Kardeşime yardım edemiyorum

araba kullnamsını az cok bılıyorum ama ehliyetım yok bide yanımda eşim yoksa tedirgin olurum

siz iyice boşlamışsınız kendinizi...ekmek elden su gölden, kusura bakmayın ama ben şu anda sinirlendim. herşeyi eşinizden beklemeyin, böyle ufak bir şeyi kendi başınıza yapamıyorsanız ben size daha ne diyim..eşinizin başına birşey gelirse demek siz bağıra bağıra açtan öleceksiniz.

Ya arkadaşlar belki adamın da bir bildiği, içinde bir acısı vardır. Dinlesek hak veririz. Hemen yargılamayalım. Olaylar sadece konu sahibinin bize yansıttığı gibi olmayabilir. Öncesi vardır belki de konu sahibinin ailesinden benzer bir bir davranış görmüştür. Birşeyler vardır yani yoksa durduk yere kimse sakınmaz 100 TL'yi.
Zaten ben tam anlayamadım hem annemler para yolluyorlar diyor hem de kardeşi yol parası bile bulamayacak duruma düşmüş nasıl olmuş anlamadım. Ayrıca şehir merkezi uzak o yüzden yatıramıyorum aslında cüzdanım para dolu demesi de bana pek inandırıcı gelmedi.

ya hadi gittim diyelim eşimn bana güveni sarsılacak benden habersiz niye böyle birşey yapıyosun

alt tarafı 50-100 lira yaa, 10.000 dolar gödermiyorsun sonuçta.bence bunlar bahane, sen suçu eşine atıp vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsun

[B bi öğrencinin geçiminin ne kadar zor olduğundan haberiniz yok sanırım
aile ne kadar da kısıtlı bütçesiyle para gönderse de alacağı bi ek kitap bi proje araştırması
bütçesinde çok kolay kara bi deliğe sebep olabilir
ayrıca konu sahibi arkadaşım eşinin kendi düşünmesi gerek böyle şeyleri
kardeşini kendi kardeşi gibi görebilseydi keşke
görev edinebilseydi her ay az da olsa gönlünü almak için 3-5 kuruş gönderebilmeyi
ben kardeşime her ay para gönderirim lafı olmaz
ama eniştesi gönderince o para hiç bitmez
anlata anlata bitiremez.
eşim kardeşime kardeşlerime böyle davransaydı çok kötü hissederdim kendimi
[/B]

Son düzenleme:
ay kulaksıza bende çok güldüm
alemsin yaa
baya sinirlendin konu sahibine..
sanırım herkesi kızdıran şey aynı,
ukalaca cüzdanım para dolu demesi ve
kardeşine para yatırmamak için çeşitli bahaneler uydurması..
sana söylenen her fikri çürütecek şeyler söyliyosun
ee biz ne yapalım şimdi???
kardeşim darda olcak ben burda çözüm arıycam.
dağı taşı deler ona para gönderirim..
kardeş bu yaa..insanın canının yarısı...

Son düzenleme:
herhalde tek çözüm siz gönderin diyor bize töbe yarabbim... hani öyle olmadığını da biliyorum da bu kadar pasif olması beni de çileden çıkarttı ben öyle kocaya koca maca demem kimse de kusura kalmasın... dün tepem attı resmen vallahi zor tuttum kendimi siz karı koca aranızı sıcak tutun yeter ki keyfiniz bozulmasın ver şu kardeşinin hesap numarısı da ben atayım dememek için... bu kadar da olmaz dağın başında da değilsindir herhalde yaşadığın yeri ben de çok merak etttim ki en ucra köylerde bile ulaşım var ya nasıl olmaz

Son düzenleme:
kardeşim şuan lise öğrencisi cebimde 10 liram bile olsa mutlaka 5 ini ona veriyorum hiç düşünmeden.düşünmemde.. her gittiğimde mutlaka harçlık veririm... ailemin vermesi ayrı benim ona vermem ayrı. zaten her seferinde sen benim küçük annemsin der demek gözünde beni ne kadar büyütmüş :)) eşimin haberi yok bunlardan olmasınada gerek yok ha olsa bişey diyeceğinide sanmıyorum..o benim kardeşim canım ciğerim ablasından benden istemeyecekte kimden isteyecek..

aynen ya
benim aklım gidiyo kardeşim ne şartlarda yaşıyo diye
hiç unutmuyorum üniv. 1. sınıftaydı o zaman yeni başlamıştı
istanbula geldi tatilde biz de dışarda bişeyler yicez diyorum kebapçıya gidelim
yok ya simit sarayına gidelim pahalı
şunu alalım yok pazardan alalım burda pahalı
neyse gittik simit sarayına simit karper aldım 4 tane
ben 2 karperi yedim bu 1 karperi zor yedi
kalan 1 tanesini de çantasına koydu
benim gözler kocaman oldu birden
abla öğrenci açlığı tamamen parasını verdik burda niye kalsın dedi
ama ben o kadar kötü olmuştum ki
eve gelip hüngür hüngür ağlamıştım
benim kardeşim orda kebap bile yiyemiyo
artanları da çantasına koyuyo diye
eşimde çok gülmüştü tutumu öğrenmiş ne güzel
baba evi rahatı olmaz hiç bi yerde üzülme diye
sonra okula döndüğü gün para yatırmış kardeşimin hesabına
kebap ısmarla bugün baldız kendine diye de mesaj atmış
kardeşimin zor durumda olduğunu bilsem
bağlasalar tutamazlar beni engel mesafe falan tanımam
kimseyide görmem eminim.

