Kardeşime yardım edemiyorum

sürekli olsa bile ne olacak ki.. ablası lüks içinde yaşarken kardeşi 50 tl istemiş çok mu...

okurken içim sızladı.. kendi üni. günlerimi düşündüm.. okurken hele başka şehrdeysen. kaç paran olursa olsun yetmez.. kardeşine ailen yeterince para gönderiyordur ama dediğim gibi öğrencilik zamanları insanların okuyor olsalar da cahillik zamanları.. para harcanıyor maalesef.. ay sonu gelmeden bi bakıyorsun ailenin gönderdiği de bursun da bitivermiş kalıyorsun dımdızlak ortada.. utanıp ailenden de isteyemiyorsun hap düşünürdüm bi abim bir ablam olsaydı parasız kalınca onlardan isterdim diye.
ama görüyorum ki ele karışınca hele birde çalışmıyorsan vay haline..

üzülldüm kardeşine arkadaşım cüzdanın para dolu ama kimseye bir faydan yok.. kardeşine.. utana sıkıla 3-5 ne olursa gönder diyen kardeşine..parasızlıktan sınava gdemeyecek olan kardeşine. dedim ya içim sızladı okurken..

size akıl vermek haddime değil kusura bakmayın ama eşiniz yardım yapmak istiyorsa yakın çevresinden başlasın bence..

sizin en yakınınız dururken siz dışarıya yardım etmişsiniz bu kaç yazar. öğrencilik nedir başka şehirde okumak nedir ben çok iyi bilirim. durumu en yerinde olan öğrenci bile bazen yeri geliyor cebinde metelik kalmamış oluyor. ben de öğrenciyken allah razı olsun ailemden beni parasız hiç bırakmadılar bi alo demem yetti... çok şükür maddi durum da buna elverişliydi ama yeri geldi ben cebimde 1 tl nin olmadığını da biliyorum yeri geldi babamdan daha yeni aldım diyerek söylemeye bile çekindiğim oldu ki öyle bir pozisyon yaratan insanlar değil... o yüzden öğrenci oldu mu fakirin de ihtiyacı her zaman olur zenginin de... eşiniz dışarıya da yardım edebilir ama sizin kardeşinize de çok ufacık yapacağı bir şeyi neden büyütüyor ya da istemiyor ki... ben eşime böyle bir talepte bulunacağım da o da reddedecek hele de maddi imkanı buna müsaitken... enteresan doğrusu!

beni anladığın için teşekkür ederim
canım sıkma canını akşam konuş güzelce eşinle tatlı dille ikna etmeye calış kardeşinde bir gün sabıretsin artık . sen ailene harcamadan kaçınmıyorsun kardeşim zorda kalmış istemiş benden üzülüyorum sık sık istemiyor ya falan de .. ama sakın surat asma derim kolay gelsin

sürekli olsa bile ne olacak ki.. ablası lüks içinde yaşarken kardeşi 50 tl istemiş çok mu...

canım çok degil tabi de eşi razı degilmiş. bir kereye yok demiş ki sürekliye ne der bilemem en iyisi oluruna bakmak. yoksa yuvası huzursuz olur. kavga etse sonuç yine aynı bence bunu kadınsal yöntemle çözmek ki kıyıda köşede varsa kendi yollayacak malesef oda yokmuş. gerisi akşam konuşmaya kaldı artık bence

canım zaten cüzdanım para dolu ama dedğim gibi oturduğum yer şehra uzak o yüzden gitmem zor merkeze

beni anladığın için teşekkür ederim

arkadaşım seni anlıyorum ama şunu anlayamıyorum...
"eşinden habersiz iş yapma postane yakın degilse gizli kapaklı şeyler duyulur kocanın alın teri sonuçta"
diyen arkadaşa beni anlıyorsun demişsin....

bence sen kardeşini düşünsen eşinden gizli kapaklı iş yapmayı düşünmeden önce ; benim canımdan kanımdan olan kardeşimi düşünmeyen adamı umursamaz şehir merkezine uzak bile olsan alır çantanı gider bi bankadan kardeşine para gönderirdin..

