Kardeşime yardım edemiyorum

cnm yaa ağlattın beni

bak sevgi, parasızlık ayıp değil, ama kendini olmadığı gibi göstermeye çalışan insanlardan hoşlanmam.
gel deki, çalışmıyorum, ev hanımıyım, eşim beni çalıştırmıyor, veya ben çalışmak istemiyorum de, eşimde bana fazla para vermiyor, ona bağlıyım, harcamalarımı kısıtlıyor, borcumuz var, annem babam elinden geldiği kadarıyla kardeşimi okutmaya çalışıyorlar ama ellerinden bu kadarı geliyor, kardeşime yardım etmek istiyorum ama maddi durumum olmadığı için yardım edemiyorum, mahçup oldum, vicdanım sızlıyor ama gönderemiyorum bu parayı de bak o zaman cevaplarda değişir.
dediğim gibi, parasız kalmak ayıp değil.eşin demek ki yetiştiremiyor, yoksa o kadar sevdiği, aşık olduğu karısının kardeşine neden 50 göndermicek.olurmu öyle birşey? hemde iyi bir insan, ailemi seviyor diyorsun.
sana vereceğim tek öğüt : bir işe gir, hem biraz para kazanırsın eşine ve sevdiklerine yardım edersin hemde insan yüzü görürsün, neyin nasıl nerde yapılacağını öğrenirsin, açılırsın biraz. böyle ıssız yerlerde dur dur, nereye kadar? biraz kendine çeki düzen ver, koskoca kızsın, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren biraz.erkekler herşeyi bilmek zorunda değil, neyi bilip bilmemesi gereken şeyler ile ilgili sen olgunlukla karar vereceksin.böyle basit şeylerle doldurma kafanı, duyanda erkeklere yediriyorsun parayı sanar.

Son düzenleyen: Moderatör:
konuyu açan arkadaşa bir yandan da teşekkür etmek istiyorum... çünkü burada gerçekten ne yürekli arkadaşlarımız varmış onu görmüş olduk.... herkes kardeşi ailesi için canını verir ben buradan onu görüyorum... herkes kardeşine olan duyarlılığını anlatmış o kadar hoş paylaşımlar çıkmış ki ortaya hala insanlık ölmemiş diyorum ve bu tablodan gurur duyuyorum şuanda...
aman siz bunlara kulaklarınızı tıkayın allah muhafaza eşiniz süper bir insan onunla aranız bozulmasın sonra siz o olmadan naparsınız... yok yok ben de inanamadım samimiyetine....eşin kötü olabilir ama siz eğer fedakar bir abla olsaydınız ne yapar eder o parayı yollardınız

serçe ( xxxxxx xxxxxx) kendini buğday ambarında görürmüş

ben konu sahıbıne yapılan yorumların agır oldugunu dusunuyorum
bellı kı caresız hıssedıyor kendını
bellı kı esıne asırı bagımlı yasamak zorunda olan bırı
yoksa cebınde kendısıne aıt harcaması ıcın verılen parasını dahı esınden ızın almadan sehre ınıp gonderemıyorsa evlılıgıyle alakalı bızım yasamadıgımız ıcın onu tam olarak anlayamadıgımız bız zorunlu bagımlılıgı var esıne karsı
yoksa rahatım maddı anlamda derken kardesıne gondermıyorsa eger aslında yalan ya da uydurma dıye dusunmek bana yanlıs gelıyor

bır cok kadın bızlerın elde ettıgı ozguvenı elde edemıyor
ıstese de basarmak ıcın cabalasa da elde edemıyor maalesef
eger edebılseydı kadına sıddete hayır kampanayaları duzenlemek zorunda kalmazdık
bellı bır zıhnıyet ket cekıyor kısılıklerın onune

bence elestırmekten zıyade
cozum odaklı yorumlarımızla hem bu travmatık durumdan cıkmasına yardımcı olabılırız
hem de uygun dılle esını ıkna etmenın yollarını anlatabılırız kendısıne
bu saatten sonra kırıcı yorumlar ozguvenını daha da batırır dıye dusunuyorum

hiç kimse : boşver kardeşini, yaşa hayatını, takıl kafana göre demezdi, bundan eminim

tek bir seçenek kalıyor... hesap no yu ver biz yatırırız

passione, çözüm üretmek için konuyu açıkça ve dürüste aktarması lazım.

