• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

benim görümcelerimde çeyrek taktılar ama ben hiç sorun etmedim bunu şimdi burada okuyunca aklıma geldi hatta el kapısında sonuçta ikisi de çalışmıyorlar bunu sorun edecekse o onun ayıbı elinizde olsa yapmaz mısınız?herkes canını verir kardeşine boş verin konuşursa konuşsun sonra eşinle sen sıkıntısını çekeceksiniz

yaseminA çeyrekde 150 lira zaten ama dedigim gibi sorun deil hediyenin fiyati, ihtiyacimiz yok sukur onemli olan dusunmesi idi,zavalli kocam 3 yil ne çekdi benim çenemden
onunda suçu yok aslinda ama elimde bi o var bende ona soylendim:D

Bence ayri ayri iki ceyrek takacaginiza ince de olsa bir bilezik takin derim ya da fazla gelirse yarim altin takin.Durumunuz duzeldiginde de iyi bir ev hediyesi alirsiniz olur biter.Gönlü tok olan bir gelin bunlari hic sorun etmez aslinda ama iste oylesini bulmak da zor.

benım 2 gorumvem ve2 kaynım eşim çeyrek altın alıp verdı taksınlar dıye onları taktılar sadece bı kaynım kendı yarım altın taktı hıc sorun etmedım aklıma bıle gelmedı herkezın maddı durumu ıyı olmayabılıyor sonuçta oyuzden uzulme hıc durumun olunca daha guzel bı hedıye alırsın

Yahu yoksa napacaksınız yarım takın geçin kardeşiniz durumunuzu bilmiyor mu sanki insanlar böyle şeylere niye takıyorlar anlamıyorum zaten durum olsa herkes en güzelini takmak ister ne saçma ;)

5görümcem 3 kaynım var kimse 10 lira bile takmadı. Düğünümde gelen bir kolyeyi kayınvalidem vermedi.Üstüne mihrim olan altını birinden ödünç alıp taktı düğünün ertesi günü geri aldı. Evlendikten birkaç ay sonra eşim askere gitti eşimin akrabalarından biri bunu fırsat bilip borç olarak istedi ve aldıda. Eşime askerdeyken para yok deyip bir tanesini bozdurup ona gönderdiler. Hiç birinin lafını etmediğim gibi düşmanlıkta etmedim. Konuyu görünce aklıma geldi. Laf etmek isterse insan herşeye edebilir. Canınızı sıkmayın hiç.

Aman gelin soylenir diyorsan o fiyata bilezik al soylenmesin kardeşinin de başı agrimasin senin de. Fiyatı dusuyor diyorsun haklisin ama boşver sonuçta 1 bilezik. Birkac tane olsa tamam da 1 bilezikten ne kadar zarar edecekler? Birak 3 5 zarar etsin. Ömür boyu kardesinin ve senin başına kakmasindan iyi bence.

Gelinine bundan hoşnut olmayacak biri ise ben size diyeyim 2 çeyrek takarsaniz çeyrek taktı der..2 çeyrek fiyatına bilezik alın daha iyi..bana birisi takmış ti. .birgun bozdurayim dedim içi boş çıktı bozdurmama degmeyeceği için bozdurmadim. .ama hiç anlamamıştım ve herkes bilezik taktı vs..gibi konuşup şaşırmışlardi. .yani anlayacağın adı bilezik idi..ama ben sorun etmedim..

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O

bekleniyorsa ailenizin takacagi bileziklerden birini siz takin.

Kizlarr soylemeyi unuttum, gelinle iki gun once beraberdik. Gezdik, dolastik, gelinlik falan denedi. Sonra bize geldik, laf arasinda babasinin bilezik takmayacagini soyledi, fazla bisey takamicakmis yani. Kendi babasi takamiyorsa ben hic takmam dedim ben de icimden, icim rahatladi yani:KK53: 2 ceyrek alip takicaz esimle. Geline soylemedim ama tabi.

Bence abi ve yenge olarak size bilezik yapmak yakışır.
ama durum yok diyorsunuz,bilemedim şimdi

Back
X