Kardeşime yardım edemiyorum

eşin niye kendi ailesinden korkuyor ailesinin ruhu bile duymayacaktı 50 tl. den mi korkuyor hem allah allah.... üstelik eşinize de üzüldüm o zaman kendi ayakları üzerinde durabildiğini sanmıyorum o zaman baksana ailesinden çekiniyor bişey yapacakken... parayı babasından harçlık alıp da eşinin ailesine akıtmıyor ki... kendi kazanıyor kendi harcayacak kime ne? neyse eşininiz ailesinden tırsıyo siz eşinizden tırsıyo anlam veremedim bu ilişkiye ben....

Son düzenleme:

kardesınız adına
olanları bılmedıgı ıcın ablasının ve enıstesının onun yanında oldugunu dusunup para gonderdıgını sandıgı ıcın ve elı rahatladıgı ıcın sevındım..

eşinden gizli 50 lira gönderseydin bütçeniz ciddi bir şekilde sarsılmazdı bence, ama ben bilemiycem, sizi tanımıyorum

1.kocası onu zannettiği kadar sevmiyor
2.maddi durumu anlattığı kadar iyi değil

ben maddı durumumu olduğu gibi yazdım bu ne ki farklı göstereyim hani bide sizi tanımyorum ,ha tanıdğım görüştüğüm arkdaslar olsa onlara sallarım şöyle böyle diye yani derdim niye böyle yapayım

tanıdığınız arkadaşlara sallayamazdınızki, herşey ortada olacaktı : görünen köy kılavuz istemez

Son düzenleyen: Moderatör:
çok ufak şeyler insanı nasıl mutlu edebiliyor dimi??
5 sene önce işsizim hergün gazete alıp bakıyrum cebimde 1 lira yok ilana gidecek ..
neyse buldum biyer aradım ..hemen gel dediler..gelde cebime baktım sadece gidiş param var dönecek param yok.. oturdum ağladım hemde nasıl bir ağlama ..aradım görüştüğüm kişiyi anlattım geleceğim ama dönemem böyleyken böyle.. düşün artık bendeki utancı.. Allah razı olsun siz gelin hallederiz dedi ..o gün iş için biz ararız dediler çıkarken muhasebe 10 tl verdi .. dönüşte kızıma meyvalı yoğurtlardan almıştım artan parayla çünkü uzun bi süre işsizdim ve çocuğa hiç bişey alamıyordum o kadar utlu olmuştumki.. sonrasında girdim o işe .. çoook şükür rabbime kimseyi darda bırakmaz inşallah..diyeceğim o ki minik parayla bile insanlar eğer gerçekten zor durumdaysa çok mutlu olabiliyor ..verende alanda.. yeterki istesin insan..

bayaaa bi şehir dışı orası herhalde, ama internet çekiyorsa demek ki medeniyetten çokta uzak değilsiniz..

şimdi internet heryerde köylerde bile çekiyo ya ben medeniyetten uzakta yaşadığımı mı yazdım birşehre giriş yaparsın bend eöyle sehir girişinde oturuyorum niye saptırıyorsunuz anlamadım?

şimdi internet heryerde köylerde bile çekiyo ya ben medeniyetten uzakta yaşadığımı mı yazdım birşehre giriş yaparsın bend eöyle sehir girişinde oturuyorum niye saptırıyorsunuz anlamadım?

bu sadece internet için geçerli değil : bankamatik, ptt, western union, kargo içinde geçerli. cep telefonları bile heryerde çekiyor

o zaman arkadaşım san değer veren eşin senin ağladığını gördüğü halde seni gülerek karşılayan eşin bana çok normal gelmedi... benim eşim bana bunu yapmaz yapamaz... bana para yok hesapta diycek nerde onun adamlığı... kendince bir açıklaması da yok ki sizinle konuşmuş ama ben o konuşmadan da bişey çıkaramadım sizi bu duruma getirmesi ne olursa olsun şık olmamış. resmen ona olduğu gibi onun parasına da mahkumsunuz o da bunu biliyor işte. benim param diyor adam verirsem veririm vermezsem vermem diyor neyse eşinizi de sizi de pek tasvip edemedim anlayamadım aranızdaki ilişkinin boyutunu

tanıdığınız arkadaşlara sallayamazdınızki, herşey ortada olacaktı : görünen köy kılavuz istemez

salllamma gerek yok zaten herkes biliyo hayır benim anlamadığım ben burda niye böyle yapayım ben buraya derdimi dökeceksem bu tür şeylere niye gireyim elime birşeymi geçecek anlamıyorum ya?

salllamma gerek yok zaten herkes biliyo hayır benim anlamadığım ben burda niye böyle yapayım ben buraya derdimi dökeceksem bu tür şeylere niye gireyim elime birşeymi geçecek anlamıyorum ya?

