Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...
tatil izni dediğiniz 3-5 gün. o kadar süre size yetecek mi? sorun çözülecek mi? bende çalışıyorum. yılda 15 gün iznim var. 365 günde aileme çocuğuma ayırabileceğim, tüm haftaların yorgunluğunu atabileceğim sadece 15 gün. bunun 10 gününü sadece izin alıp tatil yapıyorum. 5 günü hep aralık 25ine kadar bekletirim. çünkü ola ki oğlum rahatsızlanır ekstrem bişi çıkar da iş yerinden problem yaşamayayım diye. yani o 5 günü de öyle şeylere kullanırım. ben de gelinim. benim 10 günlük iznim kayınvalidemin sorununu çözmeye yeter miydi?
kaldı ki gelinin de ailesi var. bilmediğiniz başka problemleri olabilir. yani öyle bir izninde bile başka yerlere de bölünebilir. tüm iznini size ayıramayabilir.

Çok ilginçsiniz
Neden gelinin bakması gerekiyor annenize
Gelini anneniz doğurmadı...
Madem kardeşiniz izin alsın gelsin baksın....

Ağzınızla kuş tutsanız yine de anneniz oğlum diye tutturacak.Asla size istediğiniz yakınlığı vermeyecek.Kardesiniz ve eşi de hep hasta bakımından kaytarmaya çalışacak ve tüm yükü size yikacaklar.Siz de nasıl davranacağınıza karar vereceksiniz.Annenize Allah rızası için bakın.Boşverin kardeşiniz için yaptıklarını.Biliyorum içinde bulunduğunuz durum çok sinir bozucu.İzinde olduğunuz süre boyunca ilgilenin.İşiniz başladığında da babanız ilgilensin. Eğer annenizi beklenti içine girmeyecekseniz yanınıza alın.Yoksa işiniz başladığında geri planda durun.Ancak ne olursa olsun anne annedir.Bu konulardan ona bahsedip de canını sıkmayın.Ne söylerseniz söyleyin zaten oğlu ve gelinine laf kondurmayacak.

Teklif ettim gelmeyecekmiş.
tamam hıc sıkıntı yok ıznınız bıtıp ıse basladıgınızla kardesınızle anlasıp yarı yarıya ucret boluserek bakıcı tutarsınız annenıze ya da bulundugu durumdan hosnut olan annenız yasamınıza devam eder
demek kı bır sıkayetı yok dısardan sıze goruldugu gıbı degıl demek kı koca kadın ezıyet cekmek ısteyecek degıl ya. ıse basladıgınızda kendılerı dusunur artık sorun kalmadı

Böyle olayların kişilerin vicdan ve ahlak değerleri ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Kimseye silah zoruyla bir şey yaptıramayacağınıza göre siz de ben bakamıyorum deyip kenara çekilin. Erkek kardeşiniz derdine düşsün.

Resmen istemiyorum diyor kendini rahatlatmak için de herşeyi buraya döktü. Ama bu olay o ve kardeşinin olayı.
İstememek mi ben hastaneye 10 saatlik yoldan geldim.Kendimi ispatlama,hayırlı evladım polemiği derdim değil.Annem iyi olsun
Bütün suç kardeşinizde ve ailenizde.. gelin hanım da destek olmuyorsa köstek bari olmasaymış..
Ben olsam kardeşime bir cinnet geçirmiştim kesin.
Haklısınız.Benim karım böyle
Bütün suç kardeşinizde ve ailenizde.. gelin hanım da destek olmuyorsa köstek bari olmasaymış..
Ben olsam kardeşime bir cinnet geçirmiştim kesin.
Allah
Haklısınız Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.Elimden geleni sonuma kadar yapacağım.Allah annemi kapılara bakıtmasın.Kardeşim tek nasıl bakacak.Herşey kadında bitiyor.Gelin desteklemezse annemin işi zor.Ben 10 saat uzaktayım.Kalkar gene koşarım elimden geldiğince...Yorumlarınıza teşekkür ederim...

