nasıl duygulandım okurken
kardeş bu ötesi yok ki ana baba bile bi yana kardeş bi yana
benim de hayta bi erkek kardeşim var kız kardeşim gibi değil
tutum bilmez iş beğenmez şimdi zar zor askere gidene kadar çalış diye bi işe koydu
eşim bunu eşimi mahçup etmemek için çalışıyo işinden memnun olmasa da
geçen yaz çok üzücü olaylar yaşadık eşimin motoru çalındı ve işini motorla yapan biri
motor olmazsa iş de yok elimiz de sıkışık ev borcu yeni evliyiz bi alay borç
kimseden de isteyemeyiz zaten pek de kimsemiz yok benim aileminde durumu malum
o hayta erkek kardeşim geldi olayı duyar duymaz
ezilip büzülüyo enişte bişey dicem ama yanlış anlama sakın benim 3 bin lira param varmış
bankadan geliyorum şimdi çocukken annem buna kumbara hesabı açmıştı
bu da eline para geçtikçe anneme verir annem yatırırdı o para faiz faiz büyümüş baya
ben o parayı çektim sen kendine motor al ama sakın yanlış anlama kötü niyetle demiyorum diye de açıklamaya çalışıyo annemlere bile söylememiş
eşim zaten duygusal ağlamaktan konuşamamıştı kendi kardeşlerim bi sokak ötemde sormadılar bile halin nice diye sen bana bu güzelliği yapıyosun diye
kardeşim parayı almayı bile reddetti sen zaten bana hep harçlık veriyodun kızla arkadaşlarla buluşmaya giderken
askere gidince de zaten yollucaksın bana almam ben o parayı diye tutturdu vereceği zaman da
eşimde hep der ona seni ben evercem ben yapcam herşeyini diye
diyeceğim o ki yapılanlar hep geri döner 3 kuruşun hesabını yapmak bizi zengin etmez ama karşımızdakinin derdine derman olabilir.
konu sahibi arkadaş hiçbir çözüm yoluna yanaşmadığına göre,
durumdan gayet memnun, çünkü eşine söyleyip-reddedilmek-dışında kendine ait bir çabası yok..kardeşini düşürdüğü durumdan HİÇ haberi yok..
cüzdanım para doluymuş, dilediğim yere harcayamadıktan sonra neye yarar..asıl mahrumiyet de bu olsa gerek..
ne diyelim...
Allah, o beş kuruşu yollamadıkları kardeşine muhtaç etmesin sevgi hanım ve eşini...
evet sizi tanımıyorum ..ama anlattıklarınıza inanmak istemiyorum bir kadının heleki bilgisayar kullanabilen bir kadının böyle aciz kalmasını aklım almıyor..hiç bir yolu denemeyipte burada üzüldüğünüzü belirtmeniz bana anlamsız geliyor ..ne demem gerekti boşverin kardeşinizi yada dış dünyayı kime ne olursa olsun siz kocanızla mutlu olun yetermi ???
konu kardeşiniz olmasa bile istenilen para çok cüzi bir miktar yedi yabancı olsa verilir.. yazık cok canım acıdı siz hiç zorda kalmadınız sanırım
ben konu sahıbıne yapılan yorumların agır oldugunu dusunuyorum
bellı kı caresız hıssedıyor kendını
bellı kı esıne asırı bagımlı yasamak zorunda olan bırı
yoksa cebınde kendısıne aıt harcaması ıcın verılen parasını dahı esınden ızın almadan sehre ınıp gonderemıyorsa evlılıgıyle alakalı bızım yasamadıgımız ıcın onu tam olarak anlayamadıgımız bız zorunlu bagımlılıgı var esıne karsı
yoksa rahatım maddı anlamda derken kardesıne gondermıyorsa eger aslında yalan ya da uydurma dıye dusunmek bana yanlıs gelıyor
bır cok kadın bızlerın elde ettıgı ozguvenı elde edemıyor
ıstese de basarmak ıcın cabalasa da elde edemıyor maalesef
eger edebılseydı kadına sıddete hayır kampanayaları duzenlemek zorunda kalmazdık
bellı bır zıhnıyet ket cekıyor kısılıklerın onune
bence elestırmekten zıyade
cozum odaklı yorumlarımızla hem bu travmatık durumdan cıkmasına yardımcı olabılırız
hem de uygun dılle esını ıkna etmenın yollarını anlatabılırız kendısıne
bu saatten sonra kırıcı yorumlar ozguvenını daha da batırır dıye dusunuyorum
acaba göndermişmidir para?
Hangi köyde yaşıyorsunuz?
Her saat araba bulunmuyorsa iki saate bir vardır, ne bilim öğleden sonra gidersin akşam eşinle dönersin vs. En ücra köylerde bile ulaşım bu şekilde.
Bir de anladığım kadarıyla calısmıyorsunuz, eşiniz kimseye yardım etmek mecburiyetinde değil. Belki içinden gelmiyordur adamın alın teriyle kazandığı parayı göndermeyi. (Extreme durumları dışında tutuyorum).
İçinden gelmiyorsa zorlamayın, ister gönderir istemez göndermez.
Bence eşinize yüklenmektense suçu kendinizde arayın.... Dağın başında yaşamıyorsanız, postaneye, bankaya gitmek icin at arabası kullanmıyorsanız her türlü gönderebilirdiniz...
