Kardeşimden NEFRET ediyorum

Ölün var bi gün ağlarsın delin var her gün. Benim teyzem 47 yaşında hala evden kacar gider gecenin bi körü kizilayda falan tanimadigi etmedigi tuhaf tipteki adamlarla yuzgoz olur kavga çıkartır gecenin 4unde 65 yasindaki annemi arar abla basima bunlar geldi diye. Her hafta bi drama bulur çıkarır. Konusahibinin kardeşi daha küçük sekil alabilir. Yeter ki kaybetmesinler cocugu. Nefretle sitemle degil sevgiyle telkinle çözülür bu işler.

Biz nasıl çocuk yetiştireceğiz ya. Hamile kaldığımdan beri düşündüğüm tek şey
dünyanın en zor şeyi birde önce kendimizi geliştirmeliyiz ki çocuğuda doğru yetiştirelim
,çevre veya yanlış arkadaş ile kafası karışmasın diye korkutmadan kandırmadan baskılamadan doğru yolu gösterelim ve birde yapısı doğuştan karakter yapısı da var tabi ... tüm bunları yaparken kazadan beladan korumak eğitim vermek ihtiyaçlarını karşılamak kimseye muhtaç olmadan ölmeden bunları tamamlamak falan

o yüzden ikinciyi yapmıyorum bir tane çocukla kaldım şahsen kapasitem bu kadarla sınırlı kaldı

Anne babanız nasıl hatası yok? Eski konularınızında kardeşinizin sürekli dövüldüğünü, annenizin psikolojik hasta olduğunu belirtmişsiniz zaten bu mu hatasız halleri? Belli ki ailede büyük sıkıntı var.

Eşimle kavga eden tipler değiliz. Ha arada tartışma oluyor ama çirkinleşmeyiz hiç. Çocuk doğunca yanında hiç tartışmayalım diyorum. Sonra da devir bozuk insanlar zorba. Çocuk kavgasız pamuk gibi ortamda büyürse toplumda ezilir diyorum. Doğmadan nasıl koruyacağım onu demeye başladım

Mesajların hepsini okumadım ama bence bu gençlerin çoğunda var olan bir şey. Geçen rehberlik dersinde hayallerinizi çizin diye bir ödev verdim . Gerçek manada gelecekten ne bekliyorsunuz dedim , bir kaç tanesi bomboş bir kağıt verdi , bir kaç tanesi YouTuber olma hayali çizmiş , bir kaç tanesi ev araba çizmiş , bir kaç tanesi alakasız şeyler çizmiş ( ay, yıldız , güneş , kedi , köpek ) bir kaç tanesi de kıyametin kopacağını zaten hayatın biteceğini vs çizmiş . Yani bizim zamanımızdaki gibi okuyup doktor olayım , mühendis olayım , avukat , öğretmen …. Yok öyle hevesleri .
Sosyal medyada dolaşan haberleri görünce çoğu yurtdışına çıkmanın yolunu bulmayı düşünüyor. Kısa yoldan zengin olmayı , en güzel olmayı vs istiyor .
Maalesef bu durum her geçen yıl daha da kötüye gidiyor . Ölümün kurtuluş olduğuna inanıyorlar . Sorumluluklardan kurtuluş , adaletsiz dünya düzeninden kurtuluş gibi gibi .
Tek siz yaşamıyorsunuz bu durumu . Kaç tane intihar teşebbüsüne şahit oldum bilmezsiniz , ama bir tane öğrencimi maalesef kaybettik . Annesini babasını kardeşlerini ne kadar sevdiğini söylemiş , ama artık tahammül edemiyorum demiş ve annesinin yatağında kendine zarar vermiş .
Bence hastaneye yatırın hemen , intihar düşüncesi var diye . Dr’lar en iyisini bilir . Daha fazla zaman kaybetmeyin .

herşeyin ilacı sevgi, nefret etmiyorsunuz aslında ama siz de hala olgunlaşmamışsınız ki bu kelimeleri kullanabiliyorsunuz.
aile dizilimi terapisi yaptırabilirsiniz. yasadıgımız kronik travmalar bize önceki kuşaklarda genler vasıtasıyla aktarılıyor. muhtemelen kardeşinizde de boyle bir travma var. inşallah herşey yoluna girer kardeşiniz icin cok üzüldüm.

Aynen de öyle oluyor hiç küfür bilmeyen kavga görmeyen çocuk okula başlayınca ,ortama girince zorlanıyor zorbalığa maruz kalıyor ama zorbalar tarafından dayak yiye yiye kendini savunmayı öğreniyor baş edemediğinde de yardım istiyor ... kızıma anlattım dışarıda nasıl insanlar olduğunu nelere hazır olması gerektiğini , neleri yaşayabileceğini ve ne yapması gerektiğini...

dogduğundan beri konuşuyorum kendisiyle emerken bile anlatıyordum herşeyi gerçekten anlıyorlar... Hem iletişiminizde güçleniyor ,dileğim allah herkesin layığını versin iyileri iyilerle karşılaştırsın .