ayy kardeşinize ben de tuhaf oldum ya... gerçekten öğrenciyken ben 5 kuruş var ya bildiğimiz onu bile denkleştirip diyelim markete verdiğimi bilirim ki ailemin maddi durumu çok çok müsait olduğu halde param bitince bazen çekinirdim demeye yeni gönderdiler nasıl diycem diye.... önceden 5 kuruş 10 kuruş var ya hani şu maden paralar düşse dönüp bakmayan ben öğrenciyken düştüğünde alıp cüzdanıma koymayı öğrenmiştim...
eşinizi de tebrik ederim süper bir davranış göstermiş adamlığını konuşturmuş işte siz de şanlısınız böyle biriyle evli olduğunuz için bence. ama konu sahibi arkdaş eşini övmüş de övmüş niye çünkü ona herşeyler alırmış, niye çünkü cüzdanına para koyarmış... koymasına koyuyorda seni o parayı istediğin yere harcamaktan aciz koyuyo demekki... yok yok cidden tepem atıyor kızcağız ne yaptı acaba? ablasından bırak bir daha para istemeyi bir derdi bile olsa paylaşmaz yazık ya

cnm çok haklısın..bende öğrencilik yaşadım..inan parayı gıdım gıdım harcıyoduk,babamıza yük olmayalım diye,
şükür okul bitti işimize kavuştuk..şimdi acısını çıkarıyoruz,böyle şeyler anlatılmaz belki ama konu sahibine örnek olsun diye anlatıcam;erkek kardeşim geçen sene mezun oldu,1 senedir işsiz,hep bizden yer,ama bu zamana kadar onu kırmadık hiç,git iş bul çalış kendi paranı harca demedik,çocukta ezikliğini yaşıyor aileme yük oluyorum diye,babam paran var mı dese gururundan hep var der,ama bilirizki yok,genede çıkarır verir babam,çok sıcak bi olaydan bahsedim,kız arkadaşı başka şehirde,gidip gelmesi en az 200 tl..biizmkide 1 senedir 2 kere anca gitti,tabi gidip geliş az olduğu için kız dayanamadı terk etti bunu...ama bize hiç diyemedi param yoktu gidemedim,sizdende isteyemedim o sebeple ayrıldık diye..bugün kız arkadaşı gelcekmiş ,barışmışlar nası mutlu ama,baktım kıvranıyor,geldi utana sıkıla abla para lazım dedi,içim cız etti,nası kötü oldum,koca delikanlı karşımda ezilip büzülüyor,verdim banka kartımı yarın çekersin dedim,kaldıki benimde bi düna banka borcum var,ama kardeşten daha kıymetlli nesi varki insanın,kendim sıkıntıya girerim ona kıyamam..allahım ailelerimizi yanımzdan eksik etmesin,eğer vermeseydim,ona bişe olsa vicdan azabından geberirdim,kardeşim 3 kuruş para istedi, olmasına rağmen vermedim diye..

evet sizi tanımıyorum ..ama anlattıklarınıza inanmak istemiyorum bir kadının heleki bilgisayar kullanabilen bir kadının böyle aciz kalmasını aklım almıyor..hiç bir yolu denemeyipte burada üzüldüğünüzü belirtmeniz bana anlamsız geliyor ..ne demem gerekti boşverin kardeşinizi yada dış dünyayı kime ne olursa olsun siz kocanızla mutlu olun yetermi ???
konu kardeşiniz olmasa bile istenilen para çok cüzi bir miktar yedi yabancı olsa verilir.. yazık cok canım acıdı siz hiç zorda kalmadınız sanırım

evden çıkamıyorsunuz da internet kullanıyorsunuz madem internetten de gönderilebilir, böyle durumlar için en azından. madem mahrum bi yerdesiniz int bankacılığı kullanbilirsiniz. ayrıca gurur yapıcak da bişey yok, eşinize güzelce konuşup söylerseniz zaten gönderir.
bu kardeşe para yollama konusunu görünce dayanamadım, benim kaynım biz borç içindeyken daha bi ay olmamıştı evleneli,eşimden para isteyip beyoğlunda sabah kadar eğlenmeye gitmişti. bi de marifet gibi arayıp anlatmış ertesi gün şöyle eğlendik kızlarla diye.biz ay sonunu zor getirirken ihtiyacım var diye yalan söylemişti eşime. bak onu hatırladım da sinir oldum.

