Kardeşimin pubG sonrası sorunları! Aile içi şiddet

Ne biçim konusuyosunuz siz ya .bna attığı küfurmu yada saldırması mi hosuma gitti

15 yasinda kardesim var,
Salak demez bana
Cunku ailede kimse birbirine boyle seyler demez.
O kelimelerin kotu olduğunu ogreneli 10 seneyi gecti,
sinir aninda da kullanmaz, kullanamaz.
cunku onceliginin kendisini frenlemesi oldugunu bilir.
Pubg o da oynuyor bu arada.

Sorunun yalnizca o oyundan kaynaklandigini sanmiyorum.bir cok kisini oynadigini duymustum.ker insan bu sekilde davranmiyor.ben de soyle bir bakmistim nedir bu diye.cok sacma gelmisti bana.esimi de hic sarmadi.siz bir firsatini bulup telefonunu bilgisayarini bir kurcalayin derim.

Ee yani bana küfür etmesi bnm sucummu ? Hemde babama saygısızlık yyaptigi için uyarmam sonrada bu hakaretleri yemem bnm yuzundenmi

Çocugun dövülmesi dayak atınca ne değişecek?
Dayaktan değişir mi bilmem ama .ona seni sildim artık senin gibi bı kardesim yok dediğimden beri bu kardeşim etrafımda dört dönüyor şimdi yüz vermiyorum artık .ben babama saygısızlık yaptığı için uyardim sonuc bu oldi ben bunu haketmedim .kimse haketmez .heleki senden yaşça küçük kardeşin ya .ben bu çocuğun altını bile değiştirdim .nasıl bana bunları yapar . şuan gözümde bit kadar değeri yok

Ee yani bana küfür etmesi bnm sucummu ? Hemde babama saygısızlık yyaptigi için uyarmam sonrada bu hakaretleri yemem bnm yuzundenmi
Babanıza saygisizlik yaptıysa babanizin karsisina alip konusmasi lazim.
Babanizin sizin savunmaniza ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Bir sonraki adimi ofkesini kontrol edemediginde size el kaldirmak olacak.
Sizden ve abisinden bunu ogrendi malum..
Simdi gucu yetmiyor diye düşünüyorsunuz ama bir kac seneye yetecek.
O zaman da bakalim oh ellerimize saglik diye mi dusuneceksiniz.

Sizin kardeşiniz size saldırıp küfür ederse hemde bukadar ağır küfür ederse .onada helal olsun ne güzel dedin ,diyin tamammi
Yoo ben öğüt vermekten yanayım. Hele hele 15 yaşındaki bi ergene. Dayak bana göre değil hanım efendi.

Siz merak etmeyin şimdide gücü yetiyor zaten önce bana saldıran kendisiydi .ben bunu ne unuttum nede yuttum .bana hem küfür edip üstüne saldıran bı kardeşe oh eline sağlık diyemezdim zaten ne güzelde küfürler ediyosun diyemezdim.bikere bu mesru müdafaa karıştırmayın şimdi lafı . Sizde aynı seye uğrasaniz benim tepkimi verirdiniz gereksiz duyar kasmayalim lütfen

Belli ki öfke kontrol sorunu var kardeşinizin. Önce onu psikologa götürmelisiniz. Başka bir çözüm olarak spora yönlendirin içindeki enerjiyi atması için.

Yahu karşında öğüt alicak biri yok niye anlamıyosunuz ben uyarıda bulunca bana küfür edip saldira bulunan kendisiydi .bende buna karşılık verdim anliyomusunuz
Benim anlamamda bi sıkıntı yok hanım efendi, sizin kardeşinize verdiğiniz tepki, (size göre ayar) bana göre değil bunu bilin yeter.
Bizde çocuk eğitmek, yola getirmek bu şekilde olmuyor kusura bakmayın. Sağlıklı günler.

Babaya göndermeyin bir arkadasm vardı anne baba ayrı. Derdi ki annemle bir tartışma oluyor babaya gönderiyor babamla tartışmam.olsa anneye gönderiyor çocuk ergen dahs genc en son evden ayrılmıştı tek başına hem.calisip hem çalıştığı yerde kalıyordu çok efendi biriydi ayrıca bu yaslarda olabiliyor. Önemli olan krizi doğru yönetmek şimdiki çağın sorunu internnt eskidende yok niye top sakal bıraktın niye. Küpe taktın niye saç uzattn. Nereye gidiyorsun habersiz yani bence sorun her zmn olablr babaya göndermek olmamali

Kirdiysam özür dilerim .bende her önüme geleni döven biri değilim zaten bende şiddete karşıyım ama bu gerçekten kendimi korumakti .yapmam gerekeni yaptığın .iyi gunler

önceden bende seninle aynı durumu yaşadım canım tek fark benim kız kardeşim var ama onun bu eğilimlerinin sebebi tek o değil ek başına o şuanda ve en çok aileye ihtiyaç özellikle babaya ihtiyaç duyduğu dönemde ve ergenliği de eklersek bu tepkiler gayet normel bizimki tüm bardakları tabakları kırıyodu hemde naıl nasıl yani hiç beklemediğimiz şeyleri yapıyordu hemde hiç
ama sonra birazdaha yaşı ilerleyince yavaş yavaş duruldu bu gibi bir durumda onu tehtit ve korkutma eyleminde bulunmayın yasaklar koymayın çünki o şuan siz ne derseniz deyin kafasına koyduğunu yapacak emin olun bundan onun yaptığını yanlış olduğunu her seferinde dile getirmekten ve ona güvendiğinizi söylemekten bide neolursa olsun onu çok sevdiğinizi söylemekten başka bi yöntem yok çok zor biliyorum ama sevgiden başka hiçbirşey çözüm olmıyo biz neler neler denedik
şuanda o bir karakteristlik peşinde kendi karakterini belirlemeye çalışıyor ve bu çok zor bi durum oyüzden hiç olmayacak bi tepki vermesi gayet normel karşılanmalı
üstelik bu oyunu 100 kişiden 90ında var yani kaç yaşındaki çouklar kaç yaşındaki koca koca adamlar oynuyor yani buda normel karşılanmalı sadece bu dönem için
tek başına bi kadın olarak ben annenin ve senin çook rahat bir şekilde bu problemleri atlatacağına inanıyorum
siz neleri başardınız

BrawlStars oynasın ben bile oynuyorum oğlumla kupa kasıyoruz

Çocuk da bir zayıflık olduğu belli. Oyun bunu açığa çıkarmış. Uzman desteği almak gerek.
Ayrıca kendi yaş grubunda pubg oynayıp da saçmalamayan arkadaşlar edinmesini sağlamak gerekir.
Çünkü ergenler bu yaşlarda "kimse beni anlamıyor" tavrında oldukları için nasihatlere kapalı oluyorlar.
Babaya göndermek sorunu çözmez.
Aile içi şiddet devam ederse yasal yollara başvurmak daha doğru.

Yaşadığınız durum uç noktada bir durum. Muhtemelen sorun sadece pubg filan değil. Ergenlik ile beraber altı doldurulmamış duyguları var kardeşinizin. Babaya vermek onu tamamen kaybetmek demek. Daha basit bir şekilde kendi kardeşimde de bu tarz bir şey yaşadık. Nasıl kurtulduğumuzu anlatayım siz kendinize uyarlayın. Kardeşim fen lisesini kazanmış zeki ve çalışkan bir çocuktu fakat lisede biranda değişti ders çalışmıyor anneme babama tablet aldırmak için baskı yapıyordu. Tablet alındı sonra telefon istedi. Neyse o da alındı. Canım sıkılıyor diyordu sürekli. Basit oyunlar oynamaya başladı. Sonra geceleri uyanıyor ve kendinde olmayan bir şekilde düşüyorum nefes alamıyorum diye bağırıyordu. Muhtemelen bir atak gibi bir şey yaşıyor geçince o dönemi hatırlamıyor sakince yatıp uyuyor. Ailemizde herkes üniversite mezunu ve o en küçük çocuk babamla aralarında sürtüşmeler oluyordu sürekli (çocukluğundan beri) babam güya şımarık olmasın sadece dersleriyle ilgilensin diye sürekli sert davranırdı ona aşırı olmasa da dövmüşlüğü de vardır. Bu dönemde babama sürekli kafa tutmaya hatta üstüne yürümeye de kalktı. Psikiyatri ye psikologa gitse de ilaç verip yolluyorlar. Annem hep sevgiyle yaklaştı. Çok düşkündür anneme. Babam tavrını değiştirdi bambaşka bir baba oldu. Sonuç olarak ilaçları kullanmadı çünkü ilaçlar sadece uyku yapıyor başka bir işe yaramıyor. Şuan kardeşim Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde mimarlık okuyor. O dönemi atlattık çok şükür. Yani annen damardan girecek. Büyük bir sevgi eksikliği var ve yerini dolduramıyor. Değerli olduğunu onu sevdiginizi hissettirin. Yaptığı basit işleri övün. Anne baba hakkını anlatın sohbet edin birlikte zaman geçirin. Mümkünse bir aktiviteye yönlendirin. Hiçbir şey olmazsa yürüyüş yapın ama düzenli her gün. İnşallah kurtulur ve tatsız bir anı olarak hatırlarsınız

Yoo ben öğüt vermekten yanayım. Hele hele 15 yaşındaki bi ergene. Dayak bana göre değil hanım efendi.
Ben bırak 15i 10 yaşındaki çocuğu dövemem gücüm yetmez.. Ne yeyip ne içiyorlarsa aynısından bende istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…