- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi Papatya129
-
Bu kadar kızı savunan varsa alsın evine baksıntipik şımarık ergen kardeşiniz ... çok küçük yaşta neyin doğru neyin yanlış olduğunu aileniz size nasıl anlattıysa ona da anlatmıştır sonuçta ikiniz de aynı ortamda aynı ana babadan büyüdünüz siz böyle değilsiniz kardeşiniz böyle demek ki karakter kişilik mevzusu da önemli işin içine çocuğun yapısıda giriyor anneyi babayı suçlamak en kolayı ama doğru ve kesin bir yaklaşım olmaz buradaki arkadaşlar ailenizi suçlamış ben bunu doğru bulamadım yapısı karakteri böyle olan insanlarda var+ergenlikte birleşmiş katmerli olmuş ... sizde kardeşinizden nefret etmeyin çünkü kardeşinz belliki hasta, sağlıklı düşünemiyor ,onun hasta olduğunu unutmayın kendinize bunu hatırlatın bu rahatsızlığı yaşayan kişi sizde olabilirdiniz, birçok psikolojik rahatsızlıklar var kardeşinizin arkadaş çevreside aşırı önemli gerekirse çevresi değişsin taşının...Sabredin kendi ayakları üstünde durmaya başlayana kadar sabredin
benim abimde çok sıkıntılı biri ... 45 yaşına kendisi 10 yıldır görüşmüyorum yolda görsem tanımam öyle söyleyeyim ...Bu kadar kızı savunan varsa alsın evine baksın
Kimse böyle birini sevemez yaww .
Konu sahibinin kardeşiyle abinizin durumuna benzettim malesef. Doktorunuzun dediği gibi bu oturmuş bir kişilik yapısı. Ve maalesef sağlıklı olmayan kişilik yapılarının tedavisi çok ama çok zor. Çünkü temelde bir hastalık değil. Sağlıklı olmayan bir kişiliği yapısı.benim abimde çok sıkıntılı biri ... 45 yaşına kendisi 10 yıldır görüşmüyorum yolda görsem tanımam öyle söyleyeyim ...
ailemi maddi manevi çok yıprattı inanılmaz hatalar yaptı babam bu şahıs yüzünden resmen yaşlandı çöktü...
abimin arkasını toplamakla geçti ömrüm o bana abi değil ben ona abla oldum , çevremdeki herkese eşime bile zararı kazığı oldu abimin sanırsın 15 yaşında birde konuşsan ağzı öyle bir laf yapıyor ki ikna kabiliyetide yüksek konunun sonunda dünyayı suçlarsın abim kendini öyle aklar
annem belki daha iyi olur diye ona daha çok ilgi ve sevgi göstermeye başladıbu kez evde ben babamla daha yakın oldum annem abimle ayrılmaz ikili ... böyle sorunlu kişiler yanındakini kendisine benzetmeye başlıyor bir baktık annemde delirmeye başladı annem kaşlarını yolmaya başladı bildiğin koparıyor bir baktım annemin kaşları yok. Düşün nasıl bir etkisi var böyle ömür törpüsü çocuklar evdeki tüm dengeyi bozuyor..
abim asla psikologa yanaşmadı biz gittik neler yapabiliriz diye 4 kişilik ailede abim dışında hepimiz gittikasla çözüm olmadı 45 yaşında annem bakıyor hala abime cebine harçlığını koyuyor babam defalarca iş yeri açtı abim batırdı bu yaşa kadar geldi ,arkadaşımla evlendi boşandılar ki arkadaşımı uyardım evlenme şununla sakın başını yakma diye beni dinlemedi birde çocukları var
yeğenimin tüm giderlerini ben karşılıyorum abimin yüzünü şeytan görsün ondan nefret ediyorum maddi manevi tüketti bizi, doktor da senelerdir doktorumuz abimin karakterinin bu olduğunu söylüyor
konu sahibinin anne babası elbetde kusursuz değildir ama bazen çocuğun kendisi de problemin ta kendisi oluyor babanem dedem annanem annem babam ben dayılarım teyzelerim hepimiz çok mücadele ettik abime doğru yolu göstermek için yok adamın içinde doğruluk yok o yola yönelmek yok 45 yaşına gelmiş düşünsene neredeyse yarım asırne uğraşacağım artık defolsun gitsin dedim şimdi beni kötü kardeş ilan edecekler
Psikolojik destek alın sizin de ihtiyacınız var.Annemin babamın hiçbir hatası yok. Önceki konumu okursanız anlarsınız. Annem de babam da bizim için senelerce köpek gibi çalışıp bizi sevmekten başka bir şey yapmadılar. Benim babam 55 yaşına geldi kendine bir pul almamıştır. Varsa yoksa çocuklarım okusun, gezsin, dolaşsın.
