Kardeşime yardım edemiyorum

aklıma şu geldi bilmem insanın içinde kalıyor bende birgün işe gidecektim ve gerçekten param kalmamıştı ablamdan istedim oda vermedi ve gerçekten ihtiyacım vardı o an karşı içimde hep bir nefret demeyimde soğukluk vardır benim hiç yanımda olmadı hep karşımda oldu onla aynı evde yabancı gibiyiz... ne yaparsa yapsın içimde gidenler gidince hiçbirşey eskisi gibi olmuyor umarım sizin aranız öyle olmaz...abla nedir kandır candır siz öyle zaman birlikte olmayacaksınızda nezaman olacaksınız...çok kötü ya aklıma geldi benimde bende şuan ne olursa olsun yanında değilim bazen insanlar kendilerinden soğutuyor..uzak kalıyorsun istemeden

Son düzenleme:
Şaşırdım kaldım...kardeşim zor durumda olacak cüzdanımda param olacak eşime hiç sormam bile, bir yolunu bulur gönderirim. Şehir merkezi çok uzak diyede üşenmem gidip yatırmaya. Eşin zaten daha önce göndermene tepki göstermiş niye sordun ki ona kendin halletseydin.
Ayrıca seni çok seven, maddi sıkıntısı olmayan ve eli bol bir adam davranışı değil bence bu...bir çelişki var ama anlamadım...ayrıca ailemin de durumu çok iyi diyorsun ve kardeşin 2-3 lira için yüzünü eğip seni arıyor...sen el kapısındasın ne kadarda olsa ve çalışmıyorsun, madem ailenin durumu iyi ben olsam arar anneme yada babama söylerdim en azından onlar göndersin diye. İnternet hesabı olan bir arkadaşından komşundan v.b bile rica etsen hallederdin inan...ve eminim o şehir merkezine şimdiye kaç kez gider gelirdin...
Eşinin güvenini sarsmaktan tereddüt etmişsin bir de...nerden haberi olacaktı anlamadım, artı haberi olsa ne olacak kardeşe para yollamak bu kadar bu kadar mı kötü bişey...

neden ağladığınızı anladı ve de gülerek soruyor ne oldu diye öyle mi? ya arkadaşım nerde bu çok seven bir dediğinizi iki etmeyen adam , nerde onun mertliği, nerde onun sevgisi? 50 tl. lafı mı olurdu ya... siz onun için o evde nesiniz peki? sizi çok seven eşiniz sizi öyle üzgün öyle ağlarken görünce nasıl oldu da buna kayıtsız kaldı ve bişey demeden doğru işe gitti?
hani adam size şunu dese: ben 50 tl için takla atıyorum zor para kazanıyorum yollayamam dese bir nebze anlarım da maddi sıkıntı da yokkken nasıl böyle olabilir. sizin hatrınız nerede arkadaşım?
ya da yanınıza gelip aşkım neden ağlıyorsun diyemedi mi? ya da aşkım şu şu nedenden dolayı ben istemiyorum ya da içimden gelmiyor ne olur anla diyip gönlünüzü alamazmıydı ki böyle bişey varsa tabi... ne bileyim bana şık bir davranış gelmedi

canım benim ya cok iyi anlıyorum seni benim eşimin durumuda cok ıyı maddi yonden aynı herseyın en kalıtelısını alır banada kendınede cok ıyıyız ama benımde oyle bır durumum olsa esım belkı senın esın gıbı yapar el oglu degılmı ıste melekte olsa el oglu.. cok uzuldum senın durumuna kendımı senın yerıne koydum benımde sınava gıren kardesım var ama aılemın durumuda ıyı Allahtan bende anneme bazen esımden habersız alısverıs yaparım kadın cagırırım evıne temızlesın dıye annem hasta esımın ruhu duymaz duysa aramız bozulacak ama kendı haslıgımı kendıme bırsey almak yerıne anneme kadın alıyorum yada alısverıs yapıyorum kardesımede parfum aldım Allahtan aılem yakında bankayla para yatırma ısı olmuyor..

Küçük kardeşim dershane yazıldı 2 sene önce eşimin kredi kartından taksit yaptırdık ehp birlikte ödeyecektik ama eşim ne dedi biliyormusunuz ben asla bir liranızı bile almam oda benim kardeşim ve ben ödeyeceğim annem kardeşlerim kabul etmedi olmaz ne gerek bizde ödeyebiliriz diye eşimde dediki ben onun abisi değilmiyim beni bu aileden görmüyormusunu?

ama bu adamların bu davranışları nerden kaynaklanıyor biliyormusunuz bizim kadınlarımızın çalışmamasından gelirlerinin olmamasından..........................

üniversitede helede aileden uzak yaşamanın nekadar zor olduğu aşikar,bunu anlamak için illa yaşamak gerekmiyor ama eşiniz bunu ya anlayamamış yada işine gelmemiş kusura bakmayın ama,kaldıki kardeşinizde çok zor durumda kalmasa sizi aramaz hele eşinizin para vermek istememesini hiç anlayamadım milyarlar vermeyecek sonuçta,sizin kardeşiniz olabilir ama eşinizinde kardeşi sayılır,ben sizin yerinizde olsam bir arkadaşımdan ister napar eder para bulup gönderirdim kardeşime...

Mevzu kendi kardeşi olsa acaba eşiniz sizden izin alacak mıydı, pek sanmıyorum.
Ayrıca istediği milyarlar olsa eşinizle istişare etmenizi anlayacağımda, ufak miktar bir para istemiş kardeşiniz, kenarda o kadar paranız vardır anladığım kadarıyla, yoksa da artık olsa iyi olur bence.
Ayrıca aranızda ki iletişim kopukluğunu da anlayamadım, eşinizin kardeşinize karşı bir tepkisi filan mı var, merak etmiyor musunuz, yoksa ne hali varsa görsün, mecbur muyum mu diyor, derdi ne yani.

Canım madem durumunuz iyi atla bir taksiye git yatır şahsen ben öyle yapardım kardeşimi üzmezdim...

Arkadaşım,rahat yaşamayı sevdiğinizi söylemişsiniz..
Demek ki maddi durumunuz iyi,Allahım daha da rahat ettirsin de hiç mi kenarda 100 liranız yok kendinize ait?
ev hanımlarının her zaman kıyıda köşede parası olur oysa dimi? sevgi eğer ev hanımıysan birdahaki sefere bir kenara para ayır.marketten pazardan kalanı at kenara.böyle durumlar için lazım olur işte.valla bizim bir tanıdığımız bu artanlarla kocasından gizli kendine sigorta yaptırmış bir de ondan emekli olmuştu
bu kadar da yap demiyorum da!!!bak daha öncede başına gelmiş bir daha olsa vermeyecek gene eşin demekki.sen de ufak tefek ayır bir kenara.

hı ama para vardı da evim bankaya uzaktı diyorsan orasına verilecek tavsiye olamaz zaten.madem kardeşin o kadar darda kalmış ne yapıp edip sen yatırabilirdin parayı.

madem ki eşin sana bu kadar değer veriyo, eşine ''canım kardeşim orda sıkıntı çekerken benim boğazımdan geçmez, bizim için az ama öğrenci için iyi bi rakam yani, 50 lira olsun yollayalım'' deseydin seni kırmazdı. hala mı olmaz diyo? ne koca dinlerim ne ana baba, benim bi abim var, beni arasa hiç bişeyi düşünmem koşar yardımına giderim. napıcak eşim? beni mi dövücek 50 lira için? küsücek mi bana? boşanalım falan mı dicek? kendisini o kadar küçültebiliyosa yapsın ne isterse. böyle bi olay karsısında lafı evirip cevirip 50 lirayı bile sakınan bi adam benim gözümde yeterince küçülmüştür zaten, biraz da kendisi küçültsün.

Ya arkadaşım cüzdanın para doluysa bir zahmet gidiver merkeze ne olacak .akşam olup eşinin gönlünü yapmayı beklersen kardeşinin vay haline(((

öğrencilik zor günler demek.ben eşimin kafasının etini yer gecenin bir vakti yollatırdım parayı.hatt 100 mü istedi 200 yollarım.

Kendinizi ezmeyin bu kadar

yaznı okuyunca hüzünlendim çünkü benimde başıma böyle bir olay geldi
ben açıköğretimde okuyuordum kuzenimde benim sınavım opazar kuznimin cmrt kuzenimin parası kalammaşıtı sınava gitmek için normelde zengindir neyse ben yol paramı ona verdim dedi bende akşam ablamdan alıp sana veririrm dedi akşam oldu kezenime dedim yarında benim sınavım var ablanları ara dedim sınava gideme dedim o ne derse beğenirsin arayamam sende sınava gitme bişey olmaz başımdan kaynar sulaar döküldü
bende ogün gidiş paramı denkleştirdim ama dönüşüm yoktu allah yardım eder dedim ogün sınavda bir kızla tanıştım utana sıkıla kızdan para istedim ve tel no aldım ertesi gün kızı arayı parasını gidip verdim
bazen en yakınlarınız yardım etmiyor insana hiç tanımadınız insanlar ediyor

insanların başına neler gelmiyor ki..
sizinki de kötüymüş..
o tanıştığınız kişi olmaz dese ne yapardınız, ortada kalırdınız..
doğru dediğiniz gibi bazen hiç tanımadığımız insanlardan iyilik görüyoruz insanlık ölmemiş
kuzen diyip güvenmişsiniz ama işte..

konu sahibinin samimiyeti düşündürücü geldi açıkcası bana...
beni kardeşim benden para isteyecek eşim de para yok diyecek ben de bu eş hakkında o sinirle nağmeler döktüreceğim öve öve bir hal olacağım yok şöyle iyiymiş de yok böyle rahat ettirirmiş de miş miş!!!!!
kaç kere gönderdim kardeşime para ancak yarısından haberi olmuştur eşimin..hem neden haberi olsun ki herşeyden madem yanınızda para vardı DOLU DOLU atlasaydınız bir taksiye götürürdü sizien yakın ptt şubesine anında adına havale yaptırırdınız??
şunu söyleyeyim kardeşinizin içinden bir ömür çıkmayacaktır bu yaptığınız.
size bol paralı günler diliyorum eşinizle

hayret doğrusu..hiç mi etrafta postane yok ya da ne bilim ben olsam isterse 1 saat sürsün gider merkeze o parayı gönderirdim kardeşime..ayrıca 50 lira için kocana danışmana gerek var mı gönder gitsin

Son düzenleme:
Şehir girişinde de olsanız oradan geçen bir otobüs minibüs vardır herhalde. İleride siz de bu durumlara düşebilirsiniz o zaman kardeşiniz eşini dinleyip size aynı şeyi yapsa ne hisserdiniz? Şu anda kardeşiniz eminimki kendini çok kötü hissetmiştir.

walla akşamüstü yazdıklarının neredeyse kelime kelimesi aklımda geçti, yazacaktım klavyemdeki bozukluk nedeniyle üşendim. benden çok yaşayacaksın
ayrıca çok da güzel anlatmışsın

eşiniz neden böyle davrandı ki acaba para mı göndermek istemedi kardeşinize.
yazıktır ya öğrencilik hali bir yol bulup gönderseydin bi komşu flan yok mu etrafınızda ona verin o göndersin.
belli yerlere yardımımız oluyor demişsin ya insan önce etrafındakilere yardım edip sonra dışarıya yardımcı olmalı bence.

Bilmiyorum eşinle ailenin arası nasıl ama belki de eşin ailenden pek hoşlanmıyordur. Ne biliyim evlenirken belki onlar da çektirmişlerdir eşine, masrafa sokmuşlardır. Oluyor çünkü bazen kız tarafı istedikçe istiyor. Yok erkek kardeşe şu kadar bahşiş verilecek falan filan. O da kinlenmiştir. Belki de başka bir neden vardır.
Bu para mevzularıyla ilgili insanın bir yarası, kini olunca karşı tarafa bir kuruş bile vermek istemiyor. Mebla hiç önemli değil.
Ayrıca kenara köşeye bir iki kuruş sakla gizli gizli gönder diyenlere de şaştım kaldım. Bunu erkek yapsa demediklerini bırakmazlar. Kardeşine gizli gizli para yolluyor da aile olmayı öğrenememiş de... Bence gizli iş yapma açığa çıkar ve çıkınca da kötü olur. Sarsılan güven geri gelmez.
Eşine nedenini sor öğren önce niye istemiyormuş? Belki eşini dinlesek ona hak vereceğiz çünkü bazen hiç birşey göründüğü gibi olmuyor. Erkek diye illa ki haksız olacak değil. Belki onun da içinde bir şeyler vardır sana söylememiştir.
Annemler kardeşime yolluyorlar para diyorsun o zaman sorun yok. Çok üstelersen o da ailesine para vermeye başlar sana inat, zararlı çıkarsın.
Bu kadar iyi bir adam birşeye karşı çıkıyorsa sebepsiz değildir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…