• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

benim düğünümde eşimin kredi çekerek aldığı bilezikleri kayınvalidem kayınbabam kaynım ve görümcem takmıştı, şimdi de o krediyi ben ve eşim ödüyoruz :KK59:
Sizin durum daha kotuymus. Bizde de 6 bin lira akrabasi borc vermisti bilezik icin esime. Dugunden sonra takilari direk verdik borcun yerine.

Bugun evlilik yildonumumuz, keyfi yerinde. Aksam biraz ikna etmeye calisayim:KK53: kredi kartimi da aldi cakal ya. Ben simdiye alirdim kartim olsaydi:KK34:
bence güzellikle konuşun olursa olmazsa eşinizle arayı açmayın tartışma yaratmayın derim.....çünkü şartlar belliyse ypacak bişi yok gelin hanımda bunu anlamak zorunda....inanın aynı durumda onlar olsa ayıp düşünmez ....

Bugun evlilik yildonumumuz, keyfi yerinde. Aksam biraz ikna etmeye calisayim:KK53: kredi kartimi da aldi cakal ya. Ben simdiye alirdim kartim olsaydi:KK34:
bence güzellikle konuşun olursa olmazsa eşinizle arayı açmayın tartışma yaratmayın derim.....çünkü şartlar belliyse ypacak bişi yok gelin hanımda bunu anlamak zorunda....inanın aynı durumda onlar olsa ayıp düşünmez ....

gelin laf edecek diye ikiniz de işsizken neden kendinizi zora sokuyorsunuz ki önemli olan elimizden geleni yapabilmektir. kardeşiniz ve eşi ile konuşun eminim anlayacaklardır. durumumuz daha müsait olduğunda telafi edeceğinizi söylersiniz ilerde de bi bilezik takarsınız hem onlar mutlu olur hem sizin içiniz rahat eder

Dusunmez biliyorum, kiz zaten cocuk akilli, bi kere evime cagirdim kardesimle beraber. Kahvaltiyi yaptik, cekildiler sonra benim kucuk bi odam var oraya. Goremedik yani yuzlerini. Kiz ayiptir falan diye dusunen biri degil zaten. Ben kafama takiyorum boyle mal gibi.

Allah mesut etsin iki tarafi da,nice yillara.
"oyle odesmeyelim biz fazlasini yapalim ki hatayi anlasinlar şanımız yurusun" deyin bence.
iki tarafi da idare etmek zor.esinizle kötü olmayin ama begenmeyen altindan kemer taksan yine begenmez.

evinin bir eksigini falan mi alsaydiniz?

Benim es tarafindan sadece 1 ceyrek takildi saka gibi oda dugunden sonra.kapida kaynana kesesiyle bekledi jeton gibi veren girdi.allahtan vermemis bize olene kadar falanca da bunu taktiydi takin sizde der dururdu.

benimde ekimde kızkardeşim, kasımda abim evlencek ikisinede yarım takacaktım ama şimdi bu konudaki yorumları okuyunca acaba mı dedim napsakki :KK51:

bence o parayla incecik bir kolye alın. . hatta ben geçen 8 ayar hayat ağacı kolyesi aldım kendime :) 140 liraya :D

Dusunmez biliyorum, kiz zaten cocuk akilli, bi kere evime cagirdim kardesimle beraber. Kahvaltiyi yaptik, cekildiler sonra benim kucuk bi odam var oraya. Goremedik yani yuzlerini. Kiz ayiptir falan diye dusunen biri degil zaten. Ben kafama takiyorum boyle mal gibi.
işte öyle tipler kedi yaptıkları ayıbı görmeden senin mecburiyetini laf ederler....ne yapsan allah razı olsun dedirtemezsin böyle insanlara onun için fazla kasma yoksa yoktur....hepimizin başında sıkma canını takma kafaya.....hayatım boyunca bu tarz şeylere önem verdim hep hayal kırıklığı yaşadım...
eltim hamile kaldığında kız olursa bilezik takacam dedim annemin bana verdiği harçlıkla 10 sene öncesinin parası 145tl ye bilezik aldım....aynı gün ortalıkta geziyordu misafir çocuğun biri almış bükmüş.....halbuki ne kadar heveslenerek bebeği götürüp deneyip almıştım....hiç oralı bile olmadı bozdurup harcadı çok zoruma gitmşti.....
bi de evini ayırdı o gün arkdaşları gelecekti....bende orta sehpası yok arkadaşları gelecek diye aldım gittim gündüzden..... şimdi o sehpa annesinin evinde ona vermiş.....sen düşün insanların ne kadar nankör olduğunu...

insan kardeşine dünyaları yapmak ister ama elinizden ne geliyorsa o..
kendinizi kötü hissetmeyin..
bir gelin böyle birşeyin lafını ediyorsa onun ayıbı..
zaten laf edecek olan çeyreğe de eder yarıma da..
bilezik taksanız "dandik bi bilezik" der geçer..
siz eşinizle kendinizi zora soktuğunuzla kalırsınız..
evine daha sonra güzel bir hediye alırsınız içiniz rahat eder..
benim eşim kardeşlerine neler yaptı doğru düzgün arayıp sormazlar bile..
boşverin..
elinizden gelenin fazlasını bir kez yaparsanız hep yapmanız gerekir..

Back
X