kocasına çok bağlı falan, anlamam ben : eli ayağı tutuyor, çalışsın kocasına bağımlı olmasın, ama çalışmak zor tabi. evde oturup herşeyi hazır beklemek daha iyi. ondan sonra yok ben bunu yapamıyorum, şunu yapamıyorum, merkeze inemiyorum, vs vs. allah korusun hastalansan ne yapacan dağın tepesinde? kocanın gelmesinimi bekliycen? o zamana kadar ölürsün.

Aslında tepki veren arkadaşların asıl dayanağı şu, en azından beni rahatsız eden nokta şu..
Çok da özgüveni olmayan biri yok karşımızda. Eşiyle kavga edebilen, tavır alabilen bir kadın var.
Eşinin ailesine tv alamsını eleştirme hakkını kendinde bulan bir kadın var.
Ama insan bir sorunla karşılaştığında, bir karar vermek durumunda aynı zamanda. Hem kardeşine para gönderemediğine sızlanıyor, hem "ya eşimle aram bozulursa, göndermek etik olur mu, şöyle yapsam eşim küser mi" falan gibi bahaneler türetiyor sürekli.
Çünkü onun bizlerden beklediği çözüm üretmemiz, yol göstermemiz falan değil.
O seçimini yapmış, bu konuda kardeşi için kendisini zorlamayacak.
Tek yapmak istediği vicdanen rahatlamak ve bizim ona "ay canım, sonuçta o senin eşin, aile huzurunu bozmamakla iyi etmişsin, ne yapalım kardeşine de Allah yardımetsin" falan dememiz..

Allah aşkına ne demek bu? Türkçe kelimelerin köküne kıran mı girdi?

Konu sahibi arkadaş tüm mesajları okuyamadım bir hayli sayfa olmuş, son durumdan haberim yok ama söylemek isterim ki eşinizden gizli saklı kardeşinize para göndermek istemeyişinizi doğru buluyorum. Zira bende asla hiç bir durumda eşimden bir şey gizlemem ama ailem için yada eşimin ailesi için hiç fark etmez aldığım-yaptığım her şeyi rapor ediyorum demek değil. Fakat bile isteye gizli saklı iş yapmak çok farklı. Aynı şeyi eşim yapmış olsa ben çok üzülürdüm. Paranın miktarı söz konusu değil isterse 10 Lira olsun benden saklamayı düşünerek vermişse o parayı kırılırım, güvenim sarsılır. Fakat eşinizin hiç zor durumda olmaması halde 50 Lira yı kardeşinizden esirgemesi çok ayıp gerçekten. İnsan yoksa bile borç bulur gönderir. Karşısında ki zaten keyfi istememiştir, belliki çok darda kalmış. Eşinizin tavrından anladığım şudur ki alışırlar, sık sık para isterler diye korkuyor olabilir. Ama ben ne yapar eder kardeşimin yanında olurdum. Çok şükür bir işim var Allah bereket versin kazanıyorum ama kazanmıyor dahi olsaydım, lükslerimden çeşitli masraflarımdan kısar ve eşimede bunu söyleer oradan artırdığım paraları kardeşime gönderirdim.
Kardeşim beni arayıp yol parasının bile olmadığını söylediğinde benim boğazımdan su bile geçmezdi insanın.

Son düzenleme:
ptt nin websitesinden bile para gönderebilir oturduğu yerden, ben anlamıyorum ki. illa ki kredi kartı vardır. :44:

cüzdanı para dolu olan bir insanın mutlaka bir kredi kartı vardır, yoksa bile, bir arkadaşınında dediği gibi ayağına kargoyu çağırsın versin zarfı.

