Kardeşime yardım edemiyorum

aklıma unutmaya çalıştığım bir anım geldi..öğrenciyim ve birgün arkadaşlarla dışarı çıktık biryere oturduk bişeyler içtik çok paramda yoktu aslındda ben oturmıcaktım ama ısrarlara dayanamadım hesap geldi 4 tl bana düşen herkes kendi ödüyor ben çıkardım son 10 tl mi verdim geri 6 tl gelcek ve yol param o.amaaa düşüncesiz arkadaşın biri kendi vermedi benim param üzerinden hesap tamamlandı ve ben beş kuruşsuz kaldım isteyemedim de..metroya kadar eşlik ettiler neyse ben düşünüyorum napcam diye arkadaşın birinden kartını istedim benimkinde kalmamış dedim kart bastım aman allahım bide uyuz paran kalmadı mı kalmadıysa söyle biz sorun etmeyiz diye bağırarak konuşmasın mı yerin dibine girdim 4 kişiye karşı. var filan dedim metroya geçtim hemen hala aklıma geldikçe içim bi tuhaf olur çok utanmıştım..çok şükür şimdi maddi olarak rahatım ama öğrencilik yıllarımda çok sıkıntı çektim hatırladıkça gözlerim dolar..o dönem abim yardım etti bana elinden geldiğince allah razı olsun

diyecek bişi bulamıyorum

size de eşinize de

yok yazamadan duramıyorum içime oturdu bu konu umarım gerçek değildir çalışayım çalışmayayım aileme değil kardeşim yeğenlerime bile istediğimi gönderirim asla eşimin de kendi ailesine yaptıklarına karışmam

şu forumda ilk defa olumsuz bi yorum yapıyorum.. gerçekten sizede eşinizede yazık.. bunu bana eşim degıl sevglim bıle yapsa okdar bozulurdumki beni seven insan hiç istemese bile beni mutlu etmek için gönderirdi.. ki durumunuzun iyiliğinden bukadr bahsedip durmuşsunz 50yi bırak 250bıle sarsmazdı ama kardeşinizin hayatnı okadr kolaylaştırırdıki..

eşinizde nasıl iyi bi insanmış şaştım kaldım bi öğrenciye yapılcak yardıma nasıl hayır der hemde bu kardeşinizken nasıl utanmaz böyle bi tepki verirken. siz bence çok iyi niyetlisiniz.. ben olsam gerçekten çıkar gönderirdim bana tek laf edersede agzıma geleni sayardım.

insan yeterki birşeyi yapmak istesin ama yeterki istesin yapılmaz diye birşey yok,açıkcası çok samimiyetsiz geldiniz bana tabi bunu yazdıklarınıza istinaden söylüyorum,vicdanınızı rahatlatmak için bahaneler üretip durmuşsunuz yok öyleydi yok böyleydi okurken ben sinirlendim kimbilir kardeşiniz nekadar kırılmıştır,gidip para yatırsaydınız eşiniz gelene kadar nerden haberi olucaktı çok değil 50 tl yatırsanız kimsenin ruhu duymazdı sizde eşimden gizli iş yaptım diye düşünmezdiniz ,cebinizden çıkan 50 tlnin ne size nede eşinize etkisi olmazdı ama kardeşiniz için çok değeri olurdu.üzülmüşsünüz eşinize tavır göstermişsiniz ama eşinizin pekte umrunda olmamış birde bu açıdan bakın ben aramız bozulmasın diye kardeşime para göndermiyorum ama o ne beni nede bu durumu hiç umursamıyor diyede düşünün...

madem cüzdanınız para dolu bir taksiye binip en yakın postaneden havale yapabilirdiniz eşinizde gönderme dememiş hesapta para yok demiş sizede neden gönderdin demezdi heralde sonuçta yardımı seven bir eşiniz varmış yardımlarda bulunuyormuş gerekli yerlere heralde kardeşinize para gönderdiniz diye size kızacak değil eğer öle bir yapısıda varsa sölemezsiniz olur biter rahat yaşıyorum diyorsunuz eşiniz sizden para hesabı soracak değil birde bu kadar rahat yaşadığınız halde cüzdanınız para dolu olduğu halde hesapta 50 tl bile para nasıl olmaz anlamış değilim neyse sonuç itibariyle olay sizde başlayıp sizde bitiyor gerçekten isteseydiniz bir şekilde imkanını bulup ne yapar eder gönderirdiniz o parayı kardeşinize

evliliğimin ilk senesinde erkek kardeşim beni aradı çok zor durumda olduğunu babamla arasının kötü olduğu için ondan isteyemeyeceğini söyledi

eşime duyurmadan gidip hesabına havale yaptım.tabiki bunu karşılık bekleyerek yapmadım o benim canım kardeşim sonuçta

şu an kardeşim iş güç sahibi ve beni her fırsatta yoklar ihtiyacım olup olmadığını sorar, haberim olmadan hesabıma para yatırır..

yaşadıklarımdan öğrendiğim tek şey, ne kadar sevseniz aşkınızdan ölseniz deli gb güvensenizde evlendiğiniz kişiler EL! ve ailenizden başkası yalan!

bu kadar aciz olmayın lütfen

Eşinizi şiddetle kınıyorum bu konuda.O ne biçim bir enişteymiş öyle.Yahu baldızın ünv. okuyor ve yol parası dahi kalmamış Allahtan korkmaz....Ünv.ortamlarını çok iyi biliyorum herşey para su bile para bedava bişey yok üniversitede..Kardeşine nasıl üzüldüm ya.Ablası rahat yaşamayı seviyor ama kenarda 50 lirası yok..!!!!!! İşte böyle yazıları okudukça ve gördükçe daha iyi anlıyorum üniversitede neden bazı bayanlar kötü yola düşüyor neden bir karın doyurmak için 40 yaşındaki adamlarla yemeğe gidiyor daha iyi anlıyorum...Destek olmayınca ne yapıcak o kız??? Kardeşiniz hangi bölümde okuyor bilmiyorum ama inşallah güzel ve geçerli bir bölümdür.İleride mesleğini eline aldığında,hanımefendi olduğunda bakın eşiniz nasıl 90 derece değişir ona karşı.O zaman da aynısını o size ya da varsa çocuğunuza yapsın bakalım nasıl oluyormuş...Allahım kardeşine yardım etsin inşallah,nasıl da gücüne gitmiştir.Sizden milyar istememiş ki..!!!!! Yok gönderemem o nasıl eşmiş ya yazıklar olsun ne diyeyim çok üzüldüm şahsen....

Sasirdim size cünki hani cüzdanizda olan o yeterli parayla bi taksiye atlayip merkeze gidip kardesinize gönderebilrdiniz..... Esiniz bence aliskanlik haline getirmek istemiyor devami yine gelir diye

''Ben olsam parayı gizli yollardım'' yorumlarına şaşırdım..Bu kadar iyi bir birliktelikte, maddi manevi hiçbirşeyin esirgenmediği evliliklerde ne olursa olsun konu, gizlilik etik değil..

Konuşarak anlaşabilen varlıklarınız..İsteklerimizi, doğrularımızı, v.s açıklıkla anlatmalıyız.. Ya kabul edecek ya edecek.. Fakat olgunlukla ve ılımlı bir şekilde çözerseniz konuyu, hem gözüne batmaz eşinizin hem sizin canınız yanmaz.

Konu sahibi gurur yaparım istemem demiş.Bunun gururla ilgisi yok..Nasıl ki parayı istediğiniz gibi harcayınca gurur yapmıyorsunuz, harcamanızdan kısıp , sadece 10 da birini bile kardeşinize yollayabilirsiniz..

Bu konuda bir kere konuşun eşinizle ılımlı bir şekilde,tartışmadan.. Neticelendirin konuyu.. Bu konudan dolayı huzurunuzun bozulması anlamsız..

ve kendinize bir hesap açtırın..HARCAMALARINIZDAN kıstığınızı buraya yatırın..Ya da eşinize artık cüzdanıma para koyma hesabıma koy, daha rahat harcarım deyin..

Ve belirli zamanlarda kardeşinize havale yapın.. Her gönderdiğinizde izin almanıza gerek yok..
Her defasında eşinize söyleseniz bunu, sanki sürekli gönderiyormuşsunuz izlemini verirsiniz (ki sakıncası yok ama onların gözüyle var) ve sanki eşiniz onu kendi okutmuş sayar birden.. Buda çok aylar sonra bir kavga arasında mutlaka yüze vurulur.Erkeklerin egosunda bu var..

Hatta arada kardeşinize koli gönderin..Erzak, bazı bozulmayacak yemekler, hediyeler v.s.. Herşey para değil.. Gönülden isterseniz her şekilde ulaşabilirsiniz eşinizin yüreğine ve kardeşinize..

Bence olayın özünde hep birlikte bir aile olamamak, eşin ailesini kendi ailen gibi benimseyememek, empati yapamamak geliyor.
Eşiniz kendi kardeşi olsa böyle yapmazdı, bazen biz kadınlarda eşimizin ailesine yapılan yardımı yadırgıyoruz. Ama aslında biz, kendi ailemiz ve eşimizin ailesi, yani üç aile tek aile olmalıyız ve aile kavramınının anlamını bilmeliyiz. Bundan asla zarar gelmez.
Konuya dönersek, kardeşiniz sıkışmış para istemiş, benim kardeşim olsa ve ben dağ başında yaşasam dağları deler gene o parayı yollardım. Eşim yollamak istemesede ben bir yolunu bulur yollardım. Açıkcası bunu gizlide yapmazdım. Eşiniz sizi seviyor olabilir ama ailenizi sevdiğini düşünmüyorum. Bu konuda oldukça egoistçe bir tavır sergilemiş, benim eşim olsaydı burnundan getirmiştim. Siz cüzdanınız para doluyken, rahat yaşarken sırf eşinizle aranız bozulmasın diye (sanırım hala o para gönderilmedi) derdinizi buraya yazıp her yoruma cevap vermişsiniz.
Bence sizde eşinizde suçlusunuz. Belki kardeşinizin o anda 1 liraya bile çok ihtiyacı vardı.
Ne diyeyim ki artık, inşallah kardeşiniz maddi sıkıntısını gidermiştir.

eşin akşam gelince, neden ağladığını merak etmedi mi?
senin anlattığına göre eşin herşeyiyle dört dörtlük...öyle değilmi ?
ailenle arası iyi, senin üzerine düşüyor,bir dediğini iki etmiyor..

ama iş kardeşine ,zor durumda kaldığı için 50 tl göndermeye gelince, buna yanaşmıyor...senin üzüleceğini bile bile..

bence bir yerde kopukluk var..sen eşini görmek istediğin gibi görüyorsun...şukadarcık iyiliği yapamayan insanın hertarafı dört dörtlük olsa kaç yazar.....

sende bir koyun gibi, eşine göre yaşıyorsun hayatını..isteklerinle , beklentilerinle BEN BURDAYIM diyerek varlığını hissettirmiyorsun...ben bu kadar taviz verdikten sonra, aramız açılmasın diye her dediğini yaptıktan sonra ,dünyanın en kötü adamıyla bile iyi geçinirim...ama bu adamın iyiliğinden değil ,benim acizliğimdendir...

Son düzenleme:

bütün bu yazdıklarını, 50 tl yi bile göndermekten aciz kocası için yazdın öyle değilmi ?
parayı bana verme hesaba yatır ordan harcarım dicek konu sahibi, şukadarcık parayı göndermeyen, daha öncede 100 tl gönderip çekmesine izin vermeyen insan, erzak gönderilmesine izin vericek mi sanıyorsun....

bu yazdıkların olması gerekenler, ama birde hayatın gerçeklerine bakalım lütfen....konu sahibi arkadaşın, kocası için geçerli değil bu yazdıkların !

zamanında buna benzer birşeyi bende yaşadım. o bana aşık olan, (yada ben öyle görmek istedim)cebinde parası olan bir adam yardım etmekten kaçınmıştı. yeni evliydik, çalışmıyordum, kenarda paramda yoktu. kardeşime yardım etmek istedim, edemedim. işte o an anladım kenara 3-5 kuruş atmam gerektiğini...atıyorum da..

Sonuçta ne kadar çok sevse, sevilse de el oğlu. kendi ailesi olsaydı size bile duyurmaz, hemen karşılardı ihtiyacını. sadece eşiniz değil haksız olan. madem cüzdanınız para dolu, durumunuz iyi. kenarda birikmiş biraz paranız olmalıydı. merkeze gidememek bahane değil.taksi.otobüs,dolmuş yada ne varsa birine atlayıp gidebilir postaneden havale ettirebilirdiniz.
bende zor günler geçirmiştim öğrenciyken. 3 lira bile olsa gönder demişse çok sıkışmış demek ki.. sizden de yardım gelmeyince bir daha sizden bu tür birşey istemeyecek, isteyemeyecektir.üzüldüm kardeşiniz için.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşında çok vicdanlı olduğunu sanmıyorum..yoksa ne yapar ne eder o parayı göndermenin yolunu bulurdu...ama biliyorumki şu hayatta her insanın değerleri farklıdır..
öncelikleri farklıdır....arkadaşında neyi ilk sırada tuttuğu belli...

bugün ağlar kocasına tavır yapar, yarın canım cicimle hepsi unutulur...
birdahaki sefere böyle bir durum olduğunda eşi yine aynı davranır..neden ?
''bir gün ağlar ertesi günü unutur'' der çünkü...bu mantığı kocaya yerleştiren kim, yine biz......

bazen insanoğlu ,masaya yumruğunu vurmayı bilecek ....

bir kadının mutlaka gizli bir birikimi olmalı...bunun etik olmakla , olmamakla alakası yok. işte böyle zor durumlarda en yakınına bile el uzatamazsın.

bankaya hesabına yatırdı diyelim, peki sonra demeyecek mi şu tarihte şu kadar bu tarihte bu kadar yatırdım, nereye gitti paralar?

adam 50 tl bile çok görmüş, kaldı ki koli dolusu yiyecek göndermesine izin verecek. verdi diyelim her fırsatta yüzüne vurmayacak mı .

yazdıklarınızda olması gerekenden bahsetmişsiniz. konu sahibesinin durumu farklı..gerçekçi olalım..

ya 50 lira için şunlara bak sende abla olacaksın..ben ablama karşı soğuğum işte bitirdi sevgisini..ver hesap numarasını burdaki herkes 5-10 neyse gönderir ya alla alla...parası avr eşim eşim deyip duruyor ne seviyosunuz eşlerinizi kendi kardeşine olsa 500 de gönderir beni seven adam her fedakarlığı yapar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…