Bütün suç annelerde . Baştan kendilerini genelde evlatlarından birine paspas ediyorlar, sonra haliyle de beklentiye giriyorlar. Gelinine yaptığı yardımları aynı zamanda oğluna da yapmış sayılıyor. Gelinden değil oğlundan bakmasını beklesin o zaman.

Bana göre kız evlat varsa da anneyle kızın ilgilenmesi daha doğru sanki. Hâla oğlum diyormuş toz kondurmuyormuş, o zaman şimdi yaşadıklarından pay çıkarıp kendini o kadar yıpratacak kadar yardımcı olmamalı geliniyle oğluna. Ama yok yine onlar kıymetli olup sizin yaptıklarınız nasıl zorda bırakıldığınızı görmüyorsa da siz de biraz bencil olun. Kardeşinizle birlikte bir bakıcı bulun o ilgilensin. Siz de çocuğunuzla ilgilenin. Onun da size ihtiyacı var. Anne babanız maddi olarak kardeşinize yardımcı olacaklarına bakıcıya para verirler.

Son düzenleme:
hepsini okuyamadım da

babanız da var anladığım

örneğin babanız hastanede neden kalmıyor evde yemek yapacağına

temizlik yapılmıyor diyorsunuz evde kim var da temizlik yapacak bu aşamada

gelin hanım ne iş yapıyor kaçta gidip kaçta geliyor

çocuk var ama okul tatil şimdi kim bakıyor dede mi

baban neden yemek yapıyor yani hep mi yapardı da sen bilmezdin acaba

zira birden yap desen de yapamaz ki alışmayan belirli bir yaş üstündeki adam

hastane işleri zordur anneniz umarım en kısa zamanda çıkar hastaneden

ama eve geldiğinde de yardımcı bir kişi ile anlaşıp en azından ev işi yemek vs yapmayıp dinlenmesi lazım

Bu mesajınızı da yeni okudum, tam olarak da demek istediğim bu işte. Bazı aileler çocukların içinde ayrım yapıp diğerlerini küstürüyor sonra da zor günlerinde o dışlanan çocukların eline kalıyorlar. Sizi anlıyorum kendince haklısınız ama annenizin bu kadar verici olup size mesafeliyken onları bu kadar el üstünde tutmasıydı hata. Şimdi size destek olmaları lazım ama nankörlük yapıyorlar. Gelin bakmak zorunda değil ama gelin olduğundan değil de iyi gününde anneniz ona destek olduğu için simdi onun da elinden geldiğince annenize destek olması lazımdı. Böyle sadece işini hallettirip zor durumda hemen kaçan çok insan var.Benzer duruma çok şahit oldum etrafımda. En doğrusu bakıcı tutmanız, aileler de denge kurabilse keşke çocuklarının arasında .

Öncelikle çok geçmiş olsun Umarım en kısa sürede iyileşir
Gelin bakmak zorunda değil. Anneniz yaptıklarını kendisi isteyerek yapmış, zorla veya karşılık almayı düşünerek yapmamış. Kaldı ki bakın hala söz söyletmiyormuş gelinine.
Anenniz bana gelip bakmadı bile onca sey yaptım vb demezken sizin gelip bakacak, annem onca şey yaptı demeniz pek mantıklı gelmedi.
Tabii ki vicdani olarak bakması iyi olurdu ancak herkes aynı değil. Birini tutabilirseniz tutun bakması icin bence

gelin bakmak zorunda değil... toruna bakmış olabilir anneniz. torun farklıdır. kardeşinizin de çocuğu aynı zamanda. çok istiyorsanız erkek kardeşiniz baksın annenize.
Pardon lafım size değil ama çocuğuna baktırırken yemeğini yaptırırken iyi de bakmaya gelince zorunda olmuyor mu? Vefasızlık resmen bu. Konu sahibi siz de ısrar edin gelsinler, herkesin işi gücü var kardeşiniz gelsin baksın. Babanız da yemeğini falan yapmasın artık resmen aileniz kullanılıyor bi çeki düzen verin her şeye.

