- 30 Ekim 2018
- 1.458
- 4.434
- 133
Bende çalışıyorum.Şu an izindeyim.Oğlum ve eşimi evde bıraktım.Oğlum 11 yaşında.Refakatçinin cinsiyeti önemli değil dediler.Ben şikayetçi değilim.Ama ben burda bayramda dururken karısının tayfasını gezip tozuyorsa kızarım.Babam evde yalnız onu bırakıp geziyorlar.O kadar emekleri var annemin,gelinimizin o emeklerin karşılığını azda olsa vermesi gerek diye düşünüyorum.Kardeş ve gelin aynı ailenin parçaları. Ben onları çözüm bulmada bir bütün olarak kabul ederdim. Kardeşi gelip baksa konu sahibi de illa ki gelin gelsin demez sanırım. (Bazı hastanelerde kadın hastaların yanına erkek refakatçi de alınmıyor. Toplu odada ise.)
Burada bence kardeş gelip size demeliydi ki "Abla sen bu zamana kadar baktın. Biz de çalışıyoruz. Ne yapalım sence?" Eminim siz o zaman hem bu kadar kızmazdınız hem de bir çözüm bulunurdu. Nasılsa bakan biri var diye umurlarında değil gibi görünüyor. Artık anne ve babanız da daha akıllıca davranır inşallah.
Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...Kimse kimsenin hasta annesine bakmak zorunda degil. Çıkın artik su eski kafalardan. Gereken maddi yardim yapilmali, sağlığını takip edebilecek bilgiye sahip bir bakıcı tutulmali. Görevleri sadece budur. Kardesinizin Annesi oldugu icin tabii ki gelip gormek ziyaret etmek gerekir. Sağlığına olumlu katkilar yapar bu.
Ayrica kadin isten izin alamiyorum demis. Yalan mi söylüyor? bir de inanmaz gibi konusuyorsunuz. Calisan kadinin gelip refakatcilik yapmasini istiyorsunuz.
O zamann babamın pişirdiğini yemeyecek
Bende çalışıyorum.Şu an izindeyim.Oğlum ve eşimi evde bıraktım.Oğlum 11 yaşında.Refakatçinin cinsiyeti önemli değil dediler.Ben şikayetçi değilim.Ama ben burda bayramda dururken karısının tayfasını gezip tozuyorsa kızarım.Babam evde yalnız onu bırakıp geziyorlar.O kadar emekleri var annemin,gelinimizin o emeklerin karşılığını azda olsa vermesi gerek diye düşünüyorum.
İşte buradaki sorun bu zaten. Babanız anneniz hiiiiç rahatsız olmuyor demek ki. Hala onlara yardım etmeye çalışıyorlar. Sizeçok üzüldüm. Haksızlığa uğramak kolayca sindirilebilen bir şey değil. Şimdi siz bakamıyorum diye diretseniz en kötü evlat olursunuz. Bakıcı bulalım deseniz bir annelerine bakamadılar derler diye istemez anne babanız.Annemin değişeceğini düşğnmüyorum.Oğlum çok yoruldu yıprandı deyip duruyor.Şifasını versin rabbim ne diyim.
Ewet büyükler pişirir o yer.Öyle alıştı çünkü.Benim anladığım gelin kendilerine de yapmıyor kp. yapıyor onlar yiyor
Şu süreçte de böyle değil mi. Siz annenizle hastanedesiniz. Babanız evde geline yemek pişiriyor.Ewet büyükler pişirir o yer.Öyle alıştı çünkü.
Tatil icin izin alabiliyorsa tatil yapar. Nikah akdinde kaynanana bakacagina dair soz veriyor musun demiyor. Eskidenmiş bu dediginiz. Kadinin sosyal hayattaki yerinin artmasiyla beraber bu iş bakicilara kaldi. Cok da iyi oldu yeni bir çalışma alani oluştu.Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...
