Kardeşime yardım edemiyorum

Kendimi düşündüm bu konuyu okurken.
Geçen yıl bu zamanlar, dersanede çalışıyorum.
babam anjiyo olmuş, bana yine de hesapta para ayırmış kullan diye, banka kartını yurtta unutmuşum. günlerden cumartesi.

bozukluğum vardı, gittim dersaneye, bütün gün çalıştım. öğle yemeği bile yiyemedim.
o gün de maaşımı vereceklerdi, vermediler.
kaldım mı dımdızlak.
hesap kartım da yok..

annemleri arasam gönderemezler haftasonu,
dersaneden maaşımı istedim bi 5 lira olsun verin bari dedim vermediler.
2 otobüsle gidiyorum bir de..
nasıl utanıp sıkılmıştım orada çalışan bir arkadaşımdan para isterken

umarım kardeşiniz o durumda kalmamıştır..

Son düzenleme:
"karakumru" arkadaşım gerçekten böyle mi düşünüyorsun
canım vallahi eşin eve gelmeden bu konuyu bence aç telefonla konuş ben gurur falan dinlemezdim... seni çok seviyorsa seninde üzülmeni istemez kıyamaz herhalde... kendi kazancı vermek zorunda değil diyene de gerçekten diyecek bişey bulamıyorum... telefonu aç ve eşine ne kadar üzgün olduğunu ve ondan çok değil sadece 50 tl. göndermesni rica edin. 50 tl. mevzu olacak bir para da değil kaldı ki... bence ne olursa olsun kardeşin seni abla bilmiş senden bişey istemş onu zor durumda bırakma göster ablalığını hadi... inan çok üzüldüm ya

kardeşine de abla olarak söyle deli gibi çalışsın okusun okulunu bitirsin ve geleceğini garanti altına alsın ve ileride evlendiği zamanda eşine muhtaç duruma gelmesin... ekonomik özgürlüğü elinde olsun eşine el açmasın... ya da en azından seçeceği eşi onu para konusunda zor duruma düşürmemeli parayı vermesini biliyorsa şayet kullanma özgürlüğünü de ona tanımalı...

evin ne kadar uzak olursa olsun madem bu kadar önemli ve eşin yatırmıyor kalkıp gideceksin. ben olsam içim rahat etmez madem eşim yatırmıyor gider yatırırım. gerekirse 1 gün gitsin ne olacak

evet ya.aynen katılıyorum söylediklerine....

Kocan vermek zorunda değil diyenlere hayret ediyorum...kimse kardeşinin bakımını ona yüklememişki, kırk yılda bir elli lira istemiş..mecburiyetle ne alakası var ?
Imkanı varsa,vicdanı varsa, karısınıda seviyorsa bukadarcık iyiliğide yapmak zorunda...

evin ne kadar uzak olursa olsun madem bu kadar önemli ve eşin yatırmıyor kalkıp gideceksin. ben olsam içim rahat etmez madem eşim yatırmıyor gider yatırırım. gerekirse 1 gün gitsin ne olacak

kusura bakmayın ama insan istedikten sonra herşeyi yapar.. sabahtan beri pc basında yazana kadar gidip yatırılabilirdi..
şimdi teknolojı o kadar ilerlediki yeterki cebinde paran olsun 2 dakıkada gönderirsin.. konu sahibinin göndermek istediğine inanmıyorum ben.. sadece vicdanını rahatlatıyor..

böyle düşünürüz sonrada insanlık ölmüş diye dert yanarız ne çelişki dimi ..

arkadaşım cüzdanım para dolu ama şehirden uzağım yatıramadım yazmışsın ya
madem cüzdanın para dolu hadi dielim interneti kullanmıyosun bin bir taksiye git bankaya yatır parayı bu kadar zor bir şey değil cüzdanı para dolu olan biri için.
eşinin 50 TL için mırın kırın etmeside üzücü bir durum aynı durum onun kardeşi için olsa sen öyle bir tepki versen sorun yapardı eminim.
neticede siz evlenince kurulan ailenizde kendi ailelerinizinde DOZUNDA yeri olmalı değilmi ?

ya arkadaşlar kac kere yazdım hadi diyelim gönderdim ya sonra armız kötü olmayacakmı ondan habersiz

valla ben bunu da anlayamıyorum. sen sürekli para göndermiyorsan veya eşin sürekli göndermiyorsa ki göndermiyormuşsunuz, senin sana verilen harçlıtan 50-100 lira alıp kardeşine göndermişsin neden sorun oluyor. sen sana ait olan paradan gönderiyorsun sen kendine keyfi alacağın bir elbiseden vazgeçiyorsun. bu kocanı neden sorun yaratacak kadar rahatsız etsin. ayrıca sen sana verilen parayı hayatım ben şimdi x dükkana gidip şunu alabilir miyim diye soruyor musun tabiki de hayır. kardeşine de sana verilen paradan göndermek için de izin almana veya haber vermene gerek yok diye düşünüyorum. o parayı eşin sana vermiş istediğin gibi kullanabilmen için.