Belki vijdansız düşünüyorsun diyebilirsin ama kendin diyorsunki zor durumda olmasa aramaz yol parası yok 2-3 lira bile olsa gönder demiş kardeşin.. ve sen cebim para dolu ama kocandan gizli gönderme olayını düşünüyorsun...

Bilmiyorum belki ben farklı düşünüyorum ama ben olsam şimdi rahat oturupta akşam yemek yiyemezdim kardeşim açmı naptı düşünmekten..ama sen kardeşini arayıp eniştene ulaşamadım diyorsun..
ben kardeşime cebindeki paradan kıymayan adama kusura bakmasın kimse ama kadınlık yapmam....

örnek tesadüf 20 dakkika önce kardeşimi aradım oda şehir dışında okuyo param varmı dedim var abla nekdar var dedim yeter dedi 20 lirası kalmışş zorla aldım ağzından .. içim acıdı napar 20 lirayla şehir dışında diye hemen internetten eft yaptım.. öğrenci bu sonuçta etrafında kimse yok .. acaba borç isteyecek kimsesi varmı....

bence birdaha düşün.. Sana değer vermek sana sürekli hediyeler almak değil.. cebini para doldurmak değildir..
senin değer verdiğin kişilere değer vermesi çok daha önemli bence.. buda anlayış gerektirir..

ya arkadaşlar kac kere yazdım hadi diyelim gönderdim ya sonra armız kötü olmayacakmı ondan habersiz

kusura bakma arkadaşım ama biz ha bire yazıyoruz ama sen hala aynı şeyi soruyorsun. diyelim bu ay kuaföre gitmedin kardeşine para gönderdin nereden bilecek eşin ? eşin ailesine 2000 tl ye plazma alıken rızanı sordu mu ? sen çalışmıyor olabilirsin ama eşinin kazandığı para ikinizin parasıdır. bunda gurur yapacak bişi yok ha diyorsanki ben gururluyum eşimden para isteyemem o zaman kendin para kazanacaksın . bugün kardeşin para ister yarın sıkışır ailenin bir ihtiyacı olur borç verirsin. insanlık hali bu hepimizin başına geliyor. eğer eşin parayı ben kazanıyorum benim param modundaysa bugün cüzdanını doldurduğuna güvenme .. yarın en ufak bir anlaşmazlıkta parayı kesiverir sende ne olduğunu şaşırırsın.

kardeşin belki parasızlıktan okuluna gidemedi, yemek yiyemedi onu değilde eşinin yapacağı tepkiyi düşünüyorsun şu anda. eşinin ruhu duymaz bile . anlamadığım gün boyu yaptığın harcamayı tek tek eşine söylemiyorsan, bi 50 lirayı kardeşine gönderdiğini de eşin nereden bilecek. kardeşini de aramızda kalsın dersin..

konu sahibi arkadaş hem bu kadar dert etmiş gibi gözüküp hemde eşimden gizli kapaklı iş yapamam demişsin . . cüzdanı para dolu insan tereddüt bile etmemeli kardeşi para istediğinde. . Ki benim param olmasa bile birinden borç ister kardeşime yinede destekçi olurum. . O sizin göndereceğiniz parayı har vurup harman savurcak bi karakterde değildir sizde çok iyi biliyorsunuzdr eminim . .
İster dağın başında olun ister memlektin tam göbeğinde
Sizin yinede o parayı göndereceğinizi dşünmüyorum ee nede olsa eşinizle aranızın bozulmasına sebep olur 50 lira

arkadaşlar yazdıklarınızı gözyaşı içinde okuyorum bazen acımasız eleştiriler oluyo evt belki haklısınız ama sabah gelişen bir anlık olay evet yapamadım yapamadım yapamadımmmm sabahtan beri ne haldeyim bunu ancak yaşayan anlarr

