• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

2 ceyrek takıcaksınız sanırım toplamda.
tek tek takıcagınıza. birleştirip tam altın takın.
maddi durumunun imkanları dogrultusunda yaptıgını biliyolardır muhtemelen. bence sorun yok:KK54:
2 çeyrek bir yarım yapmaz mı? :KK56:

Konu sahibi kendi bileziğiniz yok mu mesela? Ya da kaç kardeşsiniz? Bilemedim, sizden çok takanlar olur, öz kardeşi ancak bu kadar yaptı derler sanki.

tabıkı abla olarak sız herkesten cok ıstersınız bılezık takmak, ama ıssızlık maası ve kıra dıyorsunuz, ıkı ceyrek almak bıle sızın mutfak masrafını kıstıgınızı gosterır bırakın luks harcamayı.
ben gelının yerınde olsam bu fedakarlıgını gorurdum, umarım o da gorur.

ailende zaten fazlasını yapıyormuş.. sende bi bilezik takamyı ver canım.
ufak bişi takmanda yeter. şu dar gününde :KK19:
Valla aynen, kiza prenses muamelesi yapiliyor resmen. Ben bu kiza yapilanin ceyregini gormedim.
Neyse bi gun bununla da ilgili konu acayim ben, dokeyim icimi:KK51:

Durumunuzu biliyorsa sorun etmemesi lazım ama kardeş olarak fazlası beklenir çeyrek az duruyor eşinle ayrı takmayın onun yerine yarımlık takın daha göz doldurur.ablan çeyrek taktı diye laf edemez en azından:KK54:

tabıkı abla olarak sız herkesten cok ıstersınız bılezık takmak, ama ıssızlık maası ve kıra dıyorsunuz, ıkı ceyrek almak bıle sızın mutfak masrafını kıstıgınızı gosterır bırakın luks harcamayı.
ben gelının yerınde olsam bu fedakarlıgını gorurdum, umarım o da gorur.
Aynen, canim.
Ben de soyle bi tipim evde kuru ekmek yesem de kimseye belli etmem, soyleyemem.
Bazi insanlarin gozunde para bile degildir iki ceyrek veya bir yarim ama dedigin gibi bizim icin su an buyuk para.
İnsallah gelinimiz kiymetimizi bilir ama hic sanmiyorum.

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O

Valla aynen, kiza prenses muamelesi yapiliyor resmen. Ben bu kiza yapilanin ceyregini gormedim.
Neyse bi gun bununla da ilgili konu acayim ben, dokeyim icimi:KK51:
İki çeyrek yerine bileklik taksanız nasıl olur,uygun bileklik bulunur diye düşünüyorum.

Iki ceyrek zaten 300 tl degil mi. Uzerine 50-100 tl daha koyup geline kolye falan alsaniz olmaz mi ki. Biz erkek arkadasimin ablasi evlenirken oyle yaptik 400 tl altin kolye almistik. Cok begenmisti. Tabi maddi degeri olmuyor sanirim sonradan ama hatira, hediye iste ben cok deger veririm :)

2 çeyrek bir yarım yapmaz mı? :KK56:

Konu sahibi kendi bileziğiniz yok mu mesela? Ya da kaç kardeşsiniz? Bilemedim, sizden çok takanlar olur, öz kardeşi ancak bu kadar yaptı derler sanki.
Kendi bileziğimi hayatta takmam ben zaten bi tane kaldı kala kala :KK48:
Bizden takan olmaz canım, benim düğünüme 4 tane amcamdan iki tanesi geldi. Biri 100 tl biri çeyrek taktı :KK53:
Kimsenin bilezik takacağını sanmıyorum.
Dediğim gibi yarım altın parasına 100 daha koyup alayım bilezik ama sattığında para etmiyor. Hiç pahasına satıyorsun.

anladığım kadarıyla eşinizde siz de çalışmıyorsunuz çok zor bir durum ayrı ayrı takacağınıza yarım altın alın daha iyi olur hem baktınız sonradan içinize sinmedi evine güzel bir hediye alırsınız ya da kasım ayına kadar kenara bir miktar para koyarak bilezikte alabilirsiniz.

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O

Ailen ne takıcak kız tarafı biliyormu kaç bilezik takıldığını bnm ablamında durumu müsait değildi annemden aldı o takıyormuş gibi yaptı bileziği. sonra aldı zaten durumu düzelince.

Eşimin annesinin kardeşleri bilezik takmak yerine sizin dediğiniz gibi çeyrek yaptılar eşler çok üzüldüler bi bilezik 1000 lira yani kasıma kadar yapılabilir

Aynen, canim.
Bazi insanlarin gozunde para bile degildir iki ceyrek veya bir yarim ama dedigin gibi bizim icin su an buyuk para.
İnsallah gelinimiz kiymetimizi bilir ama hic sanmiyorum.

Olsun üzülme, eğer sonrasında evıne hedıye dedıgın bılezık ederınde bırseyse bılemıyorum tabı sadece fıkır yanlıs anlama, durumu ızah edıp gecıcı olarak sahte takıp, en azından malesef dugun olan yerde ne takılıyor dıye bakılır,el aleme karsı, durumunu toparlayınca verırsen lafını edecek bırsey de kalmaz. tabı sonrasında nasıl bırsey almayı dusunuyorsun bılemıyorum sadece fıkırdı lutfen yanlıs anlama.
ama ceyrek taktı dıye laf edılmez, teşekkür edilir yanı.

[QUOTEc="yaseminA, post: 36668387, member: 431173"]Aynen, canim.
İnsallah gelinimiz kiymetimizi bilir ama hic sanmiyorum.[/QUOTE]

Canm bak soylede yapabilirsin.geline yada kardesine deki.cnm bak durumumuzu biliyosunuz.bende isterim en guzelinden yapiyim ama olmayinca olmuyo.mahcupta olmak istemiyorum de.dugunde takacagim yerine evine bisey aliyim de.halisini yada firinini alabilirsin mesela.yada baska biseyini .taksitle odersin hem cebinizden cok para cikmamis olur.
Benm kayniminda durumu yoktu herkes biliyodu.diger kaynim evlenirken(kardesi yani)annesi arayi yapmak amacli geline abin halini alsin demis kabul etmisler.dugunde bisey takmadi oyuzden.
Hos aldigi halinin taksidinide odemediya neyse o ayrikonu
Bence bu fikri bi degerlendir

Iki ceyrek zaten 300 tl degil mi. Uzerine 50-100 tl daha koyup geline kolye falan alsaniz olmaz mi ki. Biz erkek arkadasimin ablasi evlenirken oyle yaptik 400 tl altin kolye almistik. Cok begenmisti. Tabi maddi degeri olmuyor sanirim sonradan ama hatira, hediye iste ben cok deger veririm :)
Gelin hanım kolye küpe bileklik takamıyormuş, hatta kardeşim nişanlarında kıza kafam kadar altın küpe almış kız bi kere bile takmamış, ben bunları takmam diyormuş bi de :KK53:

Gelin hanım kolye küpe bileklik takamıyormuş, hatta kardeşim nişanlarında kıza kafam kadar altın küpe almış kız bi kere bile takmamış, ben bunları takmam diyormuş bi de :KK53:
Bileklik takamayan bileziği nasıl takacak,madem öyle çeyrek takın gitsin.

Back
X