bu dertmi?
kusura bakma... neyse sildim yazdıklarımı
sinirlenmeye başlıyorum yine

neyse öyle yada böyle.. gönderdiğiniz için sevindim..rabbim sizide darda bırakmaz insallah..

allahım kimseyi darda koymasın yazdıklarınızı okuyunca içim gitti kıyama o bebişe ben şimdi büyümüğtür

eşim birşey yaparken zaten ailesine sormuyo danışmıyo dedğim gibi onun ailesiyle aram iyi değil onlar duyarsa cok laf yapacaklarını biliyorum arkamdan konusacakalrını bılıyorum

Tabi tabi... Eltim bana doğumumda birşey almadı ben de ona almak istemiyorum ama eşim alalım boşver diyor diyen arkadaşa alma, 40 liralık ufak altınlar var ondan al eşin anlamaz bile uyduruk bir kıyafet al diye akıl öğretirken hiç dinimiz gelmiyor akla nedense?
Ya da kayınvalidesinden çeken arkadaş kayınvalidesinin doğum gününde hediye almak zorunda kalınca ona kimse boşver senin de o kötüden farkın kalmaz yok demiyor da kaktüs al diyor. Hani nerde kaldı dinimiz? Taş atana ekmek atmak? Ha demek ki işimize gelince dindarız işimize gelince bir köşeye bırakıyoruz dini filan. Bu da ayrı bir konu tabi.

Ben evlenirken eşimin ailesi hiç masrafa girmediler. Yaptıkları düğünün masrafını da takılan takılarla çıkardılar. Altınları toplayıp bir güzel biz bunlarla borç ödeyeceğiz dediler. Ses çıkartmadım. Çünkü umrumda bile değil canları sağolsun. Ne bir ev eşyası ne bir şey. Ev eşyalarım, eski evimizde annemlerin kullanmadığı eşyalar. Beyaz eşyalarım annemlerin aldıkları. Ne bir yastık ne bir yorgan hiç birşey. Eksikleri de bizimkiler tamamladı. Daha sonra da biz aldık eşyalarımızı yavaş yavaş düzdük evimizi. Taktıları bir iki bilezik de taşınma masrafı borç harç derken uçtu gitti. Kayınvalidem hep sana şunu alıcaktım ama onlar iyi olmuyormuş diye almadım der. Sanki alıcam diyince almış oluyor. Ben de yedim ya. Ama bir gün bile bir tek laf çarpmadım kendisine ne takılarla ilgili ne de başka birşeyle ilgili. Başkası olsa lafı yapıştırır oturtur. Ufacık bile iğneli bir sözüm olmadı. Benim anlatmadığım daha bir sürü olay var...

Ben kimsenin parasını pulunu istemiyorum zaten. Kimse benim için kendini sıkıntıya sokmasın. O yüzden bunları sorun yapmadım. Ammaaa arada alacak verecek kalmadı. Şimdiden sonra eşimden para istemelerini kabul etmiyorum. Ben nasıl onlardan çöp istemediysem, onları sıkıntıya sokmadıysam onlar da beni sokmayacaklar. Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz ancak kendimize yetiyoruz.

Ha şimdi ben eşimin ailesine para yollamasına razı değilim diye kötü insan oluyorsam varsın olayım.
Ama inanın çok rahat vicdanım çünkü ben kimseden birşey beklemedim kimse benim için üzülmedi sıkılmadı. Kimseye de kendimi üzdürtmem.

Durumun çözülmesine sevindim. İnşallah dün çok fazla sıkıtı çekmemiştir kardeşiniz.
Yalnız bazı arkadaşlar çok acımasız nasıl yorumlar öyle, esefle kınadım.
Kimse kimsenin iç dünyasını aile yaşantısını bilemez, uzaktan davulu sesi hoş gelir derler ya gerçekten öyle, ahkam kesmek çok kolay değil mi? Evet bende olsam bulur buluştutur kardeşimin işini görürdüm. Ama ya şartlarım uygun olmasaydı, her şey olabilir insanlık hali o sebeple biraz daha duyarlı bakmak lazım konuya. Şimdi ne şartı diyenler de çıakcaktır ama bunu kimse içinde olmadan yaşamadan bilemez, tanımlayamaz.

allahım kimseyi darda koymasın yazdıklarınızı okuyunca içim gitti kıyama o bebişe ben şimdi büyümüğtür
Amin canım.. herkes bişeyler çekmiştir tabide bilmiyorum ben çok çektim.. büyüdü büyüdü ablası çok şükür..atlattık o günleri ama işte ..
o yüzden böyle şeyleri okuyunca içim acıyor..

bu dertmi?
kusura bakma... neyse sildim yazdıklarımı
sinirlenmeye başlıyorum yine

evevt benim için dert onu mutlu edemem dert ,ben zaten hatamı kabul edıyorum keske hemen zorda olsa gidip yatırsaydım ama o an kitlendim gidemedim çok kızıyorum kendime ama neden hakaret eder gibi konusuyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…