- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
tatil izni dediğiniz 3-5 gün. o kadar süre size yetecek mi? sorun çözülecek mi? bende çalışıyorum. yılda 15 gün iznim var. 365 günde aileme çocuğuma ayırabileceğim, tüm haftaların yorgunluğunu atabileceğim sadece 15 gün. bunun 10 gününü sadece izin alıp tatil yapıyorum. 5 günü hep aralık 25ine kadar bekletirim. çünkü ola ki oğlum rahatsızlanır ekstrem bişi çıkar da iş yerinden problem yaşamayayım diye. yani o 5 günü de öyle şeylere kullanırım. ben de gelinim. benim 10 günlük iznim kayınvalidemin sorununu çözmeye yeter miydi?Tatil için izin alınabiliyorsa biraz şüphelendim.Ama yorumların geneli beklenti içine girmemek üzre...
Çok ilginçsinizÖncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
tamam hıc sıkıntı yok ıznınız bıtıp ıse basladıgınızla kardesınızle anlasıp yarı yarıya ucret boluserek bakıcı tutarsınız annenıze ya da bulundugu durumdan hosnut olan annenız yasamınıza devam ederTeklif ettim gelmeyecekmiş.
Bütün suç kardeşinizde ve ailenizde.. gelin hanım da destek olmuyorsa köstek bari olmasaymış..
İstememek mi ben hastaneye 10 saatlik yoldan geldim.Kendimi ispatlama,hayırlı evladım polemiği derdim değil.Annem iyi olsunResmen istemiyorum diyor kendini rahatlatmak için de herşeyi buraya döktü. Ama bu olay o ve kardeşinin olayı.
tamam hıc sıkıntı yok ıznınız bıtıp ıse basladıgınızla kardesınızle anlasıp yarı yarıya ucret boluserek bakıcı tutarsınız annenıze ya da bulundugu durumdan hosnut olan annenız yasamınıza devam eder
demek kı bır sıkayetı yok dısardan sıze goruldugu gıbı degıl demek kı koca kadın ezıyet cekmek ısteyecek degıl ya. ıse basladıgınızda kendılerı dusunur artık sorun kalmadı
Haklısınız.Benim karım böyleBütün suç kardeşinizde ve ailenizde.. gelin hanım da destek olmuyorsa köstek bari olmasaymış..
Ben olsam kardeşime bir cinnet geçirmiştim kesin.
AllahBütün suç kardeşinizde ve ailenizde.. gelin hanım da destek olmuyorsa köstek bari olmasaymış..
Ben olsam kardeşime bir cinnet geçirmiştim kesin.
Haklısınız Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.Elimden geleni sonuma kadar yapacağım.Allah annemi kapılara bakıtmasın.Kardeşim tek nasıl bakacak.Herşey kadında bitiyor.Gelin desteklemezse annemin işi zor.Ben 10 saat uzaktayım.Kalkar gene koşarım elimden geldiğince...Yorumlarınıza teşekkür ederim...Böyle olayların kişilerin vicdan ve ahlak değerleri ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Kimseye silah zoruyla bir şey yaptıramayacağınıza göre siz de ben bakamıyorum deyip kenara çekilin. Erkek kardeşiniz derdine düşsün.
Bu mesajınızı da yeni okudum, tam olarak da demek istediğim bu işte. Bazı aileler çocukların içinde ayrım yapıp diğerlerini küstürüyor sonra da zor günlerinde o dışlanan çocukların eline kalıyorlar. Sizi anlıyorum kendince haklısınız ama annenizin bu kadar verici olup size mesafeliyken onları bu kadar el üstünde tutmasıydı hata. Şimdi size destek olmaları lazım ama nankörlük yapıyorlar. Gelin bakmak zorunda değil ama gelin olduğundan değil de iyi gününde anneniz ona destek olduğu için simdi onun da elinden geldiğince annenize destek olması lazımdı. Böyle sadece işini hallettirip zor durumda hemen kaçan çok insan var.Benzer duruma çok şahit oldum etrafımda. En doğrusu bakıcı tutmanız, aileler de denge kurabilse keşke çocuklarının arasında .Kardeşim gelir gelmesine ama dışarda trombosit ve kan ayarlayıp getircek biri lazım diyor.Ben odada kalayım senin kocan ayarlasın diyor.Yani ben bakmak istemez miyim anneme!Ama yükü bölüşelim diyorum kızıyorlar.Bak yanında durup bakmıyor diye bana baskı yapıyorlar.Getirme götürme işlerini yaptı kardeşim.Ama refakat,genel bakım sen yap sende kalsın diyorlar.Yaparım gocunmam ama annem yıllardır senin arkanda benim değil ki.Benim evime 1 tane çatal almışlığı yoktur.Desteği yoktur.Gelin oraya gittiğimde her defasında fazlalık olduğumu ima etmiş annem ses çıkarmamıştır.Kısaca kaymağı yiyen yedi.Ama şimdi...Rabbim annemin yardımcısı olsun.Yanındayım hala hastanedeyim bakıyorum.İnşallah düzelir...
bakınca da bu sefer iyi bakmadı olur.Bu gelinlerin çilesi bu ulkede nezaman bitecek
kadinin 2cocugu var gelin bakacakmis
Sanki gelinle kanbagi var.
