• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin pubG sonrası sorunları! Aile içi şiddet

Ben söylim inşallah bırakır sizin vesilenizle

ben biraz ilgilenirim aynı yaşta oğlum var sonra yavaş yavaş soğuturum ama ben bu oyun zararlı desem eee sende oynuyorsun dese patlarız o yüzden ben güzelce izah etmeye çalışırım.

gerçi oyun zararlı değil

Ya bu oyun benim arkadaşın eşini falan da ele geçirmiş bağıra çağıra oynuyormuş arkadaşlarıyla.Koca koca adamlar oynuyor bunu ne oyunmuş...Çekindiği bir dayı,kuzen falan yok mu bi uyarsa.Sizin artık doğal olarak gücünüz yetmez.Ya da dediğiniz gibi baba ilgilensin biraz
Anneme vuruyor artık bazı arkadaşlar demiş babaya vermek çare değil babaya vermezsek anneme yada bize bişey olcak birazda onun sorumluluk alması lazım biraz gitsin görsün belki annemin kıymetini anlar

öncelikle çok geçmiş olsun. Şahsen ben bizzat bu durumu yaşayan biri olarak durumu paylaşmak istedim ki genç yaşta kardeşinizini kaybetmemeniz adına. Ben bir öğretmenim yıllardır lise ve sonrasında öğretim görevlisi olarak üniversitede çalışmaya başladım. Ergen ve çocuk psikoloji eğitimi almamış olmamıza yıllardır bir çok gence dokunmamıza rağmen evde kendi erkek kardeşimi kaybetmiş durumdayım. Tabii bu süreçte bende küçük olduğum için müdahale etme şansım olmadı.şuan 32 yaşında kendisi ve hayatında doğru düzgün bir mesleği işi olmadı. Liseyi dahi bitiremedi. Tam da bu bilgisayarların oyunların başladığı dönem de kapıldı kaldı ve kurtaramadık. Aramızda 2 yaş var o dönem ben üniversite, master, doktora iş güç derken kendi derdime düştüm. Defalarca açıktan okutmak için konuşmamıza rağmen sonuç alamadık. Yıllarca evden çıkmadı ve bilgisayar başında oyun oynadı. zaman zaman işe girdiyse de tahammülsüz ve iletişim sorunu olduğu için çalışmak zor geldi ve kavga gürültü çıktı. sonraki dönemde bu durum ev içi şiddete dönüştü. Tabi tahmin edeceğiniz üzere bana şiddet uygulamaya başladı.Çünkü vasıfsızlığı, tüm gün pc başında oyunlarla beynini uyuşturması sonucu evde yürümem bile batmaya başladı.Şimdi herkes eğitimlisin ne yaptın nasıl izin verdin bekçiliğine girmesin çünkü bu kontrol edeceğiniz bir durum değil. Tabi ki izin vermedim ve malesef sonu karakolda bitti. Çünkü başka çıkar yolum yoktu. Evden bir kaç günlüğüne ayrılsam eve dahi sokmuyordu beni. Annem arada kaldı. Babam zaten hastaydı ve yakın zamanda kaybettik.Annemi yalnız bırakmamak için evden de ayrılamıyorum. Fakat size tavsiyem şu yaşındayken ne yapıp edin bir doktora götürün çünkü ilerleyen yaşta bunu yapma şansınız asla kalmayacak. Genelde bu tip psikozlar ise kendinden ziyade çevreye zarar verme eğilimde oluyorlar. çünkü başarısızlıklarını hayatta bir yerlere gelemeyişlerini asla kendi hataları olarak görmüyorlar.
Basiniz sağolsun mekanı cennet olsun inşallah dediginiz gibi evin içinde yürüsen batıyor konuşmamıza asla izin vermiyor dalga geçiyor bizle bizde inanın sizin yaptığınızın aynısını yapıyoruz kendisine çok güzel yerlere gelmesi için her yolu deniyoruz ama anlamıyor anneme çok üzülüyorum:(

Kaç defa yaptık camları indirdi yumrukla

Bak orada işler değişir
Siz ona fazla erkek payesi vermişsiniz
Sessiz kaldığınız için yapabiliyor, çağırın polisi kalsın bir gece nezarette falan
Evin camlarını indiren çocuğun psikolojisi falan hikayedir, alır elime bi temiz döverim ondan anlıyor demekki

ben biraz ilgilenirim aynı yaşta oğlum var sonra yavaş yavaş soğuturum ama ben bu oyun zararlı desem eee sende oynuyorsun dese patlarız o yüzden ben güzelce izah etmeye çalışırım.