Sizin muhattabınız kardeşiniz. Kendi deyiminizle gelin hanım bakmak zorunda değil.
Kaldı ki çalışıyormuş zaten,izin alamıyor olabilir.
Erkek kardeşinizle oturup konuşup halletmeniz gereken bir konu bu.
Gerekiyorsa annenize yatılı bir bakıcı ayarlayıp ortak ödersiniz ücretini de kardeşinizle.

Bir akrabamiz var kız 18 yasinda evlenmis şuanda 39 yasinda ve 20yillik evli 2 oģlu var ve çalişiyor. O da aile apartmanina gelin gitti ,cocuklarina kaynana bakti ,yeme içme bir kaynana yapiyor yemekleri vs.gecenlerde konusuyoruz kız 10 yıldır antidepresan kullaniyormuş .herkes onada çok sanslısın nermin kaynanan hep arkanizda diyorlar. ama kız diyorki keşke ayri yerde 1 göz odali evim olsaydi keşke 1 paket makarnayi cocuklarimla oturup yeseydik ,keşke kendimize ait ufacik bir hayatimiz olsaydi diyor. Kız aynı içi boşaltilmis pelus oyuncak gibi olmus . Evliligini anneligini yasayamamiski hep birilerinin gölgesinde yaşamis. Anneler babalarda suç ,cocuklarimiz hep dibimizde olsun, bize danişsın diyince , ellerinden sorumluluklarini alinca böyle oluyor. Sonrada insanlar bıkıyor birbirinden. Bazıları icin nimet ve ayrıcalık gibi gelenler birileri icin yıpratici olabiliyor.

Ayy evet ya. Herkes de yok gelin bakmak zorunda değil diyor. O zaman hiç bir desteği almasın kardeşim, ben sizin evladınız değilim paranızı harcayamam, çocuğumun bakımını size yıkama desin. Ama hayır her türlü kadından faydalanıp sonra da ben gelinim mecbur değilim yaklaşımı hiç iyi niyetli değil. Lütfen biraz adil olun.

Gelin Hanım tabiri bence hiç hoş değil
Onunla da bu şekilde iletişim kuruyorsanız size olumsuz yaklaşması çok normal. Kendi annesine eş annesine ihtiyacı olduğunda yardımcı olmak tamamen kişinin kararı olmalı birinin zorlamasıyla yapılan hiçbir şeyden hayır gelmez.

ben çocuğum olduğu zaman bakıcı araştırıyordum hem kimseye yük olmasın diye hem de kendi kurallarımla bakılsın diye. kv ortalığı yıktı. allem etti kallem etti eşimi ikna etti kendisi baksın diye. baktığınızda ne güzel işte kadın iyilik yapmış yaranamamış gibi algılanacak belki ama öyle değil.. çocuğu bahane ile herşeyime kadar karıştı. eşimle boşanma aşamasına geldik resmen. ne kavgalar... sonuçta baktı... öyle böyle baktı çocuğa... bakarken ne benim anneliğim kaldı eleştirmedik ne de ne yapsak yaranamadık. sırf o kavgalara rağmen olsun emek veriyor deyip her gidişimde elim kolum dolu gittim. şimdi annesi hasta olsa insanlık gereği gider 1-2 gün dururum.doktor ararım. götürür getiririm ama daha fazlasını yapamam. eşim desin ki kadın tutalım anneme.. tamam... yada desin ki ben haftanın 3 günü 5 günü annemde kalıp bakacağım. ona da eyvallah. ama aylarca benden annesine bakmamı bekleyemez.bakamam. farzedelim aynı cinsiyet olsun benim babam rahatsızlansa eşim bakacak mı? benim ailemin de bin ton emeği geçti.. ama ben eşimden istemem git babama bak diye. en fazla doktora götürüp getirilir yardımcı olur eşim o kadar. yine ben bakarım kendi babama da anneme de. kaldı ki konu sahibinin gelinleri de çalışıyormuş. napsın kadın? işi mi bıraksın. izin alıp baksın diyor.. kaç gün izin verecekler ki? 1 hafta hadi 2 hafta olsun. o kadar yani.

süper anlatmışsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…