Şahsen ben burda bunları yazacağıma coooktaan yollara düşmüştüm; o sizin kardesiniz ve dediğiniz gibi zor durumda kalmasa eniştesinin parasını ablasından istemezdi...
Zor durumda olur, acil bir şey olur, insanlık hali her türlü sey olur o zaman zaten destek olunur diye belirtmiştim "extreme durumları" kastederek :) Tabi ki evlendik diye ailelerimizi boşlayacak değiliz. Ama mecburiyet bambaşka bişey..
Ben de yukarıda kırmızıyla isaretlediğim yere katılamıyorum maalesef. Biz hayat standartlarımız yüksek olsun, ayaklarımızın üzerinde durabilelim, hayatta hersey gelebiyor basımıza kimseye muhtac olmayalım diye calısıyoruz.
ptt nin websitesinden bile para gönderebilir oturduğu yerden, ben anlamıyorum ki. illa ki kredi kartı vardır. :44:
Aslında tepki veren arkadaşların asıl dayanağı şu, en azından beni rahatsız eden nokta şu..
Çok da özgüveni olmayan biri yok karşımızda. Eşiyle kavga edebilen, tavır alabilen bir kadın var.
Eşinin ailesine tv alamsını eleştirme hakkını kendinde bulan bir kadın var.
Ama insan bir sorunla karşılaştığında, bir karar vermek durumunda aynı zamanda. Hem kardeşine para gönderemediğine sızlanıyor, hem "ya eşimle aram bozulursa, göndermek etik olur mu, şöyle yapsam eşim küser mi" falan gibi bahaneler türetiyor sürekli.
Çünkü onun bizlerden beklediği çözüm üretmemiz, yol göstermemiz falan değil.
O seçimini yapmış, bu konuda kardeşi için kendisini zorlamayacak.
Tek yapmak istediği vicdanen rahatlamak ve bizim ona "ay canım, sonuçta o senin eşin, aile huzurunu bozmamakla iyi etmişsin, ne yapalım kardeşine de Allah yardımetsin" falan dememiz..
Allah aşkına ne demek bu? Türkçe kelimelerin köküne kıran mı girdi?
Konu sahibi arkadaş tüm mesajları okuyamadım bir hayli sayfa olmuş, son durumdan haberim yok ama söylemek isterim ki eşinizden gizli saklı kardeşinize para göndermek istemeyişinizi doğru buluyorum. Zira bende asla hiç bir durumda eşimden bir şey gizlemem ama ailem için yada eşimin ailesi için hiç fark etmez aldığım-yaptığım her şeyi rapor ediyorum demek değil. Fakat bile isteye gizli saklı iş yapmak çok farklı. Aynı şeyi eşim yapmış olsa ben çok üzülürdüm. Paranın miktarı söz konusu değil isterse 10 Lira olsun benden saklamayı düşünerek vermişse o parayı kırılırım, güvenim sarsılır. Fakat eşinizin hiç zor durumda olmaması halde 50 Lira yı kardeşinizden esirgemesi çok ayıp gerçekten. İnsan yoksa bile borç bulur gönderir. Karşısında ki zaten keyfi istememiştir, belliki çok darda kalmış. Eşinizin tavrından anladığım şudur ki alışırlar, sık sık para isterler diye korkuyor olabilir.
passione, çözüm üretmek için konuyu açıkça ve dürüste aktarması lazım.
kocasına çok bağlı falan, anlamam ben : eli ayağı tutuyor, çalışsın kocasına bağımlı olmasın, ama çalışmak zor tabi. evde oturup herşeyi hazır beklemek daha iyi. ondan sonra yok ben bunu yapamıyorum, şunu yapamıyorum, merkeze inemiyorum, vs vs. allah korusun hastalansan ne yapacan dağın tepesinde? kocanın gelmesinimi bekliycen? o zamana kadar ölürsün.
cüzdanı para dolu olan bir insanın mutlaka bir kredi kartı vardır, yoksa bile, bir arkadaşınında dediği gibi ayağına kargoyu çağırsın versin zarfı.
aynen ya
benim aklım gidiyo kardeşim ne şartlarda yaşıyo diye
hiç unutmuyorum üniv. 1. sınıftaydı o zaman yeni başlamıştı
istanbula geldi tatilde biz de dışarda bişeyler yicez diyorum kebapçıya gidelim
yok ya simit sarayına gidelim pahalı
şunu alalım yok pazardan alalım burda pahalı
neyse gittik simit sarayına simit karper aldım 4 tane
ben 2 karperi yedim bu 1 karperi zor yedi
kalan 1 tanesini de çantasına koydu
benim gözler kocaman oldu birden
abla öğrenci açlığı tamamen parasını verdik burda niye kalsın dedi
ama ben o kadar kötü olmuştum ki
eve gelip hüngür hüngür ağlamıştım
benim kardeşim orda kebap bile yiyemiyo
artanları da çantasına koyuyo diye
eşimde çok gülmüştü tutumu öğrenmiş ne güzel
baba evi rahatı olmaz hiç bi yerde üzülme diye
sonra okula döndüğü gün para yatırmış kardeşimin hesabına
kebap ısmarla bugün baldız kendine diye de mesaj atmış
kardeşimin zor durumda olduğunu bilsem
bağlasalar tutamazlar beni engel mesafe falan tanımam
kimseyide görmem eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?