ben seni anlamakta zorluk çekiyorum gerçekten : bir konuştuk konuşmadık diyorsun, ağladım diyorsun o gitti diyorsun sonra niye ağlıyorsun diye sordu diyorsun (gittikten sonra herhalde), sonra konuşamadım diyorsun. sonra direk odaya gittim diyorsun ( o gittikten sonra herhalde)

nasıl duygulandım okurken
kardeş bu ötesi yok ki ana baba bile bi yana kardeş bi yana
benim de hayta bi erkek kardeşim var kız kardeşim gibi değil
tutum bilmez iş beğenmez şimdi zar zor askere gidene kadar çalış diye bi işe koydu
eşim bunu eşimi mahçup etmemek için çalışıyo işinden memnun olmasa da
geçen yaz çok üzücü olaylar yaşadık eşimin motoru çalındı ve işini motorla yapan biri
motor olmazsa iş de yok elimiz de sıkışık ev borcu yeni evliyiz bi alay borç
kimseden de isteyemeyiz zaten pek de kimsemiz yok benim aileminde durumu malum
o hayta erkek kardeşim geldi olayı duyar duymaz
ezilip büzülüyo enişte bişey dicem ama yanlış anlama sakın benim 3 bin lira param varmış
bankadan geliyorum şimdi çocukken annem buna kumbara hesabı açmıştı
bu da eline para geçtikçe anneme verir annem yatırırdı o para faiz faiz büyümüş baya
ben o parayı çektim sen kendine motor al ama sakın yanlış anlama kötü niyetle demiyorum diye de açıklamaya çalışıyo annemlere bile söylememiş
eşim zaten duygusal ağlamaktan konuşamamıştı kendi kardeşlerim bi sokak ötemde sormadılar bile halin nice diye sen bana bu güzelliği yapıyosun diye
kardeşim parayı almayı bile reddetti sen zaten bana hep harçlık veriyodun kızla arkadaşlarla buluşmaya giderken
askere gidince de zaten yollucaksın bana almam ben o parayı diye tutturdu vereceği zaman da
eşimde hep der ona seni ben evercem ben yapcam herşeyini diye
diyeceğim o ki yapılanlar hep geri döner 3 kuruşun hesabını yapmak bizi zengin etmez ama karşımızdakinin derdine derman olabilir.

başka nerde rahatlatacaksınız vicdanınızı, gidecke bir yerinizmi var? ıssız bir adada yaşıyorsunuz

konu sahibi arkadaş hiçbir çözüm yoluna yanaşmadığına göre,
durumdan gayet memnun, çünkü eşine söyleyip-reddedilmek-dışında kendine ait bir çabası yok..kardeşini düşürdüğü durumdan HİÇ haberi yok..
cüzdanım para doluymuş, dilediğim yere harcayamadıktan sonra neye yarar..asıl mahrumiyet de bu olsa gerek..
ne diyelim...
Allah, o beş kuruşu yollamadıkları kardeşine muhtaç etmesin sevgi hanım ve eşini...

öncelikle çok şaşırdım...konu sahibide yok zaten ortalıkta belliki yorumları kaldıramadı...ama bi çoğunuzun dediği gibi ne kalıyo insanın ailesinden kardeşinden başka geriye...
konu sahibin arkadaşın durumuyka bir değil belki durumum çünkü ben çalışıyoum..kendime ait bi param var ama ole omasa bile dağları yol eder o parayı yatırırıdım..bende şehir dışında ailemden uzakta okudum...şehir dışında bir öğrencinin anasıda babasıda arkadaşıda atasıda para bence çünkü paranız bittiği an ortadasınız arkadaşlarıda çok farklı olmyo insanın istenmiyo onlardanda....
belliki kardeşiniz çok zor durumda kalmış ki sizi aamış benim kardeşimde şehir dışında okuyo bi kere bile istemedi ama ben eşimden habesiz bazen onunla birlikte netten yolluyorum..özel bi isteği olabilir arkadaşları ile çıkmak isteyebilir babamdan isteyemez bilmem ne hep kızar kardeşim yollama die ama olsun...evlendiği ilk dönemler bende yollamıyom oda istemedi ama artık düznli gider ben oona bazen eşimde akşam eve gelir kardeşine şu kadar gönderdim der..ne olur ki yani hiç birimiz 50 yda 100 lira ile ölmeyiz ama ordaki insan için büyük nimet bu
konu sahibi arkadaşım seni,de inanki hiç anlmadım..madem paran var,madem eşin seni harçlıksız bırakmıyo nie yanı bin bir vasıtaya hallet işini...2,3 saat sürsün ne olur.bu yüzden eşinle aran bozulacaksada bozulsun ya kardeşin senden 40 yılda bir şey istemiş..hadi paran yok diyelim hiç eşin dostun bi komsun yok be arkadaşım...sana yardım edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…