- 3 Şubat 2009
- 10.222
- 18.128
- 823
- 45
- Konu Sahibi Papatya129
-
Ölün var bi gün ağlarsın delin var her gün. Benim teyzem 47 yaşında hala evden kacar gider gecenin bi körü kizilayda falan tanimadigi etmedigi tuhaf tipteki adamlarla yuzgoz olur kavga çıkartır gecenin 4unde 65 yasindaki annemi arar abla basima bunlar geldi diye. Her hafta bi drama bulur çıkarır. Konusahibinin kardeşi daha küçük sekil alabilir. Yeter ki kaybetmesinler cocugu. Nefretle sitemle degil sevgiyle telkinle çözülür bu işler.Konu sahibine yuklenenler olmus ama ben kendisinin ve ailesinin neler cektigini cok iyi anliyorum. Malesef benim erkek kardesimde bizlere cok cektirdi. Biz kardesimi evde tutmak icin akla karayi secerdik o 2.kattan asagiya atlardi. Ölse umrunda degildi. Gece 3 gibi eve gelirdi, o saate kadar ne annem ne ben uyurduk. 1.5 sene boyunca ne yasadigimi ben biliyorum. Psikolojik olarak tum aile cokuyor. Ben psikolojik destek aldim o donem. O kadar caresiz oluyor ki insan
Ayni sekilde bir arkadasimin erkek kardesi de ayni durumda. 27 yaslarinda, ergen denmez. Ama yasamak istemiyor. 2 hafta once kendisini 4.kattan atmis. Ölmedi ama tum kemikleri kirildi. Habire ablasina vicdan yaptiriyor. Kizin hayatini mahvedip duruyor, hicbir tedaviyi kabul etmiyor. Senin kardesin daha 16 yasinda, belki iyilesir ilerde. Malesef ki bazilari icin cok gec oluyor..
dünyanın en zor şeyiBiz nasıl çocuk yetiştireceğiz ya. Hamile kaldığımdan beri düşündüğüm tek şey
Eşimle kavga eden tipler değiliz. Ha arada tartışma oluyor ama çirkinleşmeyiz hiç. Çocuk doğunca yanında hiç tartışmayalım diyorum. Sonra da devir bozuk insanlar zorba. Çocuk kavgasız pamuk gibi ortamda büyürse toplumda ezilir diyorum. Doğmadan nasıl koruyacağım onu demeye başladımdünyanın en zor şeyibirde önce kendimizi geliştirmeliyiz ki çocuğuda doğru yetiştirelim
,çevre veya yanlış arkadaş ile kafası karışmasın diye korkutmadan kandırmadan baskılamadan doğru yolu gösterelim ve birde yapısı doğuştan karakter yapısı da var tabi ... tüm bunları yaparken kazadan beladan korumak eğitim vermek ihtiyaçlarını karşılamak kimseye muhtaç olmadan ölmeden bunları tamamlamak falan
o yüzden ikinciyi yapmıyorumbir tane çocukla kaldım şahsen kapasitem bu kadarla sınırlı kaldı
aile ne demek öğretememişsiniz ve kardeşinizi mi suçluyorsunuzAynen baya “tuafım”.
Aynen de öyle oluyor hiç küfür bilmeyen kavga görmeyen çocuk okula başlayınca ,ortama girince zorlanıyor zorbalığa maruz kalıyor ama zorbalar tarafından dayak yiye yiye kendini savunmayı öğreniyor baş edemediğinde de yardım istiyor ... kızıma anlattım dışarıda nasıl insanlar olduğunu nelere hazır olması gerektiğini , neleri yaşayabileceğini ve ne yapması gerektiğini...Eşimle kavga eden tipler değiliz. Ha arada tartışma oluyor ama çirkinleşmeyiz hiç. Çocuk doğunca yanında hiç tartışmayalım diyorum. Sonra da devir bozuk insanlar zorba. Çocuk kavgasız pamuk gibi ortamda büyürse toplumda ezilir diyorum. Doğmadan nasıl koruyacağım onu demeye başladım
AminnnnAynen de öyle oluyor hiç küfür bilmeyen kavga görmeyen çocuk okula başlayınca ,ortama girince zorlanıyor zorbalığa maruz kalıyor ama zorbalar tarafından dayak yiye yiye kendini savunmayı öğreniyor baş edemediğinde de yardım istiyor ... kızıma anlattım dışarıda nasıl insanlar olduğunu nelere hazır olması gerektiğini , neleri yaşayabileceğini ve ne yapması gerektiğini...
dogduğundan beri konuşuyorum kendisiyle emerken bile anlatıyordum herşeyigerçekten anlıyorlar... Hem iletişiminizde güçleniyor ,dileğim allah herkesin layığını versin iyileri iyilerle karşılaştırsın .
Gerçekten gençlerin hedefi yok.hele hele bu eğitim sistemde hiç hedefleri olmaz.3 soru yapan üniversitede.tembeller.sabah kalmak zor gelir.ders çalışmak zor gelir.öğrenmek zor gelir.biz sınıfta kalacağız diye korkardik. Üniversite azdı,kazanamayacagiz diye korkardik. Simdikilerin bütün hayatı telefon,tıktok,kolay para kazanma. Emek vermeyi bilmiyorlar.bu yaştaki çocuklar ailemden çok arkadaşlarına güvenir ve onları asla yarı yolda bırakmayacaklarını düşünürler. Halbuki kimse kimseye bedavadan yardım etmez.bunu da geç anlarlar.Bilmiyorum yorumum ne kadar isabetli olur ama lisede öğretmenim. Ve öğrencilerimin o kadar cogu boyle ki. Ailesi tertemiz, kendisinin uzerine titreyen cocuklar bile ayni durumda. Bence hedefleri amaclari yok. Iclerinde bir enerji var ve ne yöne yonlendireceklerini bilmiyorlar. Canları ne isterse onu yapmak istiyorlar dusunmeksizin.
Keske mumkun olsa da hayatina bir amac edinse. Bir hedefi olsa. Istedigi bir meslegi veya istedigi bir yasam stili olsa. Bunlar insani harekete geçiriyor
Öğrencilerimi hep gazlarim. Senden harika şu olur harika bu olur. Şunu hic dusundun mu? Kiz arkadaşın varmis ileride karsisinda nasil bir erkek olmak istersin? Gibi gibi.. kardesinizi en iyi ailesi olarak siz taniyabilirsiniz. Belki yön vermek istersiniz
Eşimle kavga eden tipler değiliz. Ha arada tartışma oluyor ama çirkinleşmeyiz hiç. Çocuk doğunca yanında hiç tartışmayalım diyorum. Sonra da devir bozuk insanlar zorba. Çocuk kavgasız pamuk gibi ortamda büyürse toplumda ezilir diyorum. Doğmadan nasıl koruyacağım onu demeye başladım
Biz de eşimle kavga etmeyiz, küfür kesinlikle yok zaten. Çocuklar en ufak tartışmadan bile etkileniyorlar. Kavga etmeyi öğrensin diye kavga edilmez. Önemli olan çocuk hakkını aradığında, bize karşı geldiğinde sen sus konuşma, çocuksun, biz çocukken şöyleydik böyleydik diyip çocuğu susturmamak, fiziksel yada maddi gücümüzle çocuğu ezmemek. O zaman kendi hakkını aramayı, kavga etmeyi öğrenir. Bir de başkalarına karşı çok ayıp, aman öyle söyleme dememek. Çocuğunu kendi döneminle kıyaslamamak.Aynen de öyle oluyor hiç küfür bilmeyen kavga görmeyen çocuk okula başlayınca ,ortama girince zorlanıyor zorbalığa maruz kalıyor ama zorbalar tarafından dayak yiye yiye kendini savunmayı öğreniyor baş edemediğinde de yardım istiyor ... kızıma anlattım dışarıda nasıl insanlar olduğunu nelere hazır olması gerektiğini , neleri yaşayabileceğini ve ne yapması gerektiğini...
dogduğundan beri konuşuyorum kendisiyle emerken bile anlatıyordum herşeyigerçekten anlıyorlar... Hem iletişiminizde güçleniyor ,dileğim allah herkesin layığını versin iyileri iyilerle karşılaştırsın .
Kavga şiddetini ve sıklıgını dısında tutarak, çocugun (yaşina göre tabi) yaninda nadir tartisilabilir önemli olan küs olmamaniz şiddetli olmamasi ve uzamamasi.Eşimle kavga eden tipler değiliz. Ha arada tartışma oluyor ama çirkinleşmeyiz hiç. Çocuk doğunca yanında hiç tartışmayalım diyorum. Sonra da devir bozuk insanlar zorba. Çocuk kavgasız pamuk gibi ortamda büyürse toplumda ezilir diyorum. Doğmadan nasıl koruyacağım onu demeye başladım
P Papatya129 açıklama yapmayı düşünüyor musun? Dürüstçe amaEki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Buyrun mükemmel, bir fiske vurmamış, çocuğunun her dediğini yapmış, süper anlayışlı, açık görüşlü anne baba örnekleri. Çocuklar bu hale durup dururken gelmez demiştik değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?