada sadece getir gotur islerini ustlenmis, isin en agir kismini ablaya birakmis. Gelin de kendisine yardimci olan,bunca yil elinden yiyip ictigi, hayatini kolaylastiran bir buyugunun hatirini dahi sormaktan imtina ediyor. Olmasi gereken bu mu? Kimse isini gucunu biraksin gelip hasta baksin demiyorum ama tum yuk tek kisiye birakilamaz. Benim kan bagim yok kocam gorumcem naparsa yapsin kafasinda olmak bana gore degil. Vicdani degil.Eşlerimizden destek alamazdık zaten. Biz izmirde yaşıyoruz babam ankarada tedavi oldu. Eşimin izin alıp gelip destek olması imkansızdı. En büyük desteği ben aylarca evden uzak kaldığımda desteklemek, rahatlatmak oldu. zorlansaydık (ki zorlandık) çözüm yolları üretirdik, ücretli refakatçi bulmak gibi.
Benim anladığım gelin kendilerine de yapmıyor kp. yapıyor onlar yiyorKayinbabaya bir kap yemek cikarmiyorsa o baska bir sey tabi. Tenceren bir tabak yemek vermekle hicbir sey eksilmez.
Konu sahibine zaten en iyi yolun refakatci bulmak oldugunu yazdim. Ama kendisinin eahatsiz oldugu nokta zaten hem kardesinin hem gelinin ellerini tasin altina koymaktan kacinmalari. Anneye bakma sorumlulugu sadece kiz evladin olmaliymis gibi bir tutum icindeler. Evet oncelikli olarak evlatlarinindir. Ama erkek kardes burada sadece getir gotur islerini ustlenmis, isin en agir kismini ablaya birakmis. Gelin de kendisine yardimci olan,bunca yil elinden yiyip ictigi, hayatini kolaylastiran bir buyugunun hatirini dahi sormaktan imtina ediyor. Olmasi gereken bu mu? Kimse isini gucunu biraksin gelip hasta baksin demiyorum ama tum yuk tek kisiye birakilamaz. Benim kan bagim yok kocam gorumcem naparsa yapsin kafasinda olmak bana gore degil. Vicdani degil.
Valla konu sahibi evlat olarak cifte standart gorduyse su anda kirginlikla bunu dile getirmesinden daha dogal bir sey yok. Gelinin hastq bakma sorumlulugu olmasa da bir hatir dahi sormuyormus bu normal mi? Hem yillarca kadinin elinden yemegini ye, maddi manevi destegini gor, hem de kadin hasta olunca aa ama benim kan bagim yok nasilsa, evlatlari naparsa yapsin bana ne deyip kenara cekil. Benim elestirdigim nokta bu. Yoksa asil is kocasina dusuyor ztn o konuda hemfikiriz. Ama o da isten kaciyoe belli ki isin kolayini bulmus getir goturle is bitecek saniyor.Kimse gelin için ''çok vicdanlı'' dememiş zaten.Evet insan tanımadığı biri bile olsa bir şey lazım mı diye arar sorar,burada yanlış olan konu sahibinin bakış açısı.Sırf erkek diye kardeşinden hiç bahsetmiyor farkındaysanız,sanki erkek olunca bakma sorumluluğunu otomatik olarak üzerlerinden atıyorlarmış gibi bir bakış açısı var toplumda da bu konuda da.İnsanların karşı olduğu durum bu.''Gelin'' bakmak zorunda falan değil,bakmak zorunda olan iki kişi var,ha vicdanlı insan arar sorar tabii kimse buna yanlış demiyor.
Üstelik konu sahibi ısrarla ''annem bunları yaptı onlar için'' diyor.Gelini sevdiği için yapmamış ki oğlu için yapmış onların hepsini.Bu da işin ayrı bir acı tarafı,çünkü konu sahibinin evine çatal almışlığı olmamış.Üzücü gerçekten,toplumun bakış açısı aşırı çarpık aile konularında.
Bunun farkindayim. Ama konu sahibi kirginligini dile getirmis, ben de buna hak veriyorum.Kimse gelinin vicdan sahibi olduğunu ya da doğru davrandığını söylemedi ki. Sadece yapmak zorunda olmadığını bunun kendi vicdanını bağladığını söyledik. Konu sahibi öfkesini gelin hanım yerine erkek kardeşine yönlendirmeli dedik. İki kardeş oturup konuşup çözüm bulmalılar duruma. Sorumluluk gelinin değil, iki kardeşin.
Bunun farkindayim. Ama konu sahibi kirginligini dile getirmis, ben de buna hak veriyorum.
O zamann babamın pişirdiğini yemeyecekBence annenize bir bakıcı tutun ve refakatçi olarak o kalsın. Parasını hak etmeyen ve değer bilmeyen kardeşiniz ve karısına harcayacağına bundan sonra bakıcısına maaş ödeyerek harcasın. Babanız için de eğer evleriniz yakınsa arada uğrayıp 2-3 günlük yemeğini yapın, kaldığı evi temizleyin diyebilirim o hayırsız kardeşinize ve vicdansız geline muhtaç etmeyin. Adamcağız kendi kendine yemek yapmaya çalışmasın yani evde diyecek başka bir şeyde yok çünkü gelin kayınvalide ve kayınpederine bakmak zorunda değil neden bakmıyor-etmiyor diyemeyiz vicdan meselesi biraz bakmak istemiyorsa bakmaz ama yaptığı da nankörlük bu da bir gerçek. Onca evin bilmem ne masrafına yardım eden, çocuğunu büyüten birisine hiç tanımasam bile teşekkür etmek için ben bakardım şahsen ama herkesin karakteri aynı değil işte dediğim gibi biraz vefa biraz vicdan ile alakalı.
Ben annemin arkasındayım ama kardrşim ve karısının tavırlarına canım sıkılıyor.Bakın yanında ben varım annemin.Sorumluluğun tamamını bana yıkıyorlar,bayramda sen kalsan dedim hanımı ile gezecekmiş diye ben kaldım.Şikayetçi değilim annem başımın tacı.Üstüne yıkmaya çalıştıkları kişi anneniz mi ? Anneniz için üstüme yıkmaya çalışıyorlar mi diyorsunuz?
Valla konu sahibi evlat olarak cifte standart gorduyse su anda kirginlikla bunu dile getirmesinden daha dogal bir sey yok. Gelinin hastq bakma sorumlulugu olmasa da bir hatir dahi sormuyormus bu normal mi? Hem yillarca kadinin elinden yemegini ye, maddi manevi destegini gor, hem de kadin hasta olunca aa ama benim kan bagim yok nasilsa, evlatlari naparsa yapsin bana ne deyip kenara cekil. Benim elestirdigim nokta bu. Yoksa asil is kocasina dusuyor ztn o konuda hemfikiriz. Ama o da isten kaciyoe belli ki isin kolayini bulmus getir goturle is bitecek saniyor.
O zamann babamın pişirdiğini yemeyecek
Ben annemin arkasındayım ama kardrşim ve karısının tavırlarına canım sıkılıyor.Bakın yanında ben varım annemin.Sorumluluğun tamamını bana yıkıyorlar,bayramda sen kalsan dedim hanımı ile gezecekmiş diye ben kaldım.Şikayetçi değilim annem başımın tacı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?