• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

Yoksa yoktur ya, ne varsa onu taklarsınız olur biter. Kardeşiniz ile aranız nasıl bilmiyorum ama, ona da söyleyebilirsiniz. Bunu sadece kendi kardeşimi düşünerek söylemiyorum, benim düğünümde de eşimin kardeşi işsizdi, bir şey takmadı. Yanımızda olması yeterliydi, biliyorum ki olsa canı gönülden en iyisini yapmak isterdi.

Bence kendinizi zorlamayın, hiçte sıkılmayın. Kardeş kardeşi idare edemeyecekse , kardeşliğin anlamı kalmaz.

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O

cnm iki çeyrek neredeyse 300 tl üstüne biraz katıp hediyelik bilezik al bence en azından adı olur
ama durumun hiç müsait değilsede boşver siz kardeşsiniz. ileride çocuğuna büyük altın takarsın olur biter

Kızlar bilezik al diyenler çoğunlukta. Neden fiyatı yarı yarıya düşen bişey alayım ki kardeşime. Kız zaten bilezik takmıyor. Onun yerine yarım altın alsam benim değerim mi düşecek kardeşimin gözünde. Bu yüzden de düşerse düşsün. Ben hem iyi niyetimi kullanarak, hem de onları düşündüğüm için yarım altın takmak istiyorum. Belki elimize para geçerse, eşime yarım olanı veririm, ben çeyrek takarım.

iki çeyreğin üzerine 100 150 bişi ekleyebilirsen adı bilezik olan bişi alabilirsin aslında
ama bütçende buna uygunsa onu takarsın için rahat etmiyorsa durumun düzelince güzel hediye alırsın
hediye bu nihayetinde borç değil

Kızlar bilezik al diyenler çoğunlukta. Neden fiyatı yarı yarıya düşen bişey alayım ki kardeşime. Kız zaten bilezik takmıyor. Onun yerine yarım altın alsam benim değerim mi düşecek kardeşimin gözünde. Bu yüzden de düşerse düşsün. Ben hem iyi niyetimi kullanarak, hem de onları düşündüğüm için yarım altın takmak istiyorum. Belki elimize para geçerse, eşime yarım olanı veririm, ben çeyrek takarım.
22 ayar bileziğin fiyatı o kadar düşmez 14 ayarda dediğin gibi yarı yarıya ama 22 ayar alabilirsen gramında 10 tl düşecek işçilikte bişi bulabilirsin

Gönül istiyor, kardeş için bilezik taksın, set taksın..
Ama hem konu sahibi arkadaşımız hem de eşi şu anda işsizler..
Evleri de kira el insaf yani..
Bu durum da bile 2 çeyrek takmaya çalışıyor..
Canım kardeşim benim sen hiç tatlı canını sıkma.. Dünya hali bu.. İnsanın başına her iş gelir..
Varlık da olur yokluk da..
Hiç tatlı canını sıkma... Milleti de boşver....
Bilezik taksan, bu sefer neden burma takmamış derler..
Ağzı olan konuşur...
Düğün dede aslanlar gibi giyinir kuşanır saçını başını yaptırırsın takarsın takını..
Hiç ezilip büzülme... O kadarını takamayanlar da var...

Kızlar bi de şunu söyleyeyim, benim babam bana nişanda taktığı bileziği alıp tekrardan düğünde taktı. 1000 liralık bilezikti, annem çeyrek taktı, diğer kardeşlerim de çeyrek taktı, tabi onlar da nişanda takılanlardı.
İki çeyrek az biliyorum ama ben de bişey görmedim ki.
Emin olun ben en güzelini de taksam kimse benim kıymetimi anlamaz. Ki ben gene de takmak isterim, sırf utansınlar diye. Gel gör ki, züğürt zamana denk geldi napalım :KK53:

Kızlar bi de şunu söyleyeyim, benim babam bana nişanda taktığı bileziği alıp tekrardan düğünde taktı. 1000 liralık bilezikti, annem çeyrek taktı, diğer kardeşlerim de çeyrek taktı, tabi onlar da nişanda takılanlardı.
İki çeyrek az biliyorum ama ben de bişey görmedim ki.
Emin olun ben en güzelini de taksam kimse benim kıymetimi anlamaz. Ki ben gene de takmak isterim, sırf utansınlar diye. Gel gör ki, züğürt zamana denk geldi napalım :KK53:
O zaman kardeşiniz size çeyrek takmıştı öyle mi?Ben olsam o zaman bana ne takıldıysa aynısını takardım sanırımç

:) hiç üzme tatlı canını..
Kardeşinin de kısmeti 2 çeyrekmiş ne yapsın..
Ki takmayanlar da var..
Benim eşimin kardeşleri ne nişanda ne düğünde hiçbir şey takmadılar...
Durumu olmadığından değil, işlerine gelmediği için..

Bu konuda önemli olan niyet.. Sizin yüreğiniz iyi niyetli.. En iyisini takmak istiyorsun..
Ama ne yapacaksın, hayat şartları.. Sıkmayın tatlı canınızı..

Bu konuda önemli olan niyet.. Sizin yüreğiniz iyi niyetli.. En iyisini takmak istiyorsun..
Ama ne yapacaksın, hayat şartları.. Sıkmayın tatlı canınızı..
Evet canım maalesef, ben aslında kimseyi konuşturmam böyle konularda. Bilseydim kıyıya köşeye atardım bişeyler, Bunlar daha nişanlanalı 2 ay oldu, kasımda düğün yapıcaz demeye başladılar. Hazırlıksız yakalandık yani:KK51:

Kardeşinizie mutluluklar dilerim öncelikle.
Bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim 2 çeyrek takacağınıza ikisinin parasına bir altın takamaz mısınız? :)

Evet canım maalesef, ben aslında kimseyi konuşturmam böyle konularda. Bilseydim kıyıya köşeye atardım bişeyler, Bunlar daha nişanlanalı 2 ay oldu, kasımda düğün yapıcaz demeye başladılar. Hazırlıksız yakalandık yani:KK51:[/QUOTE
Siz milleti takmayın.. Millet anca konuşur.. Siz dünyaları da takmasın yine kulp bulurlar yine konuşurlar.. Takmayacaksın.. Boş vereceksin..
Senin durumun neye el veriyorsa, neye müsaitse onu tak şekerim.. Kardeşin de olsa kimse için fazla bütçeni de zorlama...
Bak senin de düğünün olmuş.. Aynı itinayı senin kardeşin, ailen yaptı mı? Az önce söyledin yok..
Boş vereceksin..

İşsizlik maaşıyla geçiniyorsunuz ve kiradasınız buna rağmen kardeşiniz size altın taktınız diye tavır mı yapacak olmaz öyle şey sonuçta kardeşiniz kaçmıyor ki eliniz bollaşınca daha iylerini alır, hediye edersiniz bence durumunuz yoksa çeyrek yeterli kendinizden kısıp alıyorsunuz, çok kıymetli bir şey bu zaten. El alem de konuşursa konuşsun zaten siz burma bile taksanız millet neden daha büyüğünü takmadı diye konuşacak :KK48:
Edit: ama çok kafaya takıyorsanız da ailenizin takacaklarından birini onlarla siz takın, olmaz mı ki?

İşsizlik maaşıyla geçiniyorsunuz ve kiradasınız buna rağmen kardeşiniz size altın taktınız diye tavır mı yapacak olmaz öyle şey sonuçta kardeşiniz kaçmıyor ki eliniz bollaşınca daha iylerini alır, hediye edersiniz bence durumunuz yoksa çeyrek yeterli kendinizden kısıp alıyorsunuz, çok kıymetli bir şey bu zaten. El alem de konuşursa konuşsun zaten siz burma bile taksanız millet neden daha büyüğünü takmadı diye konuşacak :KK48:
Sorma zaten kimseyi memnun edemezsin bu evlilik olaylarında.
Kimsenin bizim işsizlik maaşıyla geçindiğimizden haberi yok ki, herkes eşimi çalışıyor biliyor. Söylemek istemedim kendi aileme. Onların lafını çekmek istemiyorum.
Eşimle konuştuk bugün o da söyledi fazla bişey takamayız diye, hatta gönlümden geçen hiç takmamak dedi :KK51:

Back
X