saklaman gerekmiyor ama izin de alman gerekmiyor. eşin kalkıp neden verdin derse de çocuk parasız kalmış gönlüm el vermedi o halde olmasına 50 gönderdim. 40 yılın başında bir kez bişiy istemiş derdim. herhalde eşinde üstüne gitmez sorun çıkartmaz.. yani bence fazlasıyla olayı büyütmüş ve sorun edeceğini düşünmüşsün

bilemiyorum eşine nasıl söyledin ama ben olsam şöyle derdim hayatım kardeşim parasız kalmış bugünde sınavı varmış acil bi 50 lira göndersene ordan. ben inmeyeyim şehre şimdi derdim. mırın kırın yaparsa para yok filan diye bozuntuya da vermezdim hmm hay allah iyi madem ben çıkıyorum ozaman para yatırmaya öptüm der kapatırdım.

yani kardeşime o para gönderilecek nasıl gönderileceği hususunda yardım isterdim kesin ve net

konuyu okuyunca sevindim
cunku %80 kardesindir para gonder demis
baska bir konu daha vardi ordada konu sahibinin annesi istemisti
"esin mecbur degil esinin parasi" diye tuturanlar olmustu

esimin parasi diye bir sey yok "bizim" paramiz var
hem gizli kapakli isede gerek yok
esim bana para veriyorsa cuzdanim doluysa
gider 50tl ye markette alisveris yaparim
yada gider elbise alirim
ayakabbi canta alirim
yada kardesime gonderirim
hesabimi bilerek tabiiki!
kardesim her zaman benden istese ve ben calismasam
derdim "ablam kusura bakma ben calismiyorum enistende her zaman gonderme taraftari degil" diye
ama esim bana harca diyorsa
bende kardesime ayda yilda bir gonderirim heleki ogrenci kardesime

hem konu sahibinin esi daha once gondermis ama onaylatmamis
kardeside parayi cekememis
dalga gecer gibi
gonder ama almasina izin verme hesapta oyle dursun
el ustunde tutmus olabilir ama saygi duymuyor
her ay istese "ee ama yeter" deme hakkina sahip
bir kereden ne olur?

ya arkadaşlar kac kere yazdım hadi diyelim gönderdim ya sonra armız kötü olmayacakmı ondan habersiz

o senin öz mü öz kardeşin.....sen ablasıyken kocamla aram bozulur diye kardeşini mağdur bırakmayı göze aldın ve de yukarıdaki cümleyi kurabildin ya .....ARTIK kocana kabahat bulmuyorum bile....

Son düzenleme:
yazık ya kardeşine Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...sende eşim eşim deyip duruyosun 50 lira için şunlara bak...

keşke buraya bu konu yerine şöyle konu açsaydın: arkadaşlar kardeşim başka şehirde öğrenci ve paraya çok ihtiyacı vardı. benden para göndermemi istedi eşimin de buna razı gelmediğini bildiğim halde tüm imkanlarımı zorlayarak kardeşime para gönderdim. eşim bunu öğrendiğinde, duyduğunda vs. tepki gösterdi ve tartıştık şuanda aramız açık ne yapabilirim ?

evet keşke böyle bir konu açmış olsaydın biz de sana hem destek olsaydık hem de seni ayakta alkışlasaydık... sen gerçekten istesen ne yapar eder o parayı kardeşine yollarsın çünkü ablasın sen ablayı yüreği bu ya

bak güzel arkadaşım!Konu sahibi de söyledi zaten annem babam yardım ediyor diye.Şayet bu adamın insiyatifine kalmış bir durum bir erkek hanımına ve çocuğuna bakmakla mükelleftir yoksa eşinin ailesine değil...kaldı ki konu sahibinin cüzdanı para dolu..küçük bi yer de olsa bir çok yolla kardeşine gönderebilir.lütfen bu tarz şeyler için ağzınızın tadını boozmayın...Saygılar....

gonderemiyo parayi konu sahibi
yada cabalamadi gondermek icin
esinden rica etti cunku
kardesi magdur durumda!
agzinin tadimi kaldi bu isin? karakumru?

esine cocuklarina tabiiki bakacak esi
ailesinede bakmak zorunda degil
ama hatir gonul isleri var arada
esim benim hatirimadami gondermeyecek?
ayda yilda bir diyoruz
maas bagla demiyoruz!
iyi kendi ailesinide sevindirmesin o halde!
kizmi erkekmi kardesi ne olursa olsun
gitsin elden istesin
yada bu aksam yemek yemesin
kardesi yada sinavi var otobuse binmesin
kardesi yeterki agzinin tadi bozulmasin ablayla enistenin

Son düzenleme:
fbyildiz :) yok bu seferde kocanin parasini niye gizli gonderdin
sen olsan kabul edermiydin diye yorum gelirdi
"kocanın parası" diye olaya bakarsak zaten baştan yanlış yapmış oluruz. konu sahi arkadaş parayı eğer kocasının cebinden gizli olarak alsa, ya da ne biliyim birikim yaptığı çekmecesinden falan alıp gizlice gönderse okey... ama arkadaşa eşi para veriyor verdiği paranın hesabını görmüyor ise o zaman o parayı istediği gibi kullanabilme özgürlüğü olmalıdır değil mi? üstelik de parayı isteyen kişi öğrenci ve sadece 50 tl de gönderse işine yarayacak. atıyorum erkek kardeşi arayıp dakonu sahibine abla para gönder borcum var demedi ki bu daha masum dier türlü olsa eşine tabiki danışacak ona danışmadan yapması hata olur vs. ne biliyim ya öyle bir durumda olsam bir dakika durmam yerimde durduğum yer dar gelir bana ya

dikkatini çekerim annesi babası gönderiyomuş zaten buba istinaden söylüyorum arkadaşım cewap yazmadan önce konuyu okuyunuz lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…