gerçi oyun zararlı değil
Onun ismini versem siz ekliyebiliyirmusunuz gerçi ne adla oynuyor bilmiyorum gerçek adını soyadını söylerim

Bak orada işler değişir
Siz ona fazla erkek payesi vermişsiniz
Sessiz kaldığınız için yapabiliyor, çağırın polisi kalsın bir gece nezarette falan
Evin camlarını indiren çocuğun psikolojisi falan hikayedir, alır elime bi temiz döverim ondan anlıyor demekki
Yorumlardan çekiniyorum bir kere dövdü babam ama anlamıyor dersin çelik hissetmiyor dalga geçiyor daha bizle

Yorumlardan çekiniyorum bir kere dövdü babam ama anlamıyor dersin çelik hissetmiyor dalga geçiyor daha bizle

Kardeşin adam olmaya niyeti olmayanlardan orası anlaşıldı
Gelecek kaygısı falan yok
Evde şiddet uyguladığı zaman polisi arayıp aldıracaksınız ve şikayette direteceksiniz oralara düştüğü zaman görür demiri çeliği

Inanın aynı durumu yaşıyoruz şuan gece oynuyo sabah yatıyor
Allah yar ve yardımcınız olsun söylemlerim çarpıtılsada daha güzel şeyler olduğunu hatırlatın ilgisini çekebilecek başka şeylere yöneltin ve en önemlisi yardım alın inanın sizi canı gönülden anlıyorum babasız erkek çocuğu yetiştirmek inanın çok zor eksikliğini yaşayamadıklarını belkide ona olan öfkesini size yansıtıyor oyun vesilesiyle kararlı Sabırlı olun ve En az zararla kurtarmaya çalışın eksiklik duyduğu şeylerden.. arkasına sığındığı bu durumdan da

Babaya göndermeyin bir arkadasm vardı anne baba ayrı. Derdi ki annemle bir tartışma oluyor babaya gönderiyor babamla tartışmam.olsa anneye gönderiyor çocuk ergen dahs genc en son evden ayrılmıştı tek başına hem.calisip hem çalıştığı yerde kalıyordu çok efendi biriydi ayrıca bu yaslarda olabiliyor. Önemli olan krizi doğru yönetmek şimdiki çağın sorunu internnt eskidende yok niye top sakal bıraktın niye. Küpe taktın niye saç uzattn. Nereye gidiyorsun habersiz yani bence sorun her zmn olablr babaya göndermek olmamali
Bizim amacımız babaya göndermek değil inanın en iyi şekilde bir hayat sunmaya çalışıyoruz babama verme gibi bir niyetimiz asla yoktu ama bu sorunlarla artık nas edemiyoruz:(

Kaç defa yaptık camları indirdi yumrukla
Kıyamam içinde ne fırtınalar var demekki.. oyuna sarılmış kendini bı şekilde ifade edebileceğini sanıyor belkide.. tekrar söylüyorum Rabbim yar ve yardımcınız olsun burda bu konuda eğitimli bi çok arkadaşımız var eminim size seve sseve bi yol göstereceklerdir..

önceden bende seninle aynı durumu yaşadım canım tek fark benim kız kardeşim var ama onun bu eğilimlerinin sebebi tek o değil ek başına o şuanda ve en çok aileye ihtiyaç özellikle babaya ihtiyaç duyduğu dönemde ve ergenliği de eklersek bu tepkiler gayet normel bizimki tüm bardakları tabakları kırıyodu hemde naıl nasıl yani hiç beklemediğimiz şeyleri yapıyordu hemde hiç
ama sonra birazdaha yaşı ilerleyince yavaş yavaş duruldu bu gibi bir durumda onu tehtit ve korkutma eyleminde bulunmayın yasaklar koymayın çünki o şuan siz ne derseniz deyin kafasına koyduğunu yapacak emin olun bundan onun yaptığını yanlış olduğunu her seferinde dile getirmekten ve ona güvendiğinizi söylemekten bide neolursa olsun onu çok sevdiğinizi söylemekten başka bi yöntem yok çok zor biliyorum ama sevgiden başka hiçbirşey çözüm olmıyo biz neler neler denedik
şuanda o bir karakteristlik peşinde kendi karakterini belirlemeye çalışıyor ve bu çok zor bi durum oyüzden hiç olmayacak bi tepki vermesi gayet normel karşılanmalı
üstelik bu oyunu 100 kişiden 90ında var yani kaç yaşındaki çouklar kaç yaşındaki koca koca adamlar oynuyor yani buda normel karşılanmalı sadece bu dönem için
tek başına bi kadın olarak ben annenin ve senin çook rahat bir şekilde bu problemleri atlatacağına inanıyorum :KK200: :KK200: :KK200:
siz neleri başardınız
Gerçekten en iyi şekilde bir hayat sunmaya çalışıyoruz geleceğini garanti etmek tek temennimiz herşeyimiz onun için Ama hiç anlamıyor anneme kalk gidin diyor bu ev benim çok teşekkür ederim 🌸♥️

