Kardeşimden NEFRET ediyorum

Aile o adimlari çocuk için atmiyor kendileri icin atiyorlar.
Baslarina getirecekleri sorunlardan kurtulmak elaleme karşi da göz boyamak için.

Değil mi sence?

İkili münakaşa etmeyi sevmem, size ve fikrinize saygı duyuyorum. Sadece fikrinize cevap vermek isterim. Farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum size. Benim de dört dörtlük bir ailem olmadı, kimseyi suçlamıyorum. Çok şükür bu yaşımıza geldik, olgunlaştık, hatalardan ders çıkardık, Allah izin verirse evladımıza doğru yaklaşacağız. Ama her insan farklıdır. Biz yaşadığımız kötü olayları atlattık diye atlayamayanlara suç bulamayız. Sanırım konu sahibi de böyle düşünüyor. Ben de aynı aile de büyüdüm böyle davranmadım diyor ve kardeşini gereksiz yere aşırı suçluyor. Doğru olan kardeşinden nefret etmesi değil, onu kazanmaya çalışmasıdır.

Şu sayfada en sevmediğim şey insanların bilir kişi olması o kadar boş konuşuyor ki insanlar bence buraya dert yazmayın. Sanırsın herkes müthiş ebeveyn bıdır bıdır insan kınıyorlar. Allah başa vermesin durumunuz zor cidden yatarak tedavi alternatini değerlendirin. Biraz zor bir süreç ama siz yine de iyi yaklaşmaya çalışın. Ele avuca sığmıyor anladığım kadarıyla biraz maneviyatını yükseltmeye çalışın belki iyi gelir.

Burda herkes bilirkişi olmadığı gibi herkes boş beleş de değil çok şükür...Az bilen biri bile psikiyatrik yatılı tedavinin ancak ebeveyn onayı ile mümkün olduğunu, yasal vasi hayattayken kardeşin söz hakkı olmadığını bilirdi mesela

Nefret etmesi kesinlikle hak verdiğim bir durum değil ki bence etmiyordur da. Sadece çocukluk dayağı ve babanın namus kovalamacasını bu ergen krizlerine tek sebep olarak gösteremeyiz bence. Unuttuğumuz koca bir faktör var, çevre ve sosyal medya. En tehlikelisi de sosyal medya zaten. Bu çocuklar birbirini gazlayıp ne saçmalıklar yapabiliyorlar biliyorsunuz. Evde çıkan hır gür tek başına sebep olamaz bu duruma. Bence çocuğu kazanmak için aile terapisi gerekiyor, bir de çocukluk travmalarının yanında sebep olan diğer faktörleri net belirlemek lazım.

bu toplumda isyan kültürü niye yok ya. amma şükürcü insanlarsınız. karnın tok, sırtın pek ee derdin ne? okulu bitir hemen memur ol. ilk tuttuğuna nikah kıy. mortgage a gir, araba, ev, yazlık al. ara ara üremeyi sakın ihmal etme. huzur içinde ölmeyi bekle. bunları anlamlı bulmayanlardan nefret et, lanetle toplumun dışına it.
neden katma değeri yüksek üretim yok?
neden herkes birbirine benziyor? benzer evlerde, benzer şekillerde yaşıyor?
neden felsefe yok? sanat yok?
isyan yok isyan. isyan olsaydı hepsi olurdu.
isyankar, mutsuz, toplumla uyumsuz ergenleri sevin. bu ülkeyi birileri değiştirebilirse ancak onlar değiştirir.

İsyan etsinler hepimiz edelim de sahte içki ile ölmelere kalkıp sevenlerimizi mahvetmeyelim

Konu sahibi neden sustun ?
Sende ayni şeyleri yasamissin işte neden bunu saklama gereği duydun,herkesin hep bir ağızdan evet kardeşin tam nefret edilicek bir tip dememiz icinmi?

Evin ortanca kızıyım. Bugune kadar uyumsuz biri olduğum, hircin olduğum basima ne gelirse hakettiğim, beddualar hakaretler siddet. Herturlu seyi yasamis biriyim ! Ailemin bana katkısı benim bunlar karsisinda daha çok guclenmem oldu ! Bu yolda yalniz olduğumu biliyordum cocukkende simdide. Simdi yapayalniz kalsam hayatta bana birsey olmaz.bazen yorulup sirtimi dayacak biri istesemde yanımda ailemden önce arkamdaki duvara bakiyorum. Ailem sonucta nefret ediyorum diyemem ama annesini babasini öpen seven sarilan biri görünce sasirip kalıyorum. Ben bayramda bile annemi babami öpemem.ayip olur hadi zorlayayim kendimi derim.içten olmadigi okadar belli olurki annemin bu duruma üzüldüğünü bilirim. Gecmiş gecmiyor işte anlayacagin.

Ben onlara bu konuda en buyuk ornek oldum. Şuan kizkardesime erkek kardesime annem aşırı düşkün. Kizkardesim siyaset ve kamu yönetimi okuyor farkli memlekette bugun yola cikti eve geliyor annemin sevinçten uyuyamadıgini biliyorum . Onunla gurur duyariz hepimiz.gazlariz sevildigini soyleriz vs en onemlisi annem yapar bunu çoğunlukla benden aldigi dersten oturu olduğunu düşünüyorum..

Ama beni artik sevgiyede boğsa hersey icin cok ama cok geç. Oda bunun farkinda ve benim küçük kardeslerime yöneldi.