Kotu alistirmissiniz. Bu haline sebep buyukler o zaman. Sikayet etme hakkiniz da olmuyor dogal olarak.Ewet büyükler pişirir o yer.Öyle alıştı çünkü.
gelın bakmak zorunda degıl buraya yazdıklarınızı kardesınıze soyleyınÖncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
E iste kirgin oldugu konu da bu zaten. Yillardir her anlamda kendisine cifte standart uygulanmis. Abisi, esi el ustunde tutulmus. Gelin hnm yemek bile yapmamis kendisine o rahatlik saglanmis. Ama hicbirinden bir beklenti icinde degiller. Konu sahibine bir cop dahi alinmamis ( burda mesele para degil sadece manevi yonden de bir deger gormemis belli ki) ama tum beklenti onun uzerinde. Kelimelere takilmayin. Ustune yikmak vs hos tabirler degil ama kirginlik sonucu soyleniyor iste.Konu sahibi kırgınlığını dile getirmiyor. Paraları onlara harcadılar bakımı benim üstüme kaldı (üstüme kaldı tabirini bizzat kendisi kullandı) diyor. Annesi için diyor. ANNEsi...
Resmen istemiyorum diyor kendini rahatlatmak için de herşeyi buraya döktü. Ama bu olay o ve kardeşinin olayı.Konu sahibi kırgınlığını dile getirmiyor. Paraları onlara harcadılar bakımı benim üstüme kaldı (üstüme kaldı tabirini bizzat kendisi kullandı) diyor. Annesi için diyor. ANNEsi...
tamam madem boyle annenız ıcın cok uzuluyorsunuz annenızın cok emek harcadıgını karsılıgını goremedıgını dusunuyorsunuzBende çalışıyorum.Şu an izindeyim.Oğlum ve eşimi evde bıraktım.Oğlum 11 yaşında.Refakatçinin cinsiyeti önemli değil dediler.Ben şikayetçi değilim.Ama ben burda bayramda dururken karısının tayfasını gezip tozuyorsa kızarım.Babam evde yalnız onu bırakıp geziyorlar.O kadar emekleri var annemin,gelinimizin o emeklerin karşılığını azda olsa vermesi gerek diye düşünüyorum.
Burda konu sahibi kardesiyle esini bir butun olaraj goruyoe bence. Sonucta onlar bir aile. Erkek oldugu icin onun yardim etmesine gerek yok diye dusundugunu sanmiyorum kardesi icin. Esi bu zamana kdr kvalidesi tarafindan rahat ettirildiyse o da biraz elini tasin altina koysun en azindan nasil diye bir sorsun diyor diyemez mi yani?Bakın ne yazdım ''insan tanımadığı biri bile olsa arar sorar bir şey lazım mı diye'' .Zaten kimse de geline ''aferin'' dememiş.Burada kim olsa bozulur yıllarca iyilik ettiği biri hasta anında aramasa sormasa.Ama ''neden yardım etmiyor'' diye sorulması gereken kişi o değil,kardeşi.''Abla sen yap'' diye atmış gitmiş resmen,eşya falan getiriyormuş,bunda ne var ki,işin en kolayı o.Bakmak asıl zor olan.
EwetŞu süreçte de böyle değil mi. Siz annenizle hastanedesiniz. Babanız evde geline yemek pişiriyor.
Buraya kimsenin puan toplamak veya alkis almak icin yazdigini sanmiyorum. Adi ustunde bir derdim var forumu. Derdi olan yaziyor, konu sahibinin derdi de bu.Bunu buraya yazarak ne elde ettiniz anlamıyorum ben hayırlı evladım puanımı topladiniz tebrikler
Yapacağınız iki şey var; ya devam bakmaya ya da kardesinizi arayıp ben bu kadar baktım gidiyorum birazda sen ilgilen demelisin.
Gelinin adını anmaniz saçma ne dinen ne orfen bir zorunluluğu yok kendi rızası olursa Allah rızası için yedirir içirir ama bakmaz.
tamam madem boyle annenız ıcın cok uzuluyorsunuz annenızın cok emek harcadıgını karsılıgını goremedıgını dusunuyorsunuz
o zaman bundan sonra sız alın annenızı sızınle yasasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?