Çocuk da bir zayıflık olduğu belli. Oyun bunu açığa çıkarmış. Uzman desteği almak gerek.
Ayrıca kendi yaş grubunda pubg oynayıp da saçmalamayan arkadaşlar edinmesini sağlamak gerekir.
Çünkü ergenler bu yaşlarda "kimse beni anlamıyor" tavrında oldukları için nasihatlere kapalı oluyorlar.
Babaya göndermek sorunu çözmez.
Aile içi şiddet devam ederse yasal yollara başvurmak daha doğru.
Galiba son çaremiz o bir yandan içimiz yanıyor bir yandan yapmak zorundayız 😓😓😪

Allah yar ve yardımcınız olsun söylemlerim çarpıtılsada daha güzel şeyler olduğunu hatırlatın ilgisini çekebilecek başka şeylere yöneltin ve en önemlisi yardım alın inanın sizi canı gönülden anlıyorum babasız erkek çocuğu yetiştirmek inanın çok zor eksikliğini yaşayamadıklarını belkide ona olan öfkesini size yansıtıyor oyun vesilesiyle kararlı Sabırlı olun ve En az zararla kurtarmaya çalışın eksiklik duyduğu şeylerden.. arkasına sığındığı bu durumdan da
Çok zor durumdayız inanın çok yorulduk millete sinema olmaktan her kavgada herkes pencerede izliyorlar

Baba profili nasıl kendisinde ?

Araları iyiyse , babasi belirli sınırlar çizecek yapidaysa ve sözünü dinletebiliyorsa evet bir süre tatil gibi gitsin babasının yanına.

" Senle basedemiyoruz git " diye değil, babası ; " seni çok özledim oğlum gel yanıma başıma az " diye cagirsin.
....

Psikolojik desteğe ihtiyacı var bunu sizde biliyorsunuz. İmkanları zorlayıp goturmeniz lazım.

İçindeki balonu oyun patlatmış hepsi bu. Oyunu silse başka birşeye öfkesi yansiyacak.

Tenis, yüzme, basket , tekvando , savunma sanatları , okçuluk, resim , satranc ne bileyim ona uygun, sevdiği bir sporu / etkinliği bulup mutlaka gönderin.
Normalde bu durumda değilken bilr babama gitmek istemeyen birisi babamı dinlemez o yüzden

Of şu ergenlerin cücük boylarıyla öfke patlamaları yok mu, sinir oluyorum 🤦‍♀️ Ben çok tahammüllü bir insan değilim, yüzde doksan şimdiye dek bin sefer ağzını yüzünü dağıtmış telefonunu kırmıştım. Annesini itip kalkıyor anladığım kadarıyla yani bu çocuk öfke patlamasını geçmiş artık. Terbiyesiz kardeşiniz kusura bakmayın. Okuldaki öğretmenlerinden fikir alsanız ? Maddi durumunuz varsa yardım alsanız ?

Çok zor durumdayız inanın çok yorulduk millete sinema olmaktan her kavgada herkes pencerede izliyorlar
Onlara neyse ama bizim insanımızın çoğu seyirciliği çok sever çözüm odaklı değillerdir.. Allah kolaylıklar versin inşAllah tek diyebileceğim psikolojik bi yardım almak üzülerek söylüyorum ama başka yapabileceğiniz pek bişeyde kalmamış sanırım

Bence herşeyi oyuna bağlamanız kardeşinizi anlaşılmıyor gibi hissettiriyor. Anlaşılmamak da herkesi sinirli yapar. Direk oyuna bağlayıp onu yasaklamak yerine davranışına yönelik ceza verin. Mesela faturalarla gereksiz harcama mı yaptı? Harçlığından kesin. Saldırganlığı için psikiyatriste götürün bu oyunla açıklanabilir bir durum değil, annesine bir daha dokunursa da gerçekten babasının yanına gönderin.
Çocuk bizden çekinmiyor bile evde cüzdandan falan alıp götürüyor tabi sonrada inkar ediyor telefonu ne yapmışsa annemi kandırmış 450 lira fatura gelmiş niye yaptın diyoruz görüyorsun elimiz var canım istedi yaptım diyor 😥😥

Back
X