Sende kardesinle ayni duyguyu yasamis biri olarak.kardesinle sirt sirta vermeye ne dersin nefret etmek yerine ? Nefret etmek senide cok yorar bunu bilmeni isterim

Pedagoji derslerinde çocuklarda istenmeyen davranışların görmezden gelerek söndürülmesi vardı. Mesela çocuk dişini gıcırdatıyor, yapma dedikçe daha çok yapıyor çünkü ilgi çekmiş oluyor, hiç ilgilenmeden bir şey yolmuş gibi davranınca zamanla unutuluyor. Muhtemelen siz üstüne düştükçe ilgi çektiği için hoşuna gidiyor. Henüz ölümün ne demek olduğunu bilmiyor o yüzden kolay geliyor. Gerçekten öleceğini düşünse bu kadar rahat olamazdı. Ailen çok iyi olabilir ama demek ki bir hata yaptılar ve kardeşin bu hale geldi. Ya çok serbest bıraktılar, sorumluluk vermediler, her istediğini yaptılar, yada onların imtihanı. Çok üstüne düşmeyin, konuştukça düzelen kimse görmedim.

Yorumumu değiştiriyorum, eski konuları eklemiş bir arkadaş. Bir fiske vurmadı dediği anne dayak atmış, ağza alınmayacak küfürler etmiş. Sizin empati yapıp kardeşinize sahip çıkmanız gerekiyor siz anne babanızı koruyorsunuz. Sizin için de üzüldüm ama kardeşinize çok daha fazla. Anne baban yetişkin insanlar korunmaya muhtaç değiller, kardeşin 16 yaşında kayıp gitmeden ona yardım edersin umarım.

Kardeşinizden öte kendi dünyanızda ilgili neler oluyor bir dikkat çekelim:

Önceki konuda dayak varken bu konuda bir fiske vurulmamış. Bunun tek açıklaması olabilir, kardeşinizle ilgili bu olaylar olurken siz-anne-baba arasında sağlıksız bir ekip(?) kurulmuş.

Sağlıksız diyorum çünkü kardeşi Yeşilçam filmlerindeki kötü karakter, anne babayı da kusursuz gibi resmetmek sorunlarınızı sadece artırır.

Her çocuğun aile baskısına/hatalarına tepkisi farklıdır, kimi içine patlar, kimisi de dışına.

Olaylardan bir adım geri adım atıp biraz kafanızı sakinleştirmenizi tavsiye ederim. Kendiniz için yardım alın zira belli ki bu süreç çok yıpratmış. Üç gün sonra anne babayla ile kardeşiniz helalleşse şu nefretiniz yanınıza kar bonus kalacak.

Önce kafanızda kendi çocukluğunuzu biraz oturtun. Anne babayı iyisiyle kötüsüyle değerlendirin sonra kardeşinizle ayrı bir ilişki kurun.

Sabırlı olun demekten başka bir çözümüm yok gerçekten yorucu ve üzücü bir süreç hem onun hem aileniz için ne kadar sabırsız ne kadar eleştrili davranırsanız bu süreçte bi o kadar uzaklaşacak sizden neden böylesin diye sormak bile onun isyanına isyan katıyor farkında olun
Neden gelirler peki? Sevgi gören, bir dediği iki edilmeyen, karnı tok sırtı pek bir çocuk neden bu hale gelir?
Hiç bir ailede her şey tam değildir farkında olun sizi üzmeyen şey onun canını yakıyor olabilir örneğin kendim ergenlikte annemi zayıf görür annemi korurdum onu üzmemeye çabalardım ama bu yaşımda bazen uğradığım haksızlıkları düşünüyorum keşke annem daha güçlü bir karakter olsaydı diyorum içten içe kızıyorum bi yandan

Atın gitsin evden o zaman arkanda duran , başına çatı sırtına kıyafet koyan ailenin yokluğunu net anlar. Sadece telefonunu verin nereye giderse gitsin
Ay o kadar hak verdim ki.
Arkadaşlar hepimiz ergen olduk ama bu ergenlik ötesi bir durum.
Benim kuzenim de çook iyi bir ailede , çok iyi şartlarda yetişti ama aynen böyleydi. Kaç tane doktor gezdiler hiç bir faydası olmadı. En son yatırdılar bir yere ve 1 sene tedavi gördü. İlk başlarda çok iyiydi ama şimdi yine eski haline döndü. Dayım da elini eteğini çekti ve artık benim için yoksun dedi. Yani diyeceğim şu ki bazısı da çok vermekten bu hale geliyor.

tipik şımarık ergen kardeşiniz ... çok küçük yaşta neyin doğru neyin yanlış olduğunu aileniz size nasıl anlattıysa ona da anlatmıştır sonuçta ikiniz de aynı ortamda aynı ana babadan büyüdünüz siz böyle değilsiniz kardeşiniz böyle demek ki karakter kişilik mevzusu da önemli işin içine çocuğun yapısıda giriyor anneyi babayı suçlamak en kolayı ama doğru ve kesin bir yaklaşım olmaz buradaki arkadaşlar ailenizi suçlamış ben bunu doğru bulamadım yapısı karakteri böyle olan insanlarda var+ergenlikte birleşmiş katmerli olmuş ... sizde kardeşinizden nefret etmeyin çünkü kardeşinz belliki hasta, sağlıklı düşünemiyor ,onun hasta olduğunu unutmayın kendinize bunu hatırlatın bu rahatsızlığı yaşayan kişi sizde olabilirdiniz, birçok psikolojik rahatsızlıklar var kardeşinizin arkadaş çevreside aşırı önemli gerekirse çevresi değişsin taşının...Sabredin kendi ayakları üstünde durmaya başlayana kadar sabredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…