ya takılmışsın birşeye eşimle aram bozulmaz mı??? ya arkadaşım kardeşinnnnnnn kardeşinnnnnnnnnnn canınnnn bu senin ya.... ay vallahi kendimi çok kötü hissettim ya ablasın sen arkadaşım sen de diyorsun ihtiyacı olsa istemezdi diye. valla kusura bakma da seni bu duruma düşen bir adamla bırak da bir kereliğine de aran bozulsun belli sana bunu yapmaz. baksana paran var cebinde ama sen onu dilediğin şekilde harcama özgürlüğüne bile sahip değilsin! kusuruma lütfen bakma konu benim aile olunca ben dayanamıyorum gözümde kendi kerdeşim ve abla olarak "ben" canlanıyor da şimdi... sen ben ce bir an önce bu konuyu kaldır benim içim acıdı burada kimse de sana yardım edemez sanırım

saol canım yarım saat sonra gelicek konusucam 6,30 dan sonra yazarım tepkisini

çok çok iyi anlıyorum benim de içim sızladı ama bilmiyorum ya yada eşine söyle aç söyle gururun çok daha mı önemli kardeşinin durumundan

canımınıcı madem cuzdanın para dolu bı otobuse veya bı taksıye atla gıt yatır ne esıne sıkıntı et ne kendıne ne de kardesıne... bu kdr buyutulecek bı sey yok kı.. kendı ısını kendın yap... Allah baska dert vermesın...
sevgıler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kere senin yerinde olsam eşimin yüzüne bakmazdım.....paranız olmasa anlayacağım belki..ama varken kardeşine yollamamak ta ne demek....ayıp değil mi? Kardeşinin hatırı yoksada senindemi kocanın gözünde hatrın yok ?

Bahsettiği rakam 50 tl..yazık değilmi o çocuğu..herzaman para isteyen biride değilmiş..okula gitmeye parası kalmamış....senden istemeyecekte kimden isteyecek...cüzdanın para doluysa atlarsın bir araca gidersin..alsında 2 saatini alsın...herhalde kardeşini bu durumda bırakmaktan daha iyidir...

Ama kocana bunun hesabını mutlaka sor..kardeşinin değeri bukadarmı ?

bence bu durumda kardesınıze tesekkur etmelısınız
borclusunuz ona
cunku bu durum ıle esınızın sızın deger verdıklerınızı hıce saydıgını gormus oldunuz
bu bugunun sorunu degıl arkadasım
bu sızın aranızda var olan ama sızın bugun gormenızı saglayan bır sorun
sımdı surat asıp tavır takınmakla cozulmeyecek aksıne belkı de buyuyecek
hatta esınız bu tavrınızın sorumlusu olarak kardesınızı gorup ona cephe bıle alacak

bence esınızle acık acık konusun
onun hassasıyetlerıne sızın onem verdıgınız kadar (ızınsız sehre ınmemek, parasını aılenıze gondermemek gıbı) onun da sızın hassasıyetlerınıze onem vermesını ısteyın
bunu aglayarak, surat asarak ve ya aksamını zından ederek degıl
sakınce ve net olarak dıle getırın

onun bir kardeşi yokmu varsa onunda aynı duruma düşse ne yapıcağını sor ve kardeşini çok sevdiğini böyle bir durumda herkesin para yolluycağını ama onuda zor durumda bırakmayacağını anlat kocan kardeşini belki sevmiyebilir sana para veriyorsa eğer 20-30 lira kenarda sakla sonra git kardeşine ver anlat kocamın istemediğini sürekli bozuk attığını anlat

:2: Arkadaşım sonuçta bu adam sana bakıyo mu istediklerini alıyo mu tamamdır daha ne istiyosun senin kardeşine bakmak zorunda değil ki...Bunun cimrilikle alakası yok sonuçta istemiyosa durduk yere huzurunu kaçırma.Bak sen de diyosun annemler gönderriyo..e senin kardeşine bakmak zorunda değilki adam..bazılarımıza rahat batıyo sanırım

sana inanamıyorum....

çocuk herzaman para isteyen biri değilmiş...üstelik zor durumda kalanda öz kardeşi..bugün kocamla aramız bozulmasın diye, zor durumda kaldığını bile bile kardeşime bir 50 lirayıda göndermiyim mi yani....

Soruyorum sana..insanlık bumu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…