kocaman bir alkışşşşşş ya o bişey değil ben bu konuyu gördükçe deli oluyorum konu sahibi arkadaş yok belki kocası nöbetten gelmiştri mışıl mışıl uyuyorlardır yok yok bu konu çözüme de ulaşamadığına göre kaldırılsın lütfen... allahım benim kardeşim şuanda ortaokulda ilerde üniversite okumasını nasip et ona ama sakın bana böyle duyarsız kayıtsız kalan bir abla kimliği nasip etme

o insan düzgün olsa zaten gizli göndermenize gerek kalmaz.ama yok anlamıyorsa ve durumu müsait olduğu halde yapmıyorsa o adamın arkasından iş çevirmek caizdir, hakediyor

1.kocası onu zannettiği kadar sevmiyor
2.maddi durumu anlattığı kadar iyi değil

ben bilmem erim bilir en kolay yolu bu nasılsa ..

cüzdanı para dolu olan bir insanın mutlaka bir kredi kartı vardır, yoksa bile, bir arkadaşınında dediği gibi ayağına kargoyu çağırsın versin zarfı.

2011 yılında artık para gönderemiyorum evden çıkamıyorum demek bana da garip geliyor. dediğin gibi kargo evden alıyor eve götürüyor yani.

Son düzenleme:

Senin kardeşinler ve ailenle eşinin arası iyiymiş demek ki. Ne güzel böyle ilişkiler hep böyle olsa keşke. Allah bozmasın. Ama bakalım onların ilişkisi böyle mi?
Belki adam evlenirken çok çekti çok zor durumda kaldı. Annesi babası çok sıkıldı ama kız tarafı boğdukça boğdu olamaz mı yani?
Öğrenciyken çekilen sıkıntı sıkıntı da çocuk evlendirirken çekilen sıkıntı değil mi?
Belki adamın kini var acımadılar bana zamanında şimdi de kendi çocuklarına kendileri yollasınlar diyor ki bence hiç de haksız bir düşünce değil.
Bir gelin kayınvalidesine hastayken bakmasa hemen vicdansız insan oluyor. Ama kimse düşünmüyor evveliyatı ne diye. Belki o kayınvalide çok çektirdi gelinine bunlar düşünülmüyor. Forumda kuzuu diye bir arkadaş var kayınvalidesi hasta ve görümcesi sürekli evlerine gelip uğraşıyormuş kuzuu ile. Şimdi bu kadın yeterr artık dese isyan etse suçlu olacak annemiz hasta vicdansız attı bizi evinden, kovdu olacak. Ama işin aslı öyle değil işte, hak etmeyeceksin kötülüğü.
Valla ben herşey karşılıklı diye düşünüyorum. Bu düşüncemin bu olayla ilgisi yok. Bu olayda belki de bahsettiğim gibi bir durum da yoktur.
Benim savunduğum ne biliyor musunuz bazen olaylar öyle göründüğü gibi olmuyor madalyonun öbür yüzünü de görmek gerekiyor. Bu olay üzerinden konuşmam yanlış anlaşılıyor belki ama inanın bazen insanlar hak ediyorlar kötü muameleyi.
Ha niye coştun bu kadar diyeceksiniz benim de içimde birşeyler var da ondan.

bunlar hep bahane
ilk başta evden çıkamıyorum, merkez uzak, araba kullanamıyorum dedi, sonra biz bir kaç öneride bulunduktan sonra yok ben kocamdan gizli para göndermem dedi
e baştan söyle ben kocamdan gizli para gönderemiyorum diye, neden merkeze uzağım diyorsun, neden bizi yoruyorsun?

O Kadar çok yorum okudumki yeter artık kızlar yazmayın daha kendisine faydası yokki arkadaşın kardeşine olsun ben yeni evlendim 7 ay olucak 19 nisanda Allah ın izniyle evlendikten 1 ay sonra erkek kardeşim ablamla birlikte son kalan 20 tl sini bana yollamıştı lazım olur diye çünkü eşimin ailesi bize hiç bişey yardım etmedi kendi parasız gezmiş son parasını bana yollamış ablamla nasıl duygulanmıştım ablam parayı uzattığında canım kardeşim benim ben ona ölürüm ne eşi ne başka bişeyi eş elin oğlu ama o benim canım ciğerim bitanem Allah yokluğunu göstermesin

sizde artık bırakın ne hali varsa görsün eşin seni dağamı kapattı ne paraları gösteriyo ama yedirmiyo tövbe tövbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…