Evet nefret ediyorum çünkü ailemin kahroluşunu izliyorum onun yüzünden.
Biz bir fiske vurmadık, bir kötü söz söylemedik onu bu hale getirecek. Nefret ettiğimi söylemekten de utanmıyorum artık. İğrenç bir çocuk kendisi.
Simarik olduğuna bende katılıyorum. Aynı zamanda çokta bencil. Annem daha annesinin karnındayken babasız kalmış. Bakıyorum, annesi ise gider, bir de kapıyı üstüne kilitlermis, başına bir şey gelmesin, eve kimse girmesin diye, annecim, akşama kadar o çocuk haliyle evi temizler, yemek yaparmış, annem yorgun gelecek diyerek. Anneannemin böyle bir beklentisi hiç olmadıgi halde, içinden gelerek yaparmış.tipik şımarık ergen kardeşiniz ... çok küçük yaşta neyin doğru neyin yanlış olduğunu aileniz size nasıl anlattıysa ona da anlatmıştır sonuçta ikiniz de aynı ortamda aynı ana babadan büyüdünüz siz böyle değilsiniz kardeşiniz böyle demek ki karakter kişilik mevzusu da önemli işin içine çocuğun yapısıda giriyor anneyi babayı suçlamak en kolayı ama doğru ve kesin bir yaklaşım olmaz buradaki arkadaşlar ailenizi suçlamış ben bunu doğru bulamadım yapısı karakteri böyle olan insanlarda var+ergenlikte birleşmiş katmerli olmuş ... sizde kardeşinizden nefret etmeyin çünkü kardeşinz belliki hasta, sağlıklı düşünemiyor ,onun hasta olduğunu unutmayın kendinize bunu hatırlatın bu rahatsızlığı yaşayan kişi sizde olabilirdiniz, birçok psikolojik rahatsızlıklar var kardeşinizin arkadaş çevreside aşırı önemli gerekirse çevresi değişsin taşının...Sabredin kendi ayakları üstünde durmaya başlayana kadar sabredin
Herkesin baş etme kapasitesini, psikolojik dayanıklılığını aynı sanıyorlar. Çocuk yardım çığlıkları atıyor, çözüm “evden atın”... Bravo.Tez konusu çıkar bu konudan
Halkımızın resilience vulnerability kavramlarını bilmesi gerek ya
Özellikle "psikopat olsam ben olurdum, beni de dövdüler ama bişi olmadı vs" diyenler sjsjw
buna bir ekleme yapayim,Nefret etmesi kesinlikle hak verdiğim bir durum değil ki bence etmiyordur da. Sadece çocukluk dayağı ve babanın namus kovalamacasını bu ergen krizlerine tek sebep olarak gösteremeyiz bence. Unuttuğumuz koca bir faktör var, çevre ve sosyal medya. En tehlikelisi de sosyal medya zaten. Bu çocuklar birbirini gazlayıp ne saçmalıklar yapabiliyorlar biliyorsunuz. Evde çıkan hır gür tek başına sebep olamaz bu duruma. Bence çocuğu kazanmak için aile terapisi gerekiyor, bir de çocukluk travmalarının yanında sebep olan diğer faktörleri net belirlemek lazım.
konu sahibi sen psikoloğa git şu aileyi mukemmel diye tasvir ediyorsun rahatmış bilmem ne sende normal değilsin 16 yaşındaki çocuktan şu anne baba için mi nefret ediyorsun.Eki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Buyrun mükemmel, bir fiske vurmamış, çocuğunun her dediğini yapmış, süper anlayışlı, açık görüşlü anne baba örnekleri. Çocuklar bu hale durup dururken gelmez demiştik değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?