Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeş ve gelin aynı ailenin parçaları. Ben onları çözüm bulmada bir bütün olarak kabul ederdim. Kardeşi gelip baksa konu sahibi de illa ki gelin gelsin demez sanırım. (Bazı hastanelerde kadın hastaların yanına erkek refakatçi de alınmıyor. Toplu odada ise.)
Burada bence kardeş gelip size demeliydi ki "Abla sen bu zamana kadar baktın. Biz de çalışıyoruz. Ne yapalım sence?" Eminim siz o zaman hem bu kadar kızmazdınız hem de bir çözüm bulunurdu. Nasılsa bakan biri var diye umurlarında değil gibi görünüyor. Artık anne ve babanız da daha akıllıca davranır inşallah.

Bende çalışıyorum.Şu an izindeyim.Oğlum ve eşimi evde bıraktım.Oğlum 11 yaşında.Refakatçinin cinsiyeti önemli değil dediler.Ben şikayetçi değilim.Ama ben burda bayramda dururken karısının tayfasını gezip tozuyorsa kızarım.Babam evde yalnız onu bırakıp geziyorlar.O kadar emekleri var annemin,gelinimizin o emeklerin karşılığını azda olsa vermesi gerek diye düşünüyorum.

Simdiye kadar beraber yenildi icildi, cocuguna bakildiysa gelin hanim anne hasta olunca neden geri cekiliyor? Kim olsa bunda art niyet arar? Annen baban bunu gormuyorsa onlarin sorunu. Kadin hasta olunca git kizin baksin diyorlar ve anne baba yuzlerine tükürmüyor bravo

Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...

Gelin Kayınvalideye bakmak zorunda değil oğlu bakmak zorunda .Ancak gelin mesafesini korumayıp işine gücunü yaptirmaya izin veriyorsa ,çocuğun bakimina kadar kayınvalide yapıyorsa ve hatta temizlik dahi yapiliyorsa vefalı olmak lazım. Mecbur değilse bile eşek değilse yardimci olmalı .
Mesafelidir hoslanmiyodur ya da herkes hasta bakamaz bünyesi midesi elinde olmadan kaldırmaz(alt alma ,kusma ,duş vs) o da hastaya külfet olur gitmeyebilir. Herşeyi yaptırip yaptırip da sonra popoyu çevirmesi çok ayıp hemde çok .
Annenize gelince gelinin farkındadır kendisiyle yuzleşmiyordur ,erkek evladına daha dusKundur belkide. Nazı size geçiyor ve siz de durum karşısında tepki veriyorsunuz.Aslında bakmak istemeyişinizden ziyade haksızlığa ayıba karşı sinirleniyorsunuz.
Yalnış anlamayın ama anneniz yuzunden kardesinizle kötü olmayın Derim. Durumu ya kabul edin ya da bakıcı teklif edin . Çözüm basit aslında olaylara takılmayin çözümü uygulayip kendinizı yipratayin.

O zamann babamın pişirdiğini yemeyecek
Annemin değişeceğini düşğnmüyorum.Oğlum çok yoruldu yıprandı deyip duruyor.Şifasını versin rabbim ne diyim.
İşte buradaki sorun bu zaten. Babanız anneniz hiiiiç rahatsız olmuyor demek ki. Hala onlara yardım etmeye çalışıyorlar. Sizeçok üzüldüm. Haksızlığa uğramak kolayca sindirilebilen bir şey değil. Şimdi siz bakamıyorum diye diretseniz en kötü evlat olursunuz. Bakıcı bulalım deseniz bir annelerine bakamadılar derler diye istemez anne babanız.
Sabredin. Sonuçta anne hakkı var. Ne yaparsa yapsınlar. Sonra bir şey olursa çok pişman olursunuz. Allah size karşılığını evlatlarınızda gösterir inşallah.

Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...
Tatil icin izin alabiliyorsa tatil yapar. Nikah akdinde kaynanana bakacagina dair soz veriyor musun demiyor. Eskidenmiş bu dediginiz. Kadinin sosyal hayattaki yerinin artmasiyla beraber bu iş bakicilara kaldi. Cok da iyi oldu yeni bir çalışma alani oluştu.

Bunu buraya yazarak ne elde ettiniz anlamıyorum ben hayırlı evladım puanımı topladiniz tebrikler
Yapacağınız iki şey var; ya devam bakmaya ya da kardesinizi arayıp ben bu kadar baktım gidiyorum birazda sen ilgilen demelisin.
Gelinin adını anmaniz saçma ne dinen ne orfen bir zorunluluğu yok kendi rızası olursa Allah rızası için yedirir içirir ama bakmaz.

gelın bakmak zorunda degıl buraya yazdıklarınızı kardesınıze soyleyın
ayrıca annenız cocuklarına bakmıs evın gıderıne yardım etmıs bununda karsılıgında bırlıkte yasamıslar
anneme bakmadılar dıyorsunuz ama pardon da kayınvalıdeyle aynı evde yasamıslar nasıl bakmamıslar acaba ?
sıze tabıkı annene bakmaya gel derler annenız onlarda yasamıs sonucta gelın de calısıyormus sız annenızın yanında kalabıldıgınıze gore durumunuz daha musaıt kardesınıze soyleyın haftasonu gelsın annenızın yanında o kalsın sızde bıraz dınlenır aılenızle vakıt gecırırsınız

Konu sahibi kırgınlığını dile getirmiyor. Paraları onlara harcadılar bakımı benim üstüme kaldı (üstüme kaldı tabirini bizzat kendisi kullandı) diyor. Annesi için diyor. ANNEsi...
E iste kirgin oldugu konu da bu zaten. Yillardir her anlamda kendisine cifte standart uygulanmis. Abisi, esi el ustunde tutulmus. Gelin hnm yemek bile yapmamis kendisine o rahatlik saglanmis. Ama hicbirinden bir beklenti icinde degiller. Konu sahibine bir cop dahi alinmamis ( burda mesele para degil sadece manevi yonden de bir deger gormemis belli ki) ama tum beklenti onun uzerinde. Kelimelere takilmayin. Ustune yikmak vs hos tabirler degil ama kirginlik sonucu soyleniyor iste.

Konu sahibi kırgınlığını dile getirmiyor. Paraları onlara harcadılar bakımı benim üstüme kaldı (üstüme kaldı tabirini bizzat kendisi kullandı) diyor. Annesi için diyor. ANNEsi...
Resmen istemiyorum diyor kendini rahatlatmak için de herşeyi buraya döktü. Ama bu olay o ve kardeşinin olayı.

tamam madem boyle annenız ıcın cok uzuluyorsunuz annenızın cok emek harcadıgını karsılıgını goremedıgını dusunuyorsunuz
o zaman bundan sonra sız alın annenızı sızınle yasasın

Burda konu sahibi kardesiyle esini bir butun olaraj goruyoe bence. Sonucta onlar bir aile. Erkek oldugu icin onun yardim etmesine gerek yok diye dusundugunu sanmiyorum kardesi icin. Esi bu zamana kdr kvalidesi tarafindan rahat ettirildiyse o da biraz elini tasin altina koysun en azindan nasil diye bir sorsun diyor diyemez mi yani?

Buraya kimsenin puan toplamak veya alkis almak icin yazdigini sanmiyorum. Adi ustunde bir derdim var forumu. Derdi olan yaziyor, konu sahibinin derdi de bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…