Yakında bir evlilik planım yok. Çok ağır şartlarda ayrıldık, yazdım. Çeyiz falan umrumda değil. para dediğim öyle çok değil iki ay idare etmez. Üstelik Samsun gibi bir yerde. Babamın kardeşime tavrının nedeni güzel olması. Kendisi de söyler. Güzel kardeşin, hak ediyor der.
Siz cok pasif kalmissiniz oda biliyor verip veristiriyor.Babanizda niye o kadar ayrimci ki sebebi ne?Hem niye siz gidiyorsunuz ha illa gidecekseniz bi temiz dövün haddini bilip kendine gelsin sonra gidersiniz
Sağ ol. Görmeye dayanamıyorum kendisini bilmiyorum ne yapacağım.Evlilik planının olmadığını biliyorum ama neticede yakın bir zamanda bu niyette insanlar karşına çıkacaktır.işte sana o zamanda para lazım olacaktır.ayrıca iki aylık geçim için birikmiş para da çok değil,iş bulamazsan zor durumda kalabilirsin.yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin.ama ne olursa olsun çok evde kalma,çık gez,iş ara,yürüyüş yap,kendi moralini yüksek tut canım
Hangi şehir? Daha önce de demiştim. Çalışan kadınlar için aylık 4500-500 e apartlar var. Ev tutmak için para falan biriktiren kadar hem orada yaşar hem çalışırsın. Bence araştırSelam arkadaşlar
Şu hayatta gerçekten zor günler geçiriyorum. işsizlik, parasızlık, psikolojik çöküntü ve ailem. Biz dört kardeşiz, üç kız bir erkek. En büyükleri benim. ne diğer kardeşlerimle ne de açık söyleyeyim dünyadaki herhangi bir insanla (dört yıllık ilişki üzerine ayrıldığım eski nişanlım da dahil) böyle sorun yaşamadım. hatta diğer kardeşlerime kuzenlerime sorsanız iyi bir ablasın derler.
Neden diyeceksiniz? kendisi benden 6 hatta 7 yaş küçük. kendimi bildim bileli bana abla muamelesi yapmaz, saygısız davranır, küçümser, tehdit eder, azarlar, üstünlük taslar, ev ile ilgili bir karar aldığımızda önceliğin onun olmasını, onun lafının dinlenmesi ister ve daha sayamayacağım bir sür şey. Nişanlımdan ayrıldım diye, çevrem geniş değil yalnız bir insanım diye kücümser beni.
Niye abla yerine koymaz diyeceksiniz. Ona göre abla para veren, işi düştüğünde yapan biridir, "abla değil misin yapacaksın" der, sonra da adam yerine koymaz. Ben ona yumuşak davranayım bir adım yaklaşayım dediğimde o hepten kendini haklı görür, şimarır. Fakat Allah biliyor ben ona iyi davranmak istedim, alttan aldım, hoşgörülü olayım dedim. Ağır laflar ettiğinde görmezden geldim, araya mesafe koydum. Allah biliyor.
Temel neden birbirimize zerre benzemememiz. Öncelikleri her zaman yemek ve güzelliktir. Güzel diye kendini her zaman üstün görür, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünür, akrabalara ona buna onlardan (ben ve diğer kız kardeşimi kastediyor) güzelim diye hava atar. Eve alınan bir şeyin her zaman en iyisini kendine alır. Önceliği her zaman kendidir kısaca. Ömrü hayatında bir kere özür dilemeye tenezül etmemiş bir insandır, çünkü haklıyım der. ( Bunu cidden söyler, şakayla yazmıyorum.) Kimse yanlış anlamasın ama ben hayatımda kimseye kötü konuşmamaya özen gösteririm, en azından normal davrandım insanlara, ama buna gelince kafamın tası atıyor, kendimi tanıyamıyorum. Bunun altında da geçmişin birikimi var. Kimse onu anca kötülemişsin burada demesin, herkes kendi açısıyla bakar olaya.
Kısaca durum bu, son olanlardan sonra bununla kesin olarak aynı evde yaşayamayacağımı anladım. Taşınsam ailem sorun etmez, bu durumdan onlarda rahatsız. Hatta babam evden git diye birkaç defa söyledi onunla kavgalarımız yüzünden. Fakat maddi gücüm buna yetmiyor? İş bulduğumda gideceğim, bundan önce de ayrı yaşıyordum çalıştığım bir dönem. İş bulamıyorum, nasıl olur da onunla aynı evde yaşamayı sürdürürüm bilmiyorum.