Hickimse damattan bakma beklemez
Ama geline farz kaynanaya bakmak!
Pardon lafım size değil ama çocuğuna baktırırken yemeğini yaptırırken iyi de bakmaya gelince zorunda olmuyor mu? Vefasızlık resmen bu. Konu sahibi siz de ısrar edin gelsinler, herkesin işi gücü var kardeşiniz gelsin baksın. Babanız da yemeğini falan yapmasın artık resmen aileniz kullanılıyor bi çeki düzen verin her şeye.gelin bakmak zorunda değil... toruna bakmış olabilir anneniz. torun farklıdır. kardeşinizin de çocuğu aynı zamanda. çok istiyorsanız erkek kardeşiniz baksın annenize.
allah tez zamanda acil şifalar versin. bu işler gerçekten çok zor allah sizinde yardımcınız olsun.Annemin değişeceğini düşğnmüyorum.Oğlum çok yoruldu yıprandı deyip duruyor.Şifasını versin rabbim ne diyim.
Ayy evet ya. Herkes de yok gelin bakmak zorunda değil diyor. O zaman hiç bir desteği almasın kardeşim, ben sizin evladınız değilim paranızı harcayamam, çocuğumun bakımını size yıkama desin. Ama hayır her türlü kadından faydalanıp sonra da ben gelinim mecbur değilim yaklaşımı hiç iyi niyetli değil. Lütfen biraz adil olun.Kızmakta çok haklısınız. Annenizin sağlığında her türlü maddi manevi yardımı al sonra ben gelinim bakmak zorunda değilim de çekil kenara. Yok öyle bir dünya o eve gelin geldiysen artık kızı sayılırsın o ailenin. Ben gelinim bana ev almayın yemeğimi yapmayın diyecekti o gelin en başta o zaman şimdi kenara çekilebilirdi.Sonuçta yapılan yardımlar sadece kardeşinize yapılmadı gelin ile birlikte bir aileler sonuçta.
ben çocuğum olduğu zaman bakıcı araştırıyordum hem kimseye yük olmasın diye hem de kendi kurallarımla bakılsın diye. kv ortalığı yıktı. allem etti kallem etti eşimi ikna etti kendisi baksın diye. baktığınızda ne güzel işte kadın iyilik yapmış yaranamamış gibi algılanacak belki ama öyle değil.. çocuğu bahane ile herşeyime kadar karıştı. eşimle boşanma aşamasına geldik resmen. ne kavgalar... sonuçta baktı... öyle böyle baktı çocuğa... bakarken ne benim anneliğim kaldı eleştirmedik ne de ne yapsak yaranamadık. sırf o kavgalara rağmen olsun emek veriyor deyip her gidişimde elim kolum dolu gittim. şimdi annesi hasta olsa insanlık gereği gider 1-2 gün dururum.doktor ararım. götürür getiririm ama daha fazlasını yapamam. eşim desin ki kadın tutalım anneme.. tamam... yada desin ki ben haftanın 3 günü 5 günü annemde kalıp bakacağım. ona da eyvallah. ama aylarca benden annesine bakmamı bekleyemez.bakamam. farzedelim aynı cinsiyet olsun benim babam rahatsızlansa eşim bakacak mı? benim ailemin de bin ton emeği geçti.. ama ben eşimden istemem git babama bak diye. en fazla doktora götürüp getirilir yardımcı olur eşim o kadar. yine ben bakarım kendi babama da anneme de. kaldı ki konu sahibinin gelinleri de çalışıyormuş. napsın kadın? işi mi bıraksın. izin alıp baksın diyor.. kaç gün izin verecekler ki? 1 hafta hadi 2 hafta olsun. o kadar yani.Pardon lafım size değil ama çocuğuna baktırırken yemeğini yaptırırken iyi de bakmaya gelince zorunda olmuyor mu? Vefasızlık resmen bu. Konu sahibi siz de ısrar edin gelsinler, herkesin işi gücü var kardeşiniz gelsin baksın. Babanız da yemeğini falan yapmasın artık resmen aileniz kullanılıyor bi çeki düzen verin her şeye.
süper anlatmışsınızBir akrabamiz var kız 18 yasinda evlenmis şuanda 39 yasinda ve 20yillik evli 2 oģlu var ve çalişiyor. O da aile apartmanina gelin gitti ,cocuklarina kaynana bakti ,yeme içme bir kaynana yapiyor yemekleri vs.gecenlerde konusuyoruz kız 10 yıldır antidepresan kullaniyormuş .herkes onada çok sanslısın nermin kaynanan hep arkanizda diyorlar. ama kız diyorki keşke ayri yerde 1 göz odali evim olsaydi keşke 1 paket makarnayi cocuklarimla oturup yeseydik ,keşke kendimize ait ufacik bir hayatimiz olsaydi diyor. Kız aynı içi boşaltilmis pelus oyuncak gibi olmus . Evliligini anneligini yasayamamiski hep birilerinin gölgesinde yaşamis. Anneler babalarda suç ,cocuklarimiz hep dibimizde olsun, bize danişsın diyince , ellerinden sorumluluklarini alinca böyle oluyor. Sonrada insanlar bıkıyor birbirinden. Bazıları icin nimet ve ayrıcalık gibi gelenler birileri icin yıpratici olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?