Anladığım kadarıyla henüz yetişkin olmayan bir genç kız kardeşiniz ve okutmuyorlar. Evden dışarı da çıkarmıyorlar. Telefonu dahi yok. Şimdi de yaşı geldi diye evlendirmek istiyorlar.
Yine anladığım siz de 15-16 yaşlarındayken evlilik yaptınız. Abla olmanıza rağmen sanıyorum ki siz de oldukça erken bir yaştasınız.
Aileniz suç işliyor aslında. Evlilik düşüncesini geçtim bireysel özgürlüğünüzü kısıtlayarak bile suç işliyor. İnsanlar bunu kendi çocuklarına nasıl yapıyorlar anlamıyorum.
Ben sizi anladım. Böyle görmüş, böyle alıştırılmışsınız. İlla ki evlendirecek bari iyi biri olsun, daha kötüsüne vermesin diyorsunuz. Size söylemek istediğim tek şey şu: Kardeşiniz bu yaşta gerçekleştirdiği bir evlilikte mutlu olamaz. Çünkü o daha çocuk. Ben o yaştayken daha kimseyi öpmemiştim bile. Kardeşiniz istemediği bir adamın karısı olacak. Koynuna girecek. Buna cinsel istismar, tecavüz deniyor.
Kardeşiniz henüz çocuk. Evi çekip çevirmek, çocuk sahibi olmak, çamaşır yıkamak gibi sorumlulukları üstelenebilecek yaşta değil. Bunu ona yapmak onu direkt öldürmek yerine dolaylı yoldan öldürmek demek.
Lütfen kardeşinize yardımcı olun. En azından iyi biriyle evlilik yapsın diye düşünmeyin. Bırakın hayatını yaşasın, okusun, meslek sahibi olsun. İnternet erişiminiz var, gerekirse bilgileri bizlerle paylaşın ve biz şikayetçi olalım. Yetkililerle görüşelim. Günahtır, yazıktır. Bu evliliğe izin verilemez.