Ekleme gereği duydum, çalışırken birkaç bin lira vermiştim bir arkadaşa. Geri ödedi, onunla evden ayrılmayı düşünüyorum. Ama para çok az iki ay bile yetmez. Çıksam evden o parayla, Allah yardım eder mi ? bilmiyorum.
Samsun. Çalışmıyorum öyle bir yeri kiraya verirler mi bana bilemedim. Araştıracağım. Araştırdım, burada yokmuş. Sadece öğrenci yurtları var.Hangi şehir? Daha önce de demiştim. Çalışan kadınlar için aylık 4500-500 e apartlar var. Ev tutmak için para falan biriktiren kadar hem orada yaşar hem çalışırsın. Bence araştır
Ev arkadaşı arayan insanlar da oluyor. Çalışan yalnız yaşayan kızlar kiraya vs ortak arıyorlar bazen. Vallahi aklıma bu geldi. Düşünüyorum da, İstanbul da seçenek çokta orayı bilmiyorumSamsun. Çalışmıyorum öyle bir yeri kiraya verirler mi bana bilemedim. Araştıracağım. Araştırdım, burada yokmuş. Sadece öğrenci yurtları var.
öyle bir ilan verdim cevap bekliyorum, teşekkürler.Ev arkadaşı arayan insanlar da oluyor. Çalışan yalnız yaşayan kızlar kiraya vs ortak arıyorlar bazen. Vallahi aklıma bu geldi. Düşünüyorum da, İstanbul da seçenek çokta orayı bilmiyorumama bir düşün araştır derim.
editör olarak çalıştım, yazarlık yaptım, asıl mesleğim öğretmenlik. Samsunda iş bulmam pek mümkün değil bu yüzden sık sık iş görüşmelerine şehir dışına çıkarım.Daha önce nerede çalışıyordun? Aradığın iş nedir? Cafe, mağza, avm olan bir şehir Samsun.
İş bulup ayrı eve cikana kadar kardeşimize muhatap olmayın hiç, yokmus gibi davranin. Ayrı eve çıktıktan ve para kazanmaya devam ettiğimiz zaman da bana kalırsa kardeşimize yine muhatap olmayın. Sizden maddi olarak bir beklenti içine girebilir, izin vermeyin. Yaşı tuttuğunda o da çalışıp kendi parasını kazansın.
Kardeşiniz diyer kardeşlere de böyleyse onlarla beraber bir şey yapsanız? Sırf güzel diye bir baba neden evlat kayırır anlamadım güzelse güzel ne alaka yani. Zengin biriyle evlendirirsem ben de köşe olurum falan diye mi düşünüyor acaba
Varsın mest olsun, kendi kendine eğlensin. Hoşuna da gitsin sonuçta tek başına bir eğlence bu onun için. Sizin huzurunuzu bozamadigi sürece sorun yok. İstediği kadar eglenebilir.Birkaç arkadaşta yukarıda aynı tavsiyeyi verdi. Sanırım bazı şeyleri iyi açıklayamadım, onunla konuşmasam daha çok hoşuna gider. Ortam ona kalır mantığı. Onun olduğu ortama bile gitmiyordum, salondaysa salona gitmem, akşam yemeğini ayrı yerim düşünün. Bu onun hoşuna gider, üzülmez, beni kovmuş olur ortamdan, bir başarıdır bu ona göre mest olur.
Güzel tespit. Yalnız biz evde üç kızız. En güzelimiz o değil, ortanca kardeşim, yeşil gözlü esmer bir afettir. Üstelik karakteri de bence pek düzgün, yalnızca dine daha bağlı olduğu için kapalı ve makyaj yapmaz. Bu yüzden öyle göze çarpmaz. tanıyanlar ortanca kardeşimin daha güzel olduğunu, fiziğinin çok daha düzgün olduğunu (onu açık görenler) hep söyler.Geçen gün bir Twitter tespiti okumuştum."bı evde iki kız varsa,muhtemelen küçüğü büyüğünden daha güzel, büyüğü de küçükten daha akıllıdır"diye ona örneksiniz galiba.
Bence kendisi yüzünden evden ayrılmaya kalkmayin.yokmus gibi davranmaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?