Aminnnn

Bakın konu sahibi kardeşinizi saf şeytan göstermeden önce lütfen öncelikle kendi geçmişiniz ve ailenizin size yarattığı travmaların farkında olun. Çok dayak atan ama herşeye rağmen iyi bir anne olamaz, önce bunu kabul edin.

kardesinizle fazla ugrasiyorsunuz.
siz onun annesi babasi degilsiniz kendi aklinizca ailenin ornek cocugu olarak ebeveyncilik oynamaya calisiyorsunuz.
kardesinizin zarari varsa kendine size degil .
birakin anne baba cozum arasin , bukadar mudahil olmayin .
herkes ergenliginde gizlice sigara ve icki icer.
bence ailenizin yeterince sert tepki vermedigini dusundugunuz icin sinirleniyorsunuz.
cunku siz hayatinizda hic boyle maceralar yasayamadiniz ailenizden korktugunuz icin ama kardesiniz yasiyor ve aileniz sizin hayal ettiginiz kadar sert tepki vermeyince kizginlik ve kiskanckik icine girmissiniz .
kardesinizin yaptigi dogru degil ancak nefret edilecek kadarda kotu bir insan degil .sadece melankonik bir ergen .
sizse bastirilmis bir kiskanclik icindesiniz

Tam bir ergen davranışları.Sizin ki biraz fazla abartmış.Basina bir iş gelmeyeceğini bilseniz diyeceğim iki gün sokakta kalsın şu soğuğu bir yesin aklı başına gelir.Allah yardımcınız olsun.Bu arada zaten herşeyi dört dörtlük olan her dediği yapılan çocuklar genelde bu triplere giriyor.Rahat batıyor çünkü.Zorluk görmüş çocuk bu triplere giremez Çünkü başka meşguliyetleri olur.

Gerçekten gençlerin hedefi yok.hele hele bu eğitim sistemde hiç hedefleri olmaz.3 soru yapan üniversitede.tembeller.sabah kalmak zor gelir.ders çalışmak zor gelir.öğrenmek zor gelir.biz sınıfta kalacağız diye korkardik. Üniversite azdı,kazanamayacagiz diye korkardik. Simdikilerin bütün hayatı telefon,tıktok,kolay para kazanma. Emek vermeyi bilmiyorlar.bu yaştaki çocuklar ailemden çok arkadaşlarına güvenir ve onları asla yarı yolda bırakmayacaklarını düşünürler. Halbuki kimse kimseye bedavadan yardım etmez.bunu da geç anlarlar.

Benim kardesim, ki kendisi dunya tatlisi sorumluluk sahibi bir genc kadin, anne babama asla benim kadar anlayisli degil. Yani arasi iyidir, cok da sever, sayar ama yeri geldi mi cok sert elestirir. Ben de ayni sizin gibi sinir olurum bazen. Biz de 2 kiz kardesiz. Aramizda 7 yas var. Ben de sizin gibi avukatim. Buyuk ve ornek abla olarak bazen susuyoruz ve kardesimizin abarttigini dusunup ailemize aciyoruz ama AILE NE DEMEK BILMIYORUM cumlesi cok agir. Boyle hissediyorsa hakli da olsa haksiz da olsa boyle hissediyor demek ki. Psikiyatriste o kadar para da doktuk demekle olmaz ki. Neden boyle hissettigini anlamaya calismak lazim. Yargilamadan yapmaniz lazim bunu. Iki kardes ayni seylere ayni tepkiyi vermez. Misal ben annemin Fi tarihindeki hareketini anlayisla karsilar affederim ama kardesim bunu farkli yasar. Onunla iletisimin acik seffaf olmasi lazim. Bunun icin de ailenin kendi hatalarini gormesi lazim. Sizin abla olarak rolunuz de ailenizle bir olmak degil, yasi daha yakin olarak bir tur arkadaslik kurmaya calismak ama gencler samimi duygularla samimi olmayan duygulari anliyor. Gercekten anlamaya calismaniz lazim.

Biz de eşimle kavga etmeyiz, küfür kesinlikle yok zaten. Çocuklar en ufak tartışmadan bile etkileniyorlar. Kavga etmeyi öğrensin diye kavga edilmez. Önemli olan çocuk hakkını aradığında, bize karşı geldiğinde sen sus konuşma, çocuksun, biz çocukken şöyleydik böyleydik diyip çocuğu susturmamak, fiziksel yada maddi gücümüzle çocuğu ezmemek. O zaman kendi hakkını aramayı, kavga etmeyi öğrenir. Bir de başkalarına karşı çok ayıp, aman öyle söyleme dememek. Çocuğunu kendi döneminle kıyaslamamak.
Küfür konusunu biz psikoloğa sorduk çünkü benim oğlum sitede çocuklar küfür ediyor diye kimseyle arkadaşlık yapmıyordu. Bize küfür eden çocuk kötü çocuk değildir, sen etme ama onlarla oyun oyna, onlar öyle görmüş çevresinden onların suçu değil bilmiyorlar. Artık oradan taşındık buraya taşındığımızda pandemi vardı o yüzden kaynaşmadı çocuklarla. Bahçeye çıkıyoruz ama kendi aramızda takılıyoruz.

Kavga şiddetini ve sıklıgını dısında tutarak, çocugun (yaşina göre tabi) yaninda nadir tartisilabilir önemli olan küs olmamaniz şiddetli olmamasi ve uzamamasi.
Çougunuz tartismayi da barismayi da sizden ögrenir.
Çocuk böylece arada tartismalar olabilecegini ama bunlarin çözülecegini ve bunlarin nasil çozuldugunu de sizden ögrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…