Kardeşime yardım edemiyorum

kötülüğü haketmek diye bişey yok ..o zaman senin kötüden ne farkın kalıyor.. bu bana şöyle yaptı böyle yaptı diye yasarsak selam verecek kimse kalmaz.. herkesin kötülüğü kendine içimizdeki iyi insanı öldürmeyelim.. dinimizde bile düşene yardım etmek vardır yapmayın Allahaşkına..

gerçekten yollamak isteseydi eğer bizi bööyle 22 sayfa konuşturmaz daha adam kapıdan çıkar çıkmaz yollardı hadi aklına gelmedi internetti kargoydu buraya yazdıktan sonra o kadar çözüm sunduk ki hiç birini beğenmedi anlamıyorum anlayamıyorum benim canım kanım okula gidemeyecek parasızlıktan üstelik sınavı var bir şekilde bi yol bulurdum yollardım o parayı ayrıca cüzdanı para doluymuş ne yapıcam ben o kadar parayı gönlümce harcayamadıktan sonra

bu biraz da insanlıkla alakalı
ben de zor şartlarda evlendim ailem onaylamadı
nişandan döndük nikaha 10 gün kala nişan attık
ama aileleri dinlemedik evlendik
ailem sildik seni dedi kimsesiz gibi evlendim neler çektiğimi allah bilir.
o erkek kardeşim haftalarca sokağa çıkamadı
ablan kaçmış derler diye
ama ilk dar anımızda o ailem yanımdaydı
el birliğiyle toparladılar herşeyi
damatları değile evlatları gibi davrandılar
eşimde hiç bi zaman demedi siz böyle şöyle yaptınız diye
annem ah dese benden önce yanında bitti
babam bu evin babası sensin bu ev sana emanet bana bişey olursa bile diyebildi
yani yaşananlar hep birer imtihan herkes kötü şeyler yaşıyo
mühim olan insana dair duyguları kaybetmemek.

Son düzenleme:

cnm sen yanlış anladın..
kimse eşine neden göndermiyor demiyor ki..
haklısın belkide eşini vaktiyle çok üzdüler..
ama herkesin burda savunduğu tek şey,kendisinin cüzdanım dolu demesine rağmen,
kardeşine para göndermekten aciz olması..kendisine ait bir parayı kardeşine göndermesine eşi neden kızsınki,hadi diyelim kızıdı,sana kötülük yapmış olabilirler ama bu insan benim kardeşim,göndermeye mecburum desin,gerekirse kavga etsin..
ama dediğim gibi konu sahibi bence kendini fazla şişirdi,yani aslında göndermek istiyor ama eşinden çekiniyor..ama bunu samimiyetle yazmak yerine,olduğundan farklı göstererek yazdı.
halbuki eşim ailemle problemli,kardeşimde para istiyor ne yapmalıyım deseydi,yorumlar çok daha yapıcı olurdu..ne demişler,öleceğini bilsende doğruyu konuşmaktan vazgeçme...

kesinlikle katılıyorum 50 tl ya lafımı olur kardeşin bide benim iş yerim tam okulun karşısında lise yani bigün bi çocuk geldi telefon edebilirmiyim dedi tabi dedim annesini aradı annesine diyoki servisi kaçırdım beni kimse alamazmı diyo anneside 1 saat sonra baban filan gelir dedi heralde tamam dedi kapattı çocuk dedimki çocuğa paranmı yok dedim evet unutmuşum para almayı dedi belliki parasız geldi servisle bendede 2 -3 tl anca vardı patronun oğlundan aldımda çocuğa verdim yolladım çocuğu nasıl sevindi görseniz kardeşi olmasa bile insanlık ölmediya ya herkesin çektiği ettiği kendine bugün varız yarın yokuz ver kız sende kardeşine 50 tl

benim kardeşim orda zorluk çekicek yol parası bile olmıcak
ben ona varken para gondermıcem kı olmasa bıle kendım yemem ona gonderırım
sonra ben ablayım dıcem oylemı
once kendı ablalıgımı ınsanlıgımı sorgularım
sonrada para gondermeyen ıstemeyen esımle olan evlılıgımı..
kardesınızı hıc tanımadıgım halde ıcım gıttı durumuna aklıma takıldı
siz nasıl hiç bir sey yapmadan durabiliyorsunuz ılgınc..

arkadaşlar yorumlarınız o kadar acımaszki inanamadım yok samimiyetsizmişim yok vicdanımı rahatlatmak için ya ben vicadanımı rahatltamak için niye buraya yazayım ne bu derde gireyim şimdi buraya yazdım diye vicdanım rahat mı?? ne alaka ben sadece sizin görüşlerinizi merak ettm tutumlarınızı merak ettım siz olsanız ne yapardınızı merak ettım ...her neysee...
arkadaşlar dün akşam eşimle konuştum niye böyle yapıyosun hiçbirşey sorun olmuyor ama bu konuya girince niye böyle bir tavır alıyosun dedım senin kardeşın olsa ben senden önce koşardım dedim onu öyle bırakmazdım dedim,oda bende ünv okudum benimde darda olduğum günler oldu dedi ee dedim sen daha cok anlarsın parasızlığın ne demek olduğunu,gyet sesiz ve emin şekilde konuştum zaten sinirim yatışmıştı ,ee dedi ben zaten nisanda ben ona para göndercektim dedi sen sabah daha güzel söyleyebilirdin falan dedi...ye ben eşimin bence ailesinden çekindiğini düşünüyorum onların tepki vereceğini düşünüyo kesinlikle bence bu böyle ,hiçbirşeye birşey demiyo ama bu konuda birden takılyo benim kayınvalidemlere aram çokta iyi değil herneyse....bugün eşim hemen gitmiş parayı yatırmış hemde iyi miktarda aradı sabah yatırdım sonra kardeşimi aradım gönlünü aldım ....çok şükürrr evet beimde biraz hatam vardı gidip yatırmalıydım ama ne bileyim birden kitlendim ...

problemli değildi, araları açık değilmişki zaten
onun derdi üşengeçlik

sevgi2005 arkaşadım bırak yorumları okumayı da önce ne yaptın kardeşine yardımcı olabildin mi son durum ne oldu bunu söyle sabah sabah döküldü millet buraya herkesin tpeesi atmış vaziyette

benim kayınvalidemle aram cok iyi değil ama eşim benim annem babamla çok iyi anlaşır hürmet gösterir aynı şekilde babamlarda cok sever araları bozuk olsa yazardım buraya sankı ne var herşeyı yazıyorum onumu yazmıcam

bu ne 50 liraymış beeeee

Cüzdanım para dolu olucak, kardeşim darda olucak isterse 10 saat yol olsun yine giderim. Kardeşim için canım feda

biz eşimle 2 yıla yakın nişanlı kaldık annemler bir çöp dahi istemedi ayrıca 2 ablamda evlendi hiçbirşey istenmedi öyle şeylere tenezzül etmiyorlar nişanlandığın zaman hani